Widok

wyprawy rowerowe

Witam wszystkich rowerzystów,

Ostatnimi czasy obserwuje bardzo fajna rzecz jak powstawanie nowych grup rowerowych – np. Speed Bike Team. I to sie chwali. Szkoda tylko, że grupy te kierują swoje propozycje nie wiem dla kogo. Prawie zawsze w propozycjach pojawiaja sie informacja o szybkości jazdy (przeważnie tempo około 25 km/h), która na wstępie zniechęca do wziecia udziału w tego typu wypadzie. Wydawać by się mogło że grupy te sie ogłaszają bo chcą zachęcić ludzi do jazdy na rowerze i zobaczenia czegos ciekawego w terenie (zabytki, groty, jeziora) ale nie wiem czy nie robią dlatego żeby pochwalić się w swoich relacjach z jaką super szybkością udało im sie przejechać dany odcinek trasy. Może się myle. Jeśli tak to prosze o komentarz.

biker
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja sie pisze na takie wyprawy dziewczyny połączmy siły i będzie suuper czekam na odzew!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A tu link http://rowery.trojmiasto.pl/info_imp.phtml?id_imp=66312
Witam

Drogie panie nasza grupa organizuje turystyczny rajd w niedziele jeśli macie ochote serdecznie zapraszam pt. "Weekend ze Speed Bike Team'em"

Pozdrawiam

Tacoo Speed Bike Team

P.S Trasa jest bardzo urokliwa :)
ja dopiero teraz odczytalam wiadomosci na forum.
wczoraj niestety caly dzionek mialam zajety.
ale mam nadzieje, ze uda sie nam jeszcze jakos umowic.
Milej nd!
Pozdr
W związku z powyższym kto jutro będzie ?

Witam

Niestety coś mi wypadło i nie moge jechać jutro z wami.

Pozdrawiam
No i już się dziewczyny wysypują :-)
A myślałem że po raz pierwszy będzie przewaga kobiet :-)

dla mnie ta sobota odpada- 12 h w pracy, w sumie to od 10 IX mam zawalone 16 dni zajec na AWFie non stop, chociaz jak juz konkretnie padnie propozycja to zrobie sobie wolne w szkole:)
Witam serdecznie
Sytuacja wygląda tak robimy krótką przejażdżkę do Pucka.
Ja wyjeżdżam z Wrzeszcza o 9:22 SKM'ką .W Gdyni Głównej jestem o 9:50 spotykamy się przed dworcem głównym PKP (przy PKS).Tam czekam max 10 min.Tempo jest wybitnie wypoczynkowe wręcz spacerowe 20 km /h.
Dystans całkowity około 50-55 km .Trasa jest Lightowa bo w niedziele jedziemy z GER'em na Wspólny rajd :)
Na mnie dziewczyny również możecie liczyć :-)
(Jestem w kontakcie z Tacoo)

Tacoo napisał(a):

> Witam serdecznie
>
> W sobote wybieram się do Pucka jeśli ktoś chce jechac zapraszam
> serdecznie.Tempo lightowe ponieważ w niedziele nasza grupa SBT
> wspólnie z GER"em jedzie na rajd i trzeba oszczędzać siły :)
> .Całkowita odległość nie powinna przekraczać 45 km .
> Szczegółowe informacje podam w czwartek.
>
> Pozdrawiam Tacoo SBT

ok, to czekamy na szersze informacje. Jakby miala przebiegac trasa itp.
Milego dnia!
Pozdr
Witam serdecznie

W sobote wybieram się do Pucka jeśli ktoś chce jechac zapraszam serdecznie.Tempo lightowe ponieważ w niedziele nasza grupa SBT wspólnie z GER"em jedzie na rajd i trzeba oszczędzać siły :) .Całkowita odległość nie powinna przekraczać 45 km . Szczegółowe informacje podam w czwartek.

Pozdrawiam Tacoo SBT
witam rowniez:)
ja w zasadzie nie mialam na mysli super lightowego wypadu, raczej preferuje szybsze tempo, glownie lasy - bo wiadomo drogi nie za bardzo bezpieczne - troche fajnych podjazdow, szybkich zjazdow itd.
przeczytalam relacje, chyba z tego co piszecie bylo super fajnie i traska bardzo ciekawa:) poza tym w takiej kilkuosobowej grupie wg mnie najfajniej sie jezdzi:)
jesli o mnie chodzi niestety najblizszy weekend odpada, ale na przyszly wstepnie pisze sie bardzo chetnie:) a jako ze jezdze w sumie zawsze w meskim towarzystwie to dziewczyny musimy sie spotkac koniecznie i pojezdzic razem!!!
pozdrawiam
Witam serdecznie

Nie widzę najmniejszego problemu żeby zrobić jakiś super Lightowy wypad
.Postaram się wymyślić coś fajnego. Może w ta sobote ???A tak przy okazji została zamieszczona nasza najnowsza relacja z Rajdu szlakiem jezior Ziemi Kaszubskiej.

Pozdrawiam serdecznie Tacoo
Lena, Wiktoria, to ja sie pisze rowniez:) ale chyba na poczatek lepiej byloby pokrecic sie gdzies w poblizu po znanych terenach, niz od razu pchac sie na jakas dluga trase:) ciekawe jakby to nam w ogole wyszlo.....hehe, jesli jestescie z gdanska to proponuje okolice otomina, jar raduni, a jesli z gdyni i okolic to moze lasy redy, czy wejherowskie. heh....tylko na organizatora to ja sie chyba nie pisze....chyba ze chcemy sie pogubic....:) chociaz gdyby pojechac jakas w miare dobrze znana trasa moze i byloby ok....no i panowie mile widziani:) oczywiscie.
Jest kameralna grupa prowadzona przez Iwonę już co najmiej dwa lata - według mojej wiedzy o tej grupie. Jak założysz własną chętnie stawię się na starcie :) .
TJ napisał(a):

> Tacoo napisał(a):
> > A Prędkość 25 km /h to jest istny light . Przy założeniu
> ,
> > że nasze rajdy mają powyzej 100 km, poruszanie się np
> > z prędkością 18- 20 km /h spowodowałoby iż pokonanie takiej
> > trasy trwało by cały dzień.
>
> zdecydowanie się nie zgodzę, aby średnia rzędu 25 km/h w
> terenie na dłuższym dystansie była lajtem czy czilautem. Bo tak
> rozumiem tempo rajdu - jako średnią prędkość.
>
>

Tak to już jest, to co jest lajtem dla Tacoo, dla innych lajtem już nie jest, a to czy 23-25 km/h jest lajtem, to zalezy od terenu.... a że mówimy tu raczej o śreniej to decydujące znacenie może mieć liczbna postojów.

Wzbogacony ostatnimi doświadczeniami myslę, że zamiat podawać spodziewanyj predkości, lepiej chyba podawać przybliżony dystans do pokonania, oraz ukształtowanie terenu.
konkret
Hej,
to gdzie i kiedy jedziemy?:)
Panowie, maja na pewno mnostwo pomyslow, jako ze duzo jezdza, wic moze cos zaproponujecie?:)
Bo ja podobnie jak Lena, nie bardzo wiem:)
Pozdr
HA HA HA HA HA HA

:) :) :) :) :) :) :)
do góry