Widok

wyprawy rowerowe

Witam wszystkich rowerzystów,

Ostatnimi czasy obserwuje bardzo fajna rzecz jak powstawanie nowych grup rowerowych – np. Speed Bike Team. I to sie chwali. Szkoda tylko, że grupy te kierują swoje propozycje nie wiem dla kogo. Prawie zawsze w propozycjach pojawiaja sie informacja o szybkości jazdy (przeważnie tempo około 25 km/h), która na wstępie zniechęca do wziecia udziału w tego typu wypadzie. Wydawać by się mogło że grupy te sie ogłaszają bo chcą zachęcić ludzi do jazdy na rowerze i zobaczenia czegos ciekawego w terenie (zabytki, groty, jeziora) ale nie wiem czy nie robią dlatego żeby pochwalić się w swoich relacjach z jaką super szybkością udało im sie przejechać dany odcinek trasy. Może się myle. Jeśli tak to prosze o komentarz.

biker
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie jest już wstydem faceta nazwać "ty babo" ^_^
Az milo slyszec, a raczej przeczytac, ze jestescie otwarci, na plec slabsza:) W takim razie, skor juz byla na rajdzie Ewelina, to moze teraz Lena i ja sie dolaczymy:)
Co Ty na to Lena?
Milego wieczoru!
Pozdr
Tacoo, dzięki za pozdrowienia!

Prawdę mówiąc nie podoba mi sie pomysł zorganizowania kobiecej grupy rowerowej. Na co dzień pracuję w sfeminizowanym środowisku, więc dla zdrowia psychicznego trzeba czasami poprzebywać z facetami ;)
No, ale mamy już dwóch chętnych (Krzyżak i Tacoo) na następną wyprawę.
Mam nadzieję, że będzie ich więcej:)
Dziewczyny odezwijcie się, trzeba pomyśleć nad trasą!
zebym to ja miala pomysl na trase to juz dawno bym tamtedy smigala:)
za dobrze sie nie orientuje gdzie mozna jechac w dluzsza trase
pozdro
:)
ok z mila checia, grupa chyba lepiej zeby byla mieszana bo same baby to jak sie dobiora to zawsze ktoras zacznie marudzic:) pozostaje tylko kwestia kondycji- bo zaloze sie ze uczastnikami tego forum to raczej trzeba bylo sobie silnik doczepic:)
pozdrawiam
ja jestem za (tylko silnik zamontuje):) na wszelki wypadek
a jeszcze jedno pytanie (tu napewno ktos na nie bedzie znal odpowiedz) czy jezdzenie na najciezszej przerzutce i po plaskim i pod gore moze zaszkodzic stawom? tu jeszcze kwestia plci (czy to ogolnie nie ma znaczenia)? po kilku dniach takiej jazdy mialam dosc uporczywy bol w kolanach

pozdrawiam
jedno pytanie po co jezdzic na najciezszym BIEGU (nie przerzutce :)) jesli nie ma takiej potrzeby, wrzucanie "oski" ma sens przu duzych predkosciach. juz sama sobie odpowiedzialas,przeciazone kolana maja prawo bolec, dlategopolecam jazde "z obrotu":)
HA HA HA HA HA HA

:) :) :) :) :) :) :)
Hej,
to gdzie i kiedy jedziemy?:)
Panowie, maja na pewno mnostwo pomyslow, jako ze duzo jezdza, wic moze cos zaproponujecie?:)
Bo ja podobnie jak Lena, nie bardzo wiem:)
Pozdr
konkret
TJ napisał(a):

> Tacoo napisał(a):
> > A Prędkość 25 km /h to jest istny light . Przy założeniu
> ,
> > że nasze rajdy mają powyzej 100 km, poruszanie się np
> > z prędkością 18- 20 km /h spowodowałoby iż pokonanie takiej
> > trasy trwało by cały dzień.
>
> zdecydowanie się nie zgodzę, aby średnia rzędu 25 km/h w
> terenie na dłuższym dystansie była lajtem czy czilautem. Bo tak
> rozumiem tempo rajdu - jako średnią prędkość.
>
>

Tak to już jest, to co jest lajtem dla Tacoo, dla innych lajtem już nie jest, a to czy 23-25 km/h jest lajtem, to zalezy od terenu.... a że mówimy tu raczej o śreniej to decydujące znacenie może mieć liczbna postojów.

Wzbogacony ostatnimi doświadczeniami myslę, że zamiat podawać spodziewanyj predkości, lepiej chyba podawać przybliżony dystans do pokonania, oraz ukształtowanie terenu.
Jest kameralna grupa prowadzona przez Iwonę już co najmiej dwa lata - według mojej wiedzy o tej grupie. Jak założysz własną chętnie stawię się na starcie :) .
Lena, Wiktoria, to ja sie pisze rowniez:) ale chyba na poczatek lepiej byloby pokrecic sie gdzies w poblizu po znanych terenach, niz od razu pchac sie na jakas dluga trase:) ciekawe jakby to nam w ogole wyszlo.....hehe, jesli jestescie z gdanska to proponuje okolice otomina, jar raduni, a jesli z gdyni i okolic to moze lasy redy, czy wejherowskie. heh....tylko na organizatora to ja sie chyba nie pisze....chyba ze chcemy sie pogubic....:) chociaz gdyby pojechac jakas w miare dobrze znana trasa moze i byloby ok....no i panowie mile widziani:) oczywiscie.
Witam serdecznie

Nie widzę najmniejszego problemu żeby zrobić jakiś super Lightowy wypad
.Postaram się wymyślić coś fajnego. Może w ta sobote ???A tak przy okazji została zamieszczona nasza najnowsza relacja z Rajdu szlakiem jezior Ziemi Kaszubskiej.

Pozdrawiam serdecznie Tacoo
witam rowniez:)
ja w zasadzie nie mialam na mysli super lightowego wypadu, raczej preferuje szybsze tempo, glownie lasy - bo wiadomo drogi nie za bardzo bezpieczne - troche fajnych podjazdow, szybkich zjazdow itd.
przeczytalam relacje, chyba z tego co piszecie bylo super fajnie i traska bardzo ciekawa:) poza tym w takiej kilkuosobowej grupie wg mnie najfajniej sie jezdzi:)
jesli o mnie chodzi niestety najblizszy weekend odpada, ale na przyszly wstepnie pisze sie bardzo chetnie:) a jako ze jezdze w sumie zawsze w meskim towarzystwie to dziewczyny musimy sie spotkac koniecznie i pojezdzic razem!!!
pozdrawiam
Witam serdecznie

W sobote wybieram się do Pucka jeśli ktoś chce jechac zapraszam serdecznie.Tempo lightowe ponieważ w niedziele nasza grupa SBT wspólnie z GER"em jedzie na rajd i trzeba oszczędzać siły :) .Całkowita odległość nie powinna przekraczać 45 km . Szczegółowe informacje podam w czwartek.

Pozdrawiam Tacoo SBT
Tacoo napisał(a):

> Witam serdecznie
>
> W sobote wybieram się do Pucka jeśli ktoś chce jechac zapraszam
> serdecznie.Tempo lightowe ponieważ w niedziele nasza grupa SBT
> wspólnie z GER"em jedzie na rajd i trzeba oszczędzać siły :)
> .Całkowita odległość nie powinna przekraczać 45 km .
> Szczegółowe informacje podam w czwartek.
>
> Pozdrawiam Tacoo SBT

ok, to czekamy na szersze informacje. Jakby miala przebiegac trasa itp.
Milego dnia!
Pozdr
Na mnie dziewczyny również możecie liczyć :-)
(Jestem w kontakcie z Tacoo)

do góry