Widok

wyprawy rowerowe

Witam wszystkich rowerzystów,

Ostatnimi czasy obserwuje bardzo fajna rzecz jak powstawanie nowych grup rowerowych – np. Speed Bike Team. I to sie chwali. Szkoda tylko, że grupy te kierują swoje propozycje nie wiem dla kogo. Prawie zawsze w propozycjach pojawiaja sie informacja o szybkości jazdy (przeważnie tempo około 25 km/h), która na wstępie zniechęca do wziecia udziału w tego typu wypadzie. Wydawać by się mogło że grupy te sie ogłaszają bo chcą zachęcić ludzi do jazdy na rowerze i zobaczenia czegos ciekawego w terenie (zabytki, groty, jeziora) ale nie wiem czy nie robią dlatego żeby pochwalić się w swoich relacjach z jaką super szybkością udało im sie przejechać dany odcinek trasy. Może się myle. Jeśli tak to prosze o komentarz.

biker
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jedno pytanie po co jezdzic na najciezszym BIEGU (nie przerzutce :)) jesli nie ma takiej potrzeby, wrzucanie "oski" ma sens przu duzych predkosciach. juz sama sobie odpowiedzialas,przeciazone kolana maja prawo bolec, dlategopolecam jazde "z obrotu":)
a jeszcze jedno pytanie (tu napewno ktos na nie bedzie znal odpowiedz) czy jezdzenie na najciezszej przerzutce i po plaskim i pod gore moze zaszkodzic stawom? tu jeszcze kwestia plci (czy to ogolnie nie ma znaczenia)? po kilku dniach takiej jazdy mialam dosc uporczywy bol w kolanach

pozdrawiam
ja jestem za (tylko silnik zamontuje):) na wszelki wypadek
ok z mila checia, grupa chyba lepiej zeby byla mieszana bo same baby to jak sie dobiora to zawsze ktoras zacznie marudzic:) pozostaje tylko kwestia kondycji- bo zaloze sie ze uczastnikami tego forum to raczej trzeba bylo sobie silnik doczepic:)
pozdrawiam
:)
zebym to ja miala pomysl na trase to juz dawno bym tamtedy smigala:)
za dobrze sie nie orientuje gdzie mozna jechac w dluzsza trase
pozdro
Tacoo, dzięki za pozdrowienia!

Prawdę mówiąc nie podoba mi sie pomysł zorganizowania kobiecej grupy rowerowej. Na co dzień pracuję w sfeminizowanym środowisku, więc dla zdrowia psychicznego trzeba czasami poprzebywać z facetami ;)
No, ale mamy już dwóch chętnych (Krzyżak i Tacoo) na następną wyprawę.
Mam nadzieję, że będzie ich więcej:)
Dziewczyny odezwijcie się, trzeba pomyśleć nad trasą!
Az milo slyszec, a raczej przeczytac, ze jestescie otwarci, na plec slabsza:) W takim razie, skor juz byla na rajdzie Ewelina, to moze teraz Lena i ja sie dolaczymy:)
Co Ty na to Lena?
Milego wieczoru!
Pozdr
nie jest już wstydem faceta nazwać "ty babo" ^_^
Witam

Ja też pojade :)

Na naszym dzisiejszym rajdzie szlakiem jezior Ziemi Kaszubskiej pojawiła sie Ewelina ,którą serdecznie pozdrawiam i tak własnie rozmawialiśmy dlaczego dziewczyny tak rzadko pojawiają sie na rajdach.Drogie panie czasami jesteście naprawde kondycyjnie lepiej przygotowane od facetów :)

Pozdrawiam Tacoo Speed Bike Team
ja z wami pojade :D
wiktoria napisał(a):

> dobroczyncy:)
> Lena, no ja wlasnie ostatnio tez bylam na takim wyjezdzie z
> Gdanska do Wiednia=> i zdecydowanie przewazali mezczyzni:) Ale
> jak widac przezylam:)
> Tylko, ze po 3miescie tez bym sobie chetnie popedalowala z
> jakas ekipa, ale tu sami "zawodowcy":) z dobrymi radami sa:)
> Pozdr

no to juz jestesmy dwie, tylko pytanie co z tym zrobimy, co dwie to nie jedna:)

pozdrawiam, czekam na jakies propozycje
dobroczyncy:)
Lena, no ja wlasnie ostatnio tez bylam na takim wyjezdzie z Gdanska do Wiednia=> i zdecydowanie przewazali mezczyzni:) Ale jak widac przezylam:)
Tylko, ze po 3miescie tez bym sobie chetnie popedalowala z jakas ekipa, ale tu sami "zawodowcy":) z dobrymi radami sa:)
Pozdr
TJ bez komantarza ;D

Ale jeśli ma dobry pomysł na trase możemy jej pomóc w realizacji .Uważam ,że do odważnych świat należy,a pomagac sobie trzeba zawsze i wszędzie :)
Tacoo na zawołanie zmieni płeć i już będzie OK ;)

Joke oczywiscie. Ale mozesz byc prekursorem rajdów dla "słabszej i piękniejszej" płci ;) Obawiam sie jednak, ze będą się cieszyły głównie powodzeniem brzydali, hehe ;)

;)
Lena wszystko można zorganizować :) Opracuj trase podeślij mi mailem i pogadamy co da sie zrobić :D Pozdrawiam serdecznie Tacoo SBT
a tak przy okazji to slyszeliscie cos zeby takie rajdy organizowala "slaba plec"? bo ja nic o tym nie slyszalam, tylko raz bylam na 1400km trasie w Szwecji, ale tam tez byla przewaga facetow i z 5 babek :( (tempo bylo zabojcze ale sie nie zgubilam:) prowadzil facet na kolarzowce wiec po szosie ciezko bylo za nim nadazyc :))czy takie wyjazdy to domena mezczyzn?
Małe sprostowanie : Pisząc 25 km /h mam na myśli prędkość aktualną ,a nie prędkośc średnią :D Taka jest bowiem idea Chilloutów :D

Pozdrawiam serdecznie
hmmm... wydaje mi się, że to nie jest proponowana prędkość średnia w terenie jak mówi TJ, a po prostu prędkość minimalna na łatwych odcinkach

25 km/h jako srednia predkosc, to moze dla Was chlopaki light:)
Chetnie bym sobie pojechala z jakas grupa na rajd, ale wlasnie stwierdzenia typu: min predkosc 25 itp. troszke mnie odstraszaja:) Ciezko jest sie zgrac z tym tempem.
No ale spoko:)
Rozumiem, ze dla Was wolniejsze tempo to meczernia.
Pozdr
do góry