Widok
wyścigi na osiedlu
czy kierowcy omijajacy korek na kartuskiej juz zupelnie poszaleli? od czasu otwarcia odcinka Azaliowej i wyremontowania drogi do koscioła przejść spokojnie nie idzie po poludniu azaliowa i Inzynierską. Normalnie wyscigi, strach iśc poboczem, bo smigaja jeden za drugim. Ten próg zwalniajacy na "starej" części azaliowej to jakas kpina, nie wiem kogo on ma spowolnić, chyba tylko slimakom utrudnia zycie, bo na pewno nie kierowcom. Jakas masakra, nie patrza, czy cie ochlapia, czy ci przytrą może łokcie. Dzis jeden inteligent popedzał jadacy przed nim samochód slowami " szybciej k...!! ja p...! a potem wyprzedził go z prawej strony na skrzyżowaniu azaliowej z inzynierską. Sa wakacje, pełno dzieciaków jeżdzi tymi uliczkami na rowerach, chodza ludzie z psami, tylko czekać na nieszczęście.
Dokładnie, o wyścigach na naszym osiedlu wspominałam już jakiś czas temu to zostałam wyśmiana. Progi są beznadziejne, nic nie działają, bo jak ktoś jeździ samochodem służbowym ma to gdzieś... i dodatkowo został wysypany piasek na końcu szafranowej przy zjeździe na Kokoszki więc coraz więcej ludzi decyduje się na skracanie sobie drogi naszym osiedlem... tragedia! lepiej z dziećmi z domu nie wychodzić ani nie puszczać ich na osiedle;/