Widok

wysypisko śmieci na chełmie

na Chełmie pomiędzy TESCO a kościołem Miasto Gdańsk chce wybudować wysypisko śmieci!! wysypisko śmieci w sąsiedztwie terenów mieszkalnych to skandal !!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 11

Od 1 stycznia jesteśmy właścicielami działek, na których stoją nasze bloki, więc chyba jednak mamy coś do powiedzenia?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pani Aniu, a czy cokolwiek Państwo wiedzą więcej na ten temat? Ktoś z Wami o tym rozmawiał? Działacie prężnie, w Was też jakaś nadzieja.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Właśnie próbuję coś ustalić. Ja nie przypominam sobie żeby ktokolwiek w ogólę informował radę o takim ,,pomyśle".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Witam, oczywiście chętnie spotkam się. Obecnie zbieram dodatkowe informacje dotyczące tej inwestycji jak tylko będę je miał dam znać na forum i umówimy się.
Dzisiaj pozyskałem info, że taka inwestycja będzie polegała na budowie hal w których będą musiały się zmieścić specjalistyczne samochody, dodatkowo będą kontenery otwarte do których będą wyrzucane odpady, plac musi być na tyle duży żeby co najmniej dwie śmieciarki mogły się wyminąć.
A może macie jakieś propozycje jak tą sprawę nagłośnić wśród mieszkańców, żeby ich uświadomić na czym polegają takie składowiska śmieci. Niestety Miasto zdaje sobie sprawę z uciążliwości takiej inwestycji i ich narracja będzie taka, że nie będzie ona dla nas uciążliwa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pani Anno taką informację otrzymałem z Urzędu Miejskiego w Gdańsku tzn. że Rada Dzielnicy Chełm wyraziła zgodę na budowę PSZOKu na terenie pomiędzy Tesco a kościołem. Próbowałem pozyskać ww. informację od Rady - wysłałem maile, telefonowałem ale nie ma żadnego kontaktu z Państwem. Obecnie z żoną własnymi kanałami próbujemy ustalić jakieś szczegóły tej inwestycji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jednak to nie ma sensu, dużo do gadania nie mamy, nie będę tracił na to nerwów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Proszę nie wprowadzać w błąd użytkowników forum - JS bardzo chętnie spotka się z zainteresowanymi mieszkańcami żeby powstrzymać budowę składowiska śmieci. Czyżby urzędnicy uaktywnili się na forum???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na wysypisku w Szadułkach byli zmuszeni zlikwidować otwartą kompostownię, bo było ją czuć i to nawet na Chełmie.Teraz wymyślili takie kompostownie w prawie każdej dzielnicy, bo to nie tylko u nas powstanie wysypisko. Szkoda,że jedyną metodą może okazać się brak segregacji ze strony mieszkańców.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mysle sobie, ze moze poprzez spoldzielnie ruszyc ten temat? Moze tam pozsotawic informacje odnosnie jakiegos spotkania/zebrania/jakiegokolwoek dzialania majacego na celu powstrzymanie tej inwestycji?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak ma to powstać w 6 dzielnicach jak mi wiadomo we Wrzeszczu na ul. Hynka również były duże protesty ale tam nie tylko protestowali mieszkańcy ale i deweloperzy, którzy w tej okolicy budują mieszkania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A może księdza o tym poinformować przecież to będzie bardzo blisko przedszkola i kościoła
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Myślę , że nie ma tu urzędników, tylko sami swoi. Proszę Państwa musimy zrobić wszystko, żeby nie dopuścić do umieszczenia takiej infrastruktury na terenie naszej dzielnicy. Ale pamiętacie co było z Tesco ? 6500 osób prostestowało i Tesco jest, wprawdzie w stanie do zamknięcia, ale jest. Zróbmy co w naszej mocy, żeby dalej nasza dzielnica była atrakcyjnym.miejscem do mieszkania. Pozdrawiam Józef
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak mi wiadomo teren naszego osiedla wytypowano a więc miasto nie ma żadnych projektów, zgód na budowę nie poczynili jeszcze żadnych kosztów a więc miejmy nadzieję że uda nam się to stłumić w zarodku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkańcy, deweloperzy budujący domy ....... samochody specjalistyczne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brak znajomości tematu powoduje wpisywaniu nie właściwych wiadomość do obiegu. Proszę o pełne zapoznanie się z tematem, a nie puszczenie plotek.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

a co wg Ciebie jest plotką? to, że już wiadomo, że koło Tesco powstanie PSZOK? czy co ?

Zatem prosimy o pełne zapoznanie nas z tematem !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

a może zrobić grupę na FB?

Uwaga urzędnicy uaktywnili się na forum, będą nas przekonywać że to super inwestycja i jak tylko by mogli to chcieli by ją pod swoimi blokami, domami, przedszkolami, kościołami, sklepami.....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

bardzo dobry pomysł żeby to nagłośnić na FB
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry