Widok

wysypisko śmieci na chełmie

na Chełmie pomiędzy TESCO a kościołem Miasto Gdańsk chce wybudować wysypisko śmieci!! wysypisko śmieci w sąsiedztwie terenów mieszkalnych to skandal !!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 11

Czy ktos ma jakies nowe wiesci??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To plotki

Nie to nie są plotki lokalizacja jest wskazana pomiędzy pętlą tramwajową wzdłuż ul. Sikorskiego

Witam,
czy ktoś może uzyskał już nowe informację na temat planowanej budowy tego punkty odbioru odpadów? Czy możemy coś zrobić jako mieszkańcy- wiem że już takie pytania padły na tym forum. Chciał bym zadziałać jakoś w tym temacie i stąd moje pytanie- co mogę zrobić, gdzieś podjechać, zadzwonić- cokolwiek aby jakoś pomóc w wstrzymaniu budowy tego punktu. Myślę że byśmy mogli jakoś poprosić Spółdzielnię o pomoc, mają prawnika- przecież płacimy składkę członkowską- uważam że jak odpowiednia ilość osób zgłosi petycję to może będzie to dla nich odpowiedni impuls. Cały czas gdybam ale zależy mi na realnym ruszeniu tego tematu.

Zadzwoń do ZDiZ - poproś o rozmowę z pracownikami którzy znają temat, a temat nie jest nowy, gdyż mówi się o tym od ponad roku. Jednak tutaj wszyscy dyskutanci wiedzą najlepiej. Jeden prześciga drugiego w domysłach i przytaczaniu przepisów. A rzecz się ma następująco. zakres działania Punktu przyjmowania odpadów określi uchwała Rady Miasta Gdańska, której - na dzień dzisiejszy - jeszcze nie ma. Na 100% Punkt nie będzie przyjmował niczego, co podlega segregacji podstawowej. Jeżeli nie będzie można "oddać" odpadów biodegradowalnych i zmieszanych to co ma tam śmierdzieć? Przytaczane w różnych postach przepisy dotyczą PSZOK w "pełnym wymiarze", takim jaki mamy na Szadółkach.

jak jest taki super ten pszok, to sobie go postaw pod swoim domem, a nie pod naszymi !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może warto poinformować media? Na przykład #tematdlauwagi

Jutro zadzwonię do urzędu i zobaczę jaką informację otrzymam- jak otrzymam jakąś informację zwrotną to napiszę do Trójmiasto.pl oraz zadzwonię do spółdzielni i się spytam jak są w stanie pomóc mieszkańcom. Myślę że nie ma co się rozpisywać na temat czy będzie śmierdzieć z takiego punktu przyjęć czy nie- widzę że większość też jest przeciwna takiej inwestycji. Jak otrzymam jakieś info to od razu napiszę czego się dowiedziałem.

Dzwonilam do spoldzielni, twierdza ze to teren miasta i tyle... w urzedzie odsylaja do zdiz i tyle sie dowiesz;)

Przy okazji o śmieciach.Nie wyrzucajcie do pojemników ,gdzie są śmieci zmieszane puszek metalowych.Zbieracze metalu wywalają zawartość worków na posadzkę i oczywiście nie sprzątają. Lepiej już jest położyć je na ziemi.Przestanę segregować śmieci,bo nie mam zamiaru brodzić po kostki w nieczystościach.Tym bardziej,że pomieszczenie to służy także jako publiczna toaleta i nigdy nie wiadomo w co się wdepnie. Widzę,że wiele osób wrzuca z daleka śmieci do najbliżej stojącego pojemnika, bo pewnie brzydzą się tam wejść.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jakieś nowe wieści ????
Miasto przygotowuje się do zmiany miejscowego planu zagospodarowania miejskiego zmienią tereny zielone na tereny na których można składować odpady. Jak narazie na stronie biura rozwoju gdańska nie ma informacji o zmianie planu ala miasto już potwierdziło że plany zostaną zmienione. Trzeba sprawdzać na stronie brg mieszkańcy będą mogli zgłaszać uwagi do zmian planów. Mnie ciekawi jak oni planują zrealizować pszok na tak niekorzystnie ukształtowanym teterenie
Trzeba napisać petycję mamy prawo zgodnie z konstytucją dobrze aby jak najwięcej zebrać podpisów pod nią. Moim zdaniem najlepiej teraz przed wyborami po wyborach będą mieli nas gdzieś
Dokładnie, trzeba działać, niech zrobią jakiś park więcej zieleni a nie zabudować nasz Chełm betonem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poszukuję chętntch do zbierania podpisów pod petycją. Jeżeli mamy coś zrobić to teraz zanim zmienią miejscowe plany. Proszę o info czy ktoś jest gotów pomóc?
Trzeba to nagłośnić w Telewizji Gdańsk i Radiu Gdańsk. Stanowczo mówimy N I E !
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba w 2015 posadzili tam kilkadziesiąt drzew.To pewnie mieli zrobić tam park. Już im przeszło? W Gdańsku zieleń starają się ulokować w okolicy Zaspy,a południowe dzielnice będą wypoczywały przy kolejnym wysypisku.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Opisywało to trójmiasto.pl najlepiej byłoby napisać petycję do prezydent Dulkiewicz z proźbą o zmianę lokalizacj.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sadzą i wycinają działania bardzo niegospodarne
Taka inwestycja pod oknami balkonami mieszkańców to jakieś nieporozumienie. Zamiast drzew widok na składowisko odpadów masakra
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Chełm

Odkryj Piknik Naukowy z Polskim Radiem! (4 odpowiedzi)

Cześć, fani radia! Już w najbliższą sobotę, 28 maja 2025, Polskie Radio i Centrum Nauki Kopernik...

do góry