Widok
Umowę z sita należy wypowiedzieć do końca marca, najlepiej wypowiedzenie wysłać listem poleconym.
W SAPO nie wiem ile wynosi okres wypowiedzenia, ale wypowiedzieć umowę na pewno musisz.
Może wyślij wypowiedzenie również do końca marca, wpisując w nim datę rozwiązania zawartej umowy na 30 czerwca.
Proponuję przedzwonić do nich jak najszybciej, bo koniec marca tuż tuż.
W SAPO nie wiem ile wynosi okres wypowiedzenia, ale wypowiedzieć umowę na pewno musisz.
Może wyślij wypowiedzenie również do końca marca, wpisując w nim datę rozwiązania zawartej umowy na 30 czerwca.
Proponuję przedzwonić do nich jak najszybciej, bo koniec marca tuż tuż.
http://www.zukowo.pl/strona-533-Odpady_stale_List_do_mieszkancow_.html
Chodzi o 3 mies. wypowiedzenie umowy. Radził bym się na wszelki wypadek trzymać tego terminu.
Chodzi o 3 mies. wypowiedzenie umowy. Radził bym się na wszelki wypadek trzymać tego terminu.
Prawdopodobnie chodzi o to, że niektórzy nie zawierają umów z firmami i wywożą śmieci do lasu albo podrzucają je pod inne śmietniki. Ma to zresztą miejsce w naszej wsi. Paniska jeżdżące super furami podrzucają śmiecie pod pojemniki przy przychodni. Teraz jak taki gość będzie musiał płacić to będzie miał swój pojemnik i może przestanie syfić innym. Powtarzam może, bo z paniskami nigdy nie wiadomo.
Dzwoniłam wczoraj i pan mnie poinformował że wystarczy przyjechać pod koniec maja i umowa zostanie rozwiązana z 1 miesiącem pod koniec czerwca przyjadą i zabiorą pojemnik ponieważ umowa zostaje rozwiązana z przyczyn nam znanych i dla tego okres wypowiedzenia może być nawet miesiąc,wczoraj słyszałam że niektórzy mogą czekać nawet 6 miesięcy ponieważ ich umowy trwają więcej niż 10 lat więc warto zadzwonić i dowiedzieć się jak wygląda to i kiedy rozwiązać umowę numer do SAPO 58 303 96 94
nietrzeba nic wypowiadac jak zwykle lemingi czytac nie potrafia..prawa nie znaja;
Kodeks Cywilny:
art. 451
§ 1. Dłużnik mający względem tego samego wierzyciela kilka długów tego samego rodzaju może przy spełnieniu świadczenia wskazać, który dług chce zaspokoić. Jednakże to, co przypada na poczet danego długu, wierzyciel może przede wszystkim zaliczyć na związane z tym długiem zaległe należności uboczne oraz na zalegające świadczenie główne.
§ 2. Jeżeli dłużnik nie wskazał, który z kilku długów chce zaspokoić, a przyjął pokwitowanie, w którym wierzyciel zaliczył otrzymane świadczenie na poczet jednego z tych długów, dłużnik nie może już żądać zaliczenia na poczet innego długu.
§ 3. W braku oświadczenia dłużnika lub wierzyciela spełnione świadczenie zalicza się przede wszystkim na poczet długu wymagalnego, a jeżeli jest kilka długów wymagalnych - na poczet najdawniej wymagalnego.
Kodeks Cywilny:
art. 451
§ 1. Dłużnik mający względem tego samego wierzyciela kilka długów tego samego rodzaju może przy spełnieniu świadczenia wskazać, który dług chce zaspokoić. Jednakże to, co przypada na poczet danego długu, wierzyciel może przede wszystkim zaliczyć na związane z tym długiem zaległe należności uboczne oraz na zalegające świadczenie główne.
§ 2. Jeżeli dłużnik nie wskazał, który z kilku długów chce zaspokoić, a przyjął pokwitowanie, w którym wierzyciel zaliczył otrzymane świadczenie na poczet jednego z tych długów, dłużnik nie może już żądać zaliczenia na poczet innego długu.
§ 3. W braku oświadczenia dłużnika lub wierzyciela spełnione świadczenie zalicza się przede wszystkim na poczet długu wymagalnego, a jeżeli jest kilka długów wymagalnych - na poczet najdawniej wymagalnego.
Ale czad! To ja może zacytuje trochę mniej mądrze brzmiący punkt bo z umowy na wywóz śmieci:
& 7
2.Wypowiedzenie niniejszej umowy może dokonać każda ze stron w terminie 3 miesięcy z ważnością na koniec miesiąca kalendarzowego. WYPOWIEDZENIE MUSI BYĆ ZŁOŻONE NA PIŚMIE I PRZESŁANE NA ADRES FIRMY.
Do ,,ja_mysle"-to jak, trzeba wypowiadać czy nie?
& 7
2.Wypowiedzenie niniejszej umowy może dokonać każda ze stron w terminie 3 miesięcy z ważnością na koniec miesiąca kalendarzowego. WYPOWIEDZENIE MUSI BYĆ ZŁOŻONE NA PIŚMIE I PRZESŁANE NA ADRES FIRMY.
Do ,,ja_mysle"-to jak, trzeba wypowiadać czy nie?