Widok

yaris w hybrydzie

Chciałabym kupić Toyotę Yaris ale w hybrydzie. Od lat jeżdżę jariską dlatego o niezawodności Toyoty już coś wiem ale o samych hybrydach niewiele. Wiem, że mało palą - w mieście rewelacja i są ciche. Domyślam się, że pewnie tyle samo zwolenników co przeciwników..ale może kilka pomocnych informacji uzyskam?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Auris Hybrid w trybie miejskim spala 3.7 litra paliwa na 100km. To na paliwie można nieźle zaoszczędzić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Toyota już dawno nie jest tak niezawodna jak kiedyś.
Zobacz ile kosztuje naprawa albo wymiana takich akumulatorków hybrydowych...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nowe Yarisy to porażka. Nigdy więcej - za takie pieniądze oczekiwaloby się czegoś więcej niż fatalna lakierka, wady fabryczne wymagające ponownego lakierowania, ponieważ po roku zaczęła wychodzić ruda + odprysk w innym miejscu... Tandetne wykończenia i faktycznie ta niezawodność to owszem, była, ale jest z tym coraz gorzej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Yaris I to był świetny samochód, Yaris II jechał na opinii jedynki, ale było już gorzej, a III zobaczymy. Co do hybrydy szczerze wątpię , aby summa summarum było ekologiczniej i taniej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A gdzieś czytałam, że te silniki hybrydowe są w toyocie na wieloletniej gwarancji. A tak z ciekawości: masz jakies dane ze te akumulatory sie psuja jakos specjalnie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nawet jak się "specjalnie" nie psują to tak czy siak po pięciu latach jak każdy akumulator stracą swoje właściwości , a wtedy trzeba będzie wymienić - Toyota tego nie zasponsoruje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Motoryzacja

Przejazd na Lotnisko (4 odpowiedzi)

Cześć! Poszukuje sprawdzonego przejazdu z pruszcza gdański na lotnisko rębiechowo, żeby ze mnie...

Myjnia bezdotykowa - możliwość mycia ręcznego (3 odpowiedzi)

Dzień dobry! Gdzie w Gdańsku można na spokojnie umyć auto ręcznie (na dwa wiadra) na myjni...

Poszukuję dobrego mechanika (59 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś z Was może polecić solidny warsztat w okolicy Banina? Chodzi mi o jakiś...

do góry