Widok

zakamieniona woda - RATUNKU!!!

mam pytanko związane z jakością wody w Koleczkowie, a właściwie z kamieniem. Czy ktoś ma lub miał z tym problem chodzi o osady w toalecie ,czajniku itp. jeżeli tak to jakie filtry zastosowaliście i czy zdały egzamin???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mieszkam tu już kilka lat i nie mam z kamieniem żadnych problemów.
Nawet mogę powiedzieć ze Woda jest super w porównaniu z Gdynią czy Rumią.
Również mam kamień, i sama zastanawiam się jak można go usunąć.......
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może Koleczkowo korzysta z dwóch różnych ujęć , bo ja cały czas walczę z kamieniem w toalecie i doprowadza mnie to już do szału , nie mówiąc o czajnikach.Zastanawiam się nad jakimś filtrem zmiękczającym ale nie bardzo mam pojęcie co wybrać.W necie jest tyle sprzecznych informacji że człowiek głupieje, dlatego proszę o wymianę doświadczeń tych którzy już ten temat przerobili.
ja stosuję najzwyklejszy kwasek cytrynowy (spożywczy) naturalny a działa rewelacyjnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Również walczę z kamienieniem i o moich przygodach z jego usuwaniem z kabiny prysznicowej piszę tutaj: http://myknadom.pl/jak-usunac-osad-z-kamienia-prysznic/
:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Koleczkowo

Światłowód w gminie Szemud (14 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?

Nielegalne przetwórstwo odpadow (3 odpowiedzi)

Jak to możliwe że na przeciwko orlenu przy samej obwodnicy prowadzone jest przetwórstwo odpadów...

Nowy Mechanik (38 odpowiedzi)

Co sądzicie o nowym mechaniku w Koleczkowie przy skrzyżowaniu na Chylonie?? Warto oddać samochód...

do góry