Widok

zakaz ruchu dla rowerów:)

Nie za wcześnie go postawili w Bojanie? Ścieżka rowerowa w proszku ale zakaz już stoi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
A w którym miejscu go postawili...jakoś nie zwróciłam uwagi..a przyznam ,ze testuję chodniki od jakiegoś czasu ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na początku tej przyszłej ścieżki w Bojanie jadąc w stronę Koleczkowa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja się zastanawiam jak dojechać rowerem np. z Karczemek do Bojana. Znak B-9 Zakaz wjazdu rowerów - stoi zaraz za zjazdem z ronda w Karczemkach na Bojano. Będzie trzeba wziąć rower na plecy i "z buta poginać" do Bojana. Bez sensu.

Jak wiele innych rzeczy.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie mają prawa go tam stawiać skoro nie ma alternatywnej drogi.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
jakaś kolejna urzędnicza bzdura... zamiast promować transport rowerowy pod szyldem ekologii lub dobrych i bezpiecznych tras rowerowych to wrzucają zakaz ruchu dla rowerów. nie mam pojęcia czym się władze kierowały, równie dobrze mogliby tam wstawić znak "strefa zamieszkania"...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
W ogóle ta droga jedna wielka porażka. W początkowych planach wielkie wizje. Miały być chodniki po jednej drugie strinie od ronda w Chwaszczynie do Koleczkowa. Teraz jakieś fikcyjne pobocza usypywane z piasku które przy średnim deszczu zaczną żłobić leje i droga będzie się zima załamywała. Nie robią krawężników to porażka. Myślę że kaska poszła w błoto i CBA miało by tam niezły ogródek do obrobienia.Zakaz poruszania sie rowerów to totalna porażka. Mogli chociaż z jednej strony zrobić chodniki ale widać kaska rozeszła sie ciekawe gdzie skoro w planach miały być z obu stron na całej długości. Ta droga to jeden wielki przewał i tyle.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za chwilę zacznie się remont ulicy Chwarznieńskiej w Gdyni, który prowadzić będzie ta sama firma która wykonuje DW 218 przez Bojano (Strabag). Jestem ciekawy jakie buble tam wykonają.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ja: Z tym zakazem wjazdu rowerów z ronda w karczemkach to mnie rozwaliło:D
Od jakiegoś czasu zastanawiam się i myśle że coś w tym znaku jest nie tak. Teoretycznie znak obowiązuje do pierwszego skrzyżowania z drogą.
Tak, tylko weż pod uwagę co to jest skrzyzowanie. Wyjazd z polnej drogi nie jest skrzyżowaniem. Najgłupsze jest to że w odwrotnym kierunku można jechac.
remont na Morskiej, dla nas z Bojana wlot do Gdyni, remont na Chwarznieńskiej, dla nas również ważna trasa, i koszmarny remont i objazdy na trasie Kwiatkowskiego, gdzie widać paru stojacych chłopów w kamizelkach, to trzeba wyjątkowych strategów i mózgów aby coś takiego wymysleć. Miasto sparalizowane.
czy zauważyliście tablice informacyjną o terenie zabudowanym, przed rondem w Karczemkach. Dwie w odległości czterech metrów od siebie, następna sto kilkadziesiąt. Więcej niz w 3mieście
A ograniczenie do 40 km/h na odcinku rondo Karczemki rondo Chwaszczyno. Znak umieszczony tuż nad ziemia. Może powinni go wkopać i powinniśmy sie domyślać co to za znak. Proponuje tym którzy dostaną mandat za przekroczenie V ustalić czy ma on swoje umocowanie prawne. Primo-w wykazie drogi wojewódzkiej, sekundo -istnieją przepisy określające jak się instaluje znaki drogowe. Na pewno są przepisy.Podejrzewam że zawiesili go panowie wykonujące roboty drogowe na tym odcinku i tyle. A wieszać to mogą ubrania w domu. Na powieszenie takiego znaku musi być papier.Pozdrawiam

Inne tematy z forum Bojano

Nowe połączenie autobusowe Bojano - Gdynia (115 odpowiedzi)

Witam. Od pewnego czasu obserwuję jak się żyje mieszkańcom Bojana w zakresie większych bądź...

Budżet gminy 2025 - drogi Bojano (12 odpowiedzi)

Witam. Niestety w budżecie gminy na 2025 modernizacja dróg w Bojanie wygląda cienko. Praktyczbie...

Co zrobić z takimi sąsiadami? (10 odpowiedzi)

Witam, ludzie proszę o waszą opinię mam sąsiadkę która udziela się jako osoba chcąca nieść pomóc...

do góry