Widok
Hej, kurde chyba ja to napisałam, ale dopiero sobie to przypominam:-) odpisuję Ci bo mnie rozbawiłeś tym: doba na rowerze co jeść , doby jeszcze nie spędziłam, ale przydałoby się ;-). Poza tym trafiłeś chyba jestem zniesmaczona: życiem i ludźmi. Nie będę tego ukrywać. Nie ma co się nawet zastanawiać nad tym o co mi chodzi. Tak czy siak dobry jesteś ;)
Nie macie o co się kłócić?
kolarz - człowiek uprawiający kolarstwo.
Kolarstwo bardzo szeroki termin, odnoszący się do wielu dyscyplin, zawsze jednak związanych z korzystaniem z roweru.
Część z dyscyplin jest zatwierdzonych przez UCI (np. kolarstwo szosowe i górskie)
dodatkowo: Istnieje szereg "wariacji" na temat sportu rowerowego, uprawianych przez amatorów na całym świecie, które nie są oficjalnie zatwierdzone - jednakże do nich również odnosi się termin - kolarstwo.
Rowerzysta to człowiek przemieszczający się na rowerze.
Czyli kolarz to rowerzysta uprawiający sport.
Każdy kolarz jest rowerzystą, nie każdy rowerzysta jest kolarzem.
Kolarstwo bardzo szeroki termin, odnoszący się do wielu dyscyplin, zawsze jednak związanych z korzystaniem z roweru.
Część z dyscyplin jest zatwierdzonych przez UCI (np. kolarstwo szosowe i górskie)
dodatkowo: Istnieje szereg "wariacji" na temat sportu rowerowego, uprawianych przez amatorów na całym świecie, które nie są oficjalnie zatwierdzone - jednakże do nich również odnosi się termin - kolarstwo.
Rowerzysta to człowiek przemieszczający się na rowerze.
Czyli kolarz to rowerzysta uprawiający sport.
Każdy kolarz jest rowerzystą, nie każdy rowerzysta jest kolarzem.