Widok

urzędy ?

Czy macie jakieś doświadczenia z rekrutacją w urzędach ? Wiem, że panuje powszechna opinia, że konkursy są ustawione....potwierdzacie?
Czy ktoś miał okazję uczestniczyć w takim konkursie ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, rekrutowałam ok. 2 lata temu do PUP-u (jednak nie w Trójmieście). Rozmowa kwalifikacyjna, ogólnie około 2 godzin oczekiwania, potem Pani kierująca rekrutacją otwarcie i bez żenady przyznała, że to stanowisko już dawno zostało przydzielone bratanicy jednej z pracownic (!), rekrutacja zaś tak czy inaczej musiała zostać przeprowadzona, żeby potem nie było, że jest ustawiona... Nie powiem, co miałam ochotę jej zrobić...:) Na koniec miła Pani sympatycznie się pożegnała i życzyła nam wszystkim powodzenia w dalszym poszukaniu pracy... Polska.

Natomiast są chyba wyjątki, moja siostra w 2008 r. rekrutowała na stanowisko referenta w ZUS-ie, nie mając jeszcze ukończonych studiów, i dostała się sposobem "legalnym". Uratowało ją to, że na pytanie "Ile chciałaby Pani zarabiać?" odpowiedziała "1000 zł", podczas gdy jej konkurentka oczekiwała 2 tysięcy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak.
Tak bywa.
Tak.
Tak i nie.
O pracy?
Najlepsza robota pod słońcem. Długo tam nie zabawiłam bo znalazłam coś lepiej płatnego. Generalnie wokoło sami sąsiedzi wujkowie ciocie i kumple z szkoły.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
aplikowalam trzy lata temu do um, byly na liscie zakwalifikowanych testow trzy osoby o tym smamy imieniu,a wygrala czwarta, gratuluje jesli w ciagu miesiaca zmienila nazwisko...

w pihu byl test z punktami minusowymi, pytania w dużej czesci nie dotyczyly kompetencji tej instytucji.. a mowili ze tylko strona internetowa, choc pouczylam sie ustawy o pihu nie przeszlam dalej

um znow inny wydzial - zaprosili 94 osoby, nawet nie byli przygotowani na taka ilosc, wygrala znow osoba spoza listy zakwalifikowanych.. ogolnie na takie romzmowy chodzilam juz potem dla smiechu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)! (55 odpowiedzi)

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma...

do góry