Widok

zerówka w szkole w Baninie

w tym roku nasza córka rozpoczyna zerówkę. Mamy dylemat czy zapisać ją do zerówki w szkole, czy może jeszcze w przedszkolu. Mam pytanie do rodziców, którzy zapisali swoje dzieci do zerówki w szkole. Jak to wygląda? czy dzieci oraz Wy jesteście zadowoleni?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nauka w szkolnej zerówce jest na zmiany- jeden semestr -2dni w godz. 7.30-12.45, 3 dni w godz.12.14-18.00 , a drugi semestr odwrotnie, więc zmianowość jest dużym minusem, szczególnie gdy rodzice pracują od godz. 8, wówczas dziecko siedzi w szkole od rana do wieczora.

tak, to wiem, u nas akurat to nie będzie problemem. Bardziej ciekawi mnie kwestia dydaktyki, atmosfery w tej zerówce.

Generalnie syn jest zadowolony, jednak więcej jest zabawy niż nauki, kilka zadań dziennie, prace domowe tylko na weekend. W przypadku zmiany popołudniowej- dzieci wykonują tylko zadania plastyczne, gdyż na naukę są zbyt zmęczone.

Właśnie ciężko dla rodziców którzy pracują od 8 do 16 zawióze dziecko o 7 i odbiore o 18???? To chore. Dlatego moja córka napewno zostanie w przedszkolu. Zastanawiałam się jeszcze nad opcją zabierania dziecka wcześniej do domu niżo 18 ale nie wiem jak pozniej wyglądałaby sprawa tylu nieobecności w szkole...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

można odbierać 20 min wcześniej, ale wychowawczynie pozwalają odbierać nawet wcześniej :)

A jak wyglada wyzywiwnie? Czy dzieci ktore przychodza na 7 I sa do 18 maja zapewnione sniadania , obiady I podwieczorki? Oczywiscie odplatne I czy dwa dania obiadowe mozna rozlozyc w czasie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na Kokoszkach ul. Fundametowa 8 jest darmowa zerowka w przedszkolu Start, jesli ktos pracuje w Gdansku to dobra opcja :) to bylo prywatne przedszkole ktore zmienilo sie w publiczne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry