Widok

zmiana w parafii

Czy to prawda, że odwołano z parafii Ks. Jarka?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
No właśnie. Może zamiast się wymądrzać pokażecie na co was stać.
~parafianin - parafia powstała bodajże w 1982r. ks Roman jest tu
od początku. Można mu wiele zarzucić, ale na pewno nie to że nic nie zrobił.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
dlaczego piszesz że będzie mu lepiej w Gdyni...kto mu jakąkolwiek krzywdę wyrządził tutaj , a ja myślę że było mu tu dobrze i chętnie będzie tu wracał myślami
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
co z mszą o 18? Kto to wszystko odprawi? Ja nie rozumiem dlaczego proboszcz i Lech są tu dożywotnio, jakiś immunitet mają czy co? Czemu ta parafia się cofa zamiast rozwijać tak jak cała wieś?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
szkoda ,że odszedł ,to był super ksiądz co bedzie ze scholką ,mszą o 12 dla dzieci Caritasem.mam nadzieję że będzie Mu w Gdyni lepiej niż tu ,tego mu życzę ,bo decyzji juz nie zmienimy
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
ah... ksiądz z mojej parafii na Żabiance, niedługo się przeprowadzamy do Banina myślałam, że znowu się na Niego natknę :) wielka szkoda
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziwne wlasnie ze taka cisza..czy nie warto walczyc o takiego ksiedza, ktory naprawde wprowadzil tu sporo dobrych zmian?? ciekawe kto po jego odejsciu bedzie sie tym zajmowal...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
popieram, tylko Jarek coś robił w tej parafii, choć tylko tyle na ile mu pozwolono.
Teraz to już kościół na pewno będzie świecił pustkami.
Ciekawe co z proboszczem? Idzie na emeryturę czy dalej musi cmentarz budować?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
i taka cisza??? gdzie petycje, gdzie podpisywanie list poparcia???
w ciszy odchodzi człowiek, który przez 2 lata zrobił dla parafii w Baninie więcej niż dwaj pozostali przez lat 10...
szkoda, mam nadzieję, że arcy/bezduszny/biskup odpowie kiedyś za wszystkie swoje głupie i krzywdzące decyzje...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
rzeczywiście, na stronie Archidiecezji Gdańskiej jest taka informacja...ma iść na wikariusza w Gdyni Dąbrowie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Banino

Drewutnia/Altana/Domek narzędziowy (35 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was miał kontakt z Powiatowym inspektoratem Nadzoru budowlanego w sprawie zgłoszenia...

do góry