Widok

znikający punkt

Do harpa przygotowywaliśmy się z kumplem dość długo i starannie, w starcie nie przeszkodziło mi nawet, że we wtorek wysypałem się na motorze i byłem "lekko" kontuzjowany, cóż poobijany dreptałem wolniej, ale liczyłem na jakieś 60 kilosów. Niestety jakiś zdolny harcerzyna wymyślił limity czasu na poszczególne PKC, regulamin przeczytałem kilka razy i jedyne ograniczenie jakie tam było to 100km w 24h. Fakt znalazłem info o czasach zamknięcia punktów ale na mapce, małym drukiem u dołu-było to bezprawne bo obowiązującą wykładnią był regulamin a wszelkie zmiany powinny być ogłoszone. Jakie było moje żdziwienie gdy na punkcie1 tak 1 !!! o 22:40 nie znalazłem żadnego sędziego, który miał tam siedziec i stęplować. Może bysmy tam dotarli nieco wcześniej ale organiztorzy przyoszczędzili na tonerze do xero i na mojej mapie nie szło odróżnić łąki od lasu co jest chyba dość istotne. Cóż panowie, wam to kury szczać prowadzać a nie zawody organizować, więcej śię nie spotkamy, jest jeszcze kilka innych fajnych imprez robionych dla ludzi a nie dla organizatorów, mam nadzieję że dobrze się bawiliście rąbiąc ludzi na prawo i lewo. "pozdrawiam" szanownych harcerzy!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ej stary! Przesadzasz. Ograniczenia czasowe od razu rzucały się w oczy, przecież musiałeś spojrzeć gdzie jest ten punkt, prawda? Zamiast zsyłać gromy na organizatorów miej pretensje do siebie. Ja też się strasznie pogubiłem na paru punktach, ale chyba o to chodzi, żeby było trudno :). Pozdrawiam. I do zobaczenia za pół roku, bo mam nadzieję, że tak łatwo się nie poddajesz? :)

Grzesiek Łuczko, Wolin
Ej! Zgadzam sie było widać ograniczenia! ale jakim sposobem tak długo szełeś do 1 pkt to nie skuamm! tam sie nie szło zgubić! przecież630 os szło jedną, wilekąwatachą! a mapy fakt faktem były troche nieaktualne, ale dało sie przeżyc! papa
Jeszcze jedno, piszesz: "Niestety jakiś zdolny harcerzyna wymyślił limity czasu na poszczególne PKC, regulamin przeczytałem kilka razy i jedyne ograniczenie jakie tam było to 100km w 24h". Teraz mam pytanie do Ciebie, zgodziłbyś sie siedzieć jako sędzia na jakimś punkcie 24 godziny? Bo przecież rajd trwa 24h...
Ano da się pobłądzić przed 1 PK... :-)
wystarczy usiąść trochę dłużej nad mapą, potem wybrać "lepszą" drogę i już na pewno nie idziesz w tłumie, a wtedy różne rzeczy mogą się przytrafić...

MW
Nie zgadzam się, ze jedną watahą. Dwiema - bo były dwie drogi. My wybralismy tą drugą i fakt, było mniej ludzi, ale za to fajniej - troszke luźniej. Nie to co na moim pierwszym Harpaganie w Bytoni: cały Harpagan idzie jedną wąska drózką na PK1. Nawet nie ma jak sie rozpędzic lub zwolnic.
To ty chyba pierwszy raz byłeś bo na pierwszy punkt można było iść bez mapy podążając za tłumem ludzi. Nie wiem jak to zrobiłeś, że 4 km szedłeś w 1h 40min. Poza tym to jest ekstremalny rajd na orientacje a nie spacerek po lesie. Pozdro dla wszystkich.
NIe skomentuj faktu....ze 100km zaliczyć 4! wiadomo, ze sie do1 pkt idzie za tłumem, wiem to mimo ze byłą pierwzy raz.pozdrawiam..papa
Co Ty chcesz od map? Jak na kserowki i tak były niezłe. A poza tym - na Harpaganie dozwolone jest posiadanie map kolorowych o tej samej skali co te kserówki. Jak uznajesz, ze nie widzisz na kserówce, to sobie taka mapke kup.