Widok
zwężenie ul.Nowatorów
wśród dzisiejszych informacji na innym portalu z wiadomościami przeczytałam o planowanym remoncie.
cyt.
"Od jutra zwężenie na Nowatorów
We wtorek zawężone zostaną obydwa pasy jezdni ul. Nowatorów (przed skrzyżowaniem z ul. Słowackiego). W tym czasie trwać będzie przebudowa ulicy. Podczas kładzenia nawierzchni - dodatkowo wprowadzony będzie ruch wahadłowy.
Utrudnienia potrwają do końca listopada."
jedyne takie skrzyżowanie jest tuż przed Rębiechowem (chyba,że autor notki pomylił się)
czy ktoś coś słyszał ??? jeśli to prawda ciekawe jak bardzo utrudni to wyjazd z Banina/Rębiechowa
cyt.
"Od jutra zwężenie na Nowatorów
We wtorek zawężone zostaną obydwa pasy jezdni ul. Nowatorów (przed skrzyżowaniem z ul. Słowackiego). W tym czasie trwać będzie przebudowa ulicy. Podczas kładzenia nawierzchni - dodatkowo wprowadzony będzie ruch wahadłowy.
Utrudnienia potrwają do końca listopada."
jedyne takie skrzyżowanie jest tuż przed Rębiechowem (chyba,że autor notki pomylił się)
czy ktoś coś słyszał ??? jeśli to prawda ciekawe jak bardzo utrudni to wyjazd z Banina/Rębiechowa
to chyba chodzi o okolice Słowackiego i Budowlanych
choć patrzac na komunikat na stronie zdiz
http://www.zdiz.gda.pl/zdizgdansk/chapter_76053.asp?soid=EC6DA5DE4DB14D2DACE561500E75C889
to już w ogóle nie wiadomo o co kaman,.,
choć patrzac na komunikat na stronie zdiz
http://www.zdiz.gda.pl/zdizgdansk/chapter_76053.asp?soid=EC6DA5DE4DB14D2DACE561500E75C889
to już w ogóle nie wiadomo o co kaman,.,
Tak przegłosowano w ankietach, które swego czasu były w lokalnych portalach.
Dla nas chyba najważniejsze, że ten przystanek będzie budowany w systemie P+R. Nie trzeba będzie tłuc się samochodem do Gdańska, czy Gdyni. Przydałby się też duży i bezpieczny parking dla rowerów ...
Ciekawe też, czy linia 126 utrzyma się w jej obecnym kstałcie ...
Dla nas chyba najważniejsze, że ten przystanek będzie budowany w systemie P+R. Nie trzeba będzie tłuc się samochodem do Gdańska, czy Gdyni. Przydałby się też duży i bezpieczny parking dla rowerów ...
Ciekawe też, czy linia 126 utrzyma się w jej obecnym kstałcie ...
Nie mogę już wyedytować, więc dopiszę w sprawie lokalzacji przystanku: http://i.imgur.com/bf6p4Fj.png
Wychodzi, że to trochę dalej ...
Wychodzi, że to trochę dalej ...
Prawda jest taka, że przystanek będzie, no hektar od Banina ( sama nazwa przystanku jest trochę myląca - winno być Rebiechowo ) i jeśli Żukowo nie zainwestuje ( a jest to w jego gestii ) w dobry park&drive, z dojazdem autobusowym całodobowym, ochrona parkingu ( bo przecież będzie to szwedzki stół dla złodziei ) to mało kto nawet z baniniaków będzie z kolei korzystał.
Żukowo ma znaczenie i to zasadnicze. Ten przystanek nie będzie obsługiwał Gdańszczan ale niemal wyłącznie mieszkańców gminy Żukowo. Już sama nazwa na to wskazuje. Z mojego miejsca zamieszkania w Baninie ( cały rejon Pszennej i Źródlanej ) do przystanku jest ok 6,5 km czyli więcej niż np. z Niedźwiednika do SKM-ki. Bez odpowiedniego skomunikowania za co w całości odpowiada Żukowo to inwestycja psu na budę. Ja swoich dzieci nie puszcze na taki spacer. Więc z mojego punktu widzenia i tak będę wozić dzieci i nic się nie zmieni.
Nic podobnego. To, kto będzie z tego korzystał nie ma najmniejszego znaczenia dla finansowania obecnej budowy. Gmina Żukowo nie ma prawa dokładać pieniędzy do inwestycji na terenie gminy Gdańsk. Inaczej byłoby, gdyby gmina była udziałowcem PKM, ale nie jest.
O czym my to w ogóle rozmawiamy skoro całe finansowanie PKM jest już zaklepane?
Żukowo może co najwyżej sfinansować linie autobusowe, które dowoziłyby mieszkańców do stacji. Przede wszystkim przydałaby się jednak ścieżka rowerowa z prawdziwego zdarzenia w kierunku stacjii, bo jazda dwuśladem ulicą Lotniczą zakrawa na samobójstwo.
O czym my to w ogóle rozmawiamy skoro całe finansowanie PKM jest już zaklepane?
Żukowo może co najwyżej sfinansować linie autobusowe, które dowoziłyby mieszkańców do stacji. Przede wszystkim przydałaby się jednak ścieżka rowerowa z prawdziwego zdarzenia w kierunku stacjii, bo jazda dwuśladem ulicą Lotniczą zakrawa na samobójstwo.
też jestem przeciwna tak odległej lokalizacji tego przystanku, ale z drugiej strony gdzie miałby się on znajdować? musieli by tory puścić przez Banino o zgrozo i podniósłby się krzyk że nikt nie chce przystanku pod domem .... bo hałas... bo dużo ludzi a parking... że pełno samochodów, że niebezpiecznie, że duży ruch, że biedne małe dzieci..... a oni na zadupiu chcieli mieszkać..... no to teraz macie...
nie dogodzisz......
nie dogodzisz......
Chyba nie zrozumiałeś. Nie mówi się tu o finansowaniu budowy bo ta faktycznie z ta faktycznie Żukowo nie ma nic wspólnego ale to co po wspaniałym przecięciu wstęgi i oddaniu do użytkowania przystanku PKM Banino. Tu UM w Zukowie będzie musiał ( o ile zauważy ten problem ) zapewnić dojazd do PKM bo faktycznie przystanek jest w szczerym polu. Obecnie intensywność komunikacji autobusowej jest na żenującym poziomie więc nie spodziewam się radykalnej poprawy a wiec faktycznie niewiele się dla mnie zmieni - i tak będę musiała uruchomić samochód i być w domu by dzieci wysłać do Trójmiasta.
ma dołączyć nitka z Rębiechowa:
http://www.pkm-sa.pl/glowna/wp-content/gallery/o-projekcie-dt/mapa-pkm_nowe-wizualizacje_2012.jpg
cokolwiek znaczy "włączenie w tor"
http://www.pkm-sa.pl/glowna/wp-content/gallery/o-projekcie-dt/mapa-pkm_nowe-wizualizacje_2012.jpg
cokolwiek znaczy "włączenie w tor"
Moje uwagi często są do inwestycji , kiedy to najpierw powstają budynki a potem długo dłuuuugo nic a następnie plany dróg i komunikacji. Tutaj mamy sytuację normalną - drogi, komunikacja a za tym pójdą inwestycje. Obszar w pobliżu PKM jest (będzie) atrakcyjny zarówno pod mieszkaniówkę jak i inne inwestycje. To "napędzi" rozwój regionu, tak sądzę.
W cywilizowanych krajach tak się właśnie robi, ale nie z drogami a ścieżkami pieszymi...ludzie sobie wydreptuje trakty, tak jak im jest najwygodniej...a następnie na to chodniki. Może z drogami też tak powinno być, że ludzie niech sobie wyjeżdżą "ślady" jak im jest wygodnie, a następnie niech urzędnicy naniosą na nie plany.