Widok
Brudasom mówimy - nie !!!
Ręce opadaja, gdyż brudasów u nas w Baninie nie brakuje. Ostatnie dni
spędzam mimochodem na obserwowaniu - co też nasi sasiedzi wynoszą do pojemników do segregowania śmieci przy ul. Źródlanej/Pszennej. A więc - zbędne ubrania, zwykłe smieci ( a w nich odpady spożywcze ), opony ( chyba letnie ), wszystko co po remontach pozostało, łózka, tektura luzem, telewizor. Wszystko to oczywiście fruwa po okolicy bo tym cwniaczkom nie przyjdzie na myśl, aby co sie da wrzucic do pojemników. A więc syf i malaria zgotowana mieszkancom Banina przez mieszkańców Banina. Jesli do tego dodam obraz pobliskiego gospodarstwa i dojadę do lasu gdzie śmieci jest do wyboru, to obraz naszej wsi nie wygląda najciekawiej. Przykre - ale część z nas to zwykłe chamy i prostaki - nic łagodniejszego nie znajduję.
spędzam mimochodem na obserwowaniu - co też nasi sasiedzi wynoszą do pojemników do segregowania śmieci przy ul. Źródlanej/Pszennej. A więc - zbędne ubrania, zwykłe smieci ( a w nich odpady spożywcze ), opony ( chyba letnie ), wszystko co po remontach pozostało, łózka, tektura luzem, telewizor. Wszystko to oczywiście fruwa po okolicy bo tym cwniaczkom nie przyjdzie na myśl, aby co sie da wrzucic do pojemników. A więc syf i malaria zgotowana mieszkancom Banina przez mieszkańców Banina. Jesli do tego dodam obraz pobliskiego gospodarstwa i dojadę do lasu gdzie śmieci jest do wyboru, to obraz naszej wsi nie wygląda najciekawiej. Przykre - ale część z nas to zwykłe chamy i prostaki - nic łagodniejszego nie znajduję.
Jolly, masz rację i obawiam się, że będzie jeszcze gorzej- gmina zapowiedziała rezygnację z organizowania wystawek;/. ludziska produkują co raz większe ilości śmieci, także tych, co do żadnego pojemnika wepchnąć się nie da, więc albo postawią pod pojemnikiem, albo wywiozą do lasu...a na "dzień ziemi" nasze dzieci pójdą ochoczo ten las sprzątać;(
myślę, że trzeba walczyć o utrzymanie wystawek 2x w roku, bez tego strach się bać;/
myślę, że trzeba walczyć o utrzymanie wystawek 2x w roku, bez tego strach się bać;/
Mieszkam w tym samym rejonie i co rano ( bardzo wczesne rano ) przejeżdzam obok tych kontenerów. Coraz częściej w światlach widzę lisy ( raz nawet dwa ) co swiadczy, że to jest już stała stołówka dla zwierząt wykorzystujących odpadki pozostawiane przez " ludzi ", którzy zaoszczędając miejsca w swoich koszach na śmiec,i podrzucaja je w to miejsce. Chciałoby się powiedzieć - drobne złodziejaszki. I cos w tym musi być - bo nigdy nie widziałem nikogo kto wyrzucalby takie śmieci - robia to cichcem, po ciemku, jak zlodzieje.
I należy jeszcze dodać o paleniu śmieci przez budowlańców, najczęściej w beczkach.Wszędzie gdzie się nie pójdzie widać śmieci, najczęściej paczki po papieroswach, butelki, puszki po piwie.Niestety trudno dotrzeć do ludzi aby nie śmiecili naszej wspólnej Ziemi.
Ja staram się chociaż jeden papierek podnieść i wyrzucić do śmietnika.
Przypuśćmy że co 10 osoba śmieci, ale dlaczego w takim wypadku jest tyle śmieci? Dlatego że te 9 osób które nie śmiecą przechodzą obojętnie obok jakiegoś papierka(mimo że chcą czystości), zamiast chociażby 1 papierek w ciągu całego dnia posprzątać, po tych brudasach!
Tylko jeden papierek! Pozdrawiam
Ja staram się chociaż jeden papierek podnieść i wyrzucić do śmietnika.
Przypuśćmy że co 10 osoba śmieci, ale dlaczego w takim wypadku jest tyle śmieci? Dlatego że te 9 osób które nie śmiecą przechodzą obojętnie obok jakiegoś papierka(mimo że chcą czystości), zamiast chociażby 1 papierek w ciągu całego dnia posprzątać, po tych brudasach!
Tylko jeden papierek! Pozdrawiam
a ja ostatnio dowiadywałam się w różnych firmach wywożących śmieci z z Banina co mam zrobić gdy zabraknie mi miejsca w moich pojemnikach to pan z takowej firmy powiedział, że również mają wystawione kontenery do segregacji i tam jak najbardziej mozna śmieci pozostawić.
no to chyba dobrze, że "podrzucane" są śmieci do kontenerów a nie pozostawiane np. w lasach (czego nie mogę zdzierżyć ;/ )
no to chyba dobrze, że "podrzucane" są śmieci do kontenerów a nie pozostawiane np. w lasach (czego nie mogę zdzierżyć ;/ )
czytaj ze zrozumieniem....czy napisalam w swoim poscie że mi niestarcza miiejsca ???? wystarcza i nie potrzebuje zamawiać kontenera, chodzi mi o to że lepiej żeby śmieci znajdowały się przy śmietniku bo prędzej czy później odpowiednie służby to sprzątną! a nie walały się po lesie czy przy drodze...
no ale tak... pewnie potem "Wasze" dzieci na akcję DZIEŃ ZIEMI posprzątają te "podpaski" z lasu
no ale tak... pewnie potem "Wasze" dzieci na akcję DZIEŃ ZIEMI posprzątają te "podpaski" z lasu
cyt. za ~po "a nie zostawianie worów ze zwykłymi śmieciami typu zużyte podpaski czy pampersy"
nie ja tu pierwsza wspomnialam o podpaskach to po pierwsze,
po drugie, ludzie ależ wy niekumaci... nie mieszkam JESZCZE w Baninie, tylko mam zamiar do konca roku sie tam wprowadzić więc NIE KORZYSTAM z WASZYCH PUBLICZNYCH KONTENERKÓW ani też nie podrzucam wam na posesje śmieci. Informacje zbierałam od firm wywożących śmieci bo muszę przecież z czyichś usług korzystać. a w miejscu w którym obecnie mieszkam spokojnie wystarcza mi 120l!!!!!!!!!!!!!!! o!
po trzecie stare opony oddaję w wulkanizacji
a i nie używam podpasek ;p
nie ja tu pierwsza wspomnialam o podpaskach to po pierwsze,
po drugie, ludzie ależ wy niekumaci... nie mieszkam JESZCZE w Baninie, tylko mam zamiar do konca roku sie tam wprowadzić więc NIE KORZYSTAM z WASZYCH PUBLICZNYCH KONTENERKÓW ani też nie podrzucam wam na posesje śmieci. Informacje zbierałam od firm wywożących śmieci bo muszę przecież z czyichś usług korzystać. a w miejscu w którym obecnie mieszkam spokojnie wystarcza mi 120l!!!!!!!!!!!!!!! o!
po trzecie stare opony oddaję w wulkanizacji
a i nie używam podpasek ;p
Po raz kolejny proszę o zachowanie minimum kultury wszystkich tych chamów, którzy wyrzucają swój syf pod kontenery do segregacji śmieci ( skrzyżowanie Lotniczej i Źródlanej ). Ludzie opamiętajcie się !!! Czy wy mózgów nie macie !!! Dlaczego wasze śmieci mają być " wszędzie " a nie w waszych śmietnikach !!! Dodatkowo informuję, że zbiórka śmieci nieselektywnych i ponadgabarytowych już się skończyła !!!
Bydła się inaczej nie nauczy, jak dotkliwymi karami. Jedynym rozwiązaniem byłoby zainstalowanie monitoringu przy kontenerach i po numerach rejestracyjnych wyszukać potem tych wszystkich brudasów i przykładnie ukarać porządnymi grzywnami, takimi 5-cyfrowymi. Inaczej się nie nauczą - to społeczeństwo jest po prostu niereformowalne metodami cywilizowanymi.
no muszę powiedzieć, że jestem w szoku to co wczoraj zobaczyłem przy kontenerach. Ludzie, ręce opadają, faktycznie, mega kary i jeszcze jakieś publiczne piętnowanie takich "cwaniaków".
Faktem jest,że te pojemniki wczoraj już były po korek załadowane, ale dla chcącego nic trudnego dało, się powciskać jeszcze trochę papieru i plastików. O dziwo na butelki był prawie pusty -hmmm,
Ale trzeba tępić takie zachowania podrzutków, co tylko odsuwają od siebie i dalej ich nie interesuje.
Tak samo jak ze s****ącymi psami pod innych płotami. Wioska wioską, ale bez przesady.
Faktem jest,że te pojemniki wczoraj już były po korek załadowane, ale dla chcącego nic trudnego dało, się powciskać jeszcze trochę papieru i plastików. O dziwo na butelki był prawie pusty -hmmm,
Ale trzeba tępić takie zachowania podrzutków, co tylko odsuwają od siebie i dalej ich nie interesuje.
Tak samo jak ze s****ącymi psami pod innych płotami. Wioska wioską, ale bez przesady.
normalnie nienaganni, i same mega czyściochy tutaj piszą. aż rzygać się chce. pisać i mówić o innych jest łatwo, a pewnie sami w nocy wpieprzacie śmieci do pojemnika sąsiada, albo psie stolca przerzucacie mu na trawnik. istne porąby z was. Człowiek gada, pies szczeka. człowiek wyrzuca śmieci wzdłuż pszennej, pies się w****** śmieci zostaną, stolec też,ale to raczej mniejsza szkoda jest.