Widok

CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 7.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej, dziewczyny zakładam nowy szczęśliwy wątek dla staraczek :)
Stokrotka trzymam kciuki:*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zostawiam fluidki ciążowe na nowy wątek!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pierwsza Miłośc urodzona 12.08.2012 r Zosia :)
image
i ja tez sie podlaczam z fluidkami:)))))))))))))))
i ja :)))
dawać dawać mi tu fluidy ciązowe:-))) a co..:-))

Koraliczek faktycznie duza macie córeczke:-)) choc musze się przyznac,ze moja kolezanka urodziła córke ost. i mala ma 63cm i 4300..

teraz sie dzieciaczki cos duze rodza;-))

a synek mojej siostry dostal kolejne 2 ząbki..i teraz ma już 4..i niecałe 7m-cy.. ma 2 jedynki u góry i 2 jedynki na dole:-))
image

to i ja się melduję:)
Powodzenia dla stokrotki i dagolka, bombelkowej i iwonus.. no niech w końcu się uda.. trzymam kciuki i wysyłam fluidki:)))
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
stokrotka 63 cm???!!! WOoooooooWWw
no fakt duże dzieci teraz się rodzą... ale to chyba przez witaminy które łykamy hehehehe
image
to ja ślę fluidki od Nikusi :))))))))

a my wciąż bez ząbków:)
imageimage
Basieniak, u nas było tak z zębami : ja siedziałam przy biurku i kątem oka widzę jak mąż biegnie z łyżeczką. Serce mi stanęło, bo myślałam, że znajdzie, ale popukał na dole i nic. I tak mnie coś tknęło, zabrałam mu łyżeczkę i puknęłam u góry i znalazłam:)
image
no 63 cm..a kolezanka w pracy urodzila chlopca w marcu co ma 61 cm i tez 4300:-)..a dzisiaj ma juz 7kg:-))
image

Moje dziewczyny miały równe 59 :).
image
No to i ja przesyłam fluidki ciążowe dla wszystkich staraczek:)
Kurcze niesamowite te dzieciaczki- chociaż ja chciałabym urodzić tak 3.200gram:)
Moja mama rodziła małe dzieci, więc może i ja tek będę miała:)
image

image

Ja co prawda jeszcze nie mam intensywnych starań,ale wam wszystkim Drogie staraczki życzę Wszystkiego co najlepsze.
Trzymam kciuki ! :}
Gdziekolwiek się znajdujesz, twój świat tworzą twoi przyjaciele.
Szymszuniu dziękuję w swoim imieniu i Staraczek:-))
dołączysz do nas?

moja mama urodzila mnie 61cm i 2800 i siostre 56 3550...a siostra urodzila Małego 4120 i 56;-)
image

No jeżeli reszta "Staraczek" nei będzie miała nic przeciw temu to z miłą chęcią ? :}
No to witamy w szeregach :)

Aszi moja Lenka była takim małym wypiardkiem 59 cm i 2920. I jest to dziecko niesamowite i uzdolnione, czasami zastanawiam się czy ona jest na pewno moja, bo taka zdolna:)))).
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kasia na pewno poszła po mamusi, tylko siebie nie doceniasz:)
image

image

Hej-melduje się w nowym wątku:)

Witam nową koleżankę i bardzo dziękuje za fluidy;)
Dziś prosze o trzymanie kciuków za mój ostatni egzamin na studiach..:)
image
nooo to kciuki za egzaminy, za testy ciążowe i za co tam chcecie :P
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
ja tez 3mam kciuki za egzamin..

testowac bedziemy hoho...jestem w okolicy owu wiec jeszcze troche:-)
image

no to i ja z Alunią się meldujemy :P
i slemy fluidki ciążowe ... :)
image
Dziękuje za przyjęcie, również życze powodzenia ;]
Witajcie moje drogie.. napisałam długiego posta i mi go wcieło... zawsze tak jest... w skrócie :P

witam Szymszunia :)

u mnie nuda, dalej leże, łykam dowcipną lutkę, żelazo, magnez i witaminki... czuje parcie cały czas tam na dole... ciekawe co się tam dzieje..

aha podesłałam na maila zdjecia z usg 3d Zosi z 31 tc :)

Miałam coś pisac jeszcze ale jak zwykle zapomnialam, coraz czesciej sie dekoncentruje ;/ wpadne jutro to moze sobie przypomne :P

Aszi jak sie czujesz? ty juz tuż tuż finiszu jestes :)
Hej dziewczyny!
To prawda ja już coraz bliżej finiszu:) Czuje się dobrze- pogoda mi sprzyja:)
W sobotę miałam mały kryzys. Mały tak mnie napierał na brzuch, że nie mogłam chodzić:) ale przeszło...
Dzisiaj idę z tym moim wynikiem posiewu do pani doktor zobaczymy co mi przepisze. Zdecydowałam się jeszcze odwiedzić rodziców w tym tygodniu. Trochę boję się jechać, bo mieszkają 200km ode mnie. Mam nadzieję, że nie urodzę przed czasem:)
Pozdrawiam
image

image

Aszi spoko koko bedzie ok :p jeszcze miesiąc :) ale moze bezpieczniej jak by Cie ktos zawiozl.. nie na porod wczesniejszy, ale tak ogolnie... No i napisz co z wynikami, co lekarz powiedzial
image
Wróciłam:) Dostałam antybiotyk Zinnat 500mg- 2x1tab przez 5 dni. 18-go czerwca idę na kontrolę i ponownie zrobimy posiew.
image

image

No to dobrze że powróciłaś cała i zdrowa ;]
Aszi no i luz :) a ja tam wiedzialam ze Ci dadza cos i ze nie bedzie sie czym martwic :D
image
hej dziewczyny!
od jakiegoś czasu Was podczytuję, z chęcią dołączę się do Waszego wątku jeżeli pozwolicie :)

dzisiaj robiłam badanie beta hcg niestety wynik 0,5 :( to był nasz trzeci cykl starań .. kilka miesięcy temu ginekolog stwierdził u mnie PCO, brałam tabletki anty i jajniki trochę się podleczyły...

pozdrawiam Was serdecznie :)
Witam Cię ambrozja w naszym gronie:-))

opowiedz nam troszke o sobie..macie juz dzieci? czy cykle masz regularne? jesli chodzi o PCO to nie pomoge..Bombelkowa byla dosc obcykana w tym temacie,ale ost malo sie udzila..ale moze dziewczyny pomoga:-))

ja mam dolegliwosci jak na @..a to dopiero 3-4dni po owu..
image

Hej:)
Witaj ambrozja - ja niestety w przypadku PCO sie nie wypowiem. Ale trzymam kciuki-3 cykle to jeszcze nie tak długi okres - my tyle staraliśmy się przy poprzedniej ciąży.
Ja w weekend mam dostać @. Oczywiście baaaardzo liczę że się nie pojawi. Każdy dzień czekania wydaje sie taaaaki długi...
image
jeżeli chodzi o długość cykli to jest trudne pytanie ponieważ miałam bardzo nieregularne cykle które trwały nawet 2-3 miesiące... Poszłam do lekarza który stwierdził PCO zarówno po USG jak i po badaniu hormonów (testosteron podwyższony - 109 a norma od 80). Przepisał mi tabletki antykoncepcyjne które brałam od września i powiedział, że w momencie w którym będę chciała zajść już w ciąże tabletki mam odstawić. Odstawiłam - okazało się, że jajniki podleczone i nie widać żeby były policystyczne. Pomyślałam - super!

W pierwszym cyklu byłam na USG - pęcherzyk 27 mm - nie udało się. W drugim cyklu pęcherzyk 23 mm - nie udało się. W tym cyklu nie byłam. Po odstawieniu tabletek mam baaaardzo bolesne owulacje ( tak że chodzić nie mogę). Przypuszczam, że poprostu wcześniej owulacji nie było więc dlatego nie było bóli.
To tak w skrócie moja historia. Trochę się boje ponieważ gin powiedział, że największe szanse na zajście mam w dwóch pierwszych cyklach a potem PCO wróci... teraz mam regularne cykle ale nie wiem na jak długo....

jeżeli chodzi o dzieci, to nie mamy jeszcze ... to są starania o nasze pierwsze dzieciątko:)
Ja miałam podejrzenie PCO, ale to tylko dlatego, że moje pęcherzyki układają się w jakiś tam sposób. Nie mam doświadczenia z tym, bo nikt mi nie powiedział na 100% że mam PCO. To tylko domniemania. ambrozja a byłas stymulowana czy takie pęcherzole Ci urosły same z siebie?
27mm to troche za duży.. skoro miałaś usg przy 21 powinni dać Ci zastrzyk. Pęcherzyki powyżej 21mm mogą przeobrazić się w cysty lub torbiele.

Zazdroszczę regularnych cykli ;)
ambrozja haj :)
ja mam PCO, stwierdzone na podstawie obrazu usg i badan w spitalu, jak by cos to pytaj.
image
To ja też sie witam, Hej ambrozja :D
Pęcherzyki urosły tak naturalnie. USG było robione w 12 dniu cyklu. Gin coś wspomniał o zastrzyku ale potem zmienił zdanie i stwierdził, że lepiej żeby same pękły. W nowym cyklu wybiorę się do niego ok 11 dnia cyklu i już napewno upomnę się o ten zastrzyk...

Pozdrawiam ;)))
no proszę, a u mnie wczoraj 18dc i największy 13 mm.
Za mała dawka clo niestety..
u mnie w 12dc byl 17,6mm i gin mowila,ze za 2dni owu bedzie..bo pecherzyk rosnie okolo 2mm na dobre..a w okolicy 21-22 powinny peknac.. bynajmniej tak mowila moja gin..
image

a wiecie co ja czasem jak czytam co który lekarz mówi to jestem skołowana.. bo ja przeważnie miałam pęcherzyki 24-27 mm i wtedy dostawałam zastrzyk.. jak pecherzyk miał ok 20mm to zastrzyk lekarz kazał robić w domu po 2 dniach od usg.. natomiast zaszłam w cyklu gdzie zastrzyku nie dostałam bo lekarz był wyjechany zawsze miałam zastrzyk 14-16 dc po monitoringu,a tym razem wizyta w 15dc wykazała, że owu już była..wiedziałam o tym, bo była b. bolesna..
chyba natura lubi płatać figle i brak @ pojawia się często w tym cyklu, w którym się tego nie spodziewamy:)
image
Ania i stokrotka - macie racje obie.

Stokrotko - dokładnie 21 mm to ponoć idealnie i faktycznie rosnie zwykle 2 mm na dobę. Też tak słyszałam.

Ania81, ja liczę że następny cykl będzie u mnie z zastrzykiem i odpowiednimi pęcherzykami.. Znów idę do innego gina..
w koncowej fazie pecherzyk moze rosnac nawet do 3 mm na dobe.
mi kazano brac zastrzyk jak mial pecholek 20 mm,i tak naprawde to nie jest zastrzyk na samo pekniecie tylko na "szybsze dojrzewanie komorki" po czym ona poprostu peka... jak poszlam do spzitala na badania to wszystcy lekarze jednoglosnie powiedzieli ze 27 mm to juz za duzo na pecherzyk i komorka w srodku jest niezdolna do zaplodnienia... a tak mnie leczyla stara lekarka, zrezygnowalam z niej i z nowa lekarka, co dawala mi zastrzyk przy 20 mm udalo sie zajsc w ciaze po 4 miesiacach
image
Bombelkowa trzymam kciuki:)
Ilu lekarzy tyle opinii i diagnoz.. może i 27 to za dużo u jednych a u innych nie..choroba wie.. choć może u mnie to tez było co innego bo ja zazwyczaj miałam kilka pęcherzyków i może lekarz czekał na najlepszy moment i największe szanse.. w każdym razie każdego diagnozuje się indywidualnie i tak wybiera się odpowiednią metodę leczenia, grunt , żeby było skutecznie.. mi przy takim leczeniu udało się 2 razy raz niestety poroniłam, a udało się dopiero na clo i luteinie..
za staraczki trzymam mocno kciuki oby Wam szybko się udało..
image
Ania a Ty juz poloweczka zaraz :D o jak ten czas leci :D
image
Koralik Ty lepiej zobacz na swój suwaczek! :)
Zaraz Zosia będzie na świecie :)
Na początku mi się wydawało, że czas tak wolno leci, a to już zaraz połowa ciąży.. Koralik ja pamiętam jak Was poczytywałam i jak bardzo chciałaś zobaczyć 2 kreseczki, a tu niebawem te 2 kreseczki będą spać w Twoich ramionach.. fakt to niesamowite jak to wszystko mija..
image
Ja tylko na chwilkę wpadałam ,życzyć udanego wolnego czwartku ;]
I przesłać fluidków trochę :D
Dziewczyny odpoczywajcie,pa !
Szymszunia, fluidów?
Jesteś w ciąży? :> :D
Wiecie, ja pamietam jak basieniak pisała ze sie tak jakby troszke stara.. i zaraz miala 2 krechy, a te 2 krechy maja ponad pol roku juz :D pamietam watek lusi, potem jak ana walczyla i 2 kreski dopiero co miala, a Alicja juz taka duza... tyle dziewczyn.. byla tu taka olcia, kasiunia, one tez juz urodzily... niedawno kkasia urodzila... zaraz Aszi urodzi potem ja.. za mna Ania..Roli, potem sie posypia kolejne testy pozytywne... Zobaczycie!!! tyle nas juz tu zaszlo dzieki leczeniu, ze zaraz i Wy dziewczyny zobaczycie 2 krechy!!!!
image
Koraliczek, dziekuje za mile slowa..slowa otuchy i wsparcia:*

ja za rowne 2 tyg bede na urlopie...obce miejsce, inna kultura, inni ludzie..moze nie bede tyle myslala o tym wszystkim..tylko meczy mnie czasami branie lekow://

moje dolegliwosci - bol brzucha minal..a bol piersi zostal..wiec niebawem @..

milego dnia:*
image

dziewczyny mam takie pytanie. Czy któraś z Was brała d*phaston? po ilu dniach od ostatniej tabletki powinna przyjść @? dzisiaj jest czwarty dzień a @ nie ma... i nawet nie czuję zęby miała przyjść...
No ambrozja jak się okaże, że jesteś w ciąży to trzeba będzie wpisowe do wątku pobierać ;))). Trzymam kciuki:).

A reszta dziewczyn to co robi, bo jakaś cisza nastała?
image
kkasia1 w ciąży na pewno nie jestem, we wtorek (27 dzień cyklu) robiłam beta hcg i wyszło 0,5 :(

nie wiem tylko kiedy @ się spodziewać bo nigdy wcześniej nie brałam tych tabletek...
ambrozja po d*pku dostawalam @ do tygodnia nawet czasu a po luteinie na 2 dzien od odstawienia.. d*pek wydluza cykl niestety
image
Zgłaszam się po ostatnim usg.
Ładne endometrium i w prawym jajniku 23mm gość :D
Koraliczek - dzięki za info :)

Bombelkowa- super wieści, teraz tylko działać :)))
noo to ambrozja za szybkie przyjscie @ kciuki trzymam, a u bombelka za nie przyjscie w tym cyklu @ :)
image
ambrozja ja w ostatnim cyklu zjadłam całe opakowanie du**stonu i okres przyszedł długo, długo po nim.
Teoretycznie bierzesz 5-7 dni odstawiasz jak się pojawi, jeśli nie to bierzesz dalej, tak moja ginekolożka mówiła...
ja brałam od 17dc cyklu przez 10 dni po dwie tabletki. miałam zrobić test ciążowy jeżeli pozytywny to brać dalej jeżeli negatywny to odstawić i czekać na @...
Ja bralam tylko luteine wiec niestety się nie wypowiem w tej kwestii:)
image

image

ambrozja ja tez mialam brac do pozytywnego testu, dluzej nie ma sesnu bo sobie wydluzysz cykl...
image
a ja biore d*pka od 17dc 10 dni 2 tabletki a potem po 2 dniach dostalam @ i mi cykle bardzo ladnie skrocil..z 50paru na 29..w dniu po wzieci ost tabletek mam zrobic test..jak wynik neg to znowu brac od 17dc w kolejnym cyklu..a jak poz to brac nadal d*pka..
image

Witajcie dziewczyny;)

Ja już szczęśliwie po wszystkich egzaminach - bardzo dziękuje za wszystkie kciuki:)
Dziewczyny niestety czesto tak jest z lekarzami- ja nawet po poronieniu uzyskałam 3 zupełnie różne informacje w, niby nie skomplikowanej sprawie, kiedy możemy sie znowu starać. Grunt to chyba też trochę wsłuchiwać się w swój organizm.

Ja obecnie dopieszczam mgr i czekam ,w zasadzie nie-czekam na @.
Powinna przyjśc wczoraj bądź dziś (zawsze mam 27/28 dc), ale ostatni miesiąc był troszke nerowowy/intensywny więc nie zdziwie się jak się poprzesuwa. Ale oczywiście już nadzieja jest..Jak do jutra nie bedzie - to we wtorek rano testuje-trzymajcie moooocno kciuki:)
image
iwonus &&&&&&&&&&&& kciukaski :)
iwonus trzymam kciuki ;)))

ja tak właśnie brałam d*phaston, nawet bete zrobilam żeby nie było wątpliwosci... niestetu @ nie ma... tylko cykl sobie wydłużyłam już o 5 dni...
ambrozja a bralas kiedys luteine? moze ona by inaczej zadziałała.. podpytaj lekarza co Ci powie, ja po d*pku dostawalam pozniej @ wlasnie.. a po luteinie jak w zegarku :)
image
iwonus gratulacje zdania egzaminów..
mocno trzymam kciuki żeby się udało:))
image
Hej!
Byłam dzisiaj na badaniach kontrolnych. Oczywiście standardowo spędziłam pół dnia w szpitalu, kolejka bardzo wolno posuwała się do przodu. Przyszłam pierwsza a weszłam ostatnia;/
W każdym razie torbiel się zmniejszyła:) wymaga jeszcze obserwacji po porodzie zwłaszcza, ale jakoś mi tak lepiej się zrobiło:)
Mały rozwija się książkowo i waży prawie 2600:)
Już nie mogę się doczekać:) Coraz bardziej sączy mi się z piersi, więc bez wkładek ani rusz:)
image

image

aszi wrzuc fotke brzuszka na naszego maila :D moze ja tez wrzuce cos :)
ja tam wiedzialam ze z syneczkiem bedzie wsio ok :) a kontroli nigdy za wiele :) super!!
Biegnę do Was z moimi wynikami ostatniego usg w tym cyklu...

Endometrium szer. 11mm.
Jajnik prawy o wymiarach 45x26 mm z ciałkiem poowulacyjnym (czyli mój pudzianek pękł!!! ) jajnik lewy 37x20mm.
Zatoka Douglasa ze śladem wolnego płynu.

Zalecenia : d*phaston raz dziennie tak jakby co, w środę progesteron mam zrobić, 25.06 betkę a 23 można testować.

:D:D
Witam z rana:)

moja @ wciąż się nie pojawiła (3 dni po terminie)więc dziś zwarta i gotowa z samego rana wykonałam test. Niestety jego wynik jest negatywny.
Teraz mam zagadkę ...Albo mój okres przesunął się z powodu samego stresu i oczekiwania albo test wykonany za wcześnie..czy któras z Was tak miała - brak @ - test - wynik negatywny mimo ciązy?

Miłego dzionka
image
Bombelkowa no to trzymam kciuki:)
Iwonus moja przyjaciólka tak miała. Okres miała jak w zegarku co 30dni. Spóźnił jej się, zrobiła test- wynik negatywny. Okresu dalej brak. Po kilku dniach powtórzyła i wyszedł pozytywnie:)
Także jeszcze nic straconego. Najlepiej jakbyś zrobiła beta hcg- to potwierdzi albo wykluczy ciąże.
Chyba, że jesteś cierpliwa i poczekasz kilka dni i powtórzysz test:)
image

image

Bombelku trzymam mocno kciuki :*
Dziękuje za kciuki - ale jednak nerwy/oczekiwania robią swoje - popołudniu nadeszła @ :(..mam nadzieje następny cykl będzie bardziej szczęśliwy.

Ściskam kciuki za Bombelkową - mam nadzieje dla ciebie ten msc będzie szczęśliwy:)))
image
iwonus szkoda.. ale wiesz, bez stresu i czekania... bo to nie pomaga fasolce sie zagniezdzic :)

bomblu &&& kciuki!
image
Aszi super wieści, dobrze, że jest lepiej:)
bombelkowa trzymamy kciuki, bo jakoś tak po mnie ciążowa cisza, najwyższy czas na nową fasolkę w wątku!
iwonus szkoda, że @ przylazła.. ale może w następnym cyklu bez stresu się uda..
Ja jestem po wizycie u lekarza, małe się dobrze rozwija, rośnie ładnie:) 27 idę na połówkowe może dowiem się kto mieszka w środku.. bo póki co były tylko spekulacje lekarza w szpitalu w 15 tyg więc jeszcze się nie nastawiam:)
image
hej dziewczyny, a ja dalej bez @ już 8 dzień ..;/
Koralik, a ty też tak nie miałaś, że ci się okres spóźniał i ciąży nie było, a zaszłaś w następnym miesiącu?
image
ambrozja w kktorym dniu cyklu robilas bete?? moze za wczesnie??

czy mozna bete zrobic np. okolo 6 dni po owu?? czy jesli by sie bylo w ciazy beta by wykazala cos?? czy to jednak za wczesnie na bete?? (przeciez do zaplodnienia moglo dojsc np. 5-7dni po owu) prawda?
image

stokrotka chyba trudno by było zajść 5-7 dni po owu bo komórka jajowa "żyje" ok 24 godzin.. więc do zapłodnienia może dojść jedynie w czasie lub do jednego dnia po owulacji..
image
Tak, ale zapłodniona komórka wędruje ok. 7 dni i wtedy się dopiero zagnieżdża i zaczyna wytwarzać HCG (wcześniej jest nie do wykrycia), także ja bym jeszcze troszkę poczekała.

A co do CLO, ja od nowego cyklu zacznę stosować i chciałabym się dowiedzieć, czy macie dziewczyny jakieś skutki uboczne? Jak czytam tą ulotkę to aż włosy się na głowie jeżą...

I może któraś z was się orientuje czy ginekolog zawsze zobaczy czy była owulacja jak jest już po? Ja, o ile miałam owulke, to była ona w 13dc, wtedy też z rana było przytulanko :) Jednak w 14dc byłam u mojej pani dr i powiedziała mi że nie widzi pozostałości po pękniętym pęcherzyku ani płynu, choć mój śluz i szyjka wyglądają jak na owulację albo trochę po. Mówiła że raczej nie było ale nie jest w stanie na 100 procent stwierdzić i przepisała mi właśnie od kolejnego cyklu CLO a teraz mam dodatkowo łykać luteinkę. Może któraś miała podobną sytuację?
Zonka a w którym dniu cyklu kazała ci się zgłosić na obserwację cyklu. Przy Clo trzeba monitorować pęcherzyki, żeby ustalić odpowiednią dawkę leku.
Ja najpierw brałam pól tabletki- pęcherzyki nie rosły, potem jedną i zaczęły rosnąć, aż w końcu przestały. Przy 1,5 tabletki zrobiła mi się torbiel krwotoczna i znowu musiałam zmniejszyc dawkę do jednej tabletki. Ale w ciągu cyklu byłam 2 albo 3 razy.Jak lekarz zaobserwuje czy pęcherzyk odpowiednio urósł to będzie wiedział czy pękł. Czasami dają zastrzyki, żeby pęcherzyk na pewno pękł. Ja takie właśnie brałam.
Co do efektów ubocznych zdarzało mi się mieć zawroty głowy z tego co pamiętam.
Ambrozja jesteś 8 dni po terminie spodziewanej miesiączki?? Robiłaś bete??
image

image

żonka owulację stwierdza się też na podstawie badania stężenia progesteronu w surowicy krwi.
Ja właśnie dziś robiłam. Miałam płyn i miałam ciałko żółte poowulacyjne, więc mam nadzieję że była i że trafiliśmy.

W sobotę i w ndz były przytulanki, bo pęcherzyk był w sobotę a w poniedziałek już go nie było :)

Oj dziewczyny, dziewczyny.. dziękuję za kciuki i fluidki. U mnie dziwne kłucia w podbrzuszu i taki śluz twarożkowy troche.. Wczoraj zrobiłam sobie test owulacyjny (bo jakby była ciąża to byłby pozytywny) i nie chcę zapeszać ale chyba widziałam cień cienia..

Jeszcze 10 dni do testowania.. Jak ja to wytrzymam :((
no chodzilo mi o "wedrowke" o jakiej pisze żonka..

a u mnie pryszcze znowu sie pojawialy wiec pewnie za 2-3 dni bedzie @..piersi bola..

dziwne to wszystko..bo tak w okolicy owu bolaly strasznie przez kilka dni..potem kilka dni spokoju..i teraz znowu bola...nigdy tak nie mialam,ale coz...
image

Aszo, mi od razu zapisała 2x1 tabletke od 4 do 9 dc i w trakcie brania na kontrolne usg, jednak ciagle mam nadzieje, ze ta owulacja byla i kuracja CLO nie bedzie potrzebna :-) Badania progesteronu nie było, ale mierze tempke i od wczoraj, czyli 15 dc wyraźny wzrost. Czy to może oznaczać że jednak owulka była?
stokrotka bete robiłam w 27 dniu cyklu. owulacja według testów i bólu owulacyjnego który jest u mnie dość silny była około 14 dnia ...
Bombelkowa wytzrymaj ;]
Może rzeczywiście herbatka pomoże ? :}
Szymszunia, a co u ciebie?
Bombelkowa, trzymam kciuki.
image
U mnie w sumie nic ;]
witam kobietki:)

widze ze starania naszych staraczek pelna para:) trzymam mocno kciuki i wysylam fluidki:)

Aniu mi w 13 tyg w szpitalu lekarz powiedzial ze raczej chlopak, kazdy mowil ze dziewczynka, w 15 tyg Doering dal 99% ze chlopak a w 20 tyg to juz tylko formalnosc byla bo maly pindolka pokazal i sama widzialam:) takze pewnie u Ciebie tez sie sprawdzi:) a powiedz co kryje sie w brzuszku?

Koralik u Ciebie to juz niedlugo godzina zero:) Przygotowana?
Roli strasznie się ciesze, że chłopak:) Nie jestem sama:)
Oprócz Leny wszystkie rodziny dziewuszki:) Ja też już corazbliżej końca:) U Ciebie już 26tydzień, ależ ten czas leci:) Jak się ogólnie czujesz? Mi narazie pogoda sprzyja- nie ma upałów. Jutro idę odebrac wyniki i jadę do endokrynologa na 19tą. A w poniedziałek znowu zobacze maluszka:)
image

image

Roli gratuluje chłopca;)))
Bobmbelkowa te 10 dni pewnie będzie ci się wlec niesamowicie-najlepiej zajmij sobie czymś czas i jak najmniej myslenia (chociaż sama oczywiście nie myślałam o niczym innym;p) Ja tam sciskam kciuki:)
image
witam kobietki...
dawno mnie tu nie było, ale podczytuję Was caly czas... :P widze że sporo się dzieje i za wszystkie trzymam kciuki...
jejku Koraliczek, Aszi juz zaraz rodzicie... zresztą roli też... kiedy to zleciało...?
no a moje dziecko za kilka dni konczy 5 m-cy :) też nie wiem kiedy to minęło... :) mała jest coraz fajniejsza, ciągle się śmieje, teraz jest na etapie przewracania sie z plecków na brzuszek :) ...i wkładania stópek do buzi :P
ja wkrótce wracam do pracy więc powoli wprowadzam Ali pokarmy stałe... jednak nie butlą... niunia nie akceptuje picia z butelki, woli łyżeczkę :) kaszki jej smakują, gorzej z zupką marchewkową :/ no ale cycuś to nadal podstawa :)

żonka- ja też brałam clo- skutkow ubocznych nie mialam, raz tylko doszlo do przestymulowania i to po 1 tabletce... potem brałam pół tabl dziennie, ale marnie rosły pecherzyki, potem 1 i w końcu 2 tabl . do tego luteina, w 7 ostatnim i szcześliwym cyklu z clo doszła metformina (wspomaga owulkę) + pregnyl na pęknięcie i się udało !!!!teraz mam piękną córę, która właśnie smacznie śpi i o którą walczyłam prawie 2 lata!!! dziewczyny nie wolno tracić nadziei ! clo pomaga, wam też się uda !!!

pozdrawiam buziaki :**
image
ana84, tyle że ja się obawiam z tego względu że jakiś czas temu (jeszcze się wtedy nie staraliśmy) wystarczyła sama luteina, żeby doszło do owulacji. Luteiny jakiś czas już nie brałam i teraz oprócz niej przepisano mi również Clostilbegyt i mam obawy czy to nie za duża ingerencja, tym bardziej że sama luteina wcześniej pomagała...
Jeeejj ale zescie naprodukowaly w jeden dzien... :) przeczytalam i oczywiscie chyba pomieszalam co kto napisal..

Ania, mnie sie okres spoznial w cyklu w ktorym zobaczylam 2 kreski, a cykl wczesniej chyba bralam d*phaston i on wydluzyl cykl o kilka dni bo za pozno go odstawilam...

Roli, Ana... tak.. ja juz sie po czesci spakowalam na porodowke.. a w piatek mam wizyte i sie dowiem czy ide na oddzial juz teraz czy nie.. oby jeszcze nie bo wole lezec w domu.... i kontrolowac malowanie kacika lozeczkowego i jego pieszczenie... pozatym musze kupic jeszcze to nieszczesne lozeczko.. nie? eh kiedy ja to zrobie.

dziewczyny &&&&&&&&& za te co im sie spoznia, za te co sie stymuluja i za te co czekaja na test... ;** buziaki!!
image
aha dzis odebralam wyniki moczu i krwi.. anemie mam dalej i doszlo znowu zapalenie pecherza chyba.. leukocyty 30 liczne bakterie nablonki plaskie i cos tam jeszcze ;/ pasma sluzu czy cos..
image
żonka- no to faktycznie nie wiem czy od razu powinnas zaczynać z clo... najpierw lekarz powinien zalecić obserwacje cyklów, badanie temp, dodatkowo można robić monitoring czy owulacja wystepuje, bo jeśli tak to po co się faszerować tabletkami...
a jeśli jest z nią problem, to warto brać clo, bo naprawdę pomaga, nie zawsze od razu, ale działa :)
image
Roli mi dr w szpitalu powiedział, że raczej chłopiec:) zawsze chciałam mieć synka więc super(mąż też się cieszy, ale jeszcze po cichu liczy na córkę:))
czekam na potwierdzenie na połówkowych bo mój lekarz prowadzący stwierdził, że wcześniej nie będzie spekulował.. u mojej siostry też był chłopiec w 17 tyg na 70%, w 20tyg na 80% a na połówkowych w 23 tyg lekarz stwierdził, że chyba jednak dziewczynka.. więc ja jeszcze się nie nastawiam..
żonka ja też brałam clo i luteinę i dopiero w 2miesiącu połączenia clo i luteiny się udało, przy samym clo też się udało ale straciłam ciążę w 5tyg.. więc może potrzebowałam tej luteiny do wydłużenia 2 fazy cyklu.. wiem, że kuracja lekami i ingerencja w organizm budzi nasze obawy, ale czasem trzeba zaryzykować i zaufać lekarzowi, który ma doświadczenie w leczeniu niepłodności i wie co robi, żeby w końcu zobaczyć upragnione 2 kreseczki, a potem małe bijące serduszko.. ja czekałam na to serduszko 3 lata i decyzja o zaufaniu mojemu dr była najlepszą w moim życiu.. :)
PS nadal trzymam kciuki za bombelkową i ambrozję oby się udało!!!
image
za stokrotkę też ściskam kciuki:) tyle było postów, że się zgubiłam:))
image
zonka, ana ma racje... jak owu wystepuje to moze nie warto brac lekow, chyba zeby tylko wspomoc jajniki by bylo wiecej pecherzykow i wieksza szansa na zaplodnienie... ale to i tak powinien byc monitoring przed stymulacja i podczas stymulacji... Nie chce byc madzejsza od lekarza ale ja sie clo leczylam 10 cykli... duzo troche no ale sama chcialam probowac bo na drozsze leki mnie po prostu nie stac...
image
Koraliczek, monitoring oczywiście będzie podczas stymulacji :) Dziewczyny, dzięki za słowa otuchy. Teraz tylko czekać na @ i brać się do roboty w nowym, wspomaganym cyklu :)
dziewczyny przed chwilą zrobiłam test...a nawet dwa i wyszły... POZYTYWNIE... czy beta mogła sie pomylić? zaraz zwariuję...
Ambrozja nie wiem czy beta może się mylić, ale życie weryfikuje wszystko :). Mój gin mówi, ze test pozytywny zawsze świadczy o ciąży, a negatywny nie zawsze o jej braku. Robisz jutro betę?
image
Aszi dzis spojrzalam w Twoj suwaczek ze jut tylko 29 dni:) oby szybko latwo i przyjemnie bylo na porodowce

Ana a mi sie wydaje ze dopiero co urodzilas Ale a to juz taki fajny 5 miesieczny bombelek:)

Ambrozja ja nie mam pojecia chyba sama bym sie zakrecila niezle, mam nadzieje ze beta sie myli:)
jutro rano pojade na bete, wyniki będą popołudniu.. ehh..
Ambrozja głowa do góry. Mam przeczucie, że jednak jesteś w ciąży. Widocznie za wcześnie było i dlatego wyszło negatywnie:)
Daj jutro znać jak wyniki. Ale skoro test a nawet dwa dały dwie krechy to raczej na pewno jesteś w ciąży:) Trzymam kciuki:)
Mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły. Jakie ciuszki wziełyście do szpitala dla dziecka i w jakiej ilości??
Dziś dokańczałam pakować torbe i zgłupiałam:)
image

image

Ambrozja a jak długie masz cykle?
image
Roli mi aż trudno uwierzyć, że to już-zaraz mój synek będzie ze mną:) Nie mogę się doczekać:)
Właśnie dzisiaj zauważyłam,że spuchła mi lewa stopa. Do tej pory nie miałam obrzęków;/ Ale przy koncówce ciązy to normalne.
image

image

A w ogóle zapomniałam wam napisać, że właśnie wróciłam od endokrynologa. Wizyta kontrolna za 3 miesiące- tarczyca w normie:)
image

image

cykle mam około 28 dni. d*phaston brałam o 17 dnia cyklu, owulacja byłam w 14 dniu. d*phasto brałam 10 dni, zrobiłam bete (27 dzień) i wyszła negatywnie wiec odstawiłam... a teraz nie wiem czy to odstawienie d*phastonu mogło zaszkodzić... może zacząć szybko brać.. już sama nie wiem... ;/
ambrozja a nie mozesz do swojego gina zadzwonic
podejrzewam ze d uphaston nie zaszkodzil ani nie zaszkodzi jakbys miala brac, nie stresuj sie (wiem ze latwo sie mowi) ale spokojnie jutro idz na bete rano zrob jeszcze tescik i wydaje mi sie ze dolaczysz do szcesliwych:)
ambrozja też myśle że to ciąża- pozytywny test bardzooo rzadko się myli...
myślę że możesz brac d*phaston na podtrzymanie bąbelka ... :)
image
roli masz rację te 5 m-cy z moją córcią tak szybko minęły, że mi samej trudno w to uwierzyć :)
image
aszi - u mnie w szpitalu dawali ubranka szpitalne- wzięłam tylko ciuszki na wyjście ze szpitala, tyle że ja rodziłam w zimie więc musiałam niunię konkretnie opatulić :)
image
Ambrozja -meega kciuki;)
Mi lekarz mówił podobnie jak już dziewczyny pisały - test negatywny - nie koniecznie musi "mówić" prawdę, ale pozytywny się nie myli :)
Ja bym chyba brała d*phaston - tak jak pisała ana - na podtrzymanie maleństwa.
Ja zwarta i gotowa (pozytywnie nastawiona:)czekam na koniec @ i kolejną próbę:)
image
Aszi, u nas musisz mieć swoje. Ja jako, że przyjechałam nieprzygotowana dostałam szpitalne, ale to była masakra.
image
Ambrozja moje gratulacje:-)

ja zrobilam dzisiaj test..wynik juz mi tak dobrze znany..negatywny...tempka mi rosnie, objawow brak jakikolwiek teraz..no i test neg..dzisiaj mam 27 dc..przestalam brac d*pka..czekam na @..:(
image

Ambrozja jak tam??? daj znać ;P
image
ambrozja, ja Ci powiem tak.. dziewczyny pewnie pamietaja ze ja mialam miec owulacje 16 dc a sie okazalo ze byla 21 dc..... test wykonany w 34 dc bo sie okres spoznial bardzo... no i wyszedl negatywny ale patrze kurcze cos tam jest... no i beta 333.. okazalo sie ze ze owulacja sie przesunela i tym samym zagniezdzenie... a czasami nawet jak owulacja jest w dniu w ktorym ma wystapic to sie samo zagniezdzenie przesowa... wiec mozliwe ze to ciaza.. i ja mysle ze test nie klamie w te strone... bardziej w drugą.
Jak dostaniesz wynik bety to sie chwal tu od razu!!

Aszi :) juz tylko miesiac :D
a ja dzis do gina ide :)
ambrozja trzymam kciuki zrób bete i zadzwoń do gina zapytać o kontynuację brania leku.. może pierwsza beta faktycznie była zrobiona za szybko .. ja bym też powtórzyła betę po 48 godzinach żeby zobaczyć czy prawidłowo przyrasta:) mi lekarz kazał powtarzać, nie jest to może konieczne dla wszystkich, ale bardzo uspokaja:) powodzenia:)
image
Dziewczyny jak to jest z tym czopem śluzowym. Kiedy on odchodzi i skąd wiadomo, że to właśnie to??
Im bliżej porodu tym więcej zauważyłam białej wydzieliny. Bez wkładek ani rusz, bo robi mi się "mokro";/ Nie wiem jak wam to wytłumaczyć.
image

image

Aszi ja też tak miałam i urodziłam 3 tyg później, ale to żaden wyznacznik, bo możesz i jutro i za miesiąc.
image
mam wyniki bety.... wyszło 423 :):):):):):):):)
ambrozja gratuluje :)))
WITAMY W GRONIE CIĘŻARÓWEK!!!!!!!!!

G R A T U L A C J E!!!!!!!!!!!!!!
image
Gratulujęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę :)))))))
image
proszę o mega fluidy za szczęśliwy wątek :)))
Aszi

Sygnały porodu

Skurcze stają się regularne, pojawiają się co 7-10 minut i trwają ponad pół minuty, taka sytuacja trwa ponad godzinę. Po wyjściu z relaksującej kąpieli skurcze są coraz bardziej intensywne. Produkowane przez łożysko hormony powodują, że mięsień macicy staje się bardziej rozciągliwy. Szyjka mięknie, skraca się i powolutku rozwiera. Kiedy zaczyna się otwierać, wydalany jest czop śluzowy, który do tej pory zamykał jej ujście. Ten fizjologiczny korek może być wodnisty lub galaretowaty, brązowy, różowy lub nawet podbarwiony krwią. Czop może odchodzić stopniowo przez kilka dni albo w ciągu kilku minut. Odejście wód płodowych jest jednym z bardziej oczywistych sygnałów, że czas jechać do szpitala.
image
lece na wizyte.. trzymajcie && zeby moja szyjka byla dluga twarda i zamknieta..... stresuje sie :(
image
Korali, tylko się nie stresuj. Będzie dobrze. Tylko nie zapomnij dać znać po wizycie. Buziaki :)
image
ambrozja! wspaniale!
Gratuluję!!

Wiecie co..
Ja chyba dziś też zatesuje..
Dziś 6 dzień po owulacji.. Może wyjdzie choć cienia cień :)
jak dla mnie jeszcze za wcześnie - zarodek wędruje 7-10 dni i dopiero wtedy się zagnieżdża wytwarzając hcg. Testy ciążowe, te najczulsze wykrywają ten hormon na poziomie 10 miu/ml a zeby taki poziom osiagnac zarodek juz musi byc kilka dni zagniezdzony. Po co sie niepotrzebnie rozczarowac...
żonka pewnie masz rację..
Tak czy siak na razie jedna kreska. Nie tracę nadziei ale nastawiam się na kolejną pojedyńczą.
czesc, wrócilam z gdańska z receptą na clostilbegyt, moja siostra mnie namowila ,bo ona starała sie kilka lat i po tym od razu zaszła, poszłam do jej ginekologa i mi przepisał.

czy wy brałyscie tak, ze od piątego dnia cyklu piec dni ??

boje sie jeszcze powiklan, mozliwosci torbieli, bo jestem po guzie jajnika i moge meic duzą szansę na powtórkę, a na us na zyczenie to nei moge tu liczyc raczej.
Bombelkowa spokojnie, u mnie test ciążowy i badanie krwi beta hcg dzień przed spodziewaną @ czyli 13 dni po owulacji było negatywne :) a tutaj niespodzianka :) trzymam kciuki!!! :):)
Ależ się cieszę:) Ambrozja mega gratulacje hehe... wiedziałam, że jesteś w ciąży. Witam w gronie ciężarówek.
Bombelkowa też uważam,że to za wcześnie, ale trzymam mocno kciuki:)
Coraz więcej udaje się zaciążyć- super:)
Ja brałam clo od 5-9dnia cyklu. Raz miałam przestymulowanie.
image

image

w sumie u mnie tak jakby troche bez zmian.. szyjke zbadala tylko palpacyjnie bez usg, mowila ze dalej miekka odchylona ale zamknieta... skrocila się znów troszkę... do szpitala poki co nie ide, jeszcze nie jest tak krotka by podawac sterydy ale mam sie znow pokazac jak tylko wroci z urlopu czyli 9 lipca, a jak by co mam dzwonic... luteiny mam nie brac bo woda mi sie zaczela zatrzymywac i puchne a to tez niedobrze.. do tego mam zatrzymanie stolca przez zelazo i tez mam nie brac przez tydzien potem mam brac inny srodek... no i lezec lezec lezec bo jak nie to na oddzial... a ja mowie ze leze.. odpoczywam.. a ona pyta w jakiej pozycji a ja ze roznie, ale juz nie brykam na zakupy nie sprzatam itp... no i teraz juz mam zakaz wszytskiego..... ale wazne ze w domu w lozku a nie gdzies daleko...

ale zamowilam na pocieszenie lozeczko...
http://allegro.pl/promocja-11el-lozeczko-z-szuflada-gryka-posciel-i2404538250.html wzor poscieli nr 1 :D
image
Koralik strasznie drogie to łóżeczko..

Mi się marzy takie :

http://allegro.pl/klups-lozeczko-safari-zyrafa-lub-mis-dwa-kolory-i2410174990.html

z motywem misia ciemne :)
Bombelkowa, mi tez to łóżeczko się podobało, ale jedź zobacz do sklepu stacjonarnego i wbij w nie paznokieć wchodzi jak w masło więc będzie się szybko niszczyć. Chociaż ja wybierałam cudowałam, a moje też rewelacyjne nie jest. W sensie, że też się rysuje.

A to Koralika to chyba cena za cały zestaw, co?
image
bombelkowa ale ty za prawie 200 zl masz samo lozeczko a ja wszystko.. posciele materac przescieradla baldachim rozek... ful wypas :)
image
Kasiu tak, ja mam w tym wszystko, ochraniacz na szczebelki, zawieszane schowki przy lozeczku, posciel, poduszka koldra rozek, itp... wsio :) a nic lepszego nie potrzebuje w sumie... za tą cene to serio wypad.. osobno jak patrzalam zeby pokupowac wychodzily mi ceny klo 600 700 zl.... a lozeczko z szuflada mamy wiec sie oplaca
image
ambrozja gratulacje !!!! a nie mówiłam :P
Bąbelkowa jeszcze nic nie wiadomo... ciut za wcześnie na testowanie :)
Koraliczek- moja Ala ma bardzo podobne łóżeczko :) też kupiłam z całym zestawem :)
http://allegro.pl/lozeczko-buk-haft-szyfon-materac-16el-darland-i2391591226.html
image
Ana sliczne, bombelka tez mi sie bardzo podoba, wzory lozeczek ogolnie sa takie fajne teraz, a kolor zawsze mozna sobie dobrac, ja lubie naturalne jasne drewna :)
image
ja przy wyborze łóżeczka zwracałam uwagę na materac- podobno najlepiej jak ma 3 warstwy - gryka, pianka, kokos :) strona gryczna to naturalny podkład do spania,
strona kokosowa posiada właściwości antyalergiczne, antyodleżynowe, zapobiega poceniu się i wadom kręgosłupa.
pozdrowionka :*
image
no właśnie kokos jest ważny w materacyku !! :)
a teraz zamowiłam małej kojec do salonu :) już niedługo zacznie siedzieć, więc będzie jak znalazł :) teraz też ją tam wkładam, wrzucam zabawki i zawsze chociaż na trochę mała się czymś zajmie :)
fajny jest tez leżaczek bujaczek - pomocny gdy robię coś w kuchni, mała siedzi w nim przy mnie, widzi mamę i jest zadowolona :P hihi
coś takiego mam :
http://allegro.pl/berber-kojec-horn-afryka-miseczka-akuku-4xgratis-i2364902826.html
http://allegro.pl/bright-starts-lezaczek-kaczuszka-do-18kg-gratis-i2338495417.html
image
Oj te rzeczy dla maluchów są przecudne :). Tez mamy leżaczka ale FP, dla Lenki miałam huśtawkę elektryczną, ale mała zupełnie nie chciała w niej siedzieć więc dla Lidki kupiłam leżaczek, a ta dla odmiany uwielbia bujanie :)
image
moja też lubi bujaczka- chociaż jak już dlużej siedzi to sie nudzi :P no ale to chyba większośc dzieci tak ma - najlepiej po trochu w różnych pozycjach i miejscach :) no a na rączkach to wogóle cod miód i orzeszki ... heh :)
image
ojj zmykam spać bo już ta godzina :P Ala śpi od 21:30 więc mam nadzieję że prześpi do rana :))

pozdrawiam - dobrej nocki :*
image
Moja śpi od 17.30 i jeszcze jej się nie zdarzyło tak długo spać bez przerwy. Też zmykam. Dobranoc :))
image
Koraliczek śliczne to łóżeczko:)mi się tam co drugi zestaw pościeli podobał-miałabym duży problem zeby coś wybrać:)

Ambrozja najlepsze gratulacje:) miło że znowu komuś się poszczęścił wątek;)))
image
no właśnie przy tym materacu pisze tak "(warstwy o właściwościach antypotowych, antyodleżynowych i antyalergicznych)" wiec dlatego się nie zasnatawiałam długo :) gryka pianka bez kokosu chyba, no ale piszą, że jest ok w opiniach...
ambrozja gratulacje wielkie:) beta b. ładna:)))
no dagolek założyłaś szczęśliwy wątek.. trzymam kciuki żeby był też szczęśliwy dla pozostałych staraczek:)
image
Ambrozja serdeczne gratulacje!!!!!!

Cudowna wiadomosc nam przekazalas:))))
ale dziewczyny jestem wykończona, ruszać się nie mogę :/ ... byłam na rwaniu truskawek plecy to mam zjarane :) w czwartek jak byłam to padał deszcz, ale warto było bo troszkę kasy wpadło :) pozdrawiam
P O L S K A !!!!!!!!!!
image
Tak trzymajmy kciuki :) 2:0 dla nas:)
image
trzymam kciuki za Polaków, ale moim zdaniem będzie remis lub przegramy :/ choć dobrze grają :) ja miałam okazję być na meczu otwarcia :) niesamowita atmosfera polecam wszystkim :)
Szczęściara :). Nasz kolega cudem dostał bilet na dzisiejszy mecz i oczywiście przysłał nam swoją roześmianą buzię ze stadionu:))
image
niestety nasi mieli pecha :/ trzeba trzymać kciuki za Ukrainę :)
buuuuuu :( no tak stresowac ciezarną!
ale ruskie tez przegrali i maja dalej do domu :P
jeszcze dostana w pysk i moga jechać hihi
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
dziewczyny bardzo dziękuję za gratulacje :)

wczoraj przeżyłam chwile grozy, złapałam jakąś wstrętną grypę... dostałam gorączki 39, bolało mnie całe ciało, miałam dreszcze i leżałam pod trzema kołdrami... strasznie cierpiałam przez co dostałam okropnych skurczy i zaczełam lekko plamić... ;/ dzisiaj już jest lepiej, mam tylko stan podgorączkowy i czuję się lepiej ale brzuch dość mocno boli... :(:(
idz do lekarza!!!
Te z bym poszła do lekarza,, lepiej dmuchać na zimne.
image
ambrozja idz do lekarza koniecznie, bez gadania!!!!!
Ambrozja jak się czujesz?

Dziewczyny, mnie przerosło dziś wyjście z domu z dwójką dzieci. No bo nad morze jeszcze bym się doczłapała, ale jak zabrać parasol plażowy? I tak siedzimy w domu, bo jest za gorąco na plac zabaw. Jutro chyba wstanę o 8 żeby z dzieciakami gdzieś wyjść, bo inaczej się nie da. Nie żebym narzekała na upał;)
image
No właśnie ambrozja daj nam znać, bo się martwimy.
Ja przed chwilką wróciłam od ginekologa. Mały waży 3100. Wszystko ok:)
Szyjka zmiękła i lekarka kazała dużo odpoczywać. Może młody wykluje się wcześniej:)
Ja do upału to mogłabym się przyczepić- zwłaszcza jak jedzie się tramwajem i jest straszny ścisk:) Najchętniej wskoczyłabym do zimnej wody i w ogole stamtąd nbie wychodziła. Może na weekend gdzieś się wybierzemy.
image

image

No bo Ty Aszi zaraz masz termin, jeszcze 3 tygodnie... Ty prawie 37 tydzien masz... jeszcze kilka dni i bedziesz donoszona hehe a ja jeszcze 3 tygodnie do 37 tygodnia, przynajmniej do konca czerwca musze wytrzymac bo tak mi łóżeczko przywiozą :) tylko te upały... ja lubie ciepło ale z tym brzuszkiem jakos gorzej je znosze.....

ambrozja co tam???
image
dziewczyny, u mnie ok, wszystko wróciło do normy na szczęście! chyba dobrze że zaczełam znowu brc ten d*phaston :) pojutrze ide do ginekologa i juz sie nie moge doczekać!!:):):):):)
ambrozja to dobrze ze juz dobrze, uwazaj na siebie i malenstwo
dziewczyny ciezarowki i mamusie mam pytanie, gdzie kupowalyscie przescieradla? bo u mnie w sklepie nie ma malych przescieradel takich 120 na 60 tylko standardowe duze....... w sklepie dla dzieci??
image
Koraliczek ja co prawda jeszcze nie zakupilam ich ale w hurtowni dzieciecej widzialam ale nawet nie powiem Ci ile kosztowaly i czy byly z gumka czy bez w sumie sama teraz bede kompletowac posciel i zastanawiam sie czy z gumka kupic a swoja droga moze teraz juz tylko takie robia
z gumka sobie wez.. bo bedzie Ci sie zsuwac z materaca jak dzidzia bedzie sie wiercic... wiem po sobie, ja sie wierce i zawsze jak zaloze zwykle przescieradlo mam potem zwiniete gdzies w nogach i pod plecami....

musze na allegro poszukac moze znajde taniej i kilka od razu zamowie
image
w sumie masz racje Koraliczek:)
Ambrozja dobrze ze se wszystko dobrze skończyło. Daj koniecznie znać jak bedziesz po lekarzu;)

Co do prześcieradełka sie zgadzam w 100% - ja mam taki talent że zawsze ściągne jak nie ma gumki;D
Tak właśnie myślałam o was dziewczyny przy okazji tych upałów że za pewne ciezko dziewczynom blisko rozwiązania - bo dziś było goooorąco.
image
iwonus a dzis znow upaly... nogi mam jak golonki... a to dopiero poludnie hehe.... siedze i jestem zmeczona... :P
Koraliczek nie martw się, nie jesteś sama:) Moje nogi wyglądają podobnie:) ale dzisiaj troszke przyjemniej niż wczoraj. Słonko za chmurami, więc aż tak nie skwarzy.
image

image

Aszi za chmurkami? ojej ale Ci dobrze.. u nas ani jednej chmurki!
Hehe no to Ci współczuje:)
Wróciłam właśnie z oglądania bloku porodowego. Warunki dla rodzinnego super:) Jak patrzyłam na te ciężarne podłączone do kroplówek i takie męczące się to szkoda mi się ich zrobiło:)
image

image

powtórzyłam dzisiaj bete i wyszło 946:):):)

jeżeli chodzi o prześcieradła to tylko z gumką, wydają mi się praktyczniejsze:) przy niemowlaku to już pewnie w ogóle:)

u nas pogoda dość ładna tylko duszno strasznie...
ambrozja no to szczere gratulacje ;]
Ambrozja, super:))

Aszi, ja przeczytałam, że ty poszłaś obejrzeć bóle porodowe :). Ja wam przypomnę, że jak już będziecie miały dość i będziecie chciały pójść do domu w czasie porodu to jest blisko końcówki:)))
image
kkasia, ja bede siedziec na telefonie i Wam pisac wiesci z porodowki :P hihihihih mam neta w komorce to miedzy skurczami bede sie relaskowac :P
a tak serio.. jak nie zapomne to Wam dam znac co i jak :)
tyle czasu na ten moment czekalam jeeeejjjjjj a rok temu plakalam ze testy wychodza ujemnie, jak ten czas mknie szybko.
i w ogole jak ja Tu juz dlugo na forum jestem... czuje sie jak u siebie :)
No Koralik, trzymam cię za słowo:)
image
Hej dziewczyny!
Ale mam dzisiaj kiepski dzień. Takiego lenia nie miałąm od dawna. Nic mi się nie chce. Leżę od rana w łóżku, jestem jakaś rozłazła:)
image

image

Aszi masz prawo:) ja czasem też łapię lenia i do 13 chodzę w piżamie:)
dziś jednak miałam aktywny dzień:) byłam na zakupach ciążowych i mam nowe lniane spodnie na upały i jeszcze eleganckie na rodzinne imprezy:) nie mogłam się dziś powstrzymać i kupiłam jeszcze 2 bluzki i parę rzeczy w ikea.. jak mąż wróci to najpierw nakarmię, a potem powiem ile wydałam:)))
image
ambrozja super beta rośnie :) po ilu dniach powtarzałaś badanie?
image
Ania świetny pomysł na męża:) Faktycznie coś wtym jest- najedzony mniej zły:)
Ja walcze z siarą- coraz mocniej mi leci;/
image

image

a ja jutro idę na betę..

proszę o kciuki ...
choć i tak wiem, że nie ma fasolki :(
Bombelkowa uszy do góry, martwić to się będziesz jak odbierzesz wynik bety. Na razie czekamy no i &&&& :)))
image
Bombelkowa trzymam kciuki:) Będzie dobrze:)
image

image

u mnie była burza i co? i pupa.. jeszcze bardziej po niej parno niz było!! ;(
image
Ja pierdziele.
Nigdy się tak burzy nie bałam. Całą noc waliło piorunami, grzmiało i lało. W pewnym momencie tak huknęło,że z moim mężem podskoczyliśmy. Masakra. Jestem niewyspana totalnie;/
image

image

Ja chcę taką burzę !!!!!!!!!!!!!!
image
u mnie dziś juz spokojniej, moze ciut chlodniej niz wczoraj ale coz z tego skoro dalej parno bo woda zaczela parowac i mamy saunę

jestem na takim watku lipcowym na innym forum z ciezarowkami.. i one mnie przerazaja, wiecie ze juz sie zaczely rozpakowywac..?? dochodzi do mnie ze zaraz bede sie skrecac z bolu :P
image
Koraliczku nie bój się. Każda z nas to musi przejść:) Poboli i przestanie a skarbek będzie z Tobą:)
U mnie też jest parno. Niby tylko 21 stopni, a duchota straszna;/
image

image

Ja ze swojej strony mogę tylko życzyć wytrwałości , hmm chociaż nie wiem czy to wam cokolwiek pomoże ;]
W Sopocie pada deszcz i wieje zimny wiatr, a ja odliczam godzinki do domu ;]
Bombelkowa jak tam u Ciebie ..?
Dziewczyny ja sobie mówiłam, że skoro miliony kobiet to przede mną przeszły to ja też dam radę :).
Poza tym od wczoraj się pakuje i jutro przeprowadzka:)
image
Aszi sposób na męża dobry:) podziałał mąż słowa nie powiedział:)
JA dziś też nie spałam ale nie z powodów pogodowych, mi raczej zimno było:)
Bombelkowa jak beta??
image
Aszi nie wybierasz sie na porodowke? :P
image
Jeszcze nie:) Myśle, że 2 lipca zalicze ostatnią wizyte u mojej doktor i wtedy się wybiore:) Dzisiaj odebrałam wyniki posiewu- jestem czysta:) Nie mam juz E.Coli:) Będę mogła rodzić w wodzie w razie czego:)
image

image

no to suuuper!
w wodzie tez bym chciala, zobaczymy co posiew pokarze...
jeszcze musze zaliczyc wizyte u anestezjologa na wszelki wielki... jak by sie cc mialo skonczyc.
Jestes blizej ode mnie, ale Ci zazdroszcze.. bedziesz szybciej po :P
image
Kochana wcale dalej ode mnie nie jesteś:) Jeszcze się okaże, że przenosze a ty w czasie urodzisz i będziemy miały swoje pociechy w tym samym czasie:)
Chociaż robie wszystko,żeby mały urodził się w terminie:) Już mi ciąża ciąży, więc nie chciałabym przenosić:)
image

image

Aszi ja mam nadzieje ze za 3 tygodnie się rozpakuję...
nie moge spać od kilku dni, mam cały czas skurcze nóg.. bardzo bolesne, i tak mi mięśnie skręca, że dziś chyba mi palca wybiło... dziś już nie dałam rady i się popłakałam chyba ze zmęczenia i bólu jednocześnie... biorę slow mag - magnez ale to nic nie daje, mąż pojechal do apteki właśnie po magnez z witaminą b6... jak to nie pomoże to pojade chyba na IP niech cos poradzą bo moja ginka jest na urlopie do 9 lipca............
Nie mam juz sily.. sory za lamenty.
Koraliczek mnie też łapią skurcze, ale takie bardzo delikatne. Krzyż mnie nie boli, ale ogólnie jestem już zmęczona ciążą i chciałabym już urodzić.
Jakby Ci się nasiliło to jedź na ostry dyżur, może oni ci coś doradzą. Bardzo mi szkoda, że się tak męczysz.
image

image

koraliczek, aszi... nie wierzę że to tak szybko zleciało... zaraz rodzicie ... SUPER !!! nowe bobaski na świecie :) trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie :)**
image
Ana ja też nie mogę uwierzyć:) Czekam, aż ten "czołg" mnie rozjedzie:)
Nie wiem, która z was własnie tak opisywała poród, ale doczekać się nie mogę:)
image

image

Aszi ja chyba pamietam ze lusia tak pisala ze czolg jej z tylka wyjezdzal hahaha
image
Ah..faktycznie czas ucieka niesamowicie szyyybko - niedługo wasze maleństwa będą z Wami;)))))

Z ciekawych porównań - ostatnio moja znajoma (dwa porody za sobą) na tekst jej kolegi że poród to chyba nic trudnego, w końcu tyle kobiet daje jakoś rade, odpowiedziała że skoro to takie proste to niech spróbuje sobie włożyć parasol w pupe, otworzyć go, a potem wyjąć;D
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
iwonuś ahahahahahahahahahahahahahahaha

genialny tekst!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
image
Iwonus uśmiałam się po pachy:)
Faceci to zawsze są najmądrzejsi hehe...
image

image

moj maz zaczyna rozumiec ze to nie takie hop siup , dzieki genialnej poloznej z SR, pozatym jak zapytala sie go czy rodzil kiedys kamien nerwkowy, on powiedzial ze tak, to powiedziala ze to taki bol razy 10.. no i sie przestraszyl...
image
A co tu taka cisza nastała??
Oglądałam dzisiaj pogode od soboty ma być po 33 stopnie, chyba oszaleje;/
image

image

ASZI.. ale z burzami.. wiec i parno tez bedzie... SAUNA AAAAAAAAA
Już się boje. Tym bardziej, że mieszkam na 5 pietrze- nade mną jest tylko dach. To stara kamienica, więc jak się nagrzeje to długo trzyma ciepło. Czasem w domu jest spokojnie powyżej 30stopni;/
image

image

hej dziewczyny:) ja dziś byłam na rozmowie o pracę, mam nadzieję, że od poniedziałku zacznę :) Praca przy pakowaniu części komputerowych, umowa zlecenie, 7.7 netto za godz. rewelacji nie ma ale to zawsze lepsze niż siedzenie w domu i będę mieć pieniążki na kolejne inseminacje :) a poza tym mój mąż kupił sobie rower, a ja odremontowałam swój stary i jeździmy sobie codziennie:) Mam nadzieje, że jutro będzie cieplej bo planujemy dłuższą wycieczkę rowerową . Nawet kupiłam sobie specjalne majtki z wkładką bo mnie pipka boli hihihi :)

image
Dagolek, ty ją oszczędzaj ;))

Ja też mam nadzieję, że jutro będzie ciepło, bo nie mam co ze sobą zrobić. Zaczynam remont i muszę się wynieść.
image
Wy o remontach, rowerach, pracy a ja nie mam sily wstac z kanapy hahahahaha niech mi ktos da kopa do roboty :P
najdalam sie owocow.. porzeczek czarnych i czerwonych, malin, truskawek i czeresni... na popoludnie mam bober :D a na obiad karczek... zrobie sos dobry i zjemy z makaronem :)
jutro wyplata.. jade na ostatnie zakupy bo ostatni dzien chlodny wiec korzystam a w piatek lozeczko przywioza wiec bedziemy skręcac :D
weekend mialam jechac na basen bo ciotka ma w ogrodzie ale jak bedzie burzowo to lipa... bede sie kisic w domu :( trudno!
image
Hej dziewczyny, wróciłam z połówkowego, wszystko ok.. ja też się wyłamuję będzie chłopak:) i do tego mało wstydliwy bo ładnie pokazał co tam ma:)))
image
kolejny chłopaczek :) gratulacje :)
duzo chlopcow sie cos rodzi ostatnio.. bedzie wojna chyba.
a imie macie juz wymyslone??????
image
Ania gratuluje :) ja od poniedziałku idę do pracy
A wiecie może dziewczyny czy jak mam umowę zlecenie to mogę z niej zrezygnować z dnia na dzień?
i w umowie nie mam określonego czasu wypowiedzenia
Przy umowie zleceniu nie ma wypowiedzenia.
image
Ania super bardzo się cieszę, że to chłopak:)
Ja chciałam mieć synka. Najważniejsze, że się rozwija prawidłowo:) Oby tak dalej:)
image

image

Gratulacje Aniu:)))
Fajnie, że synek - ale naj..naj..najważniejsze, że zdrowy:)
Weekend ma być ładny -mam tylko nadzieje ze nie jakoś mega upalny żeby nie było Wam tak cięzko dziewczyny:)
image
dziękuję dziewczyny:) zawsze chciałam mieć najpierw synka, więc fajnie:) mąż liczył na córkę, ale bardziej chciał, żeby dziecko było zdrowe, więc z chłopca cieszy się równie mocno:))) z imieniem jest trudniej, bo dla dziewczynki zawsze coś przychodziło do głowy (miała być tak jak u koralika Zosia:)) a co do chłopca, to do końca nie wiemy jeszcze.. póki co stanęło na Jasiu..ale mamy jeszcze ze 4 miesiące żeby się zastanowić:))
image
kochane moje nie było mnie długo i juz nie zdołam nadrobic, ale czytam, ze Ania81 bedzie miała syna! moje gratulacje!!! :D
Jednak w tym roku chłopcy górują :) ale... mojej siostrze sie udało i na koniec pazdziernika rodzi córę, a ma 6letniego synka :)

U nas jako tako. pediatra zalecił wprowadzenie marchewki, Tymek jadł ją jakies 3 tyg. ale juz nie je. bóle brzuszka, płacz jak przy kolce....najpierw biegunka, potem zaparcie itp. Dla niego to jeszcze za wczesnie najwidoczniej.
W niedziele mamy chrzest Tymka. msza bedzie trwała 2 godz. wszyscy tam zwariujemy ;(
A 9tego wracamy juz do Norwegii - koniec wakacji...

Agszi, koralik - sciskam za Was kciuki i czekam na szczesliwe wiadomosci! ;D
image
Lena chrzciny dłuższe niż ślub heh :)
Ambrozja jak się czujesz?
Bombelkowa odezwij się co tam u Ciebie?!
dziewczyny, jakie dawki clo bierzecie? Mi lekarz przepisal od razu 2x1 czyli 100mg dziennie. Obawiam sie czy nie bedzie za duzo, wczesniej w ogole nie bralam tego leku
żonka powinnaś zacząć od 1 tabletki.
Skoro nigdy nie brałaś to organizm musi się przyzwyczaić, a lekarz powinien zobaczyć czy reagujesz po jednej tabletce.
hej dziewczyny, niestety moja ciąża okazała się ciążą pozamaciczną. W poniedziałek miałam laparoskopie, cudem uniknełam laparotomii... W środę wróciłam do domku i jakoś próbuje sobie wszystko poukładać....
ambrozja przykro mi..
Trzymaj się :*
Ambrozja trzymaj się :*
Witam Wszystkie starające się panie:)
Pisze żeby podnieść Was trochę na duchu i może coś poradzić;)) Też niedawno byłam w takiej sytuacji, pęcherzyka albo w ogóle nie było albo nie pękał... Lekarz do którego chodziłam 3 razy zapisał mi clostibegyt za 3cim razem powiedział że jak nie zadziała to mam jechać do kliniki leczenia bezpłodności.... To słowo tak na mnie zadziałało, że totalnie się załamałam.Wtedy znajoma poleciła mi dobrego ginekologa, początkowo nie chciałam iść bo stwierdziłam ze skoro tamten "zwykły" ginekolog nie może mi pomóc to niby czemu ten miałby to zrobić. No ale jednak do niego poszłam. zlecił mi badania po których powiedział mi że jestem ZDROWA i mam sie niczym nie przejmować jak nie uda sie tym razem to spróbujemy jeszcze raz zadziałać clostilbegytem... Nie powiedział mi kiedy najprawdopodobniej będzie owu tylko żebyśmy kochali sie "na dniach" ale wtedy kiedy będziemy mieli na to ochotę a nie że on nam powie że w te dni i koniec. Dwa tyg. później zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny!! Nie mogłam w to uwierzyć, więc zrobiłam ich łącznie 6 zanim poszłam do gina. Teraz jestem w 21tyg. ciąży i mogę powiedzieć Wam tylko jedno.. NIE ZAŁAMUJCIE SIE!! Wam też się na pewno uda:)) Zmiana gina też dobrze robi, nawet na jedna wizytę- każdy lekarz ma inne podejście.Jeśli któraś chciałaby namiary na mojego chętnie podam i naprawdę gorąco polecam. nie jestem jedyną osobą której pomógł w takiej sytuacji :)
Gorąco pozdrawiam:*
image
ambrozja, przykro mi... :*
aneciątko a jaki to lekarz? Jesteś z Gdyni?
Bombelkowa, lekarz bedzie sprawdzal jak na mnie dzialaja - mam przyjsc w czasie brania clo do kontroli na usg, tyle ze dziwia mnie te 2 tabletki... Boję się, że jestem jakimś beznadziejnym przypadkiem :(
Żonka, może lekarz jest dziwnym przypadkiem. Ja tam w wątpliwych przypadkach zasięgam opinii co najmniej dwóch lekarzy.

Ambrozja... nie wiem co ci napisać. W takich właśnie sytuacjach moje wielkie problemy przestają być takie wielkie. Ściskam mocno i życzę dużo siły.
image
Ambrozja baaardzo mi przykro...z własnego doświadczenia -daj sobie troszku czasu- a wszystko się powoli poukłada.
image
ambrozja tule cie ogromnie..... nie wiem co napisac...... :*
Lena gotowana marchewka podowuje zaparcia

Ambrozja przykro mi:(((
imageimage
basieniak wy jeszcze 4 miesiace z hakiem i roczek :D
czas leci jak szalony:D no już tylko 4 miesiące i koniec z karmieniem, ale proszę młodą, aby sama się odstawiła od cycka, a ona nie chce:/

Koralik już niedługo i swoje maleństwo będziesz tulić:)))
imageimage
Hej dziewczyny;)

Jak mija weekend?
Ja dowiedziałam się że za 6 msc zostanę ciocią:)
Musze Wam się jednak do czego przyznać ..gdy się dowiedziałam że mój młodszy brat (mam za 2 msc wesele) będzie miała dzidziusia, bo im się "wpadło" to poczułam ukłucie zazdrości. Tzn. ciesze się bardzo (oni zresztą też mimo "niespodzianki" :),ale jednak my się staramy, bardzo chcemy ...a im się po prostu wpadło.
Jutro mam obronę- już się lekko stresuje:/
image
iwonus &&& za obrone!!!!!!!!!!!
basieniak.. ja mam zyczenie, ze jeszcze 2 tygodnie i mloda robi wypad hehe
a wasza gwiazda juz zaczyna cos tuptac? za reczke podnosi dopeczkę?
image
Koraliczek nie podnoszę jej za rączki, ale szybko pełza, wspina się itp.

No moja młoda w terminie, a ja chciałam kilka dni przed, bo miałam dosyć już:)

Iwonuś za obronę trzymam kciuki
imageimage
kuzynka ma dzidzie roczna, mowi ze 3 miesiace temu jej sie sama juz podnosila, lapala sie raczaką nog albo rąk i wstawala chwiejnie a potem na pupe pac hehe

u nas burza po byku.. grad, TV odłączyli... z ulicy się zrobiła rzeka.. na strychu woda... okno nam prawie wybiło :O co się dzieje o jaaaa!!!!
image
Koraliczku zazdroszcze tej burzy:) We Wrocławiu skwar na maksa, ledwo wytrzymać idzie.
My dzisiaj wstawiliśmy winko z czerwonej porzeczki. Potem zakorkujemy i przechowamy do 18 urodzin młodego:)
Ja już chce rodzić, ociężała jestem strasznie;/
Jutro mam wizyte u mojej lekarki, ciekawa jestem jak szyjka.
image

image

Aszi no nie dziwie Ci sie ze chcesz... jak ja juz nie moge sie doczekac az mina te 2 tygodnie i zaczne pic liscie malin zeby mlode wyszlo hehe
znowu tv odcieli...
u nas burza niby ale paruje wszystko od razu z goracej gleby i jest mokra sauna.... a okno musialam zamknac bo nam wode laci do domu i przeciag a nie mamy piorunochronu
image
Sauna to też niedobrze. Jakoś damy rade, wytrzymamy i niedługo nasze pociechy bedą z nami:)
Czasami zapominam, że będę mamą hehe... a poród wydaje mi się jakąś abstrakcją:)
image

image

mi jutro maz lozeczko skręci chyba, bo rano ma byc kurier co je przywiezie... to pewnie dojdzie do mnie ze bede mamą... na razie tez jest dla mnie wsyztsko abstrakcja mimo ze stoi juz przewijak.. stelaż z wanienką.. pieluchy w koncie, wozek... nawet sie porodu nie boje... tzn mam dni ze stracham sie bolu ale dzis ma dzien chojraka :) boje sie czy poradze sobie z dzieckiem, czy bede wiedziala jakie mi daje sygnaly itp...
image
Też tak mam. Boję się tego co po porodzie:) Ale myślę, że większość kobiet z pierwszym dzieckiem ma takie obawy:)
Będziemy sobie relacjonowały postępy- zresztą możemy liczyć na nasze dziewczyny z forum:)
image

image

no ba.. na pewno beda pomagaly... bedziemy sie doswiadczeniem wymieniac :)
Aszi a czujesz sie jakos na zblizajacy porod? inaczej? nie wiem... zdenerwowanie, jakies odczucie ze sie krecisz po domu bez celu albo cos?
image
Mam takie odczucie jakby miesiączka miała przyjść i wtedy mysle, że to już niedługo. Ale póki co nic się nie dzieje.
Szukam sobie zajęcia to fakt, nie mogę usiedzieć w miejscu. Dzisiaj np. kupiłam 10kg ogórków i robiłam do słoików:)
image

image

masz sile cos robic w domu? wow.. ja bym najchetniej sie zaszyla w pralni ( w piwnicy ) na caly dzien i tam siedziala :P bo chlodniej :P ale jak mam co 15 minut po schodach dralowac do wc to mi sie odechciewa :P
ee to ja czuje ze ty masz ostatnie dni w dwupaku :)
image
Aszi, jeszcze 11 dni, jak to zleciało:)
image
Kasia ja nawet nie wiem kiedy. Patrze na Twój suwaczek a Lidka ma już 2 miesiące. A pamiętam jak Koraliczek pytała sie ciebie czy masz torbe spakowana do szpitala:)
Czas ucieka mi między palcami:)
Dzisiaj idziemy na wizyte na 15- zobaczymy ile urósł nas brzdąc:)
image

image

Aszi daj znac po wizycie zaraz co i jak :)
ja juz dzis krew oddalam :)
a teraz skrecamy lozeczko bo nam w koncu przywiezli...
image
Koraliczku każda dzidzia rozwija się w swoim tempie. Moja zaczyna się wspinać po meblach, ale jeszcze nie wstaje. Ja nie zamierzam jej w tym pomagać, bo jak sama będzie gotowa to zrobi to:)
Aszi ból na okres to u mnie kilka dni przed porodem był i wtedy się zaczęła:) Trzymam za lekki poród:)
imageimage
ależ tu ruch..
ambrozja bardzo mi przykro, wiem jak boli strata, też to przeżywałam.. choć trudno w to uwierzyć czas leczy rany i niedługo znów pełna nadziei rozpoczniesz starania i wierzę, że się uda.
Żonka ja też brałam 2 tabl clo, jeśli masz wątpliwości to spytaj lekarza- swojego- a jeśli nie masz do niego zaufania to zmień lekarza, bo bez zaufania będzie ciężko..
Bąbelkowa z całym szacunkiem, wiem, że masz dobre intencje, ale po samych informacjach z forum, lub własnego przypadku trudno wnioskować kto od jakiej dawki clo powinien zaczynać.. myślę, że lekarz żonki ma więcej danych i wiedzy co w jej przypadku robić.. ( nie obraź się proszę za moje słowa)
PS pogoda piękna, a ja jak nigdy cieszę się gdy robi się chłodniej lub pada..:) też tak macie?:)
image
aniu hej... u mnie moze padac a i tak duchota.. albo mam zryty termostat naturalny przez ten brzuch... jest mi caly czas duszno.
jak sie czujesz?
image
basieniak nie pospieszaj, niech sie sama rozwija, dzieci maja rozne tempo, ja zaczelam chodzic jak mialam ponad rok np a kuzyni jak mieli 11 miesiecy
image
:) jak jest ponad 22 stopnie to już mi gorąco.. też zaszyłabym się w piwnicy, tyle że ja piwnicy nie posiadam:( wczoraj byłam na grillu u rodziców i z siostrą uciekłyśmy w najbardziej zacienione miejsce ogrodu, a i tak ledwo dawałyśmy radę.. ja nigdy nie lubiłam upałów, moja siostra jest "zwierzęciem" kochającym gorące słoneczne klimaty, a w ciąży też nie wytrzymuje w ciepłe dni.. więc tak jak mówisz coś jest z tym wewnętrznym ciążowym termostatem:) ale nic damy radę:)
image
Moi znajomi strasznie się denerwuja kiedy mówie, że piękna pogoda to wtedy jak jest chłodno i deszczowo:)
Lubie słońce, ale temp. powyżej 30 stopni to dla mnie zbyt wiele- zwłaszcza teraz:)
Oj chciałabym mieszkać nad morzem:) Wskoczyłabym teraz do takiego zimnego Bałtyku:)
image

image

gadałyście o bolach miesiaczkowych i az empatii chyba dostalam, bo boli i koli mnie i mam taki nacisk na wszystko na dole ze zaraz zwarjuje... przez chwile pomyslalam czy nie zaczne rodzic no ale jeszcze mam troche czasu :P
image
Ania81 masz rację, lekarz wie najlepiej. Tym bardziej że dzisiaj byłam zobaczyć jak reagują moje jajniki na clo. Okazuje się, że jest pęcherzyk graafa ale tylko jeden (co na tak dużą dawkę leku wydaje mi się mało). Na razie jest mały ale to dopiero 7 dc. Pani dr mówiła, że o ile urośnie i pęknie, to tak za 3 dni najwcześniej mogę spodziewać się owulacji. Jeśli się nie uda, to jeszcze 1 cykl z clo a później badanie drożności jajowodów :(
Ania,
żonka sama pytała jakie mamy dawki. więc nie rozumiem po co Twoja wypowiedź dot. mojej odpowiedzi ;)
Bombelkowa to w takim razie mylnie -jak dla mnie sformułowałaś zdanie, bo napisałaś cytuję "powinnaś zacząć od 1 tabl", a nie, że Ty bierzesz jedną tabletkę.. przepraszam jeśli Cie uraziłam, ale po prostu jestem wrażliwa na zdania typu powinnaś to lub tamto mimo, że zalecenia lekarza są inne.. tak już mam, że nie umiem się powstrzymać, żeby nie skomentować:):P
image
zonka, ja bralam 3 tabletki clo na dzien i tez mialam tylko jeden pecherzyk, zalezy jak kto reaguje, ale ten jeden Ci wystarczy w zupelnosci zeby zajsc, ja mialam jeden i zaszlam... musi byc to tylko ten ODPOWIEDNI :)
a np jak bralam Puregon (gonadotropina) silny lek po ktorym tez niby powinnam miec wiecej pecherzykow, a mialam 1.
image
żonka trzymam kciuki może akurat się uda:) jak nie to nie bój się badania drożności- niektórym po tym badaniu się udaje.. choć ja po hsg musiałam jeszcze przeżyć laparoskopię:) ale jak widać było warto..:)
image
no ja po hsg czekalam tylko 3 miesiace :) mi chyba pomoglo wlasnie hsg mimo ze bylam drozna mysle ze mnie "przedmuchali"
image
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy :-) No nie pozostaje mi nic innego jak wymęczyć trochę mojego mężulka :D
No to wróciłam od lekarza . Mały waży 3,5kg. Pani doktor kazała się zgłosić w przyszłym tyg na dzień przed planowanym terminiem. Szyjka się skróciła, ale nie wiadomo kiedy maluszek planuje wyjść na świat.
Jeśli nie urodzi się w terminie to da mi skierowanie do szpitala na wywołanie, bo w moim przypadku nie jest wskazane przenoszenie. Muszą dzidziola zdiagnozować po urodzeniu odnośnie tej torbieli.
image

image

To Ty za niecale 2 tygodnie bedziesz tulic swoje dzieckoooo!!!! :O ale Ci dobrze...... albo i wczesniej :)
torbiela sprawdza i bedzie ok, zapewne sie wchlonie :)
dobrze ze szyjka sie skrocila :):):):)
image
Jutro mam zamiar wyszorować podłogi i wykorzystać męża:) Możę obie te metody porzyspieszą poród:)
Ja już się doczekać nie mogę:) Okropne są te ostatnie dni:)
image

image

Mój lekarz mówił, że wykorzystać męża należy przynajmniej 5 razy dziennie :)
image
ba cala noc i dzien z mezem w wyrku :D
image
Kkasia podoba mi się ten twój lekarz:)
Koraliczku cała noc nie wchodzi w gre- mąż ma teraz pierwszą zmiane w pracy i wstaje o 4 rano:) hehe
Kurczę ale mnie piersi bolą, ledwo mogę dotkąć sutków;/ I w dodatku siara cieknie, ehh...
image

image

hej dziewczyny - ale się tu dzieje... ostatnio mało zaglądam bo jak to przy dziecku ... ;P
u mnie upały okropelneee... padamy obie z Alą, 35 stopni w cieniu :/ ledwo żyje, dziś mamy wizyte kontrolną u lekarza, ciekawe ile już córa waży :P ale taki z niej klocek że hej :P

Koraliczek i Aszi.... wy juz lada chwila i rodzicie, ale to zleciało szok !!!!

żonka tez myslę że lekarz wie co robi i jaką dawkę clo powinnaś brać, ja zaczynałam od pół tabl, potem 1 ( raz po 1 tabl doszlo do przestymulowania ) potem z kolei po 1 tabl nie rosly pęcherzyki, zmieniłam lekarza, bo ginka już nie miała na mnie pomysłów... i nowy ginekolog od razu zalecil mi 2 tabl... + pregnyl + metforminę i się udało !!!! :)))
córa śliczna i zdrowa, aparatka z niej, wczoraj opuściliśmy materac w lóżeczku na niższe piętro bo mała zakładała nogi na barierki :P kłade ją spać prosto a ona się budzi obrócona o 360 stopni i leży na brzuchu albo z nogami na barierkach :D i pewnie lada chwila zacznie sama siedzieć :)

poza tym u nas po staremu, wszystko oki, do pracy wracam 1 sierpnia, wprowadzam malej kaszki ( je łyżeczką ) 2x dziennie i zupkę marchewkową z ryżem ale marchewki nie daję jej codziennie bo ma problem z kupką :(

to uciekam, musze Ale obudzić bo na 11 pędzimy do pani doktor :)

papa :*
image
Bombelkowa jest także wrażliwa na krytykę własnej osoby. liczy się tylko i wyłącznie Jej zdane.
~25 bujaj się :)
ja akurat jestem daleka od krytykowania kogokolwiek:) nie o to chodziło..
a zmieniając temat.. zaczęłam poszukiwania wózka idealnego ( choc taki nie istnieje:) ) mam pytanie do dziewczyn z brzuszkami, dziećmi i tych interesujących się tematem- co polecacie? macie jakieś typy, które warto rozważyć?
image
Ania81, temat już się przewijał jak Koraliczek bodajże szukała :)

Ja polecam niezawodne 4 koła. Jakoś nie przekonują mnie trójkołowce z wielu względów. Będe spacerować po lasach :)
Pozatym głębokie siedzisko (w przypadku wersji spacerowej), płytkie i nierozkładne są odrażające :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a widzisz to musiałam coś przegapić.. ja chce na 4 pompowanych kolach, z dobrą amortyzacją i rozkładanym siedziskiem spacerówki, w sumie to spacerówka ważniejsza, bo dziecko w niej z założenia dłużej jeździ.. no ale gondola też ma znaczenie bo będę wozić małego zimą..
tyle już się w sklepach naoglądałam, a nadal mam dylemat.. bo jak jeden parametr dobry to drugi kiepski itp.. eh ciężka sprawa:)
image
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2504&

Aniu koleżanka ma taki (link powyżej) i jest bardzo zadowolona:)
image
Ja proponuję zainwestować w fotelik, bo ten to nie wiem czy leżał koło jakichkolwiek testów ;), ale wózek ładny:))
image
Ania 81 - ja mam taki wózek... jestem zadowolona :)

http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-mikrus-zoom-3w1-5x-gratis-i2457423000.html
image
aaa zapomniałam się pochwalić że moja panna waży już prawie 8400 :))
image
Ania81 dla mnie podstawą do zakupu wózka były 4 równe, pompowane koła.
http://www.krolestwodziecka.com/wozek-wielofunkcyjny-carmen-el12-p-774.html
Kupiłam taki wózek jak link powyżej. Ale jeszcze nie miałam okazji go przetestować:) Wydaje mi się, że każda ma jakieś swoje wytyczne którymi się kieruje. Ja np. nie mogłabym mieć trójkołowego wózka.
Dziewczyny, które rodziłu powiedzcie. Czy przed porodem oprócz odczucia bólu mentrusacyjnego miałyście inne objawy? Od wczoraj mam wrażenie jakby ktoś mi haczył włożył od środka i ciągnął za krocze. Zastanawiam się czy podczas badania palpacyjnego w pon lekarka mnie nie "naruszyła".
Ana84 widze, że córcia rośnie jak na drożdżacxh- piękna waga:)
image

image

Aszi - wózek idealnie w moim typie :)
Bombelkowa cieszę się, że ci się podoba:)
image

image

aszi- u mnie jak się zaczynało... to czułam ból w krzyżu i obolałe podbrzusze jak na okres... ale ciągnięcia od środka nie czułam. Bóle krzyżowe się nasilały i jak skurcze pojawiały się co 5 min stwierdziłam że chyba czas jechać do szpitala :P

pozdrowionka :)
image
ale jeszcze dzień przed porodem nic nie czułam, żadnych objawów, 18 go stycznia jeździłam jeszcze autem, chodziłam po sklepach, robiłam zakupy a 19 go niunia się urodziła :) więc Kochana nie znasz dnia ani godziny... teraz to poród może być już w każdej chwili... :))
image
Kkasiu fotelik jak najbardziej musi być dobry, zamierzam kupić maxi cosi lub romer z bazą isofix.. taki który ma najmniej 4 gwiazdki w testach bezpieczeństwa, a najlepiej 5:)
Poza tym dziękuję za podpowiedzi dot wózków, właśnie podobnych parametrów szukam..:) warto kupić taki, który już ktoś wypróbował:) zastanawiałam się czy kupić wózek z przedziału do 1500zł, czy warto wydawać np 3000zł.. ale chyba nie ma sensu wydawać nie wiadomo ile na wózek, bo te droższe często mają mniej funkcji np brak amortyzacji, kół pompowanych czy też możliwości montowania siedziska w 2 kierunkach i są w podobnych wagach, więc nie wiem czemu ceny są takie kosmiczne, chyba płaci się za nazwę firmy nadrukowaną na stelażu..
Poza tym muszę się pochwalić właśnie wróciłam z obciążenia glukozą 75g:) mimo, że słodycze w ciąży mi nie wchodzą to dałam radę wypić ten ulepek :))) oby wynik był dobry:)
image
Ania super,że dałaś radę to wypić. No i to czekanie też jest pełne podziwu. Ja musiałąm siedzieć w przychodni godzine, bo miałam glukoze 50g.
Wynik na pewno będzie dobry:)
image

image

trochę mnie zemdliło:), ale chyba małemu się spodobało bo po takiej ilości słodyczy kopał całe 2 godziny:) miałam książkę więc czas jakoś zleciał:) oby wynik był dobry i nie trzeba było powtarzać tej przyjemności:)
swoją drogą zastanawiam się czemu niektórzy lekarze zlecają obciążenie 50g a inni 75g, moja siostra też robiła próbę z 50g...
image
Koraliczku a gdzieś ty się zaszyła. Coś się nie odzywasz- nie mów mi tylko,że urodziłaś i zostawiłaś mnie w te upały!! No No No....:)
Dzisiaj mam lepszy dzien jeśli chodzi o moje nastawienie psychiczne- wczoraj byłam taka rozdrażniona i taka nabuzowana, że aż dziwne, że mąż cały:) Biedny on, musi znosić moje humory!
image

image

Ania ja już kiedyś o tym pisałam, że nowe wytyczne mówią żeby robić tylko i wyłącznie 75. I pewnie co niektórzy lekarze nie doczytali a jeszcze inni mają "swoje wytyczne" ;)

Koralik nie może urodzić bez nas ;). Ja to bym się bała, bo tam straszne burze były, mama nadzieję, że nie jesteś odcięta od świata.

Aszi, ja i bez ciąży jestem nabuzowana. Powód jeden fachowcy... Wczoraj się tak z panem pokłóciłam, że moja najstarsza córka powiedziała, że myślała na początku, że to się jej śni, bo to nie możliwe żebym się tak darła.
image
Hehe...kasia z fachowcami to tak jest....wiem,bo sama niedawno remont przerabiałam. Na szczęście mam go już za sobą.
Ja dzisiaj jakby tego było mało dostałam mega biegunki, byłam już 7 razy w toalecie. Nawet na zakupy sie boję wyjść z domku. Nie wiem co jest grane;/
Też mam nadzieję,że u Koraliczka wszystko w porządku pomimo tych burz. Pogoda jest nieprzewidywalna.
image

image

Nigdzie nie idź!!!!!!!!!!!!!!! Biegunka może wywołać skurcze jelit a te skurcze macicy. Aszi jak masz rodzić to teraz jest moment:)
image
kasia czytałam gdzieś, że organizm się oczyszcza w ten sposób przed porodem. Liczę na to, bo już zwariować idzie:)
image

image

Aszi ja obstawiam, że jak to czas to skurcze powinnaś dostać w ciągu 2-4 godzin. Oczyszczanie to jedno, ale tak jak pisałam biegunka powoduje skurcze jelit, jelita jako, że są ściśnięte w brzuchu naciskają na macice i też pojawiają się skurcze.
image
Kasia chciałabym. Jeśli nie dzisiaj to w najbliższych dniach. Tak do poniedziałku byłoby dobrze:) Mam nadzieję, że to będzie to:)
image

image

Byłby numer jakbyś z Koralikiem urodziła jednego dnia:)
image
Byłoby śmiesznie:)
Mam przeczucie, że Koralik jednak ma już poród za sobą. Coś tak czuje:)
image

image

Czy ktoś urodził??
image
Ja jeszcze czekam...nadal bez zmian:)
Ale Koraliczek mnie zastanawia...
image

image

Wiesz, jak zwróciłaś na to uwagę to też mi się wydaje, że podejrzanie długo jej nie ma.

A ty mi tego nie rób, byłam pewna, że zaczniesz rodzić;))
image
Hej kobietki, ja sie nie odzywalam bo w szpitalu leze, nie mialam glowy na internet... Nie urodzilam. Trafilam tu przez biegunke, wymioty, temperature, niskie cisnienie no i przez to dostalam skurczy.. Jedne na ktg wychodza, inne nie no ale kontrolujemy sprawe, stan zapalny czyli CRP wyszlo 60 wczoraj rano a popoludniem juz 120 i nie wiadomo czemu... Zalozyli dojscie centralne, podaja mi plyny i antybiotyk... Jutro kolejne badania... Czuje sie fatalnie, ale mowia ze 37 tydzien wiec jest git jak by co moge rodzic....
A Ty Aszi sie tam trzymaj i rozdwajaj :) pozdrawiam!
koraliczek trzymaj sie !
Koraliczek ty nam nie rób takich numerów ;)
image
Koraliczek ślemy dobre fluidy - zdrowotne tym razem;)
image
Aszi organizm się przygotowuje :)))) trzymam kciuki za Ciebie

Koralik trzymaj się jeszcze w 2paku:)))
imageimage
Koraliczek wracaj szybciutko do zdrowia, najważniejsze ze jestes pod opieką lekarzy.
Informuj nas na bieżąco o stanie swojego zdrowia.
Kasia uwierz, nie chciałam ci tego robic:) sama się już nakręciłam,że to może już:)
W każdym razie jeszcze jestem w dwupaku:)
image

image

Hej dziewuszki!
Dzisiaj z samego rana wybrałam się na krótki spacerek i małe zakupy, żeby uniknąć tego skwaru.
Wróciłam szybciej niż myślałam, bo młody tak ciśnie na krocze, że czuję go z każdym krokiem:)
Dziwne uczucie hehehe....
image

image

No dziewczyny to może już niebawem:)
Aszi może faktycznie młody już się wybiera na zewnątrz:) życzę żeby szybko:)
Koralik trzymaj się i zdrowiej!
image
hej :) no więc ja w domku od godziny :) ordynator się zgodził i puścił do domku z antybiotykami... mam sie zgłosic na kontrole crp, bo czuje się juz lepiej a w szpitalu na patologi źle się naoglądać rożnych rzeczy... :) cisnienie mam slabe bo 95 na 45, ale dla dziecka ok.. mam po prostu nic nie robic, brac leki i kontrola po niedzieli przy odebraniu wypisu :)

Aszi jeszcze 2 pak?

powiem Wam, że uśmiałam się trochę, bo jedna pani na mnie wołała "Pani 35 tygodni" inna "Pani 36 tygodni" a ordynator mówił mi "Pani prawie 38 tygodni wg terminu miesiączki" i się śmieję i mówię, że mam na imię Marta... i że juz nie wiem który mam tydzień ciąży... :)
image
Koraliczek cieszę się, że jesteś w domku. Dużo odpoczywaj, pij dużo płynów.
Teraz Twoje zdrowie i twojej niuni najważniejsze.
No widzisz mojemu dziecki się nie spieszy. Boli mnie krocze, czuje jakby mi się "rozciągało". Przy chodzeniu mam czucie napierania na krocze. Także mam nadzieję, że już niedługo.
image

image

moze Ci sie rozwarcie robi a nie wiesz...
image
Koralik, cieszę się, że jesteś w domu i nie strasz nas więcej ;).
Aszi, ty mi tego nie rób i zacznij rodzić :))

Dziewczyny czy u was jest burza? Ja tu czekam jak na zbawienie, bo duszno, że wytrzymać nie można. Sprawdziłam nawet mapę i widziałam burzę niedaleko nas więc już nawet małej nie karmiłam tylko bach do wózka, Lenkę za rękę i biegiem po zakupy. Nie dość, że Lena marudziła całą drogę, pani w Biedronce nie miała wydać (moja wina, oczywiście). To w drodze powrotnej mała tak się darła, że musiałam szybko znaleźć ławkę i wyciągnąć mleczarnię, bo nie szło wytrzymać tego płaczu. Wracam sprawdzam mapę, a burzę wcięło, ale u Koralik powinno grzmieć;)
image
Koralik:) dobrze, że Cie wypuścili:) odpoczywaj i dbaj o siebie..
Ja też chce burzę, dziś chyba pierwszy raz od dłuższego czasu takie upały w 3mieście.. muszę jechać gdzieś kupić sobie wielllllki wiatrak..:)
image
u mnie idzie burza :) chlodno sie zrobilo, czarno i grzmi gdzies daleko ale czuje swierze powietrze :D
image
Aszi coś zamilkła :). Dziewczyny ja nie mogę się doczekać normalnie jak bym sama miała rodzić:)
image
kasiu niestety zrobie ci to poraz kolejny:) nadal nie urodziłam hehe
poprostu mąż kompa okupował i nie miałam dostępu:)
U mnie nie było burzy, w domu jest 32 stopnie- roztapiam się.
Mam nadzieję, że może w nocy choc trochę popada;/
image

image

Asziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :)
image
jak mnie złapia skurcze albo odejdą wody i będę jechałą do szpitala to na pewno dam znać na forum:)
image

image

Aszi nie chciałabyś urodzić w piątek 13 ?? :)
Dagolek mój brat urodził się 13 lipca:) Ja bym chciała już, poprostu nie mogę się doczekąc, a nie chce przenoić:)
image

image

Aszi do was znowu ciągnie burza http://burze.dzis.net/?page=mapa&animacja=on
image
KAsia ciągnie i nadciągnęła. Taki wiatr wiał, że na podwórku połamało drzewa, a klapa od śmietnika tak waliła, że spać nie szło.
A dzisiaj od rana znowu bardzo ciepło, więc pewnie będzie skwar:)
image

image

A ja chcę porządną burzę i wszystkie idą bokiem. Jutro idę z dziewczynami na plażę i pewnie wtedy będę zwiewać.
image
To tak zawsze jest, na przekór. Ale może akurat uda ci się spędzić czas z dziewczynami na plaży. Az zazroscze:) Zimna woda bałtycka- ależ bym się popluskała:)
Mój młody sie chyba uparł i nie chce wyjść. Mam wrażenie, że nigdy nie urodze;/
image

image

Aszi dzidzia ma jeszcze 6 dni :D:D:D doczekasz się Kochana;)
imageimage
od kilku dni co chwile robi mi sie twardy brzuch czasam lekko bolesnie a czasem tylko napina sie... to jakies przepowiadajace sa? tak juz bedzie do konca? miala tak ktoras z was??
Ja tak zawsze miałam od 4 miesiąca:)
image
no ja nie mialam tak wczensiej.. ;/
Jak tam?
image
Bez zmian:(
Nadal czekamy. Koraliczek nie umiem ci pomóc. Mi się wydaję, że mój brzuch cały czas jest twardy. Jak masz obawy zadzwoń może do lekarza.
Ja za to czuje jak mnie krocze ciągnie, a wczoraj siara to tak mi leciała, że masakra. Niech ten młody się już rodzi:)
image

image

Dziewczyny z Trójmiasta, a jak u was sytuacja pogodowa? Bo czytam, że ulewa spowodowała szkody. Mam nadzieję, że u was wszystko ok.
image

image

U mnie ok:). Ja dziś jadę nad otwarte morze i coś czuję, że nici z opalania, bo coś chłodnawo jest. Dziewczyny ja lubiłam to napinanie brzuszka to było fajne :P
image
Pogoda zmienną jest. Może się jeszcze rozpogodzi Kasia i będziesz mogła iść się poopalać:)
U nas też jest chłodniej i dodam, że dużo przyjemniej niż wczoraj:)
image

image

u mnie byly wczoraj ulewy wieczorem, dzis rano bylo chlodniej i dalej jest tak przyjemnie ale slonce zaczelo wychodzic :)

nie bede dzwonic do ginki bo jest na urlopie, niech sobie kobita ode mnie odpocznie bo dzwonilam do niej jak jechalam do szpitala
ja wyczytalam ze to sa skurcze ktore sie pojawiaja juz w 9 miesiacu i sa przepowiadajacymi wiec jest wszystko ok :)
image
Koraliczek a jak ogólnie się czujesz?
image

image

:) u nas ok, rano mnie cos przez chwile kolilo wkroczu jakby ktos mi tam na chwile nóz wsadzil i wyjął a teraz luz :) stwardnial mi 2 razy brzuch od rana a teraz spokoj :) cisnienie takie byle jakie, i nogi juz mam spuchniete ale ok :P
a Wy jak? moze dzis bys urodzila? :P jakis seksik :P taniec bioderkami :P
image
Koraliczku z tym kroczem to też tak mam:)
Uwierz mi wszelkie sposoby wyczerpane, mału uparty i czekamy:)
Nogi też mi spuchły, ale nie jest aż tak najgorzej:)
image

image

usmialam sie... bo dzwonilam do mojej przychodni zeby sie umowic na wizyte kilka dni temu.. no i mowie ze Pani doktor kazala mi przyjsc 0 lipca na wizyte przedporodowa.. a recepcjonista mowi ze nie da rady, ze termin najblizszy wolny ma na 23 i nie wpisze mnie wczesniej.. to jej mowie ze 23 to ja juz do pediatry predzej sie umowie a nie do ginekologa haha.. musze sie wciskac po pacjentach.. zadzwonie do ginki bo w recepcji nie ma co gadac z tymi babami :) umowie sie na 13 bo nie mam wypisu ze szpitala.. nie ma sensu isc bez wypisu do niej w sumie...
image
tam gdzie 0 mialo byc 9 :)
Aszi no to juz tylko czekanie... jak nic nie pomaga.. a probowalas wypic napar z lisci malin i polknac kapsulki z wiesiolka? na szkole rodzenia mowili ze jak sie zbliza termin mozna tak ulatwic dziecku wyjscie na swiat.. pozwala to zmiekczyc szyjke i przyspiesza juz przy samym porodzie rozwieranie
image
Koraliczku przecież ty jesteś w ciąży i powinnaś mieć pierszeństwo do przyjęcia do lekarza. Jakaś pomylona ta babka w recepcji.
Naparu z liści nie piłam, ale objadałam się malinami:) Wiesiołka nie próbowałam, może warto.
image

image

te liscie sie kupuje w zielarskim, bo to maja byc prawdzwne specjalnie zrobione... a wiesiolek w kapsulkach 3 x2 ja stosuje od wczoraj bo to od 36 tygodnia sie zaczyna brac.. wiesiolek akurat samego porodu nie przyspiesza tylko jak juz pordo sie zacznie latwiej idzie a te liscie sa na wlasnie szybszy porod.. ulatwia dziecku zainicjowac akcje
image
w takim razie zakupie sobie jutro te liście i spróbuje, może to coś pomoże:)
image

image

burzaaaaaaaaaaaaaa :D
image
Ja też chcę burzęęęęę - powtarzam się??;) Jednak trochę się poopalałam:)
image
u mnie przeszla nawalnica ;/ drzewa polamane woda pozalewala piwnice.. grad lecial wielkosci jajek mniej wiecej... samochód wgnieciony... szyba peknięta.... szok.. do tej pory się trzęsę..................... nie chcesz takiej burzy.. uwierz....
image
O nie takiej nie chcę.
image
Aszi jestes? :P
mnie dzis w nocy bolał brzuch jak na okres i plecy troche
image
Aszi - koraliczek mam wrażenie że jeszcze jednego dnia nam urodzicie:))
Ah dziewczyny podnosicie nam ciśnienie na tym forum:D

U mnie niestety bez zmian - w sobotę przyszła @:/
Jakaś taka troszkę szybciej i bardziej skąpa -ale myślę że to moja głowa widzi inne rzeczy niż się dzieją ;p...No nic -będzie kolejny cykl i kolejne staranka:))
image
wredna @, a kyyyyszzzzz.... teraz od nowa do boju, myslimy pozytywnie, zapominamy o @ i cieszymy sie latem :) cieszcie sie ;p bo jak zaciazycie skoncza sie letnie wygibasy ;p jak ja bym pojechala nad wode a tu takie upaly nie ma jak sie ruszyc z domu z tym brzuszkiem....
image
Iwonus przykro mi,że okres przyszła,ale nie trać nadzieii:)
Koraliczku mnie dzisiaj strasznie boli brzuch- mam silne bóle menstruacyjne i praktycznie śpie cały dzień.
Jakoś nienajlepiej się czuje, jestem taka "rozlazła".
I też chętnie pojechałabym gdzieś nad wode- odpocząc:)
image

image

Aszi, kiedy teraz masz wizytę?
image
no tak samo mam, dokladnie, chce mi sie spac, boli brzuch, miesnie, cisnienie jakies niskie... rozlazla jestem okropnie, moze to specjalnie zeby odpoczac przed porodem hehe :)
ja dzwonilam na IP, mojego wypisu jeszcze nie ma ale do piatku ma byc i w piatek jade do gina mojego.. a Ty kiedy idziesz?
image
W środę idę do szpitala na "konsultacje", tzn. zapytać co w przypadku jeśli do 13 nie urodzę. BO moja ginka stwierdziła, że skoro mały ma torbiel to nie wskazane jest u mnie przenoszenie. Pytanie jak widzą to lekarze ze szpitala. A do mojej ginki ide w czwartek.
image

image

może Ci wywolaja poród albo na cc skierują jak by nic sie po oxy nie ruszylo...
a ja wlasnie ze swoja ginka rozmawialam i ide 13 lipca do konsultacji, mam w czwartek wyniki powtorzyc i wybrac antybiotyk. Ciekawe zy spadlo wszystko do normy.. oby, po takiej dawce antybiotykow... zeby tylko po tych lekach z Zosia bylo ok.
image
Właśnie w tym sęk Koraliczku, że ja się bronię rękami i nogami przed cc. Ja chce poród naturalny tylko i wyłącznie, więvc mam nadzieję, że nie będzie innej konieczności.
image

image

kupilas sobie te liscie malin i wiesiolek?
image
Dopiero będę wychodzić z domku to zajde do apteki i kupie:)
image

image

przetestujemy efekt na tobie.. moze urodzisz w koncu hehe
image
Koraliczek, ty sprytna jesteś:P
image
trzeba sobie radzic w zyciu :P ja specjalnie pozwolilam Aszi zaciazyc wczesniej ode mnie hihihih
image
Mamusie, te mlodsze i te starsze, jak Wasze pociechy w te upały dają rade? i wy?
image
No i nie kupiłam tych liści z malin, bo zielarski, który był niedaleko mojego bloku jest nieczynny. Powód- urlop;/
A nie mam siły w taki gorąc latać gdzieś dalej po mieście.
No nic, pójde w środe do szpitala na konsultacje to sie wszystkiego dowiem.
image

image

W takim razie trzymam mooocno kciuki za środę żeby wszystko było po twojej myśli Asziii:)
image
Iwonus liczę na to, że mnie przebadają i ktoś mi wreszccie powie, czy w razie przenoszenia ciąży nic nie zaszkodzi mojemu dziecku.
O nie boję się najbardziej...poza tym maluszek chyba ma już coraz mniej miejsca, bo jego ruchy bardzo mnie bolą;/
image

image

Aszi mnie sie wydaje caly czas ze chce mi sie sikac i boli mnie pecherz przy r******h, zebra, czasem uklad pokarmowy i przepona...

wiec wiem co czujesz :) moje dziecko ważyło 3164 równy tydzien temu a teraz pewno z 3300...

A przebadają Cię na pewno i oni juz beda wiedziec co robic, wiec spoko oko, bedzie ok
Ja dzisiaj wpadłam w trans;/ Umyłam wszystkie okna, powiesiłam firanki, pościerałam kurze, umyłam podłogi, wcześniej poodkurzałam....ogólnie rzecz biorąc zrobiłam generalne porządki...
rano zrobiłam mężowi śniadanko do łóżka, na obiad upiekłam racuchy...aż mąż się zdziwił i zapytał czy aby na pewno dobrze się czuje:)
image

image

Aszi moze sily zebralas do porodu co? ale jaja by byly jak bys w nocy zaczela rodzic :P
Aszi ja w dzień porodu wstałam bardzo wcześnie rano i poprasowałam górę prania:)
image
Hehe...ja już przestałam wierzyć, że cokolwiek u mnie wskazuje na poród:) Ale zobaczymy...
image

image

No to jadę do szpitala...trzymajcie kciuki:)
Jakby mnie zostawili i nie dałabym rady się odezwać to poproszę męża, żeby wam naskrobał co i jak:) pozdrawiam...
image

image

Ale synek punktualny ;)

Powodzenia!
No właśnie się zastanawiam czy synek punktualny, czy Aszi ma dziś wizytę?

W każdym razie trzymam kciuki :))))))))))))))))))))
image
ja także trzymam kciuki za dziewczyny które lada chwila urodzą ... :)
czekam na wieści ... :)

pozdrowionka!!
image
Asziiii -kciuki meeeega zaciśnięte;))))!!!!
image
i ja życze powodzenia :D
Aszi za wizyte mega kciuki :) oby cos sie ruszylo, a moze Cie zostawia i wywolaja porod :)
Wróciłam:)
Młody ma się dobrze i nie ma wskazań do przedwczesnego porodu. Lekarka mnie zbadała i na Ktg pytała czuje pani skurcze, czuje pani skurcze:) A ja mówie, że nie, a ona zaskoczona bo niby wychodziło ze te skurcze są:)
Powiedziała, że max 7 dni dłużej będę chodzić w ciąży, więc za tydzień w piątek na pewno mój maluszek będzie ze mną:)
image

image

ooo no to super!!
widzisz :P a mi w szpitalu powiedziali ze tez cos tam wychodzi na KTG i ze jak nie czuje to tylko sie cieszyc, bo bedzie lzejszy porod :) wiec ciesz sie ciesz!! moze razem na porodowke pojedziemy hehehe
image
byłoby super w tym samym czasie rodzić:)
image

image

a ja gotuje wlasnie noge z kurczaczka dla mojej suni.. i sie zastanawiam co na tej wodzie zrobic, moze rosolek bo goraco... ziemniaczki mlode odpieke i ogórka skroje ze smietaną i tyle...

pralka chodzi..
jeszcze odkurzacz w lapke musze zlapac...

mama mi wyniki krwi odbierze popoludniem, zobaczymy czy cos sie poprawilo, a w piatek ide do ginki, ciekawe jak moja szyjka.. w duchu marze zeby sie juz cos powoli zaczynalo dziac, termin z ostatniej miesiaczki juz jest ok, a z usg 5 dni roznicy do tylu ale to niewiele.. ja juz bym mogla i chciala :)

staraczki jak tam na froncie u Was? kto testuje w najblizszym czasie??
image
Ja gotuję chłodnik litewski z wątku obiadowego :).

Ja sobie tak pomyślałam, że jak już urodzicie jednego dnia to powinnyście dzieci ze sobą poznać ;P
image
ja sie melduje jako staraczka chyba jedna z ostatnich juz tu...w tym cyklu nici..przez pierwsze 16 dni cyklu nie mierzylam tempki bo bylismy na urlopie w tunezji i pozno chodzilismy spac, byl alkohol, slonce,zabawa..no a od 17 mierze ale ciagle jest niska..dzisiaj byl skok z 36,29 na 36,41 wiec niewielki..a dzisiaj mam juz 26dc...

w zeszylm m-c byl sliczny pecherzyk, owu pierwsza od bardzo dlugiego czasu..a w tym cos sie porobilo...niskie tempki:/

moze nie ten czas..nie ta pora..
image

trudne do wykonania aczkolwiek mozliwe :P
cisnienie mi spadlo burza idzie, u was padalo dzis?
ide ten obiad konczyc ahhh nie chce mi sieeee
image
kkasia to przybij piątkę bo u mnie dziś też chłodnik.. jak gorąco to nie chce się niczego innego:)
znów dwa dni mnie w domu nie było a tu tyle newsów:) ja też coś czuję, że dziewczyny się zmówią i urodzą w tym samym czasie:)
a w ogole to dziś nieprzytomna jestem, córka sąsiadki została sama i zrobiła taką imprezę, że masakra.. dodam, że córka lat 15, alkohol się lał, techno grało młodzież się darła..nasza ochrona była tam 3 razy i bez efektu.. ja już nie wytrzymałam i dzwoniłam 2 razy na policję o 24 i 2 w nocy i nawet żaden patrol się nie pofatygował.. zasnęłam ok 4, mąż się spóźnił 2h do pracy, a mnie o 10 znów obudziły te same wrzaski i muza.. tym razem ochroniarz z drugiej zmiany zadzwonił po policję i przyjechali o 11 rano.. od tej chwili spokój.. nareszcie:) a niby to takie porządne osiedle.. eh
image
Koralik nie takie znowu trudne;).

Ania czy ty również robisz z przepisu forumowego?
Na temat nastolatek to coś wiem, bo mam taką w domu, tylko moi sąsiedzi mają mój numer telefonu :)). Na drugi raz nie dzwoń, że impreza tylko, że chyba kogoś mordują, bo wzywa pomocy :P
image
stokrotka, nie jesteś ostatnia,jeszcze ja- tylko, że działam po cichu, mało piszę, bo trochę mnie to przerosło i postanowiłam wrzucić na luz :)

kkasia, z mojego przepisu z małosolnym, czy bez?
ja też wciąż działam, ale się mniej udzielam...

U mnie sporo się dzieje, ale na razie postanowiłam sobie nie pisać wywodów.. Będzie co ma być ;)
Koraliczku ja przez 2 lata byłam stałym bywalcem Katowic, studiowałam na Awf:)
A ja dzisiaj nie mam obiadku i nie chce mi sie nic robić, mąż w pracy to pełen luz.
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki:) My z Koraliczkiem zawarłyśmy pakt, że do końca roku zajdziemy w ciąże- to może teraz wspólnie urodzimy tzn w tym samym czasie:)
image

image

bombelek to po ciuchutku &&

Aszi faktycznie teraz mi sie przypomnialo.. byla mowa ze do konca roku musi sie udac... juz nie mialam nadzieji a tu listopad 26 i 2 kreski

chlodnik.. juz ktorys raz slysze o chlodniku ale co to? zupa na zimno?
image
Ja trzymam kciuki za wszystkie staraczki, kurcze koralik i Aszi urodzą potem Roli i ja a potem co? musimy komuś kibicować! Więc musi się udać:) więc Aszi i koralik póki jeszcze możecie dawajcie fluidy :) ja już wirtualnie je przesyłam..
Koralik tak chłodnik to zupa na zimno:)
Kkasia ja nie znam przepisu z forum.. moi dziadkowie pochodzili z Wilna i chłodnik pamiętam jeszcze z dzieciństwa, u mnie zawsze się gotowało barszcz z botwinki potem się chłodziło, do tego babcia dawała śmietanę( ja daję jogurt i to dużo) i jadło się z jajkiem, świeżym ogórkiem, ziemniaczkami z koperkiem.. tylko taki chłodnik znam:) i uwielbiam mogłabym jeść codziennie przez całe wakacje:)
image
Bez małosolnego(bo zapomniałam kupić) i dodałam maślankę z Biedry a ona rzadka jak nie wiem co i się wkurzyłam.
image
a nam dziś wyrósł pierwszy ząbek !!!!! huraaa :))
image
ana :) wow :D juz?
image
Ana no to super, że Ala ma już pierwszy ząbek:) teraz tylko czekać na następne.
A jak przeszła ząbkowanie? W miare spokojnie czy nie obyło się bez płaczu?
image

image

a ja się staram i się nie staram, na razie przestałam chodzić do lekarza więc nie wiem co tam u mnie się dzieje .
Też mi się wydaje, że dziewczyny urodzicie w jednym czasie :)
A dziś zrobiłam sobie nowy tatuaż , łapkę mojego pieska :)
Stokrotka gdzie byłaś w tunezji bo ja byłam 2 lata temu w sousse?
hej :)

tak tak Kochane -czas szybko leci... i nawet się nie obejrzycie i u Waszych dzieciaczków pojawią się pierwsze ząbki... :P

Ala jak na razie łagodnie zniosła ząbkowanie- oby tak dalej :) nawet nie płakała (ona praktycznie w ogóle nie płacze ), tylko strasznię się ślini no i wszystko co jej wpadnie w rączki bierze do buzi. Teraz czekamy na kolejne ząbki :)

pozdrawiam :)
image
ja tez malo sie udzielam ost..

Dagolek my bylismy w skanes to jest okolo 8 km od sousse...bylo bosko:-))
image

kkasia, ja daję mleko zsiadłe z Biedry. jest mega gęste (można kroić nożem) i mój chłodnik jest taki jak trzeba (i do gotowania buraczków dałam malusieńko wody _ jakieć 100 ml -czyli ok. 1/3 szklanki). polecam jak będziesz miała podejście nr 2 :)
Asiunia, dzięki :). Ta maślanka to jak woda była. Jak zobaczyłam wpis o 6:50 to już myślałam, że któraś ciężaróweczka do szpitala pojechała.
image
kasia chcialabys :P
aszi moze jechac :P ja albo dzis, bo emek ma urodziny, albo dopiero po 20 bo tak emek zaczyna sie urlopowac :P innego terminu nie przewiduje :P
A mi wszystko jedno kiedy, byle szybciej:) Mąż i tak chodzi do pracy, więc musi być pod telefonem. Na szczęście do szpitala mam blisko:)
Pogoda teraz tak nie dokucza to i samopoczucie lepsze:) Dam wam znać po wizycie:)
image

image

hej kochane! troche mnie nie było, bo w Polsce mialam niestety mniej czasu niz tu. We wtorek wrócilismy, nie obyło sie bez "trudów podrózy"- drugiego dnia mały krzyczał niemozliwie, do utraty tchu:(((( nie moglismy jechac... nie wiem czy to nerwowe czy moze powrót kolki???

Ale... najwazniejsze, że juz jestesmy w "domu" (wciąz w hotelu niestety :( ). Wciaż mamy problemy z zasypianiem, ale ... dzis mega sukces - Tymek zasnął pierwszy raz sam w łozeczku!!!! :DDDDDDD
( własnie jeszcze spi). Tata mu pomógł i sam tez spi po pracy :)Moze mały nauczy sie w koncu tak zasypiac....

Widzę, ze Agszi i Koralik jeszcze nie rozpakowane... SCISKAM KCIUKI KOCHANE!!! I CZEKAM NA DOBRE WIESCI!
Pozdrowienie dla wszystkich pan :*
p.s Ana gratki pierwszego ząbka Ali. :) Tymka tez bardzo męczą dziąsełka... ale jeszcze czekamy:)
image
Hej!
Wrociłam od lekarza. Mam 3 cm rozwarcia i mocno skróconą szyjkę:) Powiedziała,że lada moment poinnam rodzić. W najgorszym wypadku na weekend:)
Ale znajac mojego uparciucha w brzuchu nigdy nic nie wiadomo. Fakt cały dzie boli mnie brzuch i mam skurcze- nieregularne ale jednak, więc może to już:))
image

image

Czop mi odszedł:)))
image

image

Aszi no nareszcie!!! sciskam kciuki!!!! bedziesz jednak pierwsza!!!!!!!! noł stres :) jestem z Tobą!!! aale emocje :)

Lenka, haj :) no a cos sie jaśni w sprawie mieszkanka?
syncio juz duzy teraz bedzie coraz ladniej spal i w ogole :) ;*
image
Aszi swoja drogą dziecię terminowe :P hihi
image
Koraliczek nie chwalmy dnia...:) jeszcze nic nie wiadomo:)
image

image

nic nie mowie :)
image
Aszi jak tam?
image
Mówiłam wam już, że nosze uparciucha:) ciągle w dwupaku... po tym jak czop mi odszedł troszke plamiłam ale już jest ok. Zobaczymy, może coś się ruszy w nocy albo na dniach:)
image

image

Aszi powiedz synusiowi żeby wyłaził, ciocia Kasia prosi:))
image
A ja myślę, że urodzisz w piątek trzynastego :)
Kasiu powiedziałam małemu, żeby posłuchał cioci Kasi:) Ma czas do 24, żeby rozpatrzyć twoją prośbę:)
Dagolku chciałabym, żeby tak było, ale narazie cisza...
image

image

Aszi ty masz wszystkie objawy jak do porodu, tylko nie rodzisz:)). Ja nawet zaczekam ładnie do soboty:)). Moja Lidka też z soboty.
image
Aszi jestes w domku jeszcze? :)

ja dziś idę na wizytę do mojej ginki na 14.50 jestem ciekawa co tam piszczy miedzy nogami.. i czy zapowiada się na wczesniejszy porod... :)
image
Jeszcze w domu:)
Wiem właśnie, że mam objawy jak do porodu, no ale coż:))
Mąż wziął sobie dzisiaj wolne w pracy, bo chce być blisko w razie czego:) Koraliczku zdaj nam relacje po wizycie:)
image

image

aaale bym chciala urodzic tak powiedzmy w ciagu tygodnia.. zeby do babci na imieniny na Anny isc juz z małą kluską :)

Aszi a Ty do wieczora raczej powinnaś zacząć akcje... tak mi sie wydaje, bo jak czop odlazł i krwi było już troche to raczej się zacznie... a powiedz mi stresujesz sie troche? tzn boisz sie? ja sie boje pierwszej fazy porodu...
image
Koralik, chyba drugiej;)
image
kasia nie nie.. pierwszej bo jest najdluzsza.... rowierania sie boje bo parcie to juz nie bede kontaktowac pewno tylko instynkt poprowadzi hehehehe
image
Koralik ta pierwsza faza to do któregoś tam palca jest do wytrzymania, kryzys jest przy 7 ( to wtedy jak chcesz iść do domu:)). No i należy pamiętać, że rozwarcie nie robi się proporcjonalnie więc jak po 10 godzinach zrobi ci się 7 to nie znaczy, że będziesz się jeszcze męczyć 3 godziny. Z reguły od 7 leci bardzo szybko:)
Dla mnie najgorsze było jak miałam pełne rozwarcie, a jeszcze nie mogłam przeć, z Lenkę, bo z Lidką w pierwszej fazie mam ?, a w drugiej 5 min.
image
no widzę, że zaczyna się robić gorąco:) trzymam kciuki Aszi oby poszło szybko..:)
Ps ja myślałam kiedyś, że jak odchodzi czop to to jest już, a moja kumpela urodziła grubo ponad tydzień po odejściu czopa.. więc już nic nie wiem:/
image
kasia a moze ja powinnam sie zaopatrzyc w znieczulenie od 5 cm rozwarcia? hm? :P ze strachu chyba :P ale boje sie zastrzyku w kregoslup hehe
image
koralik jeśli Cię to uspokoi to takie znieczulenie jest bezpieczniejsze niż narkoza, wiadomo zawsze jest jakieś ryzyko, ale jeśli się boisz samego wkłucia to Ci powiem, że to co się czuje to znieczulenie przed iniekcją w kręgosłup, dopiero po tym dostaje się znieczulenie właściwe.. przynajmniej tak jest przy operacjach ortopedycznych (przeszłam 5 takich znieczuleń) jedyny minus, że po tym znieczuleniu musisz leżeć płasko przez 12-24h.. i lepiej nie ryzykować podnoszenia się.. bo można sobie zrobić duże kuku..:)
image
a no najlepiej niech mnie uspia jakims gazem i niech mi wyjmą dziecko przez ta dziurke jak juz sie rozwarcie zrobi hehe...
Aszi jestes? :P caly czas mysle o Tobie :)
image
oki ide zjesc, przebrac sie, obudzic meza po nocce.. ogarnac go i jademy do lekarza... bede popoludniem jakos :)
image
Jestem jestem.
Byliśmy z mężem w tesco zrobić "zapasy":) hehe...
no narazie nic nie wskazuje, że dzisiaj urodze;/ Kurde ja już nie wiem:)
image

image

A i porodu się nie boję, jakoś jest mi wszystko jedno czy będzie bolało czy nie- ja chcę już urodzić.
image

image

Aszi wezmie Cie z zaskoczenia :)

ja wrocilam od lekarza, szyjka rozmiękczona totalnie :) ale długa.
Głowka już bardzo nisko i napiera. Pobrano mi posiewy do porodu, no i po antybiotykach zaczyna sie robic grzybek.. wiec dostalam znowu leki, pimafucin jakis...
z niusow tyle.. teraz juz luz total bo jestem bezpieczna i moge rodzic :)
image
Koraliczku zastosujesz leki i grzybek zniknie:) a szyjka niedługo zacznie się skracać:)
Ja oczywiście szukam sobie zajęć, więc zrobiłam pranko:) no i czekamy:)
image

image

Koralik, super:), ze już w terminie, nie, że grzybek;)

Aszi, a co ty tu jeszcze robisz;)

Ja dziś miałam nie miłą przygodę, bo mała była u babci i stłukła sobie rękę. No i zamiast w remontować łazienkę w tempie przyspieszonym musieliśmy po nią jechać.
image
Kasia mam nadzieje, że to stłuczenie to nic poważniejszego. Nieszczęścia chodzą po ludziach;/
Nas dzisiaj zatrzymała policja jak jechaliśmy autem, bo nie miałam pasów zapietych. Policjant do nas podszedł zobaczył brzuchol, uśmiechął się, poprosił dokumenty po czym pożyczył miłego dnia:)
Nawet takie wrażenie nie wpływają na mojego synka:) Czyli ciąg dalszy oczekiwań:)
image

image

Aszi ja tez bez pasow jezdze bo mi bardzo niewygodnie...
oby sie szybko skracala bo chcialabym jednak nie dotrzymac do terminu.. takie duze dziecko ah...
kasia ucaluj stluczenie... wiem ze boli oj :(
image
dziewczyny wiecie w którym dniu cyklu robi się laparoskopię? czy to nie ma znaczenia?
dagolek mi mieli robic zaraz po @
image
bo się zastanawiam czy nie iść do lekarza po skierowanie na laparoskopie, chyba chce mieć to już za sobą i wiedzieć co jest nie tak:/

Aszi pojechałaś już do szpitala??
Dagolku, czasami trzeba wziąć byka za rogi.

Też się zastanawiam co u Aszi:)))
image
Chyba pojechała rodzić :) bo już ponad 3 h się nie odzywa.:)
No mam nadzieję:)
image
Hahaha....dziewczyny chyba nie sądziłyście, że urodziłam:)) Nadal jestem w dwupaku.
Na pewno dam znać, że jadę do szpitala także spokojnie:)
image

image

No tak, chciałyśmy zbyt wiele :))

A jak cię nagle złapie i nie zdążysz???:)))
image
W komórce mam internet:) to napisze z drogi:)
image

image

No to super:)
image
w ten week sie rozpakujesz :)
ja dzis pobilam rekord siusiania w nocy... i bóli jak na @... siła persfazji w gabinecie podziałała chyba :)
image
dagolku laparo ja miałam niedługo po @, a czy Ty już przechodziłaś HSG? jak wyjdą drożne jajowody to może unikniesz laparo..
image
Aszi a już miałam nadzieję,że urodziłaś:)
Ania miałam dwa razy robione HSG, mam tylko jeden drożny jajowód, drugiego w ogóle nie mam :(
dagolek ale Ty nie masz PCO chyba nie? bo nie wiem po co laparo? a moze histerosokpie lepiej i zobaczyc macice.. a co lekarz mowi?
image
Dagolku ja też miałam się zgłosić zaraz po okresie. Czyli dokładnie tak jak dziewczyny piszą.
Z tym rozpakowaniem się na weekend to nie wiadomo. Nie nastawiam się juz na nic:)
image

image

Histeroskopie też miałam robioną, PCO nie mam, lekarz chce zrobić laparo żeby sprawdzić czy nie mam endometriozy i dokładnie obejrzeć moje narządy bo histeroskopia nie daje dokładnego wyniku :/ oni sami chyba nie wiedzą co ze mną jest nie tak :/
to poddaj sie laparo.. z nas tu chyba żadna do laparo nie dotrwala i kazda zaciazyla przed.... :) Ana, Aszi, ja.. ktos jeszcze?
image
Agszi, czekamy, czekamy na dzidzie!!! :D
Bedzie dobrze! :DDD
hmmm... przypomina mi sie jak ja byłam juz na koncowce :)
a Tymek juz 5 miechów skonczył - gada, smieje sie, przewraca, prawie siada... ahhh jak ten czas leci... :)

ps. Kochane dajcie login i hasło na naszą pocztę, bo dysk w kompie zmienialismy i teraz nic nie ma, a w głowie tez niestety :/
lenka nie pamietam hasla na poczte... mam zapisane automatycznie... ale jest gdzies chyba w poprzednich odslonach :)
a adres to firum3@g.pl
image
clostylbegyt123
A ja upiekłam 2 ciasta- jeden jabłecznik i jedno rafaello:) zaprosilismy jutro tesciow, bo w poniedziałek teść ma urodziny.
image

image

aszi jabłecznik to bym zjadła :) ja dziś zrobiłam muffinki czekoladowe. :)
oo mufinkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
image
no wiecie co! wchodzi człowiek w niedzielę rano na forum, a tu o ciastach:( a mi się słodkiego chce!! w domu nic nie ma, tylko lizaka dostałam:)))) eh:)
dagolku no to faktycznie została laparoskopia, mi wykazała endometriozę, ale dobre też to, że podczas laparo mogą troszkę pouwalniać ewentualne zrosty na jajowodzie i obejrzeć wszystko dokładnie.. mi się udało zajść 3miesiące po laparo,niestety wtedy nie utrzymałam ciąży, ale po kolejnych 3 miesiącach kolejny raz zaszłam i synek ma się dobrze:) a wcześniej 3 lata starań i nic.. u mnie najważniejsze było to, że znalazłam lekarza, który zamiast mnie faszerować hormonami najpierw zlecił wszystkie badania i znalazł przyczynę, a potem włączył leki..
będzie dobrze, za kilka miesięcy pewnie Tobie będziemy kibicować w czasie ciąży:)
image
Ania mam nadzieje, że laparo wszystko wyjaśni. A masz jakieś blizny na brzuchu po tym zabiegu?
Aszi ??

Ja właśnie dostałam smsa, że koleżanka urodziła. Za każdym razem to się tak cieszę jakbym sama urodziła:)
image
hej hoł :) Aszi where are you?? :)
ee jak by pojechala na porodowke na pewno by napisała :) pewnie grzeje dopkę w łózeczku :) w koncu niedziela :)
mi sie rosolek gotuje.. a na drugie chyba ziemniaczki i kalafiorek... :)
image
Hej dziewczyny!
Nie miałam kiedy się odezwać, szykowałam się na przyjście teściów:)
Także u mnie bez zmian:)
image

image

Wątek zrobił się trochę ciążowy zamiast staraczkowy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
noo :D tyle tu ciezarowek ze hej!
image
a tak w ogole przypomnialo mi sie jak moj emek robil "wino"... ile sie nawkurzalam i nawyzywalam... pamietacie? potem sie okazalo ze ja juz w ciazy bylam i to chyba przez to tak mu nawtykalam... haha

przydaly by sie jakies nowe opowiesci "hormonalne" i nowe 2 kreski :P
image
moje hormony działają, dziś dostałam okres i mam strasznego doła :( ryczeć mi się chce i moje myśli tylko krążą wokół tego, że nigdy nie będę miała dzieci ;( auuuu
Ania przy endo jakie miałaś cykle?
dagolek nastepny cykl przed toba ;* za chwile owu bedzie, wiec ocieramy lezki i dzialamy dalej! :*
probowalas wiesiolka i oleju rybiego?
image
dagolek mam 3 blizny ok 1,5 cm każda, dwie prawie niewidoczne w pachwinach, i jedną przy pępku.. ta przy pępku niestety wypukła, ale to dlatego, że za wcześnie szwy mi zdjęli i mi się rozwaliła.. choć ja mam tyle blizn od kolan w dół po łamaniu nóg w piszczelach,że ta mała w pępku mi nie robi:)
ja zawsze miałam cykle 24-26 dni potem po tabletkach anty wydłużyły mi się do 28-29, a po laparo jak mi dr włączył luteinę to cylke ok 30 dni:)
mi się też wydawało, że już nigdy się nie uda, wiele razy ryczałam ( jak każda z nas) przy @, a już przy poronieniach to w ogóle żyć się nie chciało.. ale udało się i Tobie też się uda, będziesz miała dzieci, koniec kropka! tak masz myśleć!!
image
nie próbowałam wiesiołka ani oleju rybnego, ale o wiesiołku słyszałam. Ale nie wiem czy go stosować bez konsultacji z lekarzem .
Koraliczek a od którego dnia cyklu brać ten wiesiołek ? bo z tego co wiem to chyba najlepiej do owulacji.
dobra idę po tego wiesiołka tego jeszcze nie próbowałam :) w necie znalazłam : Zastosowanie:
Na poprawę śluzu - od 5 dnia cyklu do dnia owulacji (około 14 dnia cyklu) 3 razy dziennie po 2 kapsułki
Przy braniu clo i słabym wzroście endometrium - od 5 dnia cyklu do dnia owulacji 3 razy dziennie po 2 kapsułki.

Staraczki która się pisze ze mną na wiesiołek ??:)
ja wiesiolek bralam od 1 dc do owulki i sluz mialam bardzo ladny po tym, teraz tez biore, bo on dziala na szyjke juz w czasie porodu, jest elastyczna i krocej trwa 1 faza porodu :) to tak na marginesie :) bedziemy lykac razem :)
image
już kupiłam:) dziś wezmę 1 kaps.
Dagolku głowa do góry. Rozumiemy co przechodzisz, bo same miałyśmy takie myśli...
Trzymaj się i pod żadnym pozorem się nie załamuj. To forum jest naprawdę szczęśliwe, więc każda z was na pewno zajdzie w ciążę:)
image

image

hej :)
my w 2paku a Asz :P haha pewnie sie juz denerwuje telefonami znajomych i naszymi pytaniami :P bo mnie juz pytaja codziennie czy jeszcze w 2paku jestem hehehe
image
Koraliczku ja już nie odbieram telefonów od znajomych:)
Ostatnio nakrzyczałam na męża kuzynke, bo już miałam dość pytań typu "jak się czujesz", "a ty jeszcze w domu", "nie powinnas byc w szpitalu", "urodziłaś już"....zygac się chce;/
Jak można do rodziny i znajomych mówić po 100razy, że jak urodze to na pewno się o tym dowiedzą. Masakra. Im bliżej porodu tym będą bardziej cię nękać:) Dlatego mam nadzieję, że chociaż ty urodzisz w terminie:)
image

image

no ja poki co powiedzialam ze mam 2 terminy :P bo wg om mam 38 tydzien a wg usg 37 tydzien i 2 dzien wiec sadze ze zaczna za tydzien sie pytac :P na razie mama i tesciowa dzwonia... reszcie powiedzialam ze rodze na poczatku sierpnia :D bo wiem po kuzynce jak ja nekali ;p i juz na koniec miala wylaczony telefon hehehehe cwana jestem wiem :D
image
Koraliczku ty jeszcze 2 tygodnie i będziesz tulić swoja niunie...kurcze a dopiero co 2 kreski były:)
Czekam z niecierpliwością na nowe wieści od pozostałych dziewczyn. Trzymam za wszystkie kciuki:)
image

image

przydaly by sie nowe ciezarowki no bo stare sie rozpakuja i co... albo ja wiem.. basieniak sie rozpakowala i zaszlam w ciaze wiec jak ty sie aszi rozpakujesz to kolejna zajdzie.. potem ja i kolejna zajdzie...
image
Hej dziewczyny:)

Nie było mnie raptem kilka dnia a tu taki ruch:)))
Dziewczyny normalnie już mogłybyście urodzić - chociaż jedna;D
Stokrotka/Asiunia - spokojnie ja wciąż starająca się :)))Więc kolejna ekipa jest.
Fakt że staram się troszkę wyluzować...ile można żyć od cyklu do cyklu, dół przy @, i "wsłuchiwanie sie" w siebie - z każdym cyklem mam więcej objawów ciążowych tylko samej ciąży brak;p..Dziewczyny niedługo my też będziemy cieszyć maleństwem w brzuszku:) Tylko optymizm może nas uratować - nie powiem są ciężkie dni, ale damy radę - ja w to wierzę:))))
image
Iwonus Twoje podejście bardzo mi sie podoba....też uważam, że i wy niedługo będziecie się cieszyc maleństwem w brzuszku.
Ja już bardzo bym chciała urodzić, ale mój młody sobie:)
Czy któraś z was rodziła po terminie??
image

image

Pierwszą córkę 2 tygodnie po terminie:)
image
O matko kochana....2 tygodnie:) ja czekam z niecierpliwością na piątek.
Jeszcze 4 dni:)
image

image

w piatek moge rodzic.. maz od piatku od godz 21 ma urlop...
iwonus z takim podejsciem raz dwa zaciazysz....
kasia to zes mnie wystraszyla z tym "2 tygodnie po terminie" to znaczy ze mam jeszcze miesiac....... wrzuce na maila fote mojego orczego brzucha.. chyba opadl
image
Koraliczku ślicznie wyglądasz w ciąży:) brzuszek masz już nisko:))
image

image

A ja nie mam dostępu do tej poczty:((((
mógłby ktoś -chocby prywatną wiadomością- puścić login i hasło-ładnie proszę:)
image
Iwonus wysłałam ci wiadomośc na priv:)
U mnie trzeba się 2 razy logować, w razie gdybyś miała problem:)
image

image

Dziekuje bardzo :)
Już oglądam:)
image
Koraliczek - bardzo ładnie ci w ciąży:)))
Faktycznie wygląda jakby maleństwo zaraz miało opuścić brzuch:)
image
dziekuje :)
i tak sie czuje... czuje miedzy nogami wszystko jakby mialo wypasc... i uwiera hehehe
image
Też mam takie odczucie:) hehe...ale jakoś młody nie wypada:) uparciuch:)
image

image

halooo,
wszystkie nadal w komplecie?
Asiunia meldujemy, że tak:)
image

image

my tez :)
wlasnie buraczki gotuje :) maz fryteczki zrobi a kompocik mamy w sloiczku z czeresni :D miesko sobie daruje.. pogoda taka ze sie nie chce isc nigdzie do sklepu :P dzien lenia... :) pies lata z zabawka po domu i wariuje hehe
image
czesc Dziewczyny..
nadal tu jestem..ten moj cyk jest koszmarny..ok oki przyznaje,ze nie mierzylam tempki przez urlop..ale potem od 16dc mierzylam..dzisiaj jest 32..a temka skacze 36,52-36,20 i dol i w gore.. wiec powtorka z rozrywki sprzed pol roku..

leki biore ciagle, do gin chodze jak chodzilam..czy to moze przez zmiane klimatu?lot samolotem? watpie..

czy ktos mzoe pdoac haslo i login na poczte tez bym sobie poogladala brzuszek Koraliczek:-)
forum3@g.pl a hasło: clostilbegyt123
chyba :P
kochana ale tempka ma prawo sobie tak skakac to sa granice gdzie jest wszystko ok
image
Niech ktoś zacznie rodzić, albo zachodzi w ciąże :).
image
Kasia masz racje, całkowicie się z Tobą zgadzam:)
Wytrzymaj do piątku- wtedy idę do szpitala:)
image

image

ja dzis nie rodze bo jestem zmeczona... potem nastepne 3 dni tez nie rodze bo emka nie ma... w sobote mama ma przyjechac okna umyc mi wiec tez nie rodze... zobacze jakie plany mam na niedziele to zadecyduje ewentualnie :P
w piatek ide na badania jeszcze a w poniedzialek o 15 mam ginekologa... ciekawe co mi powie.
ide aaaaa do lozeczka, jutro jade do mamuski na caly dzien :)
buzka! ;*
image
aha dziewczyny.. moze ktos zalozy nowy watek? :P :P :) bo mi się z telefonu juz ciezko wchodzi na forum.. a jak pojade rodzic to nie wiem czy bede tak cierpliwa i bede czekac az sie otworzy strona a potem zjade na sam dol zeby cos napisac :P
image
Koraliczek poczekajmy na Aszi, aż urodzi i niech założy nowy wątek :)
Dagolek, zakładaj i się tu Aszi nie zasłaniaj ;)
image
dziewczyny-ja od 10 lat czekam na dzidzie-mam już 1 3letnią córke...i nic:-(podeślijcie mi tych fliugów ciązowych-i co mam robić?!:-(
Nikita, a ty się badałaś?
image
czesc dziewczyny :) :*
wracam do tematu.... :) biore 3 dzien clo i staramy sie ponownie o drugiego bobasa. wtedy nam nie wyszlo, pomimo pieknego pecherzyka.

laurunia nasza rosnie - jest cudowna :) ale wredna bardzo.
imageimage
hej dziewczyny, podpatruję tu sobie wasze poczynania...ehhhhh, czasem aż się łezka zakręci z radości :D
jeśli nie macie nic przeciwko chętnie się dołączę do Was:)
może tak w skrócie o sobie
staramy się z mężem o dzidzię jakieś 9 lat, nic, nul, zero
badania, diagnozy, nadzieje- wszystko po kolei i dalej nic, prawde mówiąc już się poddałam, bo ile można tak trwać w zawieszeniu między testami a leczeniem " niewiadomego"
nie potrafili mi powiedzieć co ze mną jest nie tak...
od kilku lat nawracaja mi się torbiele i guzy, przeszłam 2 operacje, nieregularne miesiączki, brak owulacji, niepękające pęcherzyki
przed moim mężem byłam w ciąży -3 razy ale wszystkie poroniłam około 11 tyg
w końcu- po 12- latach pewien lekarz powiedział mi że nie ma sensu starac sie naturalnie bo i tak nie uda się zajść,szkoda cza
su i kasy na leczenie- trzeba zrobić in vitro
jesteśmy po pierwszej wizycie w invi medzie i czekamy na wyniki badań do kwalifikacji- we wtorek się wszystko okaże:/
tak sie zastanawiam- czy któraś z Was miała do czynienia z tą kliniką?? jakie macie wrażenia??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (6 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

do góry