Re: Dobra gofrownica
dziewczyny gofry po upieczeniu nalezy położyć na kratkę żeby nie skapciały.. nie na talerzyk bo sie zaparują się... ważne żeby tez nie wyjmować bladych gofrów tylko porzadnie je zrumienić t też...
rozwiń
dziewczyny gofry po upieczeniu nalezy położyć na kratkę żeby nie skapciały.. nie na talerzyk bo sie zaparują się... ważne żeby tez nie wyjmować bladych gofrów tylko porzadnie je zrumienić t też wpływa na ich chrupkość....
ja mam mojego dezala i wczoraj własnie robiłam gofry, szybko się robi i chrupiące, a przepis mam mega prosty taki:
2 jajka
2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 szklanki oleju
szczypta soli
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka, mleko, mąka, proszek do pieczenia, olej i sól zmiksować. Białka ubić na sztywno i połączyć delikatnie z ciastem. Gofry piec a rumiano . Smacznego
zobacz wątek