Widok

Fundacja Doktor Melmed - drugie WOŚPD?

Znalazłam ogłoszenie, które wzbudziło moje podejrzenia.
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/fundacja-pomocy-zdrowotnej-doktor-melmed-zatrudni-pracownika-biurowego-ogl6029688.html

Po głośnej akcji ze słynnym WOŚPD, wszelkie oferty pracy w fundacjach warte są uważniejszego przyjrzenia im się.

Zważywszy, że strona internetowa już śmiga a nie ma na niej nic do czego można by było się odnieść. -> http://www.fundacjamelmed.pl/

Miejcie się na baczności, licho nie śpi
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
A tutaj ma pani racje ---bo to jest przekręt
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
W ogłoszeniu na górze jest przycisk do moderacji, zgłaszajcie w opisie, że to wałek, admin działa szybko, już prawie wyplenił wszelakie masaże itp.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
przycisk "usuń/zgłoś" to udawanie, że problemu nie ma a nie jest to działanie prewencyjne. Nie zlikwiduje oszusta, jedynie zablokuje jego obecność w portalu Trojmiasto.pl. Oszukiwać będzie dalej, gdzie indziej. Zgłaszanie podejrzanych firm to jak nakładanie pudru na pryszczatą gębę, zamiast leczenia trądziku.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
13 marca br. podpisałem umowę z w/w fundacją na składanie klamerek.
Musiałem wpłacić na ich konto 200 zł. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem materiałów do produkcji wspomnianych klamerek. Pani prezes zarządu i prezes fundacji w wielu rozmowach tel. ze mną wyjaśniali na różne sposoby opóżnienie . A to nie otrzymali zamówionych materiałów, a to otrzymali ale nie te bądż nie kompletne, przeszkodą byly też święta itp. itd. Zwrotu wpłaconych 200 zł. nie otrzymam ponieważ na pokwitowaniu zapisano jako wpisowe ! Jednym słowem banda cwaniaków : oszustów i złodziei !!! Nie wierzcie że otrzymacie od nich jakąkolwiek pracę ! Przestrzegam : nie dajcie się nabrać !
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ma pani rację banda oszustów i złodziei oszukują tych biednych co nie mają pracy i chcieli by sobie cos zarobić ja tez podpisałem umowę 6 marca br. i wpłaciłem 200 zł.(dla biednych ludzi bez pracy i poszukujących pracy to jest duża suma ) i do dziś po wielu telefonach i zapewnieniach nie otrzymałem towaru nawet rozmawiałem z tym ich śmiesznym szefem on też jest oszustem i kłamcą. Jak można oszukiwać biednych ludzi . jest już bardzo dużo ludzi oszukanych przez nich . ja im tego nie popuszczę już niedługo sprawa będzie nagłośniona przez media i zgłoszona na policję nie będą złodzieje okradać ludzi Musimy się wszyscy zebrać i zniszczyć oszustów i złodziei .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
to samo.Umowa podpisana na poczatku marca i do tej pory nic.200zł poszło sie p... jeszcze koledze pozyxczyłem pieniądze na te zakichane wpisowe.Wsumie popłynąłem na 400zł.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Umowa nz szycie ściereczek podpisana pod koniec lutego. Próbne uszyte, pieniązków do wczoraj na koncie nie ma,chociaż mówili że wysłali ; wpłaciłam 350,- kaucji; lll , lV, tłumaczenie że materiału nie dostali,V- propozycja zmiany umowy BEZPŁATNA !!!! tel przestali odbierać- ciekawe czy jeszcze ktoś tam jest ????
Właśnie o tym zawsze i od dawna piszę! Takich s...nów należy wywozić bezpłatnie do lasu, zostawiać w samych gaciach i na tyle daleko, aby w drodze powrotnej do domu mieli dużo czasu na przemyślenia i refleksje !
Wiem, że z różnych względów, to mało wykonalne, a s...ny też o tym wiedzą i dlatego oszukują i okradają... Nie oszukują takich samych jak oni. Oszukują najbiedniejszych, tych którzy naiwnie wierzą, że jest jakieś "światełko" na poprawienie swojej złej sytuacji materialnej. Dlatego, to jest tym bardziej s...ństwo na maxa. Prawo niestety tak jest "zbudowane", że chroni w pewien sposób takich s...nów. Należałoby udowodnić im, że od samego początku, od chwili podpisania umowy działali w złej wierze, w zamiarze bezpośrednim...oszukania..., a to niestety najprawdopodobniej będzie bardzo trudne! Nie mniej jednak uważam, że skoro jest tylu pokrzywdzonych, to nie ma co się zastanawiać, tylko spotkać gdzieś "na piwie" i podjąć męską decyzję "oddania sprawy do Prokuratury". Jeżeli nawet -hipotetycznie- nic z tego nie wyjdzie, to "wasz krzyk" usłyszy więcej ludzi, może mediów etc. Od czegoś trzeba zacząć! Nadto proponuję zebrać się w dużą grupę i odwiedzić s...na prezesa w jego firmie, w domu itp. i głośno, tak aby sąsiedzi, matki, dzieci i kochanki słyszeli, że to nikt inny, jak społeczny śmieć! Oczywiście bez żadnej przemocy i gróźb!!! Macie prawo walczyć o zwrot swoich pieniędzy, czy towar usługi za który zapłaciliście!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam. Popieram tą propozycję też zostałem oszukany proszę o kontakt swietlik62@o2.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Popieram proszę o kontakt marcinek.1970.1970@onet.pl
O nie stanowczo protestuję! dlaczego do lasu !? na wysypisko śmieci a nie do lasu !!!
Pozdrawiam i również proszę o kontakt dzambl@gazeta.pl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
jestem jak najbardziej za tym by jak najszybciej i najbardziej nagłośnić tą sprawę i by prokuratura ich znalazła. także dałam się oszukać na te 200 zł. nadal mam wszystkie dokumenty jakie z nimi podpisywałam. od ponad miesiąca nikogo nie ma w biurze i nie odbierają telefonów, dzisiaj jak na nie zadzwoniłam to wszystkie odpowiadają "nie ma takiego numeru". jeśli ktoś założył sprawę przeciwko nim to jak najchętniej się przyłączę bo tylko razem w grupie będziemy silniejsi, a nie w pojedynkę.
lostufo@wp.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam pokrzywdzonych.
Mnie także naciągneli na kaucję 350 zł plus wykonane pierwsze
zlecenie. Jestem za tym aby sprawę nagłośnić i upublicznić.
Kontakt:
redata@o2.pl

Ps.
Jest piękna strona dla "melmedowiczów" . Piszmy i kontaktujmy się.

http://poszkodowanimelmed.jimdo.com/

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przyznam że ten gość to cwaniak który w oczy potrafił wciskać kity, a nawet do końca kombinował z każdą złotówką. Na szczęście u nas było inaczej bo wpłaciliśmy kaucję 400zł na podstawie umowy , te 200 zł nam śmierdziało . 400 zł zwrócono nam gdyż zwątpiliśmy w uczciwość fundacji , a że umowa na wykonanie pracy była z datą do przodu o tydzień to zrezygnowaliśmy , ale przyznam że kombinowali do końca jak nie oddać tych pieniędzy.. Trzeba jednak pamiętać że ta fundacja to również firma windykacyjna... , i gość może mieć parę asów w rękawie, ale myślę że można go zaskarżyć , niech przedstawi umowy w miesiącach luty, marzec na materiały oraz ich ilość , a ilość ludzi przyjętych do pracy i wyjdzie czy naginał specjalnie czy nie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Czy znacie firmę Nuga Best? (11 odpowiedzi)

Jak wyglądają zarobki i godziny pracy? Czy wypłaty są na czas, czy trzeba walczyć o własne...

asystentka stomatologiczna - gdzie zrobić kurs, ile się zarabia? (48 odpowiedzi)

czy jest tu osoba pracujaca w tym zawodzie? Gdzie mozna robic jakis kurs w tym kierunku? ile sie...

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (60 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...

do góry