Widok

Lipcowo-Sierpniowe Mamusie 2010 (2)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LIPIEC***
8.07 zielonakoniczynka
20.07 mjakmama
22.07 malaniunia
31.07 karollla

***SIERPIEŃ***
.08 manka
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama
10.08 Gabi
14.08 gosiar
16.08 Weronikka
.08 Morela
.08 Mar-chew
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Staram się nie filmować i cały czas gadam do Fasolinki, żeby się ogarnęła i zaczęła rosnąć. Trzeba czekać do 28 grudnia. Mam nadzieję, że wtedy mi troche ulży.
To fakt, że plemniczki mogły poczekać ale max. 4 dni. Z mężem przytulałam się 21.11 i tempke 36,6. Potem wyjechałam i 4 dni nie mierzyłam temperatury-a po powrocie było już 37,1. Także opca jest tylko w tych 4 dniach.

Mar-chew serdeczne gratulki :-DDD Życzę spokojnej ciąży
wszystko bedzie dobrze :) daj maleństwu troche czasu a napewno urosnie :):)
image
Gosiar współczuję stresów bądź dobrej myśli.

My wczoraj też byliśmy u gina - nasz kinder niespodzianka ma 35 mm :) Fajnie się ogląda kinderka bo widać nóżki rączki główkę :)
czy w 8-9 tygodniu juz widac dzieciaczka na usg?
image
raczej tak
Ja bylam na usg jak Fasolka miala 8t i 1d i juz bylo widac:D i serduszko juz biło ahhhh

Jak fasolki sa mniejszcze to przewaznie jest jak u Gosiar ze nie widac i nie mozna nic zrobic,ale warto cierpliwie czekac napewno urosnie,bedzie prezent na swieta jak znalazl;)
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
o! to moze moje tez juz bedzie widac :) :) jeszcze to do mnie nie dotarlo... :) jakos nie moge uwierzyc...:)
image
Uwierzysz jak zobaczysz :)
image.
image
hop, żeby wszystkie mamy zobaczyły
Widac widac;)
image.
image
hej Dziewczyny:)
dzisiaj trochę z lepszym nastrojem piszę hihi bo byłam na wizycie u mojej kochanej gin, cudowna kobieta:) dzidziuś ma dokładnie 1cm i serducho bije bardzo ładnie:-D!!! termin taki jaki podałam, czyli na 7.08 chociaż usg pokazało trochę wcześniej, ale tym nie ma co sie sugerować;)
ach, jestem taka szczęśliwa, że zrobie zaraz suwaczek nowy!!!

Gosiar, nie martw się na pewno wszystko ok! serduszko zazwyczaj zaczyna bić w po 6-7 tyg więc jeszcze czas.

Malaniunia, Gabi - trzymajcie się, wiem co czujecie. moja gin dała mi dzisiaj jakieś czopki na wymioty, ponoć pomagają, ale jeszcze ich nie kupiłam, jutro zobaczę. zaczęłam pić herbatę z imbirem i chyba trochę pomaga, bo po niej nie rzygam, a po zwykłej herbacie tak.

Mjakmama- Twój dzidziuś ma 35mm? a mój 1cm? nie bardzo rozumiem;)

pozdrawiam gorąco!!! i gratuluję nowym Mamusiom!!!!!!:-D
image
image
dziewczyny - oprócz porannych mdłości i bolących piersi męczą Was inne przypadłości... bo mi się strasznie chce pić... dwa litry napoju wypijam na dzień dobry...
image
image
Mi sie pic nie chce a raczej na odwrot bo co chwile jestem w toalecie...;/

Gosiula to malutka fasolcia,ale bedzie roooooooosła:D
Moja ma 1,69cm,tzn miala tydzien temu moze juz jest wieksza hehe.

image.
image
melduje sie w nowym watku ja nieczuje potrzeby picia duzo plynow jedynie co to piersi mnie bola i chodze czesto do toalety brzuch na szczescie mnie mocno nie pobolewa troche mi niedobrze ale niewymiotuje czuje sie dobrze inaczej jak za pierwszym razem wtedy brzuch mnie bardziej bolal a juz wogole mocno jak stracilam dzieciatko mysle ze panikowalabym strasznie gdyby brzuch mnie tak bolal jak wtedy ale narazie jest ok wiec jestem spokojna :)
Malaniunia- pij dużo, bo to teraz najważniejsze, ja co chwilę łyka biorę, bo wiesz, przy tych wymiotach łatwo sie odwodnić!
trzymaj się!
image
image
jak czytam wasze posty jak dzieciatka rosna to chyba pojde szybciej prywatnie bo to za dlugo czekac do 13 stycznia chcialabym je zobaczyc:) jak bylam zaraz jak mi sie okres spoznial 1 dzien to nic niebylo widac a teraz napewno juz widac
Hej,

ja tez odczuwam jakies wieksze pragnienie niz zwykle, bola mnie piersi i czasami lekko pobolewa mnie brzuch, poza tym zadnych objawow. Mam nadzieje, ze nic sie nie zmieni i nie bede miala nudnosci. Moja mama dobrze znosila ciaze, moze odziedziczylam to po niej i nie dopadna mnie zadne negatywne dolegliwosci. Wspolczuje Wam dziewczyny, ktore gorzej to przechodzicie. Mam nadzieje, ze szybko minie...

Ech w poniedzialek ide do gin i juz nie moge sie doczekac, chociaz nie wiem czy bedzie cos widac, ale mysle ze bedzie to i tak mega przezycie

A swoja droga, mam pytanie odnosnie gin, chodzicie do jednego? Moja znajoma mowila mi, ze dla bezpieczenstwa chodzila do dwoch i cale szczescie, bo tylko jeden zobaczyl, ze dziecko jest zle ulozone i musi rodzic przez cc. Hm, dziwne ze ten drugi tego nie zauwazyl. W sumie ufam swojej gin, ale tak sie zastanawiam nad plusami i minusami dwoch prowadzacych... Co o tym myslicie?
image
ja widzę, że najstarsza jestem ;) bo na początek lipca mam termin. Mdłości nie mam zupełnie, tylko brzuch mnie pobolewa cały czas - to sprawka jelit, zawsze miałam wrażliwe i lekarz powiedział, że w ciąży się to wzmaga.
Brzuszek jest juz dość widoczny i czekam tylko z utęsknieniem na początek II trymestru, żebym mogła poczuć się trochę spokojniejsza, bo na innym forum, którym jestem prawie codziennie rozgrywają się jakieś dramaty :(
Gosiar, nie stresuj się, u mnie fasol też na początku był mniejszy, a potem nagle szybko przybrał na rozmiarach. Dobrze będzie!
Postaram sie pic wiecej ,macie racje:)

Ja poszlam do gin odrazu na drugi dzien,powiedzialam ze spodziewam sie ze to ciaza i nie wytrzymam dłuzej:P

Poszlam i fasolcia juz byla widoczna :D

Gosiar nie marwt sie ,jeszcze troche i bedziesz miala Fasolki zdiecie przy sobie:)
image.
image
Gosiula ja jestem w 10 tyg ty w 7 więc stąd ta różnica ja 2 tyg temu miałam kinderka który miał 14 mm

Chodze do jednego gina, bo do dwóch bym zbankrutowała, a do państwowego nie chce mi się czekać.
Ja tez chodze do jednego,tez prywatnie.

Moja Fasolk w 9tyg miala 1,7cm:)
image.
image
w ogóle nie potrafię się cieszyć tą ciążą... cały czas się martwię czy wszystko będzie ok... czy fasolka rośnie i czy ma się dobrze...
image
image
Na razie chodze do jednego gin prywatnie, a wlasciwie to ide pierwszy raz ;) Wizyty w panstwowym nie wspominam zbyt milo, nie chodzi mi akurat o lekarza, a o warunki tam panujace. A jesli mialabym chodzic do dwoch, to tez jeden prywatnie, a drugi panstwowo. Z drugiej strony zastanawiam sie, czy nie bedzie za duzo badan USG i czy nie wplynie to negatywnie na malenstwo...
image
Wg mnie najlepiej chodzic d jednego lekaza podczas ciazy...
Moja kolezanka chodzila panstwowo i roznie trafiala bo to bylo w szpitalu i kto byl akurat to szla i kazdy mowil co innego,karte ciazy miala tak pokreslona ze sama nie wiedziala o co chodzi ,jaki termin mniej wiecej,co trzeba zrobic itd;/

Mi sie wydaje ze jak jeden ekarz prowadzi ciaze zrobi to najlepiej bo jak sie mowi 'gdzie kucharek szesc tam nie ma co jesc'

Mar-chew nie martw sie bedzie dobrze,napewno Ci ulzy po wizycie u gina i bedziesz Nam sie chwalila piekna i zdrowa Fasolcia:)
image.
image
ja chodzę do dwóch, bo lubię mieć różne perspektywy i sądzę, że ludzie są omylni i dwie głowy to nie jedna. Nie widzę powodów, dla których obecność drugiego lekarza miałaby wpłynąć jakoś negatywnie na działania tego pierwszego. Mój jeden jest ostrożny i lubi mnie ostrzegać przed wieloma potencjalnymi niebezpieczeństwami, a druga lekarka jest bardziej na luzie i mnie uspokaja w wielu sprawach. I wiem, że zawsze któreś z nich będzie miało czas, no i częściej chodzę na wizyty - upewniałam się - częste usg nie ma złego wpływu na malca.
Na pewno w drugiej ciąży nie będę tak szalała, ale teraz czuję się dzięki temu spokojniejsza.
Kazdy robi jak uwaza i jak mu lepiej,w koncu malenstwo jest najwazniejsze:)
Ja jednak wybieram opcje chodzenia do jedneg lekarza:)
image.
image
Mar-chew, rozumiem co czujesz... Cały czas się denerwuję czy wszystko jest ok z maluszkiem. Nie wiem skąd się bierze ta paranoja (czasami na prawdę zachowuję się jak wariatka)... Uspokoiło mnie wczorajsze usg. Widziałam, że jest maleństwo i serduszko bije :) Mam nadzieję, że Ciebie też to uspokoi :)
hej dziewczyny ja wczoraj przeszlam kryzys zabolal mnie mocniej brzuch i zaczelam plamic niebylo to duzo ale doprowadzilo mnie do placzu strachu bo pomyslalam ze znow sie nieuda ale dzis jest dobrze nie ma zadnych plam a i brzuch mnie tak nie pobolewa wiec jestem dobrej mysli jutro chce isc do lekarza ale znajac zycie bedzie problem jak ostatnio probowalam sie dostac to szanowna polozna powiedziala mi ze lekarz mnie nie przyjmnie bo nie ma miejsc mimo ze lekarz mowil mi ze jak tylko zajde w ciazy test bedzie pozytywny to mam od razu przyjsc nie czekac a ta malpa powiedziala ze nieda rady wiec musialam isc prywatnie nastepnego dnia a lekarz przyjmuje tylko prywatnie we wtorki chodze do panstwowego a tam wiecie jak sie dlugo czeka nastepna wizyte mam na 13 stycznia pojde jutro i bede siedziala tak dlugo az mnie przyjmnie musze wiedziec ze wszystko dobrze dla mojego swietego spokoju chodze jeszcze prywatnie czasami w inne miejsce wiec jak mi tu niepomoga to bede musiala sprobowac gdzie indziej no ale przeciez musi mnie przyjac to smieszne ze wszystko zalezy od humoru jakiejs tam poloznej
weronikka - trzymaj się, mam nadzieję, że z fasolką wszystko ok. Ja jutro idę się zarejestrować do lekarza pierwszego kontaktu, ciekawe kiedy się dostanę na wizytę...
image
image
dzieki za wsparcie ale staram sie byc spokojna jutro pojade do lekarza i napisze jak bylo dobrze sie teraz czuje na rozluznienie i poprawe nastroju gralam w chinczyka z rodzinka kupa smiechu hehe
kochane czy mozna brac jakies tabletki na bol glowy??Tkmi glowa peka ze szok a boje sie cos brac bo nie wiem czy mozna;/;/
image.
image
weronikka od piatku przezywam to samo co Ty, ostre bole brzucha i plamienia, tez strasznie sie boje, akurat dzis mam umowiona wizyte u gina i mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze... Na razie probuje sie nie denerwowac i nie wpadac w panike, chociaz nie jest to latwe. Jeszcze 10 godzin czekania...

Trzymam za Ciebie kciuki, oby bylo wszystko dobrze z naszymi malenstwami...
image
dziewczyny, trzymam za Was kciuki... aby wszystko było dobrze!
image
image
Dzieki Mar-chew za wsparcie, Tobie tez jak najwiecej pozytywnych mysli.
image
morela - moja ciąża jest młodsza od Twojej o 2 dni:) ale tak na prawdę to pewnie 6 - bo mi się owulacja spóźniła 4 dni...
image
image
dziewczyny - a powiedziałyście swoim rodzinom o ciąży?
image
image
hej kochane u mnie jeszcze niewszyscy wiedza bylam dzis u lekarza fasolka dobrze sie ma i bije serduszko wiec mnie pocieszyl ze zyje ale nie to mnie martwi w przelomie pazdziernika listopada mialam zapalenie pecherza okazuje sie ze mam bakterie w moczu i paciorkowca mowil mi ze nie ma to wplywu na rozwoj dziecka tylko gdyby sie przedostalo do pochwy to duzo gorzej moge poronic lub wczesniej urodzic a podczas porodu ja i dziecko musimy dostac antybiotyk zmartwilam sie strasznie reszte badan krew itd mam na 6 stycznia juz mi wypisal zwolnienie i siedze w domu dostalam tez antybiotyk augmentin moze uda sie wyleczyc pytalam sie czy antybiotyk bezpieczny mowil ze tak ale popadam juz chyba w jakas paranoje czytalam ulotki w necie wogole jakies sprzeczne informacje a na ulotce niepisze konkretnie nalezy go unikac w 1 trymstrze ale chyba ze lekarz zaleci uzna za bezwzglednie konieczne jak mi przepisal to musze go brac przeciez lekaz wie lepiej ale sama strasznie sie nakrecam masakra;/
My na razie nic nie mowilismy, czekamy na pierwsza wizyte, a pozniej na swieta :) W sumie, gdyby rodzice mieszkali w 3miesie to pewnie by juz wiedzieli. A tak czekamy z sie spotkamy, bo przez telefon nie chcielismy przekazywac takiej informacji. Teraz jestesmy na etapie zastanawiania sie jak im przekazac te radosna nowine, zeby bylo ciekawiej :) W sumie myslelismy o dolaczeniu dodatkowych prezencikow pod choinke, paczuszek z jakas karteczka, ze zostana dziadkami. Wiem, ze moi tesciowei beda sie cieszyc, obawiam sie tylko reakcji mojej mamy, ktore mimo, ze jest ood nich starsza wciaz powtarzala, ze ona jest za mloda na babcie itp.

W sumie to nasze zycie i nasza decyzja, ale skoro jest to tak wielka radosc dla nas nie chcialabym, by ktos swoim niezadowoleniem to zepsul. Moj maz mowi mi, zebym sie nie przejmowala, ale mysle ze wiecie jak to jest, marzy nam sie zeby nasi bliscy, osoby ktore kochamy, podzielaly nasza radosc
image
cześć :) zapisuje sie do watku. jestem w 12 tyg i termin mam na 5 lipca:) mdłości do tej pory miałam przeokropne ale na szczęście powoli mijają. pije na okrągło:) myślałam że to nie normalne ale widze że nie jestem z tym sama:)) 29 ide na usg myślicie że będzie można już określić płeć dziecka??
***LIPIEC***
8.07 zielonakoniczynka
20.07 mjakmama
22.07 malaniunia
31.07 karollla

***SIERPIEŃ***
.08 manka
5.08 Asiek1
5.08 marta
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama
10.08 Gabi
14.08 gosiar

witamy marta. Co do płci to będzie jeszcze za wcześnie
16.08 Weronikka
.08 Morela
.08 Mar-chew

Morela, Weronikkka: jej uważajcie na siebie dziewczyny. Ja przy takich plamieniach to od razu bym do gina jakiegoś dzwoniła. Dobrze Weronika, że tak szybko miałaś wizytę. Co do antybiotyku to się nhei stresuj. Wyleczysz do porodu tą infekcje i będzie oki-tylko róbcie często badania moczu. Ja urodziłam wcześniej Tomka właśnie przez to, że miałam infekce a mój poprzedni gin na całą ciąże zlecił mi tylko 2 badania Ob-więc teraz tego pilnuję jak oka w głowie

Dzisiaj właśnie byłam na badaniach...normalnie dejavu przeżyłam. Ledwo zdążyłąm zapomnieć o tym miejscu a już znowu będę chodzić tam co miesiąc...eh...
Ja też powiem rodzinie w święta. Mam nadzieję, że Fasolinda rośnie tam sobie i do 28 będzie wielką Fasolą :-D
Dzięki za wsparcie kochane. Pozdrawiam
***LIPIEC***
5.07 marta
8.07 zielonakoniczynka
20.07 mjakmama
22.07 malaniunia
31.07 karollla

***SIERPIEŃ***
.08 manka
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama
10.08 Gabi
14.08 gosiar
16.08 Weronikka
.08 Morela
.08 Mar-chew

ale namieszałam w poprzedniej liście (wpisałąm Cię marta na sierpień a nie lipiec). Teraz już chyba jest ok
Morela, Weronikka, trzymam kciuki żeby wszystko było ok i jak sytuacja się powtórzy to się nie zastanawiajcie tylko jeźdźcie od razu do szpitala, nie ma na co czekać!
Ja dzisiaj też zauważyłam brązowy śluz, ale jednorazowo, teraz jest ok. Rano byłam na badaniach, straszna tortura nic nie zjeść przed wyjściem z domu ;-)
Jutro mam wizytę u lekarza i to będzie moja chwila prawdy, jeśli wszystko jest ok to serduszko powinno już widocznie bić. Strasznie się boję i zaczęłam przygotowywać się psychicznie do złej wiadomości, żeby później nie przeżyć szoku. No nic, zobaczymy..
image
Ale fajnie coraz więcej nas :) Płeć dziecka widać koło 20 tyg
U mnie większość osób w rodzinie wie o ciąży prócz babci i dziadka :)
hej Dziewczyny:)
w końcu doczłapałam sie do kompa;)

na początek: Mjakmama - przepraszam za moje strasznie głupie pytanie odnośnie rozmiaru dziecka. tamtego dnia byłam tak zakrecona że wydawało mi sie że 35mm to MNIEJ niż 1cm, tzn myslałam że 1cm ma 100mm i dlatego tak zdziwiłam się wielkością twojej dzidzi - wiem że to głupie, sama sie z tego później śmiałam!!!:-P Sorki!

witaj Marta - jeśli twój gin ma dobry sprzęt to może zobaczyć już płeć dziecka:) moja koleżanka dowiedziała sie właśnie w 12 tyg i jej lekarz ponoć prawie wszystkim mówi tak szybko, więc jest nadzieja:)

ja chyba tym razem chcę niespodziankę, ale nie wiem czy wytrzymam do końca! taka dodatkowa atrakcja w czasie porodu hihi;)

pozdrawiam i trzymajcie się cieplutko mamuśki w te mroźne dni brrrr...
image
image
gosiula mi często w pierwszej ciązy zdarzały się pomyłki tzw z braku inteligencji - mój mąż nawet stwierdził że w ciąży mózg się kurczy i przesłał mi art na ten temat ubawiłam się nieziemsko :)

No i jestem juz po wizycie u gina, ale teraz martwie sie jeszcze bardziej niz przed wizyta.Gin nie mogla dostrzec akcji serca mojego malenstwa, w sumie mowila, ze moze sie tak jeszcze zdarzyc na tym etapie ciazy, ale tak strasznie sie boje... Dostalam luteine na podtrzymanie i skierowanie na bete i progesteron. Z wynikami mam sie zglosic telefonicznie, zeby mogla sobie porownac obraz uzyskany na usg z wynikami badan. Urwe sie z pracy i pojde jak tylko otworza laboratorium, zeby jak najszybciej miec wyniki.

Mielismy sie pochwalic rodzinie w swieta, a teraz to juz nawet nie mam ochoty jechac do rodzicow. Najchetniej zaszylabym sie w domu i nigdzie nie wychodzila. Najpierw tyle strachu, czy w ogole zajde w ciaze, a teraz kolejny strach o to by malenstwo sie rozwijalo i zeby ciaza sie utrzymala
image
Morela, jak byłam w 5 tyg na usg, to lekarka mi powiedziała, że prócz pęcherzyka nic nie widzi. Nawkręcałam sobie, że to puste jajo i takie tam. Na drugim usg, czyli w 7 tyg było już wszystko widać :) Niestety trzeba poczekać... Mój lekarz powiedział, że na tak wczesnym etapie ciąży najlepiej jest zrobić betę i zobaczyć czy przyrost jest odpowiedni, wtedy można wnioskować, że wszystko jest ok. Nie ma co się denerwować na zapas :) Trzymam kciuki za wyniki :)
ja dzis ide do jeszcze jedne go ginekologa ale prywatnie zadwonilam do lekarki bo mialam watpliwosci co do leku augmentin wiem ze lekarz zapewnial mnie ze lek niezaszkodzi ale po przeczytaniu ulotki zglupialam lekarka powiedziala mi ze w w tak wczesnej ciazy niepodawalaby tego leku wiec zglupialam zupelnie umowilam sie na dzisiaj bo mowila ze chce zobaczyc wyniki badan wtedy bedzie mogla powiedziec cos wiecej leku niebralam jeszcze siedze w domu mam urlop do 13 stycznia i mam na siebie uwazac wiem ze moze panikuje i doszukuje sie dziury w calym ale tak bardzo bym chciala zeby wszystko bylo dobrze ;/stram byc sie spokojna najwazniejsze ze widzialam fasolcie i ze bilo serduszko :)
dziewczynki a powiedzcie mi jak tam wasza waga:) ja mam 3 kg do przodu a to dopiero początek. jestem ciekawa co bedzie na końcówce:)
u mnie waga stoi ale słyszałam że na początku często też spada z powodu wymiotów
Morela, na pewno ciąża jest trochę młodsza niż zakłada OM. na tym etapie nie ma co się stresować, idź za 1.5-2 tygodnie i będzie na pewno serducho biło, aż miło :)
he he Mała Mi !
widze ze ciezko zyc bez jakiegokolwiek forum ;)
no coz...
zdrowka dla okruszka zycze :)
nie ciężko - ale widzę że szpiedzy działają ;p
Morelko, nie martw sie! Dziewczyny mają racje. u mnie serduszko też dopiero w 7 tyg biło, a w 6-tym byłam to też nic. Myśl pozytywnie, na pewno jest wszystko ok:)

Weronkka - kurcze też bym nie wiedziała co robić z tym lekiem, nie wiem co poradzić, ale super że dzidziuś ma sie dobrze!:-D

Marta, a ja jestem około 2,5kg do tyłu jak na razie. i tak jeszcze nie jest źle. w pierwszej ciąży w 17 tyg byłam jeszcze 4kg na minusie:( mam nadzieję że tym razem lepiej sobie poradzę z tymi potwornymi wymiotami. MUSZĘ!!!

pozdrawiam:)
image
image
Augumentin jest jak najbardziej bezpiecznym antybiotykiem w ciazy, chociaz powinno sie go stosowac dopiero od II trymestru. Ale jesli sa wskazania, to mozna go brac rowniez w I trymestrze, bo wtedy nieleczone zakazenie moze miec gorsze skutki niz zastosowanie leku :)
image

image
dzieki za podpowiedz ale pojde dzis do ginekologa i zobacze co mi powie moze przepisze mi cos innego zobacze. Gdybym byla w 2 trymestrze az tak bym sie niemartwila. U mnie jest tak ze przytylam 1,5 kilograma pewnie dlatego ze niewymiotuje. Wmoim przypadku to dobrze bo mało waze na poczatku roku wazylam 48 kg przy wzroscie 170 ale niestety nic na to nie poradze trudno jest mi przybrac na wadze. W tym roku jednak udalo mi sie przytyc waze teraz 52,6 wiec niezly sukces hehe chyba malzenstwo mi sluzy hehe
Dzieki dziewczyny za wsparcie. Zrobilam bete, wyszla 9122, progesteron tez w normie. Dzwonilam do mojej gin i powiedziala, ze wyniki ok. Jestem umowiona na 4 stycznia na kolejna wizyte i mam sie nie przejmowac, tylko mimo wszystko jest mi ciezko...
image
Morela badz dobrej mysli napewno bezie dobrze. Bylam u ginekologa i jednak nie ma wyjscia i 2 lekaka to potwierdzila musze brac ten antybiotyk. Uspokajala mnie ze bedzie dobrze i ze niemam sie przejmowac ze to niewplynie na dziecko. Lepiej sie wyleczyc bo potem to moze miec gorsze skutki wiec staram sie byc dobrej mysli. Sorrki dziewczyny ze tak panikowalam
Kochane nie martwie sie! Napewno bedzie dobrze,taki parotygodniowe malenstwo jest za malutkie zeby bylo słychac serduszko przewaznie w 7-8 tyg dopiero słychac nie bojcie sie bedzie dobrze!!:)

U mnie wszyscy wiedza,rodzice sie domyslali bo mieszkamy naprzeciwko siebie i to zle samopoczucie itd itd wiec sie domyslali a teraz sa dumni bo beda dziadkami :D

Ja sie nie warzylam,ale czuje sie 'ciezej';)
image.
image
jutro idę do lekarza - ciekawe co mi powie...
image
image
właśnie wróciłam od lekarza...
powiedziała mi, że jak mam stracić ciążę, to i tak ją stracę - a jak donosić, to i tak donoszę - od podejście w UK... za dwa tygodnie widzę się z położną...
image
image
***LIPIEC***
5.07 marta
8.07 zielonakoniczynka
20.07 mjakmama
22.07 malaniunia
31.07 karollla

***SIERPIEŃ***
.08 manka
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama
10.08 Gabi
14.08 gosiar
16.08 Weronikka
.08 Morela
20.08 Mar-chew
image
image
Morela, powinnaś zrobić jeszcze jedną bete po 48h i przyrost powinien nie być mniejszy niż 66%, jak zrobiłaś raz, to to nic Ci nie daje.

Ja wczoraj byłam u lekarza, naszczęście wszystko ok, wyniki badań bardzo dobre, no i widziałam serduszko :) ale lekarz mnie zmartwił, powiedziałam mu o tym brązowym śluzie jednorazowo, myślałam, że usłysze, że czasami się zdarza i to normalne (szczególnie, że takie info dorwałam na necie), a on wręcz przeciwnie, że tak nie powinno być i to nie świadczy o niczym dobrym, podsumowując powiedział, że wszystko wygląda bardzo dobrze, ale te brudzenia są bardzo niepokojące, a jak tylko coś znów będzie się dziać, to mam jechać do szpitala
Ja przytyłam 1kg, a na mdłości mam łykać witaminę B6, następna wizyta 18 stycznia
image
w ogóle założył mi kartę ciąży i wpisał w niej "6/7" tydzień, więc już nic nie rozumiem, bo normalnie zaczęłam ósmy, według usg dzidzia jest większa o 2 dni, a termin porodu mi wpisać 12.08, więc w ogóle jakoś nic nie ma składu ani ładu.
Zastanawiam się nad zmianą lekarza, był dobry od torbieli, ale od ciąż chyba nie za bardzo, bo ja nigdy nie widziałam u niego żadnej ciężarnej, dziwne, nie?
image
Dzieki za rade Gabi, tylko problem w tym, ze akurat wypadaja swieta i niedziela, wiec kolejna bete moglabym zrobic dopiero 28, czyli po 6 dniach od pierwszej. Orientujesz sie jaki powinien byc przyrost po tylu dniach?
image
Cześć dziewczyny ;) Dołączam do lipcowych mamusiek- termin z OM 8.07 a z USG 15.07 :) Ciąży nic a nic nie czuję. Żadnych dolegliwości. Ale z pierwszą dzidzią też tak miałam, mam nadzieję, że i ciąża i poród przebiegną tak samo, jak z moją Tosiulindą :D
Za tydzień mam kolejną wizytę u mojej pani gin.
Są jakieś przyszłe wakacyjne mamusie z Wejherowa i okolic? :-)
image

image
Gabi może źle nie świadczy o lekarzu u którego nie widziałaś ciężarnych ale jakoś dziwne a do jakiego chodzisz??
Morela z tego co wiec bete powinno się powtarzać po 48 godz i przyrost powinien być min 66% a po 6 dniach nie wiem czy jest sens robić zapytaj gin bp po którymś tyg beta przestaje przyrastać
życze wszystkim przyszłym mamusia samych uśmiechnietych chwil,owocnego nowego roku, zero zmartwień, zero stresu usmiechu na twarzy i pogody ducha i abyśmy wytrwały razem przez te 9 miesięcy wzajemnie sie wspierając. Wszystkiego dobrego kochane!!!!!!!!!!!!!!!
a ja witam już prawie po Świętach:)
jak Wam minęły?
czy wszyscy już oznajmili tą wspaniałą Nowinkę;)?

u mnie do bani niestety, od 3 dni leżę w łóżku, mam gorączkę ok 38st. i jestem do niczego, a do tego wszystkiego non stop mdłości. mam już dość ciąży i w ogóle przestałam się cieszyć tym faktem:-((((((

zastanawiam sie czy powinnam pójść do lekarza - nie wiem, co myślicie?

w środę miałam tyle wymiotów, że wzięłam w końcu ten czopek który przepisała mi gin i...... o dziwo pomógł!!! strasznie mnie zmulił, poszłam spać, a jak wstałam to do końca dnia już nie rzygałam.
jeśli Któraś z Was też sie tak męczy z wymiotami to niech zapyta swojego gina o te czopki, bo mi naprawde pomogło. nazywają sie Torecan.

Mar-chew - ciąża w UK??? hiiii wiem coś o tym;) to szybko trafiłaś do położnej. ja pierwszy raz ją zobaczyłam w 9 tyg a pierwsze usg miałam w 14tyg. Tam mają naprawdę lajtowe podejście!!!
Trzymaj się!!!

image
image
mjakmama dzieki za odpowiedz, jakos sie ostatnio uspokoilam, troche poczytalam na roznych forach i nie jestem odosobnionym przypadkiem :), teraz czekam cierpliwie na wizyte u mojej gin. Ostatnio zaczely mnie meczyc mdlosci, wprawdzie nie wymiotuje, ale prawie caly czas jest mi niedobrze. to chyba tez jakis znak ;)
image
właśnie wróciłam z pogotowia... odesłano mnie do domu - powiedzieli aby wrócić jak będzie mocniejsze krwawienie... we wtorek idę na USG... na wszelki wypadek zadzwoniłam do pracy, że jutro mnie nie będzie... jest mi bardzo ciężko...
image
image
Mar-chew ja trzymam kciuki, w ciąży 2 razy krwawiłam a niunia sie zdrowa urodziła. Przysznic i pod kołderke wygrzewaj fasolke, i duzo pozytywnej energii ci przesyłam
Cześć dziewczynki :)
Święta, święta i po świętach, a ja i tak większość przespałam ;-)

Morela,z tego co wywnioskowałam z kartki z badaniem, to beta maleje po 12 tyg, także spokojnie mogłabyś zrobić i dałoby się to policzyć, ale skoro pojawiły Ci się mdłości, to ja nie widzę potrzeby :)

Mar-chew jest mi bardzo przykro, że musisz to przeżywać.. w Polsce dostałabyś leki na podtrzymanie, zrobiliby Ci usg, a tak to tylko nerwy, ale trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się zakończyło

Gusiula ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza, taka wysoka temperatura to raczej nie objaw ciąży tylko jakiegoś choróbska
image
cześć dziewczyny

Mam nadzieję, że miło spędziłyście święta. Ja nie moge się jakoś pozbierać po tych kilku dniach i mam strasznego lenia. Najchętniej nie wychodziłabym z łózka. Ale podejrzewam, że to zasługa fasolindy a nie świąt. Mdli mnie strasznie 24/h już mam dosyć. Przy Tomku tak nie miałam.

Dzisiaj wizyta u gina. Zobaczymy czy Fasola urosła i jest ok. Martwie się troszkę ale staram się myśleć pozytywnie

Marchew: współczuję Ci bardzo. Tak jak czasami traktują kobiety w ciąży prosi się o pomstę do nieba...straszne. Pamiętaj, że nie wolno Cin się stresowac. Staraj się dużo wypoczywać i nic nie rób. Przydałoby się pare dni wolnego-jeżeli mozesz wziąć to się nie zastanawiaj. Całuje Cie mocno i trzymaj się c***lutko
hej ja tak samo mam lenia i strasznie mnie mdli od rana. Marchew trzymam kciuki mocno aby bylo dobrze i niemartw sie i niestresunj to najwazniejsze . Gosiar napewno bedzie dobrze i fasolcia urosla zobaczysz :)
Gosiar trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :)

ja łykam tą wizaminę B6 na mdłości i widzę poprawę, jakoś sobie rano daję radę :)
image
Mar-chew bądź dobrej myśli :)

A ja 4 stycznia wracam po wychowawczym do pracy - jakoś jeszcze do mnie to nie dociera :)

Gosiar dawaj znać jak u ginekologa ??
Hej dziewczynki,widze ze co do przespania swiat nie jestem sama

U mnie w miare ok,ale ostatnie 2 dni masakra tylko wymioty,sdlosci ,spanie i tak w kolko;/

Kobietki nie martwcie sie z Naszymi fasolkami napewno jest wszystko ok,kazda z Nas ma wizyte za soba lub jest przed nastepna wizyta i napewno sie okaze ze nie mamy sie o co bac.

Ja mam nastepna wizyte 6stycznia.Zaniose wyniki,i trzeba usg zrobic w 12tyg.,staram siebyc pozytywnej mysli i przekazuje Wam rowzniej pozytywne myslenie:)
image.
image
Malaniunia - a mówiłaś gin o wymiotach? może też by ci te czopki pomogły.

Mar-chew - kurcze, bardzo ci współczuję. musisz po prostu czekać na kolejne wizyty i na usg. tam nie dają nic na podtrzymanie, dla nich to natura decyduje co będzie. ale głowa do góry bo na pewno jest wszystko ok!!!! trzymam kciuki!

ja mam wizytę dopiero 8 stycznia, a do lekarza już jednak nie idę, gorączka ustała, słaba jestem, ale to normalka przy takich wymiotach. wole siedzieć w domku.

gosiar daj znać co u gin.

image
image
czesc dziewczyny :) ale te swieta zlecialy.... bylam u pana doktorka Gościniaka 22.12 i jest to 8 tydzień wiec tak jak przypuszczalam... kolejna wizyte mam na 12.01 ale dostalam skierowania na badania krwi, moczu itd.. dostalam nawet foteczke fasolki :)
dziewczyny... niestety, dzisiaj poroniłam... będę Was podczytywać - trzymam za Was kciuki...
image
image
cooooooooooooooo?
Mar-chew..........:((((((((((((((((((((((((((

wyrazy współczucia, jestem w szoku, bardzo bardzo mi przykro:(
trzymaj się Kochana
image
image
przykro mi :( :( :( trzymaj sie, wszystko bedzie dobrze :) głowa do gory..
marchew tak strasznie mi przykro;(((((((((((((( to straszne trzymaj sie mocno jestesmy z Toba
Mar-chew bardzo współczuje :((( wiem co czujesz.. też poroniłam w lipcu.. to jest straszne uczucie, ale poradzisz sobie.. będzie dobrze i niedługo znów będziesz w ciąży... naprawdę bardzo mi przykro.. żadne słowa tutaj nie pomogą, ale trzymaj się ciepło..
image
Mar-chew :( współczucia
zaglądam tu do Was czasem i właśnie przeczytałam Mar-chew, co Cię spotkało...

ogromnie współczuję, trzymaj się cieplutko:*
daj sobie teraz czas na smutek... a za jakiś czas znowu zaświeci słoneczko i na pewno uda Ci się wtedy szczęśliwie doczekać rozwiązania.
ściskam Cię mocno kochana :*
mar-chew współczuje calym sercem ale glowa go góry, trzymam za ciebie kciuki .
:( Przykro mi...
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Mar-chew, strasznie mi przykro! :((
Mąż & Żona od 25 grudnia 2008 r.

image
Mar-chewko strasznie mi przykro, ciezko mi sobie wyobrazic co teraz czujesz, ale wierze, ze czas leczy rany, zycze Ci by kazdy kolejny dzien byl mniej bolesny... no i zeby nastepnym razem wszystko poszlo dobrze...
image
Mar-chew strasznie mi przykro..............
Marchew, przykro mi... :(

Marchew trzymaj się!, strasznie mi przykro:(
image
image
Gosiar a jak Twoje USG???
image
Mar-chew, bardzo przykro mi, daj czas dla siebie, aby wszystko doszlo do normalnosci i zycze niedlugo pochwalic sie dobrymi wiadomosciami...
image

image
dawno mnie z Wami dziewczynki nie bylo;) strasznie spiace mialam ostatnie dni;) dzis wrocilam od dr. paszkiewicz i jestem w 7t i 3 d czyli jak sie powiedzie to moze spotkamy sie na porodowce Gosiar :))) podobno malenstwo ma sie swietnie jest duze i juz widzialam serduszko, niesamowity widok:))) pokazala mi tez glowke i zalazki raczek i nozek:) mam zrobic morfologie mocz tokso i nastepna wizyta 25.01:) a niestety musze brac duphaston do 20 tyg ciazy bo pobolewa mnie brzuch;/ ale ogolnie jest swietnie:)

powodzenia i wszystkiego dobrego:)
Mar-chew przykro mi,nawet nie wiem co napisac,tak mi smutno:(
Co za podejscie lekarzy ,az sie odechciewa;/

Mowilam gin o wymiotach ale mowila ze to raczej normalne i nastepnym razem mi przepisze jak bede dalej tak miala;/

Jutro lecimy samolotem,pytalam gin czy mozna mowila ze nie ma przeciwskazan ale i tak sie boje;/
image.
image
malaniunia widać, że co lekarz to opinia mi w poprzedniej ciąży kategorycznie zabronił na początku lecieć w ciąży samolotem powód zmiana ciśnienia
ja bym się też bała
narazie to mam wątpliwości co do sylwestra, idę na bal, wiadomo, że nie będę szaleć, ale to nigdy nic nie wiadomo, oprócz mnie będzie 499 innych osób, za pewne na ostrej fazie, nie daj Boże mnie ktoś popchnie, czy szturchnie.. chyba przesiedze przy stoliku po prostu, przynajmniej jedzenie będzie dobre :P
image
Marchewko: przytulam Cię mocno. Daj sobie czas teraz dziewczyno...zobaczysz, że znowu się uda i będziesz mamą zdrowego bobasa. Trzymaj się rybka ciepło. Jestem z Tobą myślami
Śpij Aniołku

Wizyta u gina ok :-) serduszko bije więc jestem spokojna. Przepisał mi leki na niedoczynność tarczycy i jod bo moje wyniki były"progowe".
I przesunął mi termin porodu na 23.08-bo wg usg maleństwo ma takie rozmiary. Także to co ostatnio: ja twierdze, że owu była 21 (tego dnia było raczej przytulanko) a on 29.No niech mu będzie, ważnze, że z maleństwem ok
***LIPIEC***
5.07 marta
8.07 zielonakoniczynka
20.07 mjakmama
22.07 malaniunia
31.07 karollla

***SIERPIEŃ***
.08 manka
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama
10.08 Gabi
16.08 Weronikka
23.08 gosiar
.08 Morela

Gosiar bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko dobrze :)
image
Cześć dziewczyny chyba do Was dołączę, wg dwóch testów ciążowch spodziewam się dzidziusia.Jutro idę do gina by to powierdzić. Wg moich wyliczeń to jakiś 4 tc
Poczekaj z ginem bo tak szybko to on ci może nic nie stwierdzić, tylko każe ci betę zrobić i badania.

Gratulacje z okazji 2 kresek :)
ja też gratuluje :)
ale mjakmama ma racje, nie spodziewaj się niczego po tej wizycie, bo lekarz nie będzie mógł jeszcze potwierdzić ciąży i wyśle Cię na bete
image
To szkoda:( ale i tak pojdę, żeby mi podpowiedział co dalej robić. Miałam problemy z prolaktyną i nie wiem czy dalej mam brać leki czy nie, na razie wszystko odstawiłam i czekam na dalsze wskazówski.
witamy Karolke dobrze Gosiar ze uciebie dobrze. Ja zmagam sie juz 4 dzien z biegunka masakra dzis jest duzo lepiej zyje teraz na sucharkach;/a wszystko skutek uboczny antybiotyku co bralam. Dzwonilam do ginekolog kazala mi go odstawic i wziasc wegiel leczniczy wiec jest lepiej. Martwie sie troszke mam nadzieje tak jak mnie lekarze zapewniali ze antybiotyk niezagozi dziecku wiec mam nadzieje ze tak jest. Pije teraz duzo wody. w
Hej dziwczyny,

jak samopoczucie przed Sylwestrem. Ja siedze w pracy i nie moge doczekac sie jej konca. Jutro urlop :) Ech coraz bardziej dokuczaja mi nudnosci, siedze i co chwile sie zastanawiam, czy nie pobiec do lazienki... Probuje sie jakos zmobilizowac i cos zrobic, ale w ogole nie moge sie skupic, tak mi niedobrze...

Dzis na 12 ide do gin panstwowo, porownam sobie, przemysle czy warto i podejme decyzje czy zostac przy jednym czy dla bezpieczenstwa przy dwoch...
image
Malaniunia - ja latałam 6 razy w ciąży i nawet nie pytałam gin, ale moja gin wiedziała o tym i nic nie mówiła, bo między innymi właśnie do niej przylatywałam;) wiec myśle że to chyba nic takiego, zresztą teraz non stop latają z brzuchami i z noworodkami z Anglii, Irlandii itd.

Gosiar cieszę się że wszystko ok:)

Witaj Karolka i gratuluję!!!

Gabi, życzę udanej zabawy sylwestrowej!!! Ach zazdroszczę Ci że możesz posiedzieć przy stolę i coś zjeść, bo ja niestety nie mogę patrzeć na nic.

Pozostałym Mamusiom też miłego sylwestra życze i dużo zdrowia w nowym roku - 2010 - rok naszych BOBASKÓW;)!!!
image
image
Cześć Mamuśki, chciałabym się przywitać i dołączyć do Was. Jestem w 12 tc termin mam na 14 lipca.
Niestety choruję na toksoplazmozę i od 7 tc biorę antybiotyki Rovamycynę, ale jestem dobrej myśli, podobno im wcześniej wdrożone leczenie tym mniejsze niebezpieczeństwo dla dziecka. Ale i tak po tym co się naczytałam, a wynajduję codziennie coś nowego to mam niezłego pietra.
Oprócz tego to czuję się dobrze, tylko do 11tc nie mogłam nic jeść, wszystko mnie odrzucało, schudłam 3 kilo, ale to niby normalne. Teraz już jem prawie wszystko.

Pozdrawiam i Gratuluję wszystkim przyszłym mamom.
image
Witamy nowa kolezanke i GRATULACJE!!:)

Gosiula dziekuje za pocieszenie uspokoiło mne to,moj kumpele mowia to samo bo same lataly z Anglii tutaj do lekarza w ciazy:)

Dzisiaj bylam na badaniach ,to sie pielegniarka zdziwila ze mam badania na taxo ,cmu i fubelle czy cos takiego,ze juz lekarze wariuja ,bo to tyle kosztuje i zamiast na cos porzadnego to wciskaja takie ale nie wiem czy miala racje czy lekarka wiec zrobilam dla spokoju :)
image.
image
Witam Milenium. Malaniunia napewno bedzie dobrze. Ja kolejny dzien na sucharkach;/ troszke probowalam juz jesc zupe i banana. Jest juz duzo lepiej. Zycze wszystkim udanej imprezy sylwestrowej. Ja w tym roku siedze w domu kompletnie nic nie robimy a szczerze to mi sie nawet nie chce:)pozdrawiam was dziewczyny:):*
Weronika nie marwt sie ja jem tylko winogrona i biszkopty ,wiec sobie nie wyobrazam tego wyjazdu bo ja bym tylko lezala ,ale trudno maz bedzie sobie 'latal' z kuzynem a ja przeleze pewnie:P
image.
image
Byłam już u lekarza i stwierdził pęcherzyk ciążowy, ciąże będzie mógł stwierdzić za trzy tygodnie. Mam nadzieję, że wysztko będzie ok i pęcherzyk przetrwa. Na razie zapisał mi luteinę.
To ja się też dodam do listy :-)

***LIPIEC***
5.07 marta
8.07 zielonakoniczynka
15.07 yecath
20.07 mjakmama
22.07 malaniunia
31.07 karollla

***SIERPIEŃ***
.08 manka
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama
10.08 Gabi
16.08 Weronikka
23.08 gosiar
.08 Morela

Wczoraj byłam na wizycie, maleństwo ma ok. 9 cm długości, ma dwie rączki, nóżki, ładnie fika, serduszko bije. Jest dobrze :) A ja nadal nie mam żadnych objawów ciążowych oprócz braku miesiączki i od czasu do czasu humorzastych chwil.

Widzę, że dużo tutaj podwójnych mamusiek :-)
Dziewczyny, które będziecie miały maluszki rok po roku (u mnie będzie niecałe półtora roku różnicy między dziećmi)- jak sobie wyobrażacie spacery? Zakupy? Podwójny wózek? Czy liczycie na to, że drugi maluch już będzie fajnie, samodzielnie latał na nóżkach?
Ja się strasznie tego obawiam. Teraz, mimo, że mieszkam na wsi, jestem bardzo mobilna- wsiadam z wózkiem w SKM i jedziemy z Tośką do 3miasta, w odwiedzinki, na spacerki, zakupy itp, ale nie wyobrażam sobie tego z dwójką...
image

image
karolka a można wiedzieć do jakiego lekarza chodzisz??
Ja dziś odebrałam wyniki z badań i prawie w każdym mam zawyżona lub zaniżoną normę - ale mam fajnego gina do którego zadzwoniłam i mnie uspokoił ;)
do dr Zalewskiego
cześć Dziewczyny, bardzo mnie zmartwiła wiadomość od Mar-chew :(

Ja byłam wczoraj na usg - genetycznie wszystko dobrze, przezierność 1.5, bobo ma 6,6 cm i popisywał się na usg mlaskaniem, otwieraniem ust i wystawianiem języka. Niesamowity widok, zwłaszcza, że na monitorze wygląda jak mały Alien ;)
Szczęśliwego i zdrowego Nowego Roku
ale Wam dziewczyny zazdroszcze, że już macie 12 tydzień za sobą, a dzidzia taka duża :)
Witam nową koleżankę :)
Chciałabym Wam wszystkim życzyć, żeby ten nowy rok był szczęśliwy i każda z nas urodziła zdrowe maleństwo i żebyśmy za rok o tej porze mogły się dzielić nowinkami na temat naszych 4-5 miesięcznych bobasów :)
image
Cześć dziewczyny :) życzę Wam udanej zabawy i wszystkiego najlepszego w nowym roku :))
Wszystkim lipcowo-sierpniowym mamom życzę spokoju i dużo optymizmu oraz zdrowych i szczęśliwych bobasków w przyszłym 2010 roku :)
Rowniez wszystkim przyszlym mama skladam serdeczne zyczenia duzo zdrowka dobrego samopoczucia szczesliwych narodzin naszych kochanych dzieciaczkow i szczesliwego Nowego Roku. Bedzie to dla nas przelomowy Rok:):*
hej:)

no i jak tam po sylwestrze?

u mnie "bombowo", spędziłam ten wieczór w piżamie, przed TV i z miską przy łóżku:-/ kiedy to się skończy??? bo już nie daje rady:-(
jakoś nie zbyt optymistycznie weszłam w ten Nowy Rok.
buuuuuuuuuuu:((((
image
image
gosiula nie wiem ile w tym prawdy im większe wymioty tym zdrowsze dziecko - ale to pewnie zabobon

Ja jak za dobrze się czuję to zaczynam sobie wkręcać że coś nie tak i zaraz potem mam mdłości.
nie straszcie o tych wymiotach, bo mnie w ciąży ani razu nie zemdliło nawet, a co dopiero o wymiotach mówić...
no wlasnie hehe ja tez w miare sie czuje jak mi niedobrze zawsze jakos dam rade sie powstrzymac choc czasem to strasznie trudne ale sie najadlam ogorkow konserwowych mniam:)w koncu moge normalnie jesc a nie suchary :)
hehheh to tylko zabobon ja też nie czuje prawie ciąży prócz3 pawi i kilku mdłości :)
Hej dziewczynki, dołączam się do lipcówek. Termin z usg mam na 3lipiec. Na OM nie patrzę bo wiem że owulację miałam przynajmniej 2tyg
później i to potwierdziła moja gin. Zresztą bardzo podobnie było z pierwszą dzidzią terminy miedzy OM a usg różniły się o trzy tygodnie.

Niestety mdłości i wymioty mam od szóstego tygodnia( 24h na dobę), teraz jest troszkę lepiej ,ale nie idealnie. Zazdroszczę tym które nie odczuwają żadnych przykrych dolegliwości!
Pozdrowionka dla wszystkich przyszłych mam.
Witam fita1 :)
Ja sylwestra w sumie przesiedziałam na krześle, raz wybrałam się na parkiet, ale za dużo strachu. Wytrzymałam do 3, ale po powrocie miałam jeszcze godzine wymiotowania, oddałam wszystko co zjadłam ;-)
image
witam po światecznej przerwie :) 2 tyg urlopu tak szybciutko zlecialy, a dzis sie nie chcialo rano wstac z lozka :( :( ja naszczescie nie wiem co to sa wymioty...oby tylko tak zostalo...ale mam za to ogromne problemy z jelitami... slyszalam, ze mozna espumisan w kropelkach brac slyszalyscie cos o tym??
image
pytałam moją gin o ten espumisan, bo też mam problemy z jelitami i ona powiedziała że nie można ich brać, bo działają na problemy innego pochodzenia i że w ciąży są nie wskazane. Powiedziała że trzeba to po prostu przetrwać:(
Witajcie kochane Forumki po noworocznej przerwie,

mam nadzieje, ze Wasze zabawy sylwestrowe byly udane i niezapomniane... My z mężem byliśmy pierwszy i w najbliższym czasie ostatni raz na balu. Stwierdziliśmy, że skoro kolejny rok spędzimy z naszym maleństwem, to w tym roku trochę huczniej się pobawimy, chociaż wciąż na uwadze mieliśmy rozwijające się dzieciątko i za bardzo się nie forsowaliśmy, ale zabawa byla udana.

Dzis bylam na kolejnej wizycie, malenstwo juz sporo uroslo od ostatniej, ma 14mm i co najwazniejsze, juz widzielismy jego bijace serduszko, niesamowite uczucie... No i jak sie okazalo niepotrzebnie sie stresowalam po ostatniej wizycie, ze nie bije jeszcze serduszko, bo fasolka byla jeszcze za malutka...

Witam fita1 :) i gratuluje, mam nadzieje ze mdlosci szybko mina, wiem co to znaczy bo ostatnio sama z nimi walcze, a do tego dopadlo mnie konkretne przeziebienie...

Dopisuje sie do listy :)

***LIPIEC***
5.07 marta
8.07 zielonakoniczynka
15.07 yecath
20.07 mjakmama
22.07 malaniunia
31.07 karollla

***SIERPIEŃ***
.08 manka
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama
10.08 Gabi
16.08 Weronikka
18.08 Morela
23.08 gosiar
image
Super Morela, że u Ciebie wszystko dobrze :)
Ja byłam dziś na wizycie i niestety nie jest za fajnie. Od soboty mam bóle podobne do tych na @. Dostałam luteinę i inne leki. Staram się być dobrej myśli. Za 3 tyg usg, wtedy będę wiedzieć co i jak...
Hej Nika1982,

głowa do gory, musi byc dobrze, na przelomie 5 i 6 tc tez mialam bole brzucha i brazowawe plamienia, dostalam luteine 2x2 i szybko pomogla, wlasciwie juz na drugi dzien plamienia ustaly, dzis jest wszystko w porzadku, chociaz dla bezpieczenstwa do nastepnej wizyty zostaje na luteinie
image
tez biore luteine z tego samego powodu co wy wiec Nika 1982 badz spokojna bedzie dobrze to pomaga
Nika, wszystko będzie dobrze, jak nie masz plamień to na pewno nic groźnego :)

Dziewczyny, ratujcie, od jakiegoś czasu wieczorem mnie swędziała skóra na brzuchu, ale od wczoraj swędzi tak, że po prostu nie mogę wytrzymać. Smarowałam oliwką co chwilę i nic. Ma któraś coś podobnego?
image
dzięki dziewczyny :)
co do swędzeń, to wydaje mi się, że skóra potrzebuje teraz więcej nawilżenia. mnie też swędzi :/
dziewczyny czy uzywacie juz kremow na rozstepy? ogolnie zaczynam bardzo szybko przybierac na wadze, juz mam okrągły brzuszek, jakie sa najlepsze kremy? balsamy?
image
to ja już nie wiem czym mam ją nawilżać jak oliwka nie pomaga..
image
ja też już mam brzuszek, wcześniej miałam wklęsły, a teraz lekko wystaje, szczególnie wieczorem, a pod koniec pracy musze rozpinać guzik w spodniach. To już czas na krem na rozstępy?
image
no wlasnie nie wiem, ale podobno im wczesniej tym lepiej ...
image
Pewnie, że tak :-) Ale możesz np. teraz smarować się oliwką, robić fajny masażyk brzucha a potem (w II trymestrze) używać kremu na rozstępy.

Ja prawie przez całą pierwszą ciążę smarowałam się oliwką i kremem na rozstępy, do ok. 8 miesiąca nie miałam prawie nic, potem pojedyncze, a najgorsze rozstępy pojawiły się podczas samego porodu- także różnie to bywa :) Ale ja mam to chyba jakoś genetycznie, po mamie. Na szczęście po prawie roku od porodu moje koszmarne rozstępy są już ledwo widoczne.
image

image
Juz zakupilam sobie krem na rozstepy i oliwke. Staram sie w miare regularnie stosowac juz od kilku tygodni, ale nie zawsze mi to wychodzi. Rano krem, wieczorem oliwka. Mam nadzieje, ze beda pozytywne efekty :) Czasami sie zastanawiam, czy nie lepiej stosowac rano i wieczorem krem, ale jest troche drogi wiec na razie wybralam opcje oszczedna ;)
image
A jaki krem polecacie? I ile kosztuje?
image
ja słyszałam, że można zacząć się kremować od ok. 3 miesiąca.
Ja w pierwszej ciąży kupowałam Fissan (coś koło 20 zł), smarowałam się rano i wieczorem. Nie mam rzadnego rozstępu
Ale też słyszałam, że ponoć to wszystko zależy od naszych genów
Witam,

Dołączam się do wątku. Termin z OM na 17 lipca. Należe do tych szczęśliwych kobiet które nie odczuwaja dolegliwości związanych z ciążą - żadnych nudności, wymiotów, zachcianek. Jak na razie:) Ostatnio tylko troche hormony mi szaleją i muszę jeść duphaston. Mam prowadzić życie emeryta więc siedzę w domku na zwolnieniu:)
Za tydzień wybieram się na test zintegrowany. Jestem dobrej mysli ale stresik zawsze jest...
imageimage
no witam Dziewczynki:)
po krótkiej przerwie wracam do życia i do Was!

byłam w szpitalu od poniedziałku, dopiero nie dawno wróciłam.
wymioty dały mi tak w kość że mąż mnie zapakował i pojechalismy na izbę przyjeć, a tam od razu skierowali mnie na oddział.
dostałam 8 kroplówek i czopki.
teraz czuje się juz lepiej, na razie nie wymiotuję, ale schudłam 6kg!!!

oby było już dobrze....

witam nowe Mamuśki i pozdrawiam:)
image
image
Witam wszystkie Mamuśki po dość długiej nieobecności.

Jeśli chodzi o mnie to ciążę przechodzę praktycznie bez żadnych objawów i generalnie czuje się dobrze, ale niestety nie odbyło się bez duphastonu.
jestem także po wizycie u gin, który powiedział, że z maleństwem jest wszystko dobrze i dzisiaj słyszałam bijące serduszko :)
teraz czeka mnie jeszcze wizyta u kardiologa, bo niestety jestem po operacji serca, a potem badania prenatalne, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Pozdrawiam
imageimage
My dziś byliśmy na usg genetycznym - kinder niespodzianka ma super bijące serduszko i wszystko z nią w porządku usg genetyczne wypadło wyśmienicie :) Jedyny minus to lekarz pocieszył, że płeć może być widać późno, bo dzieci nie zawsze pokazują co mają a szkoda bo ciekawość zżera
hej witam wszystkich i nowe przyszle mamusie ktore do nas dolaczyly. Od wczoraj tez mnie boli brzuch w sumie to wczoraj mocniej. Dzis jest nieco lepiej. Zauwazylam ze brzuch tak na dole staje sie twardszy wiekszy moze to dlatego. Bylam dzis na badaniach krwi moczu. Za tydzien mam wizyte i bede wiedziala czy wszystko jest dobrze czy antybiotyk zadzialal itd. Ciesze sie ze u was dzieczyny badania dobrze wychodza. Ja oczywiscie sie martwie ale staram sie byc dobrej mysli w koncu za tydzien zobacze moje malenstwo:)
Gusiula wspolczuje ci takiej jazdy z zoladkiem. Dobrze ze juz dobrze sie czujesz
Witajcie przyszle mamusie

znalazlam wlasnie ten watek i ciesze sie ze bede mogla podzielic sie spostrzezeniami z mamami z 3miasta :)

zaczynam wlasnie 15 tc termin z USG mam na 4 lipca. niestety od 6 tc mecza mnie mdlosci a tak od 9 tc doszly jeszcze wymioty i jak narazie nic nie przechodzi :(
z dzidzia wszystko jest jak do tej pory ok. za tydzien mam wizyte wiec bede na bierzaco
pozdrawiam mamusie i dzidziusie a wszystkim mamom z problemami zycze zeby jak najszybciej sie skonczyly
hej, witam wszystkie przyszle mamy:)
chcialam dolaczyc sie do coraz wiekszej grupy lipcowo-sierpniowych:) termin mam na 11.7 i wlasnie jestem w 14 tc.
przy okazji chcialam zapytac dziewczyny, ktore juz rodzily w jaki sposob odczuwa sie pierwsze ruchy dziecka? od poczatku tego tygodnia, najczesciej rano i wieczorem po przyjeciu wygodnej pozycji czuje w dole brzucha dziwne jakby krecenie i zastanawiam sie czy to mogloby byc wlasnie to. w sumie to jeszcze bardzo wczesny etap ciazy, ale jestem szczupla a podobno wtedy mozna szybciej poczuc ruchy.
pozdr wszystkie mamy i fasolki
ja co prawda jeszcze nie rodzilam to nasz pierwszy dzidzius ale wlasnie wczoraj czytalam o r******h dziecka i miedzy innymi wlasnie takie odczucie bylo wymienione :)
Witam nowe mamusie :)

Gusiula, biedactwo, Ty to się wycierpisz, mam nadzieje, że teraz będzie tylko lepiej i obejdzie się bez kroplówek, 3maj się cieplutko

Ja mam teraz oprócz porannych, jeszcze wieczorne mdłości
A nie wiem jak u Was, ale dla mnie umycie zębów to jest straszna tortura, po włożeniu szczoteczki do ust, od razu odruch wymiotny..
image
ja tez mam mdlosci rano zaraz po przebudzeniu, nawet woda wywoluje mdlosci;/ ale chyba najgorzej jest wieczorem i w nocy;((( jestem dopiero w 8 tyg i 4 dniu;/
założyłam nowy wątek

http://forum.trojmiasto.pl/Lipcowo-Sierpniowe-Mamusie-3-t141384,1,16.html

bo ten już długi :)
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

do góry