Widok

MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO- SIERPNIOWO- WRZEŚNIOWE 2010 CZ.27 (66)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15.07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
15.07 (termin 24.07) - mama Wiktora - synek Wiktor, 2950, 55cm, Wojewódzki
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
21.07 (termin16.07) - Annia - synek Filip, 4060g, 56cm, SN, szpital Kliniczna
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córeczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
29.07 (termin 09.08) - Zośkaa - córeczka Aleksandra, 3230g, 49cm, Nordfjord sjukehus
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
02.08.2010(termin 25.07.2010)-czarnakawa-córeczka Milenka, 4040g,55cm, szpital Wejherowo
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
04.08 (termin 05.09) - agusia1394 - synek Krzyś, 3250 gram, 56cm,Szpital Wejherowo, poród SN
5.08 (termin 2.08) - Akacja 126 - syn Hubert 4315 i 62 cm, poród sn, Swissmed
06.08 (termin 1.08) Kasiaka - córeczka Dorotka 3000 i 53 cm
07.08 (termin 05.08) - Asiek1 - synek Mateusz, 3630, 57 cm
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
13.08 (termin 17.08) Dzynka - synek Antoś, 3400 g i 56 cm
17.08 (termin 9.08) - przyszłamama -córeczka Liwia, 3105 g i 51 cm, szpital Kliniczna
17.08 (termin 16.08) - Weronikka - synek Patryk, 3450g i 57 cm, szpital w Kartuzach
18.08 (termin 7.08) - Alycja - córeczka Kaja, 3550g, 54cm, szpital w Redłowie
19.08 - (termin 20.08) - 88malutka88 - córeczka Antonina, 3250g i 56cm, Wejherowo
21.08 (termin 18.08) - Morela - synek Mateuszek, 3540g, 57cm, Szpital na Klinicznej
25.08 (termin 22.08) –caril córka Antonina, 3500g, 54 cm
25.08 (termin 13.08) - Panna z mokrą głową - synek, 3700g, 56cm, szpital w Redłowie
26.08 (termin 12.08) - Manka - córeczka Maja, 3800g, 55cm, szpital na Zaspie
01.09 (termin 27.08) - Yasmine87, synek Oliwierek, 3940g, 59 cm, Wejherowo
01.09 (termin 03.09) - Monika81 - córeczka Martynka, 3710 g i 57 cm, Szpital Zaspa
01.09 (termin 24.08) - Anita25323 - córka Lena, szpital na Zaspie
04.09 (termin 28.08) karolkaw- synek Jerzy, 3550 g i 55 cm, Szpital w Redłowie
06.09 (termin 09.09) Ostola - corka Tara, 3900g, Cork University maternity Hospital
08.09 (termin 06.09) Madziulka - córeczka Patrycja, 3540g, 57cm, szpital na Zaspie
17.09 (termin 10.09) Aniaa - córeczka, 4040g, 57cm, cc, szpital na Zaspie
17.09 (termin 20.09) AlexGDY - córeczka Marysia, 3650g, 58 cm, szpital w Wejherowie
19.09 (termin 12.09) Nilkaa - córeczka Eliza, 3350g, 55 cm, Redłowo
19.09 (termin 23.09) Sylwa - córeczka Laura, 3080g, 52 cm, Szpital Wojewódzki
24.09 (termin 23.09) Zuzko - córa Antosia, 3090g, 53 cm, Szpital na Klinicznej
25.09 (termin 16.09) Sylwia781122 - chłopczyk Szymon, 3050g, 54 cm, Wejherowo
7.10 (termin 29.09) piggy - synek Jaś, 3550g
7.10 (termin 27.09 ) Anettkaboss - córcia Amelka, 3680g, 56 cm, szpital na Zaspie

link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-I-DZIECIACZKI-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-CZ-26-65-t219323,1,16.html
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
O, jak dobrze, że jest nowy wątek :) Poprzedni w ogóle nie chciał mi się załadować, zresztą- nic dziwnego, miał ponad 500 postów!
I niestety nie wiem, co u Was :(

U mnie tak, jak wcześniej- większość czasu spędzam na studiach a w domu mam mnóstwo nauki :/
image

image
Właśnie biję się z myślami czy nie wrócić do smoczka. Już niby było ok, ale od jakiegoś tygodnia Mati ewidentnie ma wzmożoną potrzebę ssania. Odkrył kciuka, chociaż z tym sobie jakoś radzimy. Ogólnie ciężej mu idzie zasypianie, a do tego znów zaczął się budzić w nocy i nie chodzi o jedzenie tylko o pociumkanie. No i nie wiem czy być twardą i wciąż stosować metodę 3-5-7, bo ja też z tych wyrodnych, czy jednak złamać się i dać smoczka, żeby mu było lżej.
image
Hej

Wszystkiego NAJ dla wszystkich dziewczyn ;)

Sto lat dla Patrycji ;))

i nas dopadło przeziębienie ;( podobno jakiś wirus ;/ płuca ma czyste i mamy brać syrop, cebion i probiotyk, ja czuje się jakby ktoś po mnie przejechał ;/ wszystko boli ;/ oby wszystkie choroby minęły wraz z nowym wątkiem ;)
image
tak patrzylam na zupki i np zupka krem dyniowy 100 gr ma 64 kalori a 100 ml mleka 68 wiec roznica minimalna ale sa tez mniej kaloryczne zupki wiec niektore moga zastapic posilek mleczny
wow juz nowy:)

najlepszego dla maluszków...i wklejam posta ze starego watku,bo niezauwazyłam ze jest juz nowy:

my tez noc kropna mieliśmy, ale to juz ktoras z rzedu...młody budzi sie o 1 i godzine wyje...nie da sie go niczym uspokoic a po godzince poprostu idzie spac...potem juz tylko co chwila pojekiwania przez sen...

my tez bylismy na kontroli...od 9 do 11 pani dr. miała 40 dzieciaczkow zapisanych- koszmar...niestety nadal mamy zapalenie oskrzela...juz duzooo lepiej, kataru brak...ale antybiotyk przedłuzony do piatku...zeby było te 10 dni...nam nie wolno wychodzic....makabra 3 tydzień w chałupie!
image
Wszystkiego najlepszego dla Patrycji, Mateusza i Mikołaja!!! i Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet!
Ja czuję się już trochę lepiej, głowa już nie boli ale został jeszcze ból gardła i lekki katar.
U nas dzisiaj strasznie wieje wiatr 140 km/h. Mieszkam na wyspie, która jest połączona z lądem mostem, który już rano zamknęli, więc jesteśmy tutaj uwięzieni...
Ja sobie trochę nie wyobrażam żeby mała jadła 200 ml obiadku, na razie wcisnę w nią 100 ml i to już jest sukces, a jeżeli chodzi o kaszkę, to zje max. 50 ml. Co do picia to jakbym w nią nie wciskała to by nic nie piła, a tak to może wypija dziennie 20 ml.
image
wszystkiego najlepszego dla wszystkich kobietek:)

dziewczyny, jestem ciekawa ile z Was śpi z dzieciaczkami?bo moja mała w nocy śpi ze mną i nie ma mowy o jakiś tam nocnych aferach,a po córeczce widzę,ze czuje się super spokojna, rozluźniona, jak ma mamę obok, choć wiem, ze wiele mam jest anty takim rozwiązaniom- jak jest u Was?
Właśnie doczytałam o dziesiejszych jubilatach i dołączam się do życzęń dla maluszków:)wszystkiego najlepszego:)
moja jeszcze 1,5 mca temu spała z nami budziła się koło 24 i brałam ja do siebie teraz spi u siebie w łóżeczku za jednytm razem postanowilam oduczyc spania z nami i karmień nocnych - poszło gładko. Nie widzę różnicy w jej spaniu tzn spi tak samo spokojnie
Filip zasypia u siebie w łóżeczku i jak się przebudzi w nocy to zazwyczaj laduje u nas w łóżku, choć nie zawsze. Coraz częściej zdarza mu się też przespać całą noc bez pobudki :-). A to, że bierzemy go do siebie to niestety wynika z naszego lenistwa ;-)
image
moja śpi na przemian - raz u siebie, a czasami z nami i też różnicy nie ma ... W nocy nigdy afer nie robiła, jak się jej da jeść to grzecznie zasypia :)

Ale ja jestem zwolenniczką spania z dziećmi - udowodniono że to dobrze wpływa na rozwój dziecka
nilkaa- pomijając już pozytywny wpływ na dziecko, mi jest zwyczajnie przyjemnie przytulić się do takiej małej, kochanej kruszynki i wiem, ze w końcu będę musiała ją przeprowadzić do łóżeczka, ale smutno mi na samą myśl, że nie będę mogła jej w nocy przytulić
my po spacerku jesteśmy i kupiłam torcik rafaello ajjj każda okazja jest dobra aby zjeść coś słodkiego :))) ale dostać się do tej cukierni to nie lada wyczyn - przy głównej drodze a nawet chodnika nie ma!!

ja nie śpie i spać z dzieckiem nie będę! może i ma to pozytywny wpłw na dziecko ale rano bierzemy ją do siebie i to jest czas na przytulaski :) Kolewga mi ostatnio opowiadał że spali z dzieckiem jak było małe i nic się w tym kierunku nie zmieniło - ich córeczka ma teraz 7 lat!!
image
image
U nas mała zasypia sama w łóżeczku, jak się budzi na karmienie ok 24 to jak zasnę to śpi z nami, a jak nie to po karmieniu odkładam ją do łóżeczka, później kolejne karmienie ok 4 i jest tak samo. Ja wolę jak mała śpi u siebie, bo wtedy lepiej się wysypiam, no ale różnie to bywa, niekiedy rano budzi się u siebie w łóżeczku a niekiedy u nas, ale zawsze rano tak ok 7:30 i tak ląduje u nas w łóżku i wtedy mamy jeszcze ok 0,5-1 godzinę przytulania i zabawy w łóżku.
image
U nas mały od początku sypia w swoim łóżeczku i jakoś nie zauważyłam, żeby chętniej albo spokojniej spał z nami, więc jeżeli nie ma różnicy to ja wolę zeby spał u siebie. Kiedyś próbowałam przenieść go do naszego łóżka z racji tego że często się budzi ale nic to nie dało, a ja prawie oka nie zmróżyłam i wstałam cała obolała, bo leżałam nie dość że ciągle w tej samej pozycji to jeszcze na malutkim skrawku.
image
My po wazeniu, wazy 7230 przytyla uwaga 240g w tydzien:P Troche przesadzilysmy chyba hehe:) Ale wcale tak duzo nie dojadala do cycka wiec az sie dziwie ze tyle przybrala. No ale sie ciesze wole juz to;)
Ze wzrostem to niby urosla 1cm bo ma 63 a do pupy 43,5. Wiec Nyzosia sprawdz prosze ile miala Twoja Hela:)
wow to ją nafutrowałaś hihi ;)) super że ładnie rośnie Amelka
image
image
Aniaa no to faktycznie Ami zaszalała. zaraz sprawdzę ile moja miała w tym wieku:)

Annia jestem strasznie ciekawa jak wyglądasz w krótkich włosach!!!

Zośkaa no to nieźle u Ciebie piździ:)))

Ja nie lubię z młodą spać i po dzisiejszej nocy stwierdziłam że młoda wcale nie śpi spokojniej jak śpi ze mną więc nie wiem jaki to ma pozytywny wpływ na dziecko. i też boję się że jak teraz będziemy razem spać to jej nie wyprowadzę z naszego łóżka do podstawówki. tak więc od dzisiaj znowu nauka spania u siebie!

Dziewczyny a le kosztuje taka eko marchewka?

My byłyśmy na spacerku. pogoda super. wiosna wiosna ach to ty:)))
imageimage
kurcze - przybrała zdrowo :) aż szok ...

Moja do tułowia ma 44,5 ale ona naprawdę bardzo długa jest ... więc Twoja jak najbardziej ma prawidłowy wzost.
Aniaa jak moja miała 4 miesiące i tydzień - czyli była o miesiąc młodsza od twojej to miała 44 cm....nie mam pomiaru z 5 miesięcy. następny mam jak miała 6 miesięcy i wtedy już mierzyli ją całą i miała 67 cm. No więc jednak trochę dłuższa była od Ami.
imageimage
ja miałam plan że po pół roczku Eliza idzie do swojego pokoju i powiem że sobie tego nie wyobrażam w ogóle ....
Ostatnio mniej śpi z nami bo jestem w miarę wyspana i mam siły przenieść ją do jej łóżeczka ale to ja bym spała niespokojnie gdyby ona spała w innym pokoju ...
Nilkaa widać Eliza ma strasznie długie nogi bo Hela miała 44 jak była miesiąc młodsza. Ale Hela ma jeszcze dużą głowę:)))) i nóżki i rączki faktycznie ma krótkie:)))
imageimage
Gdyby Hela nie budziła się milion razy w nocy to spała by osobno. ale że mi się nie chce latać po pietrach to na razie śpi z nami w pokoju.
imageimage
daj mi spokoj z wiosna...jak ja cały dzień w domu gnije://///
ja kupiłam taka paczke...włoszczyzny eko...marchewka, por, pietruszka i seler...i zapłaciłam prawie 6 zł
image
Właśnie poczytałam sobie w książeczce co Hela powinna umieć i jestem w szoku!! i muszę się pochwalić!! Hela jest odpowiednio do wieku rozwinięta ruchowo - jeśli chodzi o pełzanie, siadanie, stanie i takie tam ale za to robi papa i kosi kosi a to niby jest dopiero w 10 miesiącu!! wyjmuje już przedmioty z garnuszka a to jest 9 miesiąc. wow mały geniusz mi rośnie:))
Moja babcia stwierdziła że to dlatego że Hela ma starych rodziców....he he
imageimage
Asku, współczuję siedzenia w domu. Pogoda dziś jest po prostu wspaniała!

Nyzosiu nie ma to jak mamę duma rozpiera ;-)
image
Wszystkiego Naj dla mamusiek w Dniu Kobiet :)

Jak choroby to na całego. Dwa dni temu ja z meżem przeszliśmy grypę jelitową... Całą noc wymioty i biegunka. Masakra. A mały chyba mial jakąs łagodną wersję dzien wczesniej bo zrobil 3 wielkie, dziwnie śmierdzące mega kupy... I do tego byl straszny maruda.ALe gorączki nie miał.

No i u nas wielka niespodzianka. Nikoś wczoraj pierwszy powiedzial MA MA. Nie było to takie świadome słowo ale od wczoraj tylko ciagle mama i mama :) Cieszę się i tak bo bardzo fajnie się to słyszy i jest to jakaś odmiana od ciągłego łaaaaaaaaa, eeeeeeeeee itd :)
dostalam kolejne paczki hippa i bobovity i w tej druggiej kaszka manna owocowa :D
He he dzieci są przeurocze. pierwszy raz w życiu ktoś płakał z rozpaczy jak przestałam śpiewać:))) hahaha
imageimage
jeny....ja chyba sie rozpłacze jak usłysze "mama"..........
ale jestem wsciekła ze znow na spotkanku nas nie bedzie czwartkowym...:/
image
dziewczyny a dzis sledzik:) gdzie balujecie :DDDD????

Nyzosia, Ty jestes fanka krewetek...mam kilo mrozonych na wieczor co moge z nimi zrobic??? wiesz jak fajnie je przygotowac?????
image
mjakmamo a skad te paczki?
http://www.wielkiezarcie.com/recipe34838.html

asku mi maz na poprawe humoru do spzitala przyniosl takie krewetki
takie mrozone? :) kurcze...pierwszy raz je kupilismy a ja nie za bardzo wiem co z nimi zrobic:) chciałabym chyba takie w panierce z sosem czosnkowym:) uuu juz mam slinotok

ja tez mam paczke z hippa do odbioru na poczcie:)
image
jezuuuu jestem juz zmeczona i niedotleniona:) moj mozg szwankuje....mjakmamo nie zauwazyłam linka:ppp
musze wyjsc łep przewietrzyc:)
image
Aniaa hipp i bobovita w hippie sloik byl a w bobowicie kaszka, mleko, herbatka
sprawdze ten przepis...wyglada smakowicie:) dobre były???

łeee to hipp sie nie postarał..
image
Ale to jest z tych ankiet ze szpitala tak? Kurde a ja je wywalilam:/
Mój faze mamamama ma już za sobą, potem była babababa a teraz zaliczamy tatatatata :-)

Zauwazyłam też, że mały chyba reaguje już na slowo nie. Dziś rano bawiliśmy sie na kanapie i jak wkładał sobie smoczka do buzi mówiłam takim udawanym groźnym tonem "nie", a potem go łaskotałam. Za 4 razem po "nie" już nie włożył sobie smoczka do buzi tylko się śmiał.
image
jakaś nieprzytomna jestem napisałam w innym wątku hehe

u nas dziś ciągły ryk - chyba za wcześnie dzien zaczeła, wytrzymać się z nią nie da :/ zjadła dziś w wielkich krzykach zupkę - myślę że niecały słoiczek i za niecałe 2hgłodna - w tym 30 min spała

Myślę by wprowadzić kleik... od dziś dajemy 150ml,od kilku dni po 120ml ryk straszny - widać że już jej nie starcza :/ Nyzosia dawałaś kleik w butelce? przejdzie przez brownsa 2? myslalam żeby na noc dać.

jakie ankiety ze szpitala???????
image
image
akacja, ja tez myslalam ze to jajca...jak mowie "nono" i kiwam mu palcem:) ale bez kitu rozumie...w roznych sytuacjach...np. ciagnal za serwetke ja :nono... a on zaraz zostawil i burczał na mnie z załosna minka... rosnie mi awanturnik jak nic:) juz sie buntuje:p
image
Aśku - odnośnie krewetek. Ja smażę najpierw na patelni na oliwie z oliwek czosnek i papryczki chilli. Potem wrzucam krewetki i skrapiam je sokiem z cytryny. Obsmażam. Do tego najlepiej smakuje gorąca (możesz pogrzać w piekarniku) bagietka z masłem plus oczywiście wino :-)
image
Madziulka ciekawe do jakiego wątku się dopisałaś :-) To się mamuśki musiały zdziwić, hehe :-)

Ale ja też jestem nieprzytomna. Jak mi mały zafunduje drugą taką noc jak dziś to będzie mój koniec :-)
image
do mlodszych wrzesniowo pażdziernikowych - i jeszcze pisałam że jak otworzylam brokuly to ..... no nic mała pomyłka :P

ide do krzykacza!! szału dziś dostała :/
image
image
asku przepyszne byly i latwo sie je robi :)))
ankiety byly w pudelkach ktore dawali w szpitalu jak wypelnilas to przysylaja ci paczki z gratisami :)
ja to juz przechodze sama siebie...wczoraj poszłam do biedrony po papier toiletowy i po cukier...ale miałam jeszcze cos słodkiego kupic...kupiłam czipsy, ciasteczka itp...ale papieru i cukru niet:)

a dzis młodemu chciałam na parze reszte warzyw zrobic i pomrozic..noi właczyłam przycisk 20 minut...po 10 minutach ide sprawdzic...a wogole para nie leci...dzwonie do meza, awanturuje sie jakie to gowno my mamy:)- z firmy w ktorej pracuje...stad do niego pretensje:)...patrze- hmmm nie właczyłam wtyczki do kontaktu...

któras mnie przebije?
image
to teraz Wam coś powiem :p ja jeszcze ich nie otworzyłam haahahahah
image
image
a u nas dzis w miarę spokój - jak na dzień szczepienny to w ogóle luz ;)
wow ,,,,,
hehehhe Asku dobre! Madziulka Ty tez niezla jestes hehe;)
Ja wlasnie nagrywam mojej mamie filmy i pozyczam jej mojego netbooka zeby sobe mogla w szpitalu filmy poogladac bo ma badania, wiec przez pare dni nie bede taka aktywna na forum hehehe:P
Aśku możesz takie mrożone rozmrozić teraz albo przed gotowaniem sparzyć gorącą wodą.
Ja robię inne niż te z przepisu mjakmamy.
Roztapiam masło na patelni, wrzucam kupę czosnku - tak ze 3-4 ząbki zależy ile masz krewetek, krewety obsypuje pieprzem cytrynowym i tyle:) smażysz jakieś 5 min.
Do tego obowiązkowo bagietka żeby wysmarować w niej sos:)

Akacja to Twój Hubert tez geniusz bo na nie dzieci reagują w 10-11 miesiącu:))

Moja też marudna na maksa. poszłyśmy spać - ja już wstałam ona jeszcze śpi:)
imageimage
Aaa Madziulka moim zdaniem kleik przez dziurkę 2 a nawet 3 nie poleci. ja do kleiku używam tego smoczka Y ale młoda i tak nie chce go pić.
imageimage
dzieki, za rady dziewczyny...tyle tego mam ze chyba wyprobuje wszystkie Wasze propozycje:)
image
Nyzosia - wszystkie nasze dzieci są najpiękniejsze i najmądrzejsze, to oczywiste :-)))

Np teraz Hubcio leży na kocyku i udaje, że pije z garnuszka na klocuszek :-)))) Położył go sobie na wystającym brzuchy i pije :-) Uwielbiam go! Wygląda jak Kubuś Puchatek z garnuszkiem miodu :-)

A my właśnie wstaliśmy, ucieliśmy sobie 2 - godzinną drzemkę. Oczywiście razem w łóżku. Musiałam obudzić małego, bo przegapił porę karmienia. Zobaczymy o której teraz Hubio pójdzie spać :-)

Ech, szkoda, że nie mogę jeść krewetek :-(
image
Akacja no pewnie że wszystkie dzieci są najpiękniejsze i najmądrzejsze:))

A czemu nie możesz jeść krewetek??

Dałam młodej paracetamol bo dzisiaj mi już przeokrutnie płakała i teraz jest o niebo lepiej. widać jednak bolały ją ząbki.

Mój mąż wraca z Bydgoszczy jakoś na około bo 2 wypadki były:(((( nie wiem czy na kąpiel młodej dojedzie.
imageimage
moj z poznania wracał i tez mi mowił ze wracał inna trasa bo pełno wypadków
image
Wiedziałam wiedziałam wiedziałam...mąż przywiózł mi z Bydgoszczy praliny od Sowy:))))) pycha!

Mała poszła spać. Ale dobrze bo już ledwo zipie.

Zośkaa te wiatry od Ciebie idą do nas!!
imageimage
""""Zośkaa te wiatry od Ciebie idą do nas!!""" buahahahahaha
Hahahah oj tam oj tam:)))))
imageimage
Uff... dzięki Nyzosiu :-))) hehe... czytam po kolei i tak to wychodzi - to jeszcze raz:

Aniaaa - dla mamy książka Diana Gabaldon - Obca. To I część z VI, grubaśna i ponoć super (ja jeszcze nie przeczytałam, ale moja sister tak) :-))
[image
Hym... to ja się zastanawiam, czy nie za dużo moja mała je stałych posiłków hehe, a je:
- rano 2 łyżki kaszki jaglanej na 100ml bebilonu pepti (na gęsto wychodzi)
- o 12.00 - 1/2-2/3 słoiczka zupki jarzynowej z 1,5 łyżeczki kaszki orkiszowej
- o 14.30 - słoiczek owoców

Ale je z apetytem, nie wciskam jej, kupki już regularne.... hym...
[image
Zuzko u nas znowu w drugą stronę za dużo mleka - choć dziś ją przetrzymałam i dostała tylko 4 butle!! więc jest jakiś sukces :)

My mieliśmy gości na torciku, młoda zasnęła, była padnięta - za długi dzień jak dla niej hehe - może to ją nauczy że śpi się do 8 :P
image
image
Hubcio też odpadł o 20:00 - czyli jednak długość drzemki nie wpływa na porę snu, hmmm

Nyzosiu - krewetki bardzo uczulają, więc nie chcę ryzykować. A pralinek zazroszczę :-) Ja dostałam tylko babeczkę :-(

Morela - pytałam doświadczoną koleżankę odnośnie tego ryżu dla dzieci i powiedziała, że te ciemne trudniej się gotują i ciężko je zmielić - mają twarde łupinki, więc dla maluszków lepszy jest na początku biały ryż.
image
Akacja tak myślałam że dlatego nie jesz krewetek. Heli krewetki smażone nie uczulają. za to owoce morza surowe tak. tak więc ja póki co nie mogę jeść surowego sushi - mogę warzywa albo grillowane.
imageimage
Akacja dzięki za info w sprawie ryżu :)

U nas dzis debiut banana, dodalam troche do jabluszka i jakos poszlo, choc Matii tak sie kwasil.

Nyzosiu same marchewki BIO widzialam w GB po 11zl za kg.

Co do spania razem, to czasami jak Mati sie budzi w nocy, chce go zostawic u nas w lozku, tak zeby na niego jeszcze popatrzec, przytulic sie, ale jakos i tak po chwili odkladam go do lozeczka bo stwierdzam, ze jednak jest niewygodnie ;)

Dzis w dzien bylam strasznie padnieta i stwierdzilam, ze ide spac z Mateuszem. Polozylam sie z nim w naszym lozku. Ale on nie byl w stanie ze mna zasnac, wiercil sie, gadal, pozniej marudzil i nic. Odlozylam wiec go do lozeczka i tam od razu zasnal. Tak wiec u nas spanie razem nie ma racji bytu...
image
U nas tak samo jak u Moreli... zasypia pięknie w łóżeczku, zarówno w dzień jak i w nocy

Ehh zjadłam torta, tak mi niedobrze bleeee

Widziałyście jaki był dziś piękny księżyc?
image
image
Kurcze faktycznie 11 zł za kg marchewek to lekkie przegięcie!

A co do spania to każde dziecko i każda rodzina jest inna i generalizowanie że wszystkie dzieci powinny spać u siebie w łóżeczku albo z rodzicami jest bez sensu. każdemu pasuje coś innego.
Moja Helka np. ja zasypia musi dotykać nosem coś - czy to mnie czy męża, czy poduszkę a u siebie w łóżeczku ma misia w którego się wkleja:))) Tak więc moja młoda nie zaśnie jak nie wsadzi w coś nosa:)))
imageimage
A ja wyslalam meza po cole :)
image
Pewnie Morela w końcu dzisiaj masz święto:)))

Księżyca nie widziałam ale za to słyszę jak wieje.....
imageimage
hmm u mnie aż tak nie wieje

11 zł/kg nieźle!!

Wklejałyście ten kalendarz warzyw co Ania wysyłała na stronkę Klubu? bo nie mogę znaleśc?? Ania mogłabyś mi podesłać?
image
image
Nie wkleiłyśmy:)))) pewnie dlatego nie możesz znaleźć:)))
imageimage
a moja dziś pierwsze kwiatki dostała :)
I oczywiście już je uszkodziła :P

Kurcze- nie pamiętam już jak cola smakuje ...
11 zeta to drogo, ale w ten sklep wGB jest baaardzo drogi.

Aśku podała cenę za włoszczyznę w tym sklepie na Morskiej i to już sensowniejsze jest - niecałe 6 zł ...
Nilkaa ja sobie czasami pozwalam na takie rarytasy, zawsze na noc, bo wtedy jest najdluzsza przerwa w karmieniu. Chociaz z drugiej strony to wydaje mi sie ze Matiemu teraz i tak by nie zaszkodzilo, w koncu duzy chlopak z niego ;)
image
Patrycja dziś dostała kwiatki i full zabawek od tatusia :) a mąż się szarpnął i mam jakąś mega fulll wypas wizytę u kosmetyczki :))) trułam mu i trułam aż w końcu wytrułam hihi
image
image
Uuuu Madziulka zazdroszczę:))))
imageimage
u nas na razie nowych zabawek nie ma ... za dużo ich jestem, zresztą mamy dostać używane od kuzynki więc nie kupujemy nic nowego

odnośnie kosmetyczki - to fajnie wygląda, ale nie znam tego miejsca:
http://www.fastdeal.pl/oferta/gdynia/idealny_prezent_z_okazji_dnia_newsletter_gdynia/1026

Kurcze za 1000 zł można zaszaleć :)

Ja chcę colę rzucić na zawsze ... Bo ja chyba już uzależniona byłam, może hektolitrami nie piłam ale raz w tygodniu co najmniej szklankę wypijałam. I w czasie ciąży najbardziej mi coli brakowało.
a ja właśnie też dostałam bon do SPA - z dojazdem do domu :)
Nilkaa raz w tygodniu szklankę??? no proszę Cię!! ja piję kilka razy w tygodniu pół litra:/// muszę z tym skończyć!

Dzisiaj postanowiłam iść na dietę - póki jeszcze ściągam pokarm. ale dzisiaj były praliny....
No nic od jutra totalna eliminacja słodyczy:)

A co do tego kosmetyczki to widziałam ta ofertę. niezła jest ale właśnie też nie znam tego salonu...
imageimage
Własnie przed chwiła, czytajac co u was uslyszalam od Mai "mama baba".Wie, jak zwrocic na siebie uwage bo zaraz ją za to wycałowałam ;-)
Poza tym od kilku dni tajk fajnie klaszcze w dłonie.Tylko raczkowac dalej nie chce i siadac tez nie.

U nas niestety skonczyly sie czasy spania do 9.Teraz pobudka jest juz o 7 a czasami nawet 6.30.
image
moje dziecię jeszcze śpi - chyba dostała nauczkę że śpi się dłużej heehehehehehe ze 2 pobudki na smoka i jeszcze nie jadła :)) nafutrowałam ją 180ml na noc :)) 6 miesięcy minęło koniec z jedzeniem o 5.30 :)

Idziemy dziś na wizytę, ciekawe czy dostanę receptę na mleczko :)

Nilkaa raz w tygodniu szklanke?????????!!!! ja jestem też od coli uzależniona :/ teraz jak przeszłam na dietę to kupuję cole zero :) nałóg jak nic. A czemu w ciąży coli nie piłaś? ja piłam hektolitrami dosłownie!!!
image
image
Nyzosia:
ja też nie znam, ale są instytutem Thalgo, więc bazują na dobrych kosmetykach ...

Ja też chcę już usłyszeć mama ! Zazdroszczę Wam :)

A co do coli to mnie najbardziej przeraziło jak bardzo jej chciałam w czasie ciąży ... Uzależniaczom mówię stanowcze nie.

Ja też powinnam na dietę ... Moja siostra tak pięknie schudła na Dukanie - aż ciężko ją poznać, też bym tak chciała ... Teraz to ja jestem taka gruba w porównaniu z nią :(
No ale na Dukana sobie w czasie karmienia nie pozwolę.
w ciąży - zdarzało mi się wypić - tzn MUSIAŁAM i koniec - pamiętam, że ostatnią dużą szklankę (0,5l) wypiłam w we Włoszech w Wenecji (to był 5 miesiąc), później już udało się bez coli :)
Czyli w kwietniu będzie rok bez coli :)
ja tam piłam cole jak karmiłam:)

moj od kad pogoda jest wiosenna spi do 5.50:( wylezy w ciszy do 6.10:) i hej zabawo:)

krewetki zrobiłam z przepisu mjakmamy i były zarabiste, winko za rada akacji tez super:) a ja dostałam bukiet roz i od młodego o****ne łózko....juz dawno nie poszło mu tak bokiem:)
image
ja byłam dzień na Dukanie - po dniu spędzonym nad kiblem podziękowałam :/ zresztą ja nie lubie mięsa, serków wiejsków blee więc to nie dla mnie
Ale mój szwagier był jakieś 3 tyg schudł ok 8 kg - ale źle się czuł - teraz się pilnuje i nadal; waga mu leci powoli
image
image
Madziulka ale czemu sie zle czul. przez ta diete Dukana? Bo ja tez o niej mysle..
Fifi jak zjadl przed 20 to potem dopiero o 5.20 super:) coraz lepiej my o 7.15 na nogach zaraz bedzie drzemka malego.

Dzis jestem bardzo szczesliwa:) bylam w kuchni robilam kaszke i maly domnie przyczlapal:) potem do pokoju , a potem to juz mu sie spodobalo i co chwile ucieka z pokoju:P

No to Fifi tez zdolny chlop bo kosi tez robi :)

Jutro macie spotkanie zazdroszcze szkoda ze nie w gdyni:P trzeba poczekac jeszcze tydzien.

A ja krewetek jeszcze nigdy nie jadlam, czy maja podobny smak do kalmarow?
image
image
Sabinka smak moze podobny, ale krewetki sa takie bardziej miesiste, ja tam wole kalmary:)
dzieki, ciekawe czy mi by smakowalo ogolnie to jestem okropna jesli chodzi o jedzenie:P
image
image
maly odpad w sekunde hehe bez przytulenia jak zwykle itp chyba wykoczyly go te marsze po domu:P szkoda ze on tylko 30min spi:P
image
image
U nas też nocka fajna. młoda spała jak aniołek. obudziła się o 1:30 zjadła zasnęła potem o 6 zjadła zasnęła i do 8:30:) a w między czasie się nic nie budziła!!! nie wiem od czego to zależy...

Mój brat był na dukanie - schudł 20 kg. trochę mu wróciło po diecie ale już nie tak dużo.
W czasie karmienia dukan może nie koniecznie ale myślę że w moim wypadku ograniczenie słodyczy wystarczy:)
imageimage
Aaa i spróbowałam dać jej kaszkę z kawałkiem banana.....yhy zjadła 3 łyżki i koniec!!! toż to koszmar jakiś jest. a jakie miny przy tym wali!!! chyba wezmę jutro słoiczek żeby Wam pokazać na spotkaniu jak wygląda jedzenie Helki!! ubaw po pachy!
imageimage
Nie no ja w czasie karmienia nie chce, jak skoncze dopiero;) Teraz tez mysle ze ogranicze slodycze. Wydaje mi sie ze teraz bedzie mi latwiej bo jak jest zla pogoda to siedze w domu i jem a jak jest ladnie to mozna isc na dluugi spacer itp i sie nie siedzi przy tej lodowie:)
Ja na spacerach też mam pełno pokus....zawsze coś kupię!!!
imageimage
No ja nawet jak cos kupie to jedna rzecz a w domu jedna za druga moge:P
hehe...bedzie ciepło...beda pyszne lody krecone, gofry....fryteczki beda pachniec:) same pokusy!

znów jest cudnie a ja znow gnije...szlak mnie trafi...
ja wole krewetki bo kalmary sa "gumowe" jak dla mnie:)))
image
Aśku_85 mnie też szlak trafia, że taka cudna pogoda a musimy siedzieć w domu jescze przynajmniej do piątku:/ już 3 tygodnie mały nie był na spacerze:/:/ehhh

Dzis stwierdziliśmy z mężem, że musimy już kupić małemu jakiś chodzik pchacz, bo rano stanął sobie przy swoim krześle do karmienia i chodził z nim po pokoju:)A ze jest leciutkie to na panelach łatwo mu sie chodziło:):)
my tez przynajmniej do piatku....bo kontrol i tez juz 3 tygodnie:/
pewnie jak wkoncu sie wykaraskamy to śnieg spadnie....
image
Asku wypluj te slowa!!:P
Heheh tego samego się obawiam, że pogoda się popsuje:/wsumnie coś mówili w pogodzie o załamaniu pogody w przyszłym tygodniu:/:/
juz wyplułam:DDDD
image
czytałam że zima pakuje walizki więc spokojnie :)

a ja lekko się podłamałam :( byłam na wizycie i mamy skierowanie do OWI jutro moja pediatra tam jedzie i ma nas zapisać :(( wiecie czy długie są tam terminy??????
image
image
a co sie stało?
image
my też na spacer dziś nie idziemy - ja coś chora jestem :( Beznadzieja tak siedzieć w domu :(

Madziulka:
co się stało?
no chodzi o to że mało się rusza, że się nie turla, że się nie obraca.... obnizonego ani wzmożonego napięcia nie ma ale warto by zobaczył ją rehabilitant i zmotywował do jakiegoś ruchu :( nie myslałam że sprawa jest poważna ehhh

Za niecały miesiąc wracam do pracy i co wtedy?? jestem tym załamana :(

Pomijam fakt że urosła zaledwie 1cm w ciągu 6 tygodni :(
image
image
Madziulka zawsze lepiej, ze Pati obejrzy jakis specjalista. Glowa do gory :)

Ech ja tez musze sie wziac za siebie. Ostatnio sobie pozwolilam na wiecej i juz jakis kg do przodu :(
image
no widzisz, madziulka u nas sprawdzili ze napiecie jest okiej i powiedzieli ze trudno...ma swoj indywidualny rozwoj...co lekarz to inaczej...ale moze lepiej niech ja obejrza dla spokoju....
image
tylko ciekawe ile bedziemy czekac :(

przez to wszystko zapomniałam zapytać o przejście na mleczko 2 - od razu podawac 2? czy jakoś sie miesza te mleka???

jedynie co zapytałam o to mięsko więc tak na poczatku trzeba przyzwyczaić dziecko do mięska przez jakieś 2 miesiace 2 razy w tyg a potem codziennie mięsko a rybka max 2 razy w tyg.
image
image
kurcze moja też się jakoś specjalnie nie turla :( a obraca wciąż max kilka razy na dzień :(
Tylko że nasza lekarka w ogóle nic nie mówiła ...
Hey dziewczyny

Spóźnione życzenia dla Was kochane z okazji Dnia Kobiet :)

U nas masakra :/ mąż chry no i zaraził mnie i małą :( Byliśmy u lekarza na szczęście jeszcze nie ma nic na oskrzelach i płucach ale kaszle jak stary gruźlik.... No ja niestety czuje sie chyba najgorzej ze wszystkich no ale muszę być dzielna...

Iga mimo choroby śmieje się ale dziś po podaniu lekarstwa zaczęła płakać i krzyczeć "beeeeeeeeeebbbbbbbbeeeeeeee mammmmmmmmmmaaaa" tak m słodko się stało. Widzę że choróbska do wszystkich sie przypałętały... trzymajcie się zdrowo babki :)
Madziulka spokojnie. bardzo dobrze że lekarka jest czujna, pójdziecie, sprawdzicie będziecie wiedzieć co i jak. zobacz Filip i Kostek chodzą na rehabilitacje a jakie z nich zdrowe chłopaki. Panna kiedyś pisała że do OWI w Gdyni są dość krótkie terminy ale nie wiem czy Wy macie iść do Gdyni czy do Gdańska.

Co do mleka to gdzieś czytałam że powinno się przechodzić stopniowo. do 1 najpierw dawać jedną miarkę 2 i stopniowo zwiększać.

A my byłyśmy na spacerze na bulwarze. pogoda cudna. wiatr jest ciepły, słono świeci. oby tak zostało!!

Helka za to dzisiaj obraziła się na jedzenie. nawet mleka nie chce....co za dziecko!
imageimage
Właśnie zobaczyłam że udało mi się wygrać aukcję - 3 pajace i 2 pary śpiochów za 10,50:))))
imageimage
a mówiłas ze wycofujesz sie z pajaców:)

ja z ta zmiana mleka to sie zagapiłam zuzyłam pepti 1 i zostało mi juz 2 wiec bez domieszek rozpoczełam pepti 2 na szczescie nic nie było
image
He he wycofuje..te co kupiłam są na 74 a wszystkie na 68 wywalę więc będę miała jakieś 7 pajacy...

Ostatnio zastanawiałyśmy się nad butami dla naszych maluchów - takimi do wózka na wiosnę. no więc dzisiaj kupiłam młodej takie buty pluszaki z soxo. bardzo fajne i ciepłe za 16 zł.
imageimage
ja tez mam takie szmaciaki, pluszaki z h&m...aloe skusze sie chyba na jakies adidaski czy tenisówki...zarabiste takie małe buciki
image
Są są ale....są też mega niepraktyczne!! dzieci mają platfusa więc ciężko się wsadza na nogi takie normalne buty. najlepiej jakbyś je kupowała to przymierzyć młodemu.
Ja mam kilka par takich normalnych butów i są do bani. bo właśnie nie można ich dobrze włożyć a jak już je włożysz to dziecko zaraz je zgubi.
Dlatego szmaciaki póki co są lepsze.

Mam dla młodej takie tenisówki ale to tak na około roczek i wiązane do kostek. te są lepsze niż takie zwykłe.
imageimage
wiem nyzosiu:) z jakiegos powodu tez kupiłam te szmaciaki młodemu:) no ale latem nasze dzieciaki juz własnie beda miały roczek i wtedy go wcisne w butki:ppp
image
Eee latem to pewnie. muszą w czymś chodzić:)))
imageimage
no niektórzy napewno:) a niektórzy tylko tak dla szpanu ubiorą:p
image
spoko już mi przeszło, ważne by temirny nie był odległe i zobaczył ją jakiś specjalista - u nas obroty są ale bardzooo sporadyczne, dzis jeden przewrot z pleców na brzuszek, i ze 2 na odwrót, kręci się wokoł własnej osi, "spada" koca. Aaaa pediatrę jeszcze zaniepokoiło to że słabo na rączkach wyprostowanych się opiera...ehhh

przeszłam się i już mi lepiej :)

Właśnie ja też mam takie zwykłe butki i masakra ubrać dziecku takie :/ pomijam fakt że i tak zaraz je "gubi" A wklejcie jakiegoś linka z takimi szmaciakami? bo nawet nie wiem o jakie chodzi, a też bym w jakieś się zaopatrzyła na wiosnę.

No to będę mieszać 1 z 2 , mam pół puchy 1, mam nadzieje że styknie i chyba pojade dziś po 2, nie wiecie czy w gemini w gdańsku nadal tanie mleczko jest?
image
image
No właśnie ja też już postanowiłam wybrać się w weekend na poszukiwanie jakiś butów dla małego. I przy okazji nowej czapeczki na wiosnę.
Jak macie jakieś fajne linki do takich butów, to ja też poproszę :-)

Czekam jeszcze na te podobno ostatnie śniegi i przerzucamy się na spacerówkę, chociaż mały chyba aż tak bardzo się do niej nie pali o dziwo. Leży sobie grzecznie w gondoli, a jak zaczyna marudzić, to mu podnoszę oparcie i jest ok.

A pogoda była dziś wspaniała. A ja cały dzień w pracy :-( I jutro też, ech...
image
Ja też czekam na wiosnę ze zmianą gondoli na spacerówkę. Moja w ogóle nie marudzi w wózku mimo że potrafi tak jak dzisiaj nie spać na spacerze 2 godziny. I ja jej nie mogę podnieść oparcia. ale myślę że będzie bardzo szczęśliwa jak przesiądzie się na spacerówkę:)))

Kupiłam coś takiego tylko z futerkiem w środku - nie mogę znaleźć ich na stronie: http://soxo.pl/product_info.php?products_id=3930
w rosmanie są ich produkty.
imageimage
my po kontroli
chlopaki zdrowe a Emiluśka zapalenie oskrzeli :((
pierwsze słyszę o mieszaniu mleka - ja przeszlam z 1 na 2 plynnie czyli jeden dzien 1 nastepnego 2 - one sie roznia tylko proporcjami skladnikow :)
co do butkow to teraz troche producenci nakrecaja rodzicow i wycagaja kase bo kiedys mowa byla ze koniecznie sztywna pieta musi byc teraz ortopedzi mowia ze pol sztywna - nasza jeszcze nosi kozaczki ale do wozka na wiosne kupie cos takiego http://allegro.pl/cudenka-nowosc-2011-odwijane-fiolet-roz-20-i1489633355.html bo sa przewiewne i moze w nich postac bo maja porzadna podeszwe a na potem mam kupione balerinki z pol sztywna pietka z paseczkiem by sie dobrze trzymały a na lato kupie sandalki z zamkniete pietka ale z wolnymi palcami
a u nas dziś pierwszy dzień z mlekiem modyfikowanym ...
Jestem leniwą matką i nie zamierzam ściągać do kaszek :P
Będzie piła Bebilon Komfort - właśnie tatuś karmi :)
Mjakmama no to słabo z Emilką!!!! kurcze nieźle ją to choróbsko trzyma:(((

Ja mam takie trampki ale bardziej miękkie więc tylko do wózka. jeszcze nie wiem co kupię na lato do chodzenia... zależy ile będzie chodzić bo w domu to będzie na bosaka latała.
imageimage
moje dziecko nie ma żadnych butów ...

Biedaczka :P

Ojj- słabo z Emilką, ledwo zapalenie płuc się skończyło to teraz oskrzela :( Biedna wymęczy się :(
Będzie na antybiotyku?
nyzosia te choroby to zasługa chłopaków bylam prywatnie u folwarskiego i on uwaza to co sama wiedziałam że najbardziej wredne i paskudne choroby sa w przedszkolach bo sa zmutowane i zmieszanie ale niby najgorszy pierwszy rok :)
ona 3 tydz na antybiotyku procz glutow, mega kaszlu i ropiejacych oczu zlote dziecko mam bo je duzo i spi duzo i nie jest az tak jeczaca
Mjakmama może jak już odchoruje swoje to jak sama pójdzie do przedszkola to nie będzie chorowała??? to tak na pocieszenie:)))
imageimage
wiesz mozliwe ja sie az tak nie stresuje bo co nas nie zabije to wzmocni pozza tym te choroby co ona ma to pikus z innymi na ktore dizeci choruja :)
Dzięki dziewczyny - coś będę musiała poszukać. Fajne te twoje butki Nyzosiu - ale czy małym nie będzie w nich za zmino teraz? Czy one sa ocieplane?

A z nowości dziś postanowiliśmy, że Hubcio leci z nami do Helsinek :-))) Obgadałam to dziś ze znajomą i postanowiliśmy go jednak nie zostawiać. Jutro jedziemy więc wyrabiać mu paszport - bo wyjazd 24 kwietnia, a teraz czeka się ok miesiąca na wyrobienie. Kurczę, trochę się boję tego wyjazdu i lotu samolotem, ale cóż, pierwsze koty za płoty jak to sie mówi :-) Nosidło już mamy od znajomych.
image
Mjakmamo - dużo zdrówka dla Emilki!
image
zjadla całą michę kaszki na komforcie :)
Super, wszystko jej jedno jakie mleko dostaje ...
A one w Polsce gdzieś w sklepach są??

Akacja daj znać jak z tym paszportem bo ja tez chyba muszę młodej wyrobić. Czy na pewno się czeka miesiąc.
imageimage
Dużo zdrówka dla Emilki.

A ja dzis mialam maly kryzys. Ostatnia godzine przed spaniem Mati byl tak marudny, ze powiedzialam mezowi, ze na zaden wychowawczy nie ide, bo mam dosc, niech on idzie a ja wracam do pracy... Ach te zeby...
image
hej zdrowka zycze dla Emilki. Madziulka glowa do gory zobaczysz ze bedzie wszystko dobrze. Ja mam chwile wytchnienia maly szaleje z babcia. Postanowilam z mezem ze na czas postu odmawiamy sobie slodyczy. Dzis mialam 3 zalamki zeby po cos siegnac ale trzymam sie dzielnie. Stwierdzilismy ze to nam na dobre wyjdzie tzn. dla naszego portfela do duzo wydajemy na slodycze ech. Oczywiscie tez dobrze wyjdzie ogolem no i z nasza silna wole mozna pocwiczyc juz raz mi sie udalo ale to ciezka przeprawa. Odchudzac to ja bym sie niemusiala niewazylam sie ale waga sama mi spada cos strasznego;/.
nyzosia pytasz o buty?? tak one sa w deichmanach w poslce ceny rozne do 100 zl
Tak tak o buty:) dzięki!
imageimage
mjakmamo, to różne wirusy, czy jeden zmutowany zaatakował i oskrzela i płuca??? masakra jakas! ja myślalam ze jak jestescie na antybiotyksie który wyleczył płuca to nie ma opcji by skoczyło na oskrzela...
my cały czas ten klacid meczymy do piatku:/

akacja, ja tez chce leciec samolotem z małym!!! a my dopiero we wrzesniu...
image
My lecimy już 23. Jutro odbieramy dowód Mateuszka :) Mam nadzieję, że dobrze zniesie lot.
image
Dziewczyny mam pytanie. Jak rosną górne jedynki i dwójki to dziąsła są spuchnięte od dołu (tam gdzie wychodzi ząb) czy od góry?
Mój mały ma takie spuchnięte jak małe baloniki. I jest nie do zniesienia. Na spacerze płacz, w nocy budzi się i popłakuje, w ciągu dnia straszna maruda... Jak nigdy
kiciuchna i tu i tu spuchniete :)
nam lekarz powiedizal ze jedne antybiotyki dizalaja na oskrzela inna na pluca
asku a wy na co ten klacid bierzecie bo my go bralismy na zapalenie krtani :9 i nie pomogl
Hej.
U nas zrobiła się jakaś masakra z zasypianiem. Wcześniej albo zasypiał przy cycku albo na rękach ale bez większego problemu, a teraz poprostu szok! Płacze, wygina się, pręży nie wiem o co mu chodzi. Nawet moja teściowa, która wcześniej wychwalała się, że ona bez problemu go usypia teraz przyznała, że ledwo daje radę.
Nyzosia ty pisałaś, że uczyłaś Helę zasypiać metodą 3-5-7, na czym dokładnie ona polega? Jak wracasz do pokoju to bierzesz ją na ręce i uspokajasz czy jak?
image
no my klacid bierzemy na zapalenie oskrzeli...i w sumie juz nie kaszle, gluty tez zlikwidowane...ale osłuchowo jeszcze czysto nie było...
image
Dzisiaj wycieczkowo sie zrobilo, my tez dzisiaj zarezerowalismy wakacje w maju na 2 tygodnie:) Nie moge sie doczekac;)
hej dziewczyny ja teraz zabiegana i zmeczona jestem;p maly grzeczny u babci balam sie o zasypianie ale podobno jak nie spi na spacerze to zasypia podczas zabawy....mojego mleka sciaganego dalej nie chce pic wiec je kaszjke i obiadek a jak z pracy wracam to cycka......jakos dajemy rade..choc teraz czasu na wszystko brak.......eh my na wakacje we wrzesniu do naszego kochanego Zakopanego eh juz rok nie bylismy bo ciaza....:)
image

Zamówienia na kartki i zaproszenia:
http://www.facebook.com/FotoMaxKarolSzczudlinski?ref=bookmarks
www.fm-wedding.pl fmwedding@inte
Nadrabiam zaległości - w skrócie: kaszki doszły. Kto będzie na spotkaniu, Klubu żebym zabrala dobre? (Jeszcze nawet paczki nie otworzyłam, mam od paru dni niedoczas ;)

Po drugie - zdrówka dla chorych dzieciaczków, jak najszybszego powrotu do zdrowia :)

Moje dziecko nie jest geniuszem, nie siada, nie mówi mama, o kosi-kosi mogę zapomnieć... Za to jest w 90 centylu wzrostu (72 cm). No nic, muszą być i naukowcy i koszykarze... ;)
właśnie kto będzie jutro?????? ja będę!
image
image
ja bede myslami i bede wam tych spotkan zazdroscic :((( bo jak tak dalej pojdzie to spotkam sie z wami w lato hahhahah
Panna ale się uśmiałam:))))
Kostek z Elizą mogą zakładać drużynę:)))

Ja będę jutro choć trochę się spóźnię bo na 10:30 mamy szczepienie.

Dzynka podaj maila to podeślę Ci tą książkę o nauce zasypiania:)
imageimage
hehe
ano
moja też nie siada ani kosi kosi nie robi :P

A zabawy w sroczka kaszkę ważyła w ogóle nie rozumie :P i się nie bawi :P
i odnośnie jedzenia - po 200! ml kaszki ( na mleku mm) po półtorej godzinie znów była głodna !
policzylam ile wydalam na leki przez te 3 tyg i wyszlo cos kolo 500 zl @!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w****
nikaaa kurde az ciezko mi uwierzyc ;)
Morela a to bedzie wasz pierwszy lot?
A nie wiesz może, jak to wygląda w praktyce - czy dziecko siedzi na moich kolanach? A co z wózkiem, bo słyszałam, że przewozi się go za darmo.

Nyzosiu - moja teściowa pytała w ubiegłym tygodniu i poinformowano ją, że czeka się ok miesiąca. Jeśli chcesz wyrobić paszport dziecku musisz mieć jego zdjęcie, metrykę i muszą się stawić oboje rodzice do podpisania. A - i jeszcze trzeba mieć kwit z opłatą paszportową.

Aniu - a gdzie się wybieracie?

Mjakmamo - dzięki za linki. No właśnie takich grubszych bucików szukam.

Panna - ja wpadnę jutro po wykładzie na chwilę, tak więc wezmę swój towar ;-) Hehehe
image
wozek skladasz przy schodach przy samolocie i laduja go jako bagaz i nic nei placisz ale przy kasach naklejki ci naklejaja
Tak lecimy pierwszy raz, dziecko na kolanach :)

A wozek mozna zdac razem z bagazem, lub jak pisze mjakmama dopiero przed samolotem
image
Dzięki mjakmamo!
Trochę się dziś zestresowałam tą decyzją :-) Jak dobrze mieć doświadczone mamuśki na forum ;-)
image
Morela, a dokąd lecicie?
image
Do Dortmundu
image
kurde nas tez nie bedzie, wiec i nowe kaszki beda musiały poczekac:(

nilkaa, taki zarlok z Twojej małej...a ona chudzina...pozazdroscic:p
no leki niestety w h....kasy pochłaniaja...
image
Ale Wam zazdroszczę!!!

Akacja dzięki za informację. Chyba teraz na spokojnie wyrobię jej paszport żeby później się nie stresować.
imageimage
Panna ja tez bede;)

Ja wlasnie tez musze Ami paszport wyrobic;) Lecimy na Wyspy Kanaryjskie a dokladnie na Lanzarote:) 5h lotu ale mysle ze damy rade:)
żarłok .. ja nie wiem gdzie ona to wszystko mieści ...
mmmmm Wyspy Knaryjskie....takim to dobrze:)
image
ależ Wam dobrze :)
image
image
Ulalala no to teraz już w ogóle zazdroszczę!!
imageimage
Teraz to Wam szczęki opadną - my mamy zamiar wyjechać na trzy dni...w Bory Tucholskie ;) :)) Choć też bym chciała gdzieś dalej polecieć..

Biorę kaszki dla wszystkich oprócz Aśku i Ssabinki w takim razie. Do zobaczenia w Gdańsku :)
ja też zazdroszczę :)

Dla dbających o linię i nie mających benefitu ( mi wciąż nie opłaca się brać karty dla osoby towarzyszącej :( )
http://www.sweetdeal.pl/home/Trojmiasto/?utm_source=sweetdeal&utm_medium=Newsletter&utm_campaign=sweetdeal_newsletter_Trojmiasto
panna:
u nas podobnie - na pewno rodzinne strony - tylko jeszcze nie wiemy gdzie :P
boziuuu, ja mam juz dosc rozpoczynania dnia o 5.50- kurcze co do minuty...
jest 7.30 a młody juz tak jedzoli:/ a ja do 10 go musze przetrzymac:( kurcze zima spał do 8, potem 7.30, 7 a teraz to juz przeginka....

a wogole to kiedy to przywiazanie do mojej spodnicy sie skonczy? dziecko bawi sie pieknie, juz dawno nie miałam takiego aniołka, ale tylko jak z nim jestem...jak tylko znikam w korytarzu to płacz jakby mu jaka krzywda sie działa....ja jestem sama i wszedzie musze go ze soba tarmosic normalnie:(
image
asku u nas to samo :/ patrzac na starszego Marcelka to chyba szybko nie minie :( Pati wstała o 7.15 ale za to kolejna noc bez żarcia :))) Marcelek wstaje o 5.50 - to w lato chyba o 4 będzie wstawał :P a tak serio - może za dużo w dzień śpi??

przy bc jest parking?
image
image
My znow 7 z minutami na nogach:P.

Wczoraj tak sie cieszylam ze mam tak ruchliwe dziecko i co? Bylismy wczoraj na rehabilitacjach i to robi zle zle sie podnosi, mam za nim chodzic i poprawiac do prawidlowej postawy ktorej on nie lubi woli po swojemu super:( ciezko bedzie

A dzis w nocy do 24 spal ok potem pobudka o 1 ale na smoka a o 2 taki placz:( nie wiedzialam co mu jest:( posmarowalam dziaselka zasnal jakos przed 3 potem i tak co godzinke pobudka na przytulenie i UWAGA butle zjadl dopiero o 6.

No nas dzis nie bedzie:( autem to jeszcze ale autobusem i kolejka mi sie nie chce:P

Wczoraj zrobilam malemu obiadki i pierwszy raz dodalam buraczka dzis zje zobaczymy jaka bedzie reakcja :)
image
image
madziulka ja to samo mojemu ł. mówie, ze w wakacje to 4 i heja do zabawy:(
za duzo to on nie spi....pewnie zabawa ze mna jest taka zarabista ze juz doczekac sie nie moze i pewnie dlatego jak kogucik..
image
Ja was wszystkie przebije. Mój synek wstał dzisiaj o 4:45, a co najgorsze tak jest prawie codziennie. I co ja mam mówić jak jeszcze do pracy chodzę. Normalnie pochlastać się przyjdzie.

Mój mąż widzi chyba jaka jestem już wykończona, zdołowana i znerwicowana i na Dzień Kobiet wręcz wygonił mnie na striptiz męski, który był organizowany w naszym mieście. Byłam wręcz zaskoczona bo on należy do tych lekko zazdrosnych. Chyba rzeczywiście jest ze mną źle. A jeśli chodzi o striptiz to organizator chyba poskąpił pieniążków bo ten striptiz był mało profesjonalny. No ale chociaż się trochę pośmiałam z koleżankami.

A my w weekend będziemy uczyć małego samemu zasypiać i może jak się uda ograniczyć jedzenie w nocy bo tych karmień jest coraz więcej. Niedługo to klusek z niego będzie.
image
W sumie to my jedziemy do 3 gwiazdkowego hotelu, juz sprawdzonego bo tam bylismy i wcale drozej niz egipt czy grecja nie wychodzi;) A jest tam naprawde super
Mały problem.
Aśku, Nyzosia - miałyście taki sam zestaw orkiszowa i jaglana i dla jednej z Was nie ma jaglanej. Może zamiast tego być ryżowa? (też bezmelczna)?
Sori wielkie, zamówiłam o jedną za mało najwidoczniej....
Panna a moja orkiszowa jest jednak?:)
Czy ktoras z Was wybiera sie do biedronki po te bodziaki?
Jest o jedną orkiszową mniej właśnie :( Trzy laski chciały - dwie dostaną.
Jak nie chcecie tej ryżowej, to oddam Wam kasę. Tylko powiedzcie komu.
Hm ja zamawialam jedna ryzowa i tak wiec wolalabym dwie rozne no ale zobaczymy:)
Ania ja się wybieram - jak zdąże
image
image
Madziulka pisze na priv;)
dzisiaj jest dzień mężczyzny, dziewczyny ;) Życzenia składać! :)
My obchodzimy 30 wrzesnia:)
Aniaa my tez :))
Co do kaszek mnie jest w sumie obojętnie bo moja i tak ich nie je:))))))

Eee Panna 3 dni wakacji to też coś. ja co najwyżej mogę pojechać do teściów pod Malbork:((((

Ale mi się jakoś słabo dzisiaj dzień zaczął. Dostałam @ buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
I mój mąż odebrał moje wyniki rezonansu i cholera mam jakiegoś naczyniaka w głowie!!! jeszcze nie wiem co to ale już się wystrachałam!!!!

Hela budzi się o 6 ale ja ją biorę do siebie odwracam się do niej plecami i ona za jakieś 10 min też śpi:))))) może tak spróbujcie....
imageimage
Madziulka parking jest. darmowy:)
imageimage
nyzosia miejmy nadzieje ze nic powaznego.
Co do @ to czas najwyzszy hehe:) mnie lekko krzyz pobolewa to zaraz bedzie drugi ciekawe czy tez taki lagodny:P

U mnie nie dziala olewanie malego bo on na mnie wlazi na brzuch a to plecy glowe pluje we mnie ciagnie za wlosy:P

No i zazdroszcze wszystkim wakacji urlopu itp!!!!! My nigdzie nie pojedziemy:( wszystko w mieszkanie ladujemy a tak bym chciala naladowac sie!!!!!!!
image
image
a i jest plus @ powrocila mi ochota na seks:P
image
image
No właśnie ciekawa jestem jaki będzie ten @. Na razie nic się nie dzieje....

He he moja nie włazi bo jak śpi w śpiworku i jak jeszcze ją przygniotę kołdrą to nie ma szans żeby się ruszyła:)))
imageimage
He he Ssabinka no zobaczymy jak to u mnie będzie bo ja dalej będę dojną krową:)))
imageimage
No gdybym tak malego przygniotla to by sie darl on ma swoj charakterek nikomu sie nie da hehe jak bedzie starszy to sie wykoncze przy nim juz widze jak pyskuje. Musze go naprawic:P bo widze ze ma moj charakterek
image
image
He he moja Hela jest grzeczna:))))
imageimage
Ja już parę razy czułam, że @ się zbliża, ale na razie spokój. Ciekawe, jak długo..
Nyzosia, to czeka Cię jeszcze rajd po lekarzach, mam nadzieję, że wszystko będzie ok i się szybko wyjaśni :)
Super ze tak cie slucha:) Mi sie wydaje ze Fifi mnie olewa i potem ma taki usmiech " a gadaj se"

Panna ja tez tak mialam ze przed @ czulam pare razy jakis ponad miesiac ze zaraz dostane no az wkoncu dostalam hehe
image
image
u mnie na razie śladu po @ nie ma ...
Ale jak się karmi co półtorej godziny to raczej nie ma się czego spodziewać :P

Nyzosia:
słabo z tym naczyniakiem :(, jakby co to mogę podpytać siostrę do jakiego lekarza z tym się udać ...
napewno wszystko sie wyjasni i nie bedzie powodu do zmartwień Nyzosiu, najgorzej teraz jest sobie filmy wkrecac...

u mnie szans na przyduszenie M. nie ma...moj to taki drugi Fifi tylko mniej r******y:ppp ale charakterek to uuuuuu....tak jak Panna- Ty zawsze dasz rade odwrocic uwage Kosteczka...u nas nie ma bata...jak sie rabnie, albo zabiore mu cos to bedzie sie taaak darł ze wspolczuje sasiadom...u nas nawet kołdra fruwa bo młody czuje sie chyba pod nia zniewolony:p

takze ssabinka, jak chłopaki beda starsze...to czuje ze niezle beda broic:)
image
Hehe to czytam, że tu niezłe rozrabiaki nam rosną hehhe To ja mojego też mogę zaliczyć do tego grona, co prawda nie płacze ale wszedzie zglada, wsyztsko wyciaga, psuje, wlazi tam gdzie ja bym o tym nawet nie pomyslala hehehe, nawet sekundy w miejscu spokojnie nie posiedzi.....smieje się, ze ma jakieś owisiki, wierciki w tylku heheheh
ja zawsze mówie "dynamit w tyłku" :)
image
hej ja tez w tym roku nigdzie nie jade. probuje pisac z malym na kolanach a to trudne. broi broi po swojemu juz tez dzis przezylismy chwile grozy. macie dzis potkanie super:)moj samochod prawie narawiony i tez wtedy was odwiedze. bycie 3 miechy bez samochodu to straszne;/.
Mjakmama to nie fajnie z Emilką. Dużo zdrówka życzę!!!
U nas już dużo lepiej. Dzis ostatni dzień antybiotyku. I jak jutro bedzie taka piekna pogoda to wychodzimy na 20 minut, super :-)
Nyzosia napewno będzie wszystko ok. Tylko sobie niczego nie wkręcaj... :-)
Ale Wam zazdroszczę spotkania. Może za dwa tygodnie uda się mi wyrwać z pracy i wpaść na chwilę, ale zobaczymy jak to będzie jak już zacznę pracować :-)
Co do wakacji to my planowaliśmy w sierpniu pojechać na dwa tygodnie do Włoch, ale jesteśmy już tak spragnienie wakcji bo nie bylismy nigdzie w zeszłym roku, że jednak w maju planujemy na tydzień polecieć do Turcji :-). Właśnie jesteśmy na etapie wybierania hotelu. Będziemy jechać z moją siostrą, jej mężem i 1,5- roczną córeczką, tak żeby nawzajem móc się opiekowac dziećmi. Do tej pory to potrafilismy nawet z 3 razy do roku gdzieś jechać/lecieć a teraz cienko to widzę z powodu remontu domu. Ale to jest coś za coś. Zawsze możemy pojechać do moich rodziców na wieś, albo do domku teściów na Kaszubach :-).
image
hejka :) nie bede klamac, ze nadrobilam watki bo to jest chyba niemozliwe hehehe taką macie produkcje :)

u nas w sumie nic nowego.. ja bedac z mlodym na codzien nie widze wiekszych zmian ale moi tescie wrocili wczoraj z Kuby i byli w szoku, ze mlody przez tydzien tak sie zmienil :)

aaa...wlosy mlodemu obcielam..podobno nie mozna przed roczkiem ale mial taką grzywe, ze mu w oczy wchodzila wiec skrocilam ja o caly 1cm :P:P:)

moj spiworek juz w drodze wiec od poniedzialku ruszamy zzzz spacerowaaa :):)
image
nyzosia wcale sie nie przejmuj..wiadomo, ze trzeba miec swiadomosc tego czegos ale dopoki lekarz nic nie powie to nic sobie nie wkrecaj! moj chlop tez mial rezonans jakies 4 lata temu i mial wielkiego bo ok 3cm naczyniaka w placie skroniowym i kazali mu robic co jakis czas badania kontrolne czy sie nie powieksza..na ostatnim badaniu wyszlo,ze nie ma po nim sladu :):):)
image
Teraz doczytałam nyzosiu - dużo, dużo zdrowia mamusiu!!!

Spotkanie było świetne, szkoda że musiałam tak szybko wyjść.
Yecath - powodzenia na zaliczeniach :-)

No nic, w drogę do pracy :-(
image
Dzięki dziewczyny. zapisałam się na poniedziałek do lekarza zobaczymy co powie.

My po spotkaniu pojechałyśmy jeszcze do mojego męża do pracy. tam Hela postrzelała wszystkim uśmiechy i teraz śpi:))))
imageimage
A co tu taka cisza????

Zapomniałam napisać nasze dzisiejsze wyniki z ważenia i mierzenie: waga 7710g (50 centyl) wzrost 70 cm (50 centyl):)))) tak więc Hela zapisuje się do drużyny średniaków:)

Czarnakawa rozmawiałam z panią dr na temat diety i powiedziała że może do roku być na samym mleku....i że się nie stresować tylko próbować. że jak przybiera prawidłowo to spoko.
imageimage
Madziulka:
podpatrzyłam w wątku mam listopadowych: http://www.zmienpieluche.pl/filmy/Cwiczenia_na_obracanie_niemowlakow,18.html

Ja planuję z moją ćwiczyć ... czas aby się nauczyła przewracać na brzuszek.
Faktycznie cisza:P Dziewczyny chyba poklucily sie na spotkaniu hehe

Ja dzis z kolezanka pospacerowalam i z maluchami i opowiadalismy sobie o porodzie i po ze smiechem wszystko:P wtedy to nie bylo smieszne ale teraz :P

I wiecie co? leze sobie teraz w lozku wygodnie z kompem i tostami:) jak nigdy a maly spi sam w nowym lozeczku:) od dzis ma nowe lozeczko i moze ja bede sie bardziej wysypiac. Zasnal bez problemu ale byl wykonczony moze dlatego ciekawe jak w nocy bedzie i oktorej go wezme do siebie.:P
image
image
Uuuu Ssabinka to postęp - Fifi ma swoje łóżeczko:)))
imageimage
kurcze - a mi dziecko podmienili ... prawie w ogóle nie chce jeść ...
Przy tym jest przeszczęśliwa i cały czas radosna, mogę ją znów samą na macie zostawić ... Przy czym jest bardziej żywa niż była ( aż cieżko uwierzyć że to jest możliwe)
Tak się zastanawiam czy to euthyrox tak działa? Wczoraj dostała pierwszą dawkę ... Ale to chyba za szybko ...

A ja coraz bardziej przeziębiona :( Dziś całą główkę czosnku zjadłam i nic ...
Nilka wydaje mi sie ze moze tak dzialac, ja jak zapomne zjesc tabsy to jestem wlasnie taka ospala i mam zly humor. A jednym z glowych objawow choroby tarczycy jest wlasnie to ze jest sie spiacym i bez energii.
no postep:) zaplakal niedawno ale dostal smoka i spi:)
image
image
Ostatni przeglądałam tylko z grubsza wpisy, bo po chorbie mojego malucha przyszedl czas na mnie i przez ostanie dwa dni, jak tylko mogłam, leżałam w łóżku. Dawno nie miłam gorączki.

Dużo zdrówka dla wszystkich jeszcze chorych dzieciaczków, szczególnie dla Emiliki.
Nyzosia, dużo zdrowia, będzie dobrze.

Jurek czuje się już lepije,wciąz ma jeszcze kaszle i katar. W poniedziałek mamy jeszcze jedną kontrolę, bo jak się przyłoży rękę do pleców to czuć jeszcze furczenie. Martwi mnie, że nie ma za bardzo apetytu, bardzo go pilnuję, żeby jednak coś jadł. Rano dostaje kaszkę na mm i jescze coś ze słoiczków, no ale trudno go nakarmić przez zamknięte usta. Pije mleczo, ale tylko z cycka, bo obraził się na butelkę, chyba dlatego, że raz do mleka dodałam mu wapna o smaku banaowym, było pysznę, ale jemu jakoś nie podeszło.

A tak ogólnie to mały robi super postepy,już prawie raczkuje, super kołysze sie na kolankach i robi rzuty do przodu, ślicznie przekłada nóżki i pokonuje przeszkody. Kojec ratuje mi życie, bo trudno go upilnować na pogłodze, o dziwo nawet dobrze się tam bawi dopóki mu się akurat nie znudzi.
image
Ciągną się te choróbska okropnie!
Dzisiaj rozmawiałam z moją koleżanką - Polą była kiedyś z córeczką Liwią na spotkaniu w Gdańsku - najpierw byli 2 tyg w szpitalu bo młoda miała zapalenie oskrzeli (chyba tylko oskrzeli) a potem chyba ze 3 tygodnie dostawali dalej antybiotyk. dopiero wczoraj przestali jej podawać lekarstwo!! masakra!!
imageimage
Aniaa:
a jaką dawkę przyjmujesz?

Bo u mnie nie ma żadnej różnicy - mogę tydzień nie brać i nic nie czuję ...

A moja córa odwrotnie - dziś więcej spała niż zazwyczaj ... aż 3 razy - 45 min, 20 min i 5 :P
A do tej pory były dni bez spania albo max pół godzinki
Nilkaa ja biore 50 na zmiane z 100. Tylko ze Eltroxin. Moze powinnas zmienic tabletki albo dawke? Bo na mnie euthyrox jakos gorzej dzialal nie wiem czemu
ja biorę 150 i czuję się znakomicie :P
tzn zawsze się dobrze czułam i w ogóle nie miałam objawów niedoczynności ...
Nilkaa ja mam wrazenie ze po ciazy mocniej odczuwam ta niedoczynnosc. Tzn czesciej zdarza mi sie zle samopoczucie . U mnie glownym objawem jest tycie i sucha skora. A teraz zdarzaja sie tez takie smutne dni:/
a sprawdzałaś hormony?
Może musisz mieć wyższą dawkę już ...

JA to jakoś dziwnie mam. Bo jedynym powodem dlaczego sprawdziłam kiedyś TSH był bardzo niski puls przy dużym wysiłku fizycznym, poza tym nic ... A miałam wtedy TSH równe 35 ...
Nyzosiu - to daj znać co ci powiedział lekarz.

A mój odpadł dopiero o 21:00. I to drugi wieczór pod rząd. Przestaje mi się to podobać :-) Nie obyło się bez płaczu i ogólnego buntu.

Ssabinko - gratuluję łóżeczka :-)

A ja mam moralniaka. Bo niestety złamałam się dziś, to chyba po szarlotce Ani :-) i kupiłam sobie i teściowej uwaga - rurkę ze śmietaną, gniazdo parzone oraz babeczkę jogurtową. I zjadłyśmy je sobie. Ja naprawde nie rozumiem, co się stało z moją silna wolą. Zawsze trzymałam dietę i nie było z tym problemów. A teraz? No i znowu mam wyrzuty sumienia :-(
image
Ja tu sobie o ciasteczkach, a tam babeczka przeżywa być może najgorszą noc w życiu.
image
Wdzę widzę ten wątek.....jak to prawda to słabo ale może to być kolejna prowokacja...
imageimage
Aaaa, to coś takiego już się zdarzało? Kurczę, że też ludzie mają takie pomysły...
image
Dokładnie takiego samego nie ale czasami na forum laski (albo i nie laski) piszą jakieś historie z kosmosu żeby wywołać dyskusję.
imageimage
Dziwne, dziwne :-) No chyba że to pracownicy trojmiasto.pl podbijają sobie wątki ;-) To jeszcze bym jakoś zrozumiała.

No ale jeśli to prawda, to współczuję dziewczynie.
image
Ha ha żeby reklamy się wyświetlały.....hahahaha dobre Akacja dobre:)
imageimage
;-)
image
rozumiem że mówicie o wątku zdrada?? tak szczerze, będąc w takiej sytuacji siedziałybyście na forum? :))) prowokacja jak nic!!!! już nie jedna tu wielce zdradzona, porzucona itepe

my po spotkaniu poszłyśmy na spacerek, potem na zakupy, jak dotarłam do domu Pati zjadła cały słoiczek zupki, zapiła soczkiem i wytrzymała 2,5 h!!! WOW :) po chwili nawiedziła nas babcia i prababcia, goście do wieczora a mała spała w dzień 1,5h tylko, nalaliśmy pełno wody do wanienki, mała tak szalała że pokój zalała :P "pływała" dyszała jak lokomotywa, nurkowała!! wasze maluchy też w wanience nurkuja??? zawału mozna dostać :) po wypiciu milka padła jak kawka :)))

Panna - zapomniałam oddać Ci za przesyłke :((( przelać ci na konto czy na nast spotkaniu?
image
image
No właśnie ja też zapomniałam Pannie dać kasę. Panna dam Ci jak się spotkamy ok:)

Madziulka moja nie nurkuje w wannie bo nie ma jak:) moj mąż nalewa jej tyle wody że ma ją do uszu.

1,5 godziny to mało???? Moja dzisiaj po tych wszystkich atrakcjach spała godzinę. potem byliśmy prawie 2 godziny na spacerze i ona nie spała ani minuty:))
imageimage
Jeśli chodzi o kąpanie i nurkowanie, to Hubcio od jakiegoś tygodnia siedzi sam w wanience. Wszystko super - najbardzie fascynującą rzeczą w tej pozycji jest gryzienie sznura od prysznica. Gorzej jak się np za szybko się odwróci. Wtedy muszę go łapać, bo robi fikołka bokiem do wody.
image
Nyzosia ale Helka jak sama widzisz nie potrzebuje dużo spania :) a Patrycja śpi zazwyczaj w dzień min 3h, dlatego twierdzę że to mało jak na nią :)

Aa już kiedyś chyba pisałam ale Patrycja jak na brzuszku leży w wannie to pije wodę - dosłownie jak kot, językiem!!! już jej z tym przeszło a znowu zaczęła :/
image
image
U nas w wanience pełne szleństwo, mały kręci się jak świderek, ciąge się przeręca, żeby skubać nalepę z kaczuszką i też pije wodę, ale z pianą.
image
nasza pije wodę z oilatum hehe ale skoro jej smakuje :] - tylko po co przegotoywać wodę do mleka skoro z wanienki nieprzegotowaną pije :P
image
image
Moja tak językiem ostatnio piła wodę w basenie!!!!

A w wannie to Hela jest hrabina - leży z rękoma do góry i czeka żeby ją umyć. nie szaleje jakoś specjalnie. chlapie tylko nogami jak się jej buzię myje. na razie jeszcze nie siedzi podczas kąpieli.
imageimage
U nas podczas kapieli tez szalenstwo. Na szczescie przewrotow nie ma. Za to chlapanie na maxa, od jakiegos juz czasu wkladamy wanienke do naszej, a ostatnio dodatkowo jeszcze rozkladamy parawan, bo inaczej cala lazienka plywa.
image
Witamy z rana:)

U nas Fifi Chlapie niezle w wannie ja nie mam sily go utrzymac bo jest myty w duzej juz i tak sie schylac mi sie nie chce. No i maz zawsze to robi potem ubieranko itp tez on.

Dzis Filip spal w swoim lozeczku do 4.30 bylam zmeczona nie chcialo co chwile mi sie wstawac do niego wiec go zabralam. Jak fajnie bylo odrazu sie do niego wtulic:) inaczej niz tak codziennie. No i wkoncu moglam sie rozlozyc:)
image
image
Ssabinka a do tej pory Filip z Wami spał tak? jak wytrzymał do 4.30 to i tak długo więc niedługo napewno pośpi do rana

Patrycja dziś wstała 6.45!! nie podoba mi się to!! niech śpi do 8 chociaż przez ten miesiąc :P i znów noc bez jedzenia :)))
image
image
Witam z rańca.

U nas synek chyba nie będzie wielkim pływakiem bo niby lubi się kąpać ale szału nie ma. Taki lekko wystraszony jest.

Wczoraj przestudiowałam książkę "Każde dziecko może nauczyć się spać" i twardo zamierzam wprowadzić plan w życie. Mam nadzieję, że tym razem nie okażę się "miętka" i coś z tego będzie. Boję się bo niedość, że muszę nauczyć go zasypiać samemu w łóżeczku to jeszcze oduczyć jeść w nocy. Będzie ciężko, tym bardziej biorąc pod uwagę temperament mojego synka.

Dziewczyny a jak u was jest z obcinaniem paznokci u stópek. Bo Antoś ma takie gilgotki, że nawet jak próbuję na śpiocha to się budzi, a jak nie śpi to tym bardziej nie ma mowy. Dla mnie to koszmar, zawsze się przy tym umęczę.
image
aaa i wiecie że ona co noc budzi się o tej 5.30 na żarcie - ale smok w buzie i śpi dalej - ciekawe kiedy zapomni że dostawała o tej porze jeśc hehe
image
image
Madziulka on spal sam do jakiegos 4miesiaca w kolysce a potem tak roznie i wkoncu tylko z nami.

No przy obcinaniu paznokci mlodego mozna sie zmeczeyc ale zazwyczaj wlanczam przy tym uczniaczka i jest ok:)
image
image
O kurcze Akacja sorry za szarlotke!;)
U nas tez cala lazienka plywa jak jest kapiel Ami;) Ona macha raczkami i nozkami jak szalona, probuje plywac itp;) Dlatego myslelismy zeby ja zapisac na ten basen to by sie dziewczyna wyzyla;)
U nas pobudka o 6.30, jak dla mnie stanowczo za wczesnie...
hahahaaa:) moj znowu o 5.50, ale......zlitował sie i pospał do 7.15 uffff cóż za odmiana:)

chyba pogoda sie skiepściła...:( zaraz mykam na kontrol do lekarza...mam nadzieje ze koniec juz chorobska...
image
czesc dziewuchy :)

my dzis mamy wizyte u doktorka :) ciekawe co nowego po dlugim czasie :) ostatni raz bylismy w styczniu na szczepieniu..

ja wczoraj caly dzien szorowalam lazienke na poddaszu, bo od pol roku nikt tam nie zagladal hehe, zeby sie wieczorem w wannie z mlodym wykapac..i co!!!!!! i okazało sie, ze rozpuscilam klej pod uszczelka nadmierna iloscia acze i maz musi to dzis naprawic.. :(:( a skad ja mialam wiedziec, ze wystarczy korek acze a nie pol butelki zeby przeplukac dysze od babelkow hehehe zawsze mezu to robil :):)

dziewczyny, oprocz nyzosi bo wiem ze ona jeszcze nie :):):) , czy jezdzicie juz spacerowkami?

oj ssabinka nic nie mow o zabiegach kosmetycznych.. mlody paznokcie i uszy uwielbia miec czyszczone/obcinane ale nienawidzi jak mu nosek czyszczealbo sol aplikuje..koszmar! jestem cala okopana wtedy :)
image
moja już dostosowała się do budzika męża- wstajemy 7.15 ...- ja i tak już bym nie zasnęła

A co do paznokci u nóg to ja proszę męża o pomoc - on unieruchamia w kolanie a ja obcinam. Nie ma innej możliwości ...
W sumie to dobry pomysł nilkaa, muszę wypróbować. Mały chyba mi wybaczy tę chwilową męczarnię. Jak mus to mus.

Czy wasze dzieciaczki śpią w nocy na brzuszku. Bo ostatnio mój mały jak obudzi się w nocy to odrazu przekręca się na brzuszek i czasami uda mu się tak zasnąć. Trochę się boję zostawiać w takiej pozycji ale z drugiej strony nie chcę go ruszać, żeby go nie obudzić bo jego spanie to i tak jeden wielki koszmar. A jak jest u was?
image
Do mnie dzisiaj tesciowa przyjezdza a ja ide wkoncu do kosmetyczki:) Juz chyba z 2 miesiace nie bylam, wkoncu bede wygladac jak czlowiek!:P
Nyzosiu ty tą metodę 3-5-7 stosowałaś także w nocy? Bo ja nie wiem czy zacząć narazie tylko w ciągu dnia i wieczorem czy również w nocy. Zastanawia mnie czy nocą gdy jest ciemno w pokoju mały nie będzie zabardzo wystraszony.
image
dzynka, jeśli Twój maluch chce spać na brzuchu to mu pozwol, dzieciaczki już potrafią przybierać dla siebie wygodną pozycję do spania i widocznie na brzuszku mu najlepiej, no i chyba to taki etap rozwoju też. Mój Mateusz spi co noc na brzuchu już od jakiś 3 miesięcy i widzę, że tak mu najwygodniej:):) a głowkę przekreca dosc często raz na lewo raz na prawo:) i w innej pozcji jak na brzuchu nie spi:)
a od 3, 4 dni, odkąd mały ma inhalacje mamy przespane całe nocki:) od 20.30 do 6.00 rano:):) nie wiedziałam, że po inhalacjach dziecko tak super śpi:):)::)
Ania - ja nigdy w życiu nie byłam u kosmetycznie hehe :-) Tu dopiero byłoby roboty :-)

A Hubio pospał do 7:00 i koniec. Nie dało się go uśpić. Wczoraj wieczorem też zasnął dopiero o 9:00. Mam wrażenie, że skraca mu się czas spania. Jaaaaka szkoda :-(

Chciałam się dzisiaj wybrać na dlugi wiosenny spacer, ale chyba nic z tego. Tak więc chyba pojedziemy poszukać tych bucików i czapeczki dla małego.
image
Akacja ja chodze teraz tylko na manicure, pedicure i regulacje brwi;)
Kiedys chodzilam tez na jakies zabiegi na twarz ale nic one nie dawaly tak naprawde, wiec wole sobie w domu maseczke zrobic;) A paznokcie lubie miec ladne a sama sobie tak ladnie nie zrobie, tylko pomalowac sobie umiem porzadnie :P
Dzynka my obcinamy paznokcie jak Nilkaa - we dwójke:)) inaczej nie ma szans:)

Co do metody 3-5-7 to ja ją stosowałam właśnie w nocy jak się Hela budziła o 3 i nie chciała spać. ale tak szczerze to musiałam ją zastosować tylko 2 razy:)) U nas jest w nocy włączona lampka przykryta pieluchą więc jest taki półmrok. aha i ja wytrzymywałam tylko 3 minuty:)

U nas dzisiaj nocka super!! młoda znowu nic się nie budziła do 2:30 zjadła zasnęła i spała do 8 bez budzenia!!!:))))) tak to ja mogę z nią współpracować:)

Karolla a Ty masz folie przeciw deszczową na spacerówkę? bo ja właśnie nie mam i muszę kupić:(((
imageimage
Kurcze Nyzosia spicie przy lampce? Ja to bym nie dala rady, mnie wkurza w nocy nawet budzik ktory troche swieci:P
nyzosia no wlasnie tez nie mam :( szukam na allegro i mam nadzieje, ze trafie na jakas okazje tak jak ze spiworkiem :)
image
He he mnie jest wszystko jedno. ja to przy zapalonym totalnie świetle mogłabym spać:)))
Mam tą lampkę żeby widzieć co młoda robi jak się obudzi w nocy. ale mam plan że teraz jak już szybciej jest jasno wyłączać ją.z reszta jak Helka zjedzie z łóżkiem na niższy poziom to i tak nie będę jej widziała:)))
imageimage
Karolla a w ogóle są folie?? ja chyba kupie w bobowózkach...
imageimage
Właśnie sobie spojrzałam - nowe są za 110 to żadna łacha tyle też kosztuje w bobowózkach a mam zamiar jeszcze upomnieć się o rabat:)
imageimage
My z mężęm przez pierwsze trzy miesiące jak mały się urodził też spaliśmy przy lampce. Ja nawet do tego stopnia zgłupiałam, że spałam przez całą noc na jednym boku, żeby widzieć co dzieje się z małym. I tak mi do tej pory zostało. Na tym drugim boku jakoś licho mi się leży.

A z tym spaniem na brzuszku to masz chyba racje gwiazduś. Widocznie tak mu jest wygodniej i krzywdy sobie chyba nie zrobi, przecież już duży chłpo z niego.
image
My jezdzimy w spacerowce jakos juz w styczniu do niej wskoczylismy. Nie mamy foli do tej pory jeszcze:P

Sukces:) mlody pomarudzil ale zasnal sam w lozeczku troszke w dziwnej pozycji i nie w tym kieunku co trzeba ale ok:)

A wogle to nie kupowalismy wczesniej lozeczka bo nie ma takich malych a my mamy takie filary w pokoju i na dlugosc max 110. Dlatego byla kolyska a teraz jak juz jest starszy wstaje itp to kupilismy lozeczko turystyczne znalazlam takie mniejsze i jest ok:)
image
image
ja tez zamontowalam spacerowke i folia od gondoli pasuje mi na spacerowke ;)
Madziulka witaj w klubie, u nas Mati od dwóch dni też wstaje o 6.45 :(

Karolla my wciąż jeździmy gondolą :) Raz tylko zrobiliśmy rundę spacerówką, ale Mateusz nie był tym zbytnio zachwycony. Zrobiliśmy mu taką pozycję półleżącą, żeby więcej widział, a on chwilę się porozglądał, po czym zaczął się wyginać i marudzić, bo spać mu się zachciało i wolał na płasko. Więc opuściliśmy mu oparcie i sobie lulał.
image
a ja zauważam coraz wiecej zalet swojego wózka bude mam taka od spacerówki że dziecko jest zakryte dużo od wiatru i moge ja tak zaciągnąć do przodu ze zakrywa mi tak ze przeswit z przodu jest tak na 30 cm i dziecku nic nie swieci :)

co do kapania to moja lubiala kopac nogami ale teraz kapanie idzie nam szybko i przestala to robic bo kapi ja ne glodzie :)
my jeszcze gondolą jeździmy, ale jak w kwietniu będzie już ładnie to na spacerówkę się przesiadziemy - no bo ileż można w gondoli jeździc :)) a tak się ostatnio zastanawiałam z tą folią - czyli jest uniwersalna, to dobrze!

Patrycja zasnęła, w końcu mogę spokojnie usiąśc i zjeść śniadanie - idziecie dziś na to wietrzysko?
image
image
niby slonce ale u nas taki wiatr ze glowe urwac moze
Madziulka ja tez mam wolne od 5 min młoda śpi chłopaki oglądają bajkę i zaraz farbami beda malowac a ja jeszcze w pizamie bo u mnie scielenie lozek, ubieranie robienie sniadania i mycie porannych garow zajmuje tyle czasu ze szok
mjakmama:
a jaki macie wózek?
ja nadal kaszlę i jeszcze katar mam :( nigdzie nie wychodzę :(
tako jumper x :) super że taka fajna spacerówka
image
image
tako jumper gt :) super tani a funkcji ma wiecej niz sie spodziewalam ten material z tylu budki jets dosc dlugi i po bokach tez super chroni noi moge spacerowke w dwie trony montowac :Dhttp://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=301 tutaj tego nie widac ale na 3 foto jest budka i moge ja praktycznie do palaka zaciagnac :)
aaaa a ja myslałam że ty też masz x :)) a czym one sie róznia hmm
image
image
skorzana raczka i desingiem hahahhaha
łeeeee :))
image
image
dziewczyny, spoko z tą przesyłką. Przy okazji :) Nawet lubię, jak mi ktoś wisi drobne, bo potem jest na kawę :)

Moja mama kupiła wczoraj młodemu dywan dziecięcy w ikei (130x160 - tak około, mogłam się rąbnąć o 5 cm). Początkowo chciałyśmy kupić tę niebieską matę z anty-poślizgiem na dole, ale stwierdziłyśmy, że dywan jest fajniejszy do ćwiczeń no i większy. (Zerkam na młodego - właśnie się przewrócił z dywanu na panele ;) Bardzo jestem zadowolona z dywanu - zrobił się taki kącik do zabawy :)

Co do kąpieli - Kostek chlapie, nóżki, rączki, całuski z kaczką - wszystko, co miłe w kąpieli. Ostatnio ką[ałam się z nim w wannie i położyłam go na kółku ratunkowym (tym, który ratował moje krocze po porodzie ;) i bardzo był zadowolony z tego "pływania".

My jeździmy jeszcze w gondoli - mamy układ: zimę przejeżdżamy w gondoli ;)
image image
Hehe Panna my tez mamy taki uklad, na razie Ami sie jeszcze nie awanturuje;) Nam sie super sprawdza ta neibieska mata z ikei, Ami ciagle na niej lezy i jej sie podoba. Juz nawet przeszla pierwsze pranie w pralce i jest ok:)
wklejajcie linki dziewczyny co tam macie z ikei? :) jaka niebieska mata?? jakaś edukacyjna Ania?
image
image
My mamy dwa dywaniki z ikei i jak je lacze to ladny kwadrat wychodzi:) i tez sie sprawdza super. Nasz pokoj juz caly wyglada jak dziecinny:P

A o jakiej macie mowa?
image
image
dywan mam taki, tyle, że zielony:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10192094
image image
panna sorki ze sie wtrace ale kiedys czytalam natemat kapania sie z dziecmi i niby to dla dziecka niezbyt zdrowe jest nawet jak mama wczesneij prysznic weznie

my u chlopakow mamy dywan ulice z domkami z komfortu i to byl straal w 10 nin stop jezdza autami po nim ale to dla starszych dzieci

taki dywan ?? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10192094
mata:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90132732
image image
mjakmama - wiem, też to czytałam, ale od czasu urodzenia kąpałam się z młodym tylko dwa razy. Mam nadzieję, że nic mu nie będzie :)

tak, dywan taki. Są też inne, ale te inne nie były tak miłe w dotyku jak ten, były takie hmm.. sztuczne. Ten jest milutki :)
image image
teraz jak sie zrobi cieplej to bede mlodemu sama kurtke zakladac a nie kombinezon wiec powinien do polowy kwietnia pojezdzic w gondoli bo w kombinezonie to juz ledwo co sie miesci..ale zobacze jak beda cieplejsze dni to juz teraz bede go wsadzac do spacerowy na krotkie spacerki :)

u nas rewelcaja okazal sie koc duzy tak zwany alpejski czy jakos tak..jest mega mieciutki i bardzo gruby...normalnie bajka..mlody uwielbia sie w niego wtulac..wyglada jak z reklamy lenora hehehe :)

a z ikei chce kupic dywan taki niebieski z krokodylami do pokoju mlodego zeby sie troszku przytulniej zrobilo.. :)
image
panna wlasnie o ten dywan mi chodzi, super jest...a co do kapania chodzi o flre bakteryjna , ktora dziecko łap[ie od mamy czy taty.. ale na moje to troche naciagane.
image
dywan i mata fajna - wogole w ikei super rzeczy sa - moj maz smieje sie z emoglabym w ikei zamieszkac :)
jakby co to polecam właśnie ten model, ale jak będziecie w IKEI to sobie same pomacacie i zdecydujecie :) ten mój to 100 proc. nylon, pewnie dlatego taki miły.
image image
my w spacerowce od połowy lutego...a teraz to młody musi jechac na pół siedzaco bo przeciez widziec musi:)

a z tym kapaniem to tez bez przesady:)
image
my póki co jeszcze się z małą nie kąpaliśmy - ale bez przesady nic się dziecku nie stanie :) fajne te dywany - mata też super. Ja właśnie tez zamierzam jakiś dywan kupić - zainspirowałyście mnie :) wiecie że Pati jeszcze śpi - szok!! 1h10min
image
image
ja mam wiekszosc pierdołkow z ikei u malego w pokoju, mam nawet ten baldachim z chmurkami nad lozeczkiem, no i przewijak z ktorego jestem mega zadowolona.. :):)
image
My spaceróką jeździmy od miesiąca i Zuzi obojetnie czym jeździ bo zaraz zasypia.
No i skończyło się spokojne zostawianie małej na kocu w pokoju i robienie czegoś w kuchni Zuzka raczkuje jak szalona i w kilka chwil jest juz na przedpokoju buszuje w butach, w każdy kąt zagląda, każdy kabel ciągnie
image
no ja nei wiem czy sie nei stanie dziecko caly czas wklada raczki do buzi czasami lyka ta wode - co innego swoje brudki a co innego mamy
aszka u nas to samo :)) kable sa ulubiona zabawka a juz wogole jak zobaczy otwarte drzwi od pokoju to daje dyla :) i wstaje przy kazdej rzeczy jaka jest w jej zasiegu - teraz musze pilnowac by miec bramke zamknieta jak zaczela zwiedzanie :)
nie popadajmy w skrajnosci z tym kapaniem, wiecej syfu dziecko spotyka na codzien niz podczas kapieli raz na jakis czas z mama :)
image
Życzę dużo zdrówka wszystkim chorym... ja powoli dochodzę do siebie, chociaż katar dalej mnie nie opuszcza, a to już 10 dni! Mała na razie się trzyma i mam nadzieję, że już ode mnie się nie zarazi.
My też mamy taką matę z Ikei, jest super, tylko, że od paru dni jest już za mała, bo Ola zaczęła się turlać po całym pokoju, a wczoraj pierwszy raz przeszła 3 kroczki do tyłu na czworaka:)
Co do kąpieli, to mała też strasznie szaleje, uwielbia się kąpać, chlapie rękoma, nogami, cała łazienka jest zawsze zalana. Mąż już ją kąpie w bokserkach, bo zawsze jest cały mokry. A wodę z wanienki też pije.
image
ja nadal uważam - bez przesady :) a jak np z kąpaniem się w jeziorze?
image
image
albo w morzu? albo basenie?
image
w jeziorze to troche co innego - pisze poprostu na co mnie uczulano podczas wizyt u dermatologa
ja sie własnie bardziej boje takiej masowki typu jezioro gdzie dzieciaki sikaja i nie tylko do wody, albo basenu niz kapieli z młodym...chociaz osobiście sie nie kapie z dzieckiem:)
image
mjakmamo, Twoi chłopcy tez raczkowali w wieku Emilki???
image
nie - oni jakis mc pozniej zaczeli raczkowac - chodzili jak meli 10 mcy
u Emilki widze troche szybciej to idzie np zeby, siadanie, raczkowanie
no wiesz, ponoc dziewczynki szybciej dojrzewaja:)
image
Dziewczyny może zadam trochę głupie pytanie ale jak wkleić suwaczek na forum?
image
moze jestem dziwna ale dla mnie to normalne, ze otaczaja nas bakterie i inne gadzety wiec im szybciej dziecko bedzie mialo z nimi kontakt to sie szybciej uodporni..kiedy smoczek spadnie na ziemie nie leze wypazac od razu ani nie robie afery kiedy pies tesciowej polize mlodego, bo wiem ze nie ma zadnych chorob, ani zadnych pasozytow a bakterie ma kazdy.

u nas raczkowania jak nie bylo tak nie ma :( chyba nas to ominie...podobno moj maz i jego bracia tez nie raczkowali..
image
* wyparzyc mialo by hehe :)
image
Dzynka - najpierw stwórz sobie suwaczek, np.na babyboom.pl a potem wklej kod jako link, do swojego profilu :)
image image
image

Uploaded with ImageShack.us
image image
A po jakim czasie widać ten suwaczek? Bo niby tak zrobilam ale nic nie widać.
image
Mate polecam, jest naprawde super. Jest mieciutka i dosc gruba wiec Ami sie mpze na niej przewracac ile chce i wiem ze glowka w parkiet nie uderzy;) Pozatym jest antyposlizgowa i z takiego milutkiego materialu:) No a przede wszaytskim mozna wrzucic do pralki i nic sie z nia nie dzieje, inna mate to musze prac w wannie:P

Co do kapieli z dzieckiem to ja sie czesto kapie z Ami, i ja to lubie i ona. Taka kapiel trwa z 5-10 min max wiec mysle ze nic jej nie bedzie a frajda jest duza:)
Udało się. Wkleiłam nie ten link. Dzięki wielkie.
image
dzynka ale masz wakacyjny suwaczek :) rewelka... :) az mi sie wakacyjnie cieplo zrobilo :P:)
image
Tak mnie natchnęło po wczorajszym pięknym dniu:)
image
Ja wcześniej bardzo chętnie się kapałam z Hubciem, ale od jakiegoś czasu wydaje mi się, że on jest juz za duzy na takie zabawy. Może przesadzam, ale lepiej szybciej niż później zachować jakieś granice. Szczególnie że to mały bo mały ale jednak facet :-)

A pogoda jest okropna - a już chciałam dziś wyciągać spacerówkę :-(

Morela a jak pogoda w Niemczech?

Panna - piękny dywan :-)

Karolla - a też mam ten baldachim z chmurkami oraz komodę do przewijania :-) Widzę że Ikea rządzi na forum :-) My jedziemy w niedzielę. Muszę kupić kilka rzeczy do domu, a małemu jakieś zestaw do nauki jedzenia. Czy jak to sie tam nazywa - kubeczek, łyżkę, talerzyk itp. A do tego oczywiście śliniak z rękawami - bo bez tego chyba się nie obejdzie :-)

A to na poprawę humoru:
http://youcandance.plejada.pl/47,20587,5,ycd_6_exclusive_tego_nie_bylo_w_tv_-_odcinek_2,1,wideo.html
image
Akacja - boję się, że po mojej długiej nieobecności na parkiecie, będę tańczyła jak Mariola... ;) czyli jak "nawalona łania" ;) Żeby tylko ochrona mnie nie wywaliła :)
image image
Cześć dziewczyny.

A własnie chcialam was pytac czy wasze dzieci bawią sie jeszcze na macie eduk :
) W każdym razie my mamy matę Tiny love i mały się na niej ślizga. I w ogole stracil nią zainteresowanie...
Jak byliśmy u lekarza to lekarka kazała zeby maly byl na podlozu nie slizgającym się. Także dziś mąz pojechal do Mama i ja po takie puzzle gumowe. Może nam posluzą zamiast maty.
No to bedziemy we dwie :-)

Ja już nawet nie wiem, czy umiem chodzić na wysokich obcasach, o pląsach z trzy razy większym rozmiarem stanika nie wspominając.

No nic. Bedziemy się wspierać przy wodopoju ;-) Jak by co to jedna drugą odprowadzi do domu. Nawet możesz u mnie spać :-)
image
My już kilka razy jezdzilismy spacerówką. Ale małemu srednio się podobało... Chyba nie pasowalo mu to ze nie widzi mamy...
Mam maclarena i super plusem jest ta opuszczana budka, któa odsłania od wiatru i słonca. Ale w takiej wihurze jak dziś to by chyba nas zwialo :)
Także na razie wracam do gondoli dopóki się nie zrobi cieplej.
kiciuchna ja mate sprzedalam mc temu :) brak zainteresowania
uważaj na te puzzle, są szkodliwe :(
Oddaj je i kup dywan :)
image image
O kurcze... to po co to mają w sklepach?!!!!!!!!
O kurka nie wiedziałam z tymi puzzlami.
My kupiliśmy małemu też puzzle piankowe ale trochę inne, z serii Disneya. Ciekawe czy one też są szkodliwe. Korzystaliśmy z nich ok. miesiąca jak mały jeszcze się nie czołgał, teraz leżą gdzieś w kącie.
Muszę koniecznie je sprawdzić i jak coś to wywalić.
image
Na opakowaniu jest napisane: Wykonane z nietoksycznych materiałów. Produkt został wyprodukowany zgodnie z normami UE. Ścisła kontrola produkcji zapewnia najwyższa jakość i bezpieczeństwo produktu....

Sama nie wiem
też czytałam o tych puzzlach

mała ponownie zasnęła hehe więc znów mam chwilkę, mieliśmy gości, dla małej i dla nas robi się zupka a ja leniuchuje :P rano spała 1,5h!! może ze 3 razy w życiu jej się zdarzyło

dzwoniłam do pediatry i 1 kwietnia mamy wizytę w OWI od razu z rehabilitantem - ciutke tego nie kumam, tak bez neurologa?? hmm troszkę się czeka

Nilkaa zapomniałam dzięki za linka odnośnie ćwiczeń - ćwiczysz z Elizą - i tak jak na filnie jest na golaska - tak Patrycji zaczyna się więcej ruszać właśnie jak jest goła. Fika nieźle.
image
image
my na razie w ubranku ... muszę spróbować bez :) - no ale dziś już zaczęła powoli przewracać się na brzuch ... a tak naprawdę to wczoraj tylko raz się z nią bawiłam z przewrotami ....
Szybko działa i naprawdę jej się podoba
Kurczę a moja młoda nie lubi leżeć na podłodze...w kojcu tak ale jak tylko położę ją na parkiet jest ryk!!! nawet jak matę jej położę na podłodze to ryczy. ona by tylko siedzieć chciała...

U nas kąpiel z małą nie wchodzi w grę bo nie mamy wanny:)))

Tą z YCD widziała....dobra:))))

Byłam dzisiaj w Biedronce i kupiłam Heli 2 body:) duże strasznie są.

Kurcze widziałyście to trzęsienie ziemi w Japonii?? Masakra!!!
imageimage
W Niemczech juz podobno wiosna :) Oby tak bylo jak juz tam bedziemy. My dzis z domu nie wychodzily, tak wieje, ze nie chce mi sie :/

Ech nasze mieszkanie jest nieprzyjazne dzieciom, nie mamy ani jednego dywanu i tak sie zastanawiam czy jakis kupic czy obejdzie sie bez... Tylko troche kiepsko Matiemu sie poruszac, koc na parkiecie sie slizga, na samym parkiecie tez slisko, tylko na granicie Mati pelza, ale same raczki maja "przyczepnosc" bo kolanka juz sie slizgaja
image
nie wiem, jakim cudem to się stało...
image image
panna, Kostek ma dzis imieniny:) najlepszego:)
image
Morela zaraz bedzie cieplo wiec bedzie popylal w krotkich spodenkach lub body :) nasza mloda po parkiecie jakos daje rade :)

widzialam art ale nei wiadomo z niego czy zle zapiela czy cos z fotelikiem nie halo - szkoda dziecka
panna slodkosci dla Kostka :)
Dzięki, ale muszę napisać dementi - Kostek miał imieniny w Andrzejki :)
image image
o kurcze 88 000 zaginionych ....
a co tam niech chlopak dwa razy obchodzi :)
Katastrofa w tej Japonii....

No nic. Zbieram się do teatru. Mama ma dziś wychodne ;-) Zobaczymy jak teściowa z mężem sobie poradzą. Ale coś kiepsko się czuję, mam nadzieję, że mnie jakieś choróbsko nie łapie i się nie rozłoże ...
image
kojarzycie dziewczyny taki artykuł żeby nie zostawiać płaczącego dziecka - kiedyś o tym rozmawiałyśmy pamiętacie? żeby zaspokajać potrzeby dziecka do 6 miesiąca??? nie wiem czy dobrze kojarze albo Nilkaa albo Morela tu wklejała link - wkleiłybyście? potrzebowałabym dla pewnej osóbki :))

za chiny nie znajde tego w tym całym potoku naszych postów :)
image
image
Akacja miłego wieczoru.

Ja mam dzisiaj spotkanie wspólnoty a wiecie u nas to Alternatywy 4:))) więc pewnie będzie ciekawie...

Mąż obniżył Heli łóżeczko i jak ją wsadziłam do niego to pierwsza reakcja była nieciekawa...przestraszyła się. Ciekawe jak będzie w nocy. bo nie dość że jest niżej to jeszcze teraz mnie nie widzi....
imageimage
Madziulka dawaj zdjęcia!
imageimage
aaa zapomniałam!! wieczorkiem prześle - fajoskie zdjęcia Antosi są, z Panny dobry fotograf :)

aha i my nie śpimy przy lampce, pierwsze 3 miechy spaliśmy a potem koniec z tym :P zapalona jest jak zasypia, potem jak idziemy spać to po prostu gasimy.
image
image
My dzis poszlismy do lekarza bo maly cos kaszlal pare razy i wydal mi sie nie wyrazny ale osluchowo nic nie bylo tylko lekko czerwone gardelko dala nam tylko wit c i syrop drosetux.

Ale przedchwila wydawalo mi sie ze jakis goracy jest zmierzylam mu temp i ma 38,27. Od ilu sie zbija takim malucha bo nie pamietam.

A ten link na poprawe humoru dobry :)
image
image
Hmm od 38,5?? chyba tak pisały dziewczyny.

Ssabinka moja czasami kasze w nocy i rano ale mi się wydaje że to od tego że jest sucho w mieszkaniu. może u Was też?
imageimage
My tam od początku gasimy światło i Mati w ciemnościach zasypia.

Madziulka ja pisałam o tym natychmiastowym zaspokajaniu potrzeb do 6 m-ca, tylko nie było do tego żadnego artykułu. Z Annia chodzilysmy na warsztaty psychologiczne i tam panie psycholog o tym mówiły.
image
a ja właśnie szukam stroju na chrzest - budżet nieograniczony i mam zaszaleć ...

Wybrałam na razie:
http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/Szydelkowy-komplecik-do-Chrztu-Ambrozja/621
http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/Polarowa-pelerynka-do-Chrztu-ART/392

Sporo kosztuje jak na jeden raz ... ale to takie śliczne :)
nyzosia pewnie jest sucho. Ale moze to tez zeby? mielismy ostatnio takie dwie noce ze sie budzil i nie mogl zasnac po masc jakos sie udawalo. Nie wiem, on wlasnie jest suchy i nie kaszle czesto.
image
image
ssabinka moze faktycznie sucho..

my po wizycie kontrolnej i w sumie nic nowego.. mlody rozwija sie normalnie..wazy 9800 wiec tez ładnie :)
no i pan doktor byl dumny, ze tak wzielam sobie do serca jego rady co do posilkow mlodego :) hehe :)

my mamy w sypialni taka lampke w kontakcie co to sama sie zapala kiedy robi sie ciemno ale ona daje tylko takie swiatelko jak telefon komorkowy wiec spoko ja tam moge spac :)
image
Fifi juz spi. Zobaczymy co da nam ta nocka.

Ja w nocy jak podaje mleko czy cos to zasze tel swiece zeby nie wlanczac switala bo on wtedy otwiera oczy a tak to ma zamkniete:) no i ja wtedy tak sie nie wybudzam
image
image
Chyba właśnie taką lampkę do kontakty muszę kupić tylko cena mnie odstrasza bo takie małe coś a kosztuje 60 zł:)

Nilkaa pelerynka super:) my mieliśmy do kościoła biały kombinezon (no ale to był grudzień) a na obiad po młoda miała granatową sukienkę next'a:))) z resztą to zdjęcie mam na fb. jakoś te białe sukieneczki do mnie nie przemawiają:)
imageimage
to tak jak do mnie nie przemawiaja biale atlasowe garniturki :)
image
Moja spi w zasypia w ciemnosciach ale chlopaki maja taka lampke konstelacje daje malo swiatla a super widok :) http://allegro.pl/zolw-projektor-gwiazd-led-lampka-noc-kurier-24-i1480445366.html
świetna ta lampka!!

Nyzosia wysłąam zdjęcia - mam nadzieje że nie zagraciłam Ci skrzynki - bo ich nie zmniejszyłam w poszło 6 meili :P

ajjj szkoda - myślałam że to był artykuł :(( muszę wymyśleć coś innego :)

Mi się nie podobają takie stroje a jak miałabym wydać 200zł na raz :/ ja miałam strój chłopięcy bo po chrześniaku :) a w domu miałą sukienke HK :P i nie raz ją założy jeszcze kurdupel mały. A wiecie co - moja mama znalazła nasze książeczki zdrowia -tzn moją i mojego brata i wiecie że ja mając 6 miesięcy miałam 73cm i ważyłam 9kg!!!! ja to byłam dopiero kurdupel :))

Karolla a jak dostosowałaś się do rad lekarza? opowiadaj tu
image
image
Nyzosiu, Panno - nie mogę otworzyć galerii żadnej przed 3.03 - jestem zalogowana. Coś powinnam zrobić, żeby móc ją otworzyć i ściągnąć zdjęcia?
[image
nie mając 6 miesięcy tylko 13 miesięcy!!!! hehe
image
image
Madziulka lampka naprawde rewelacja dostala ja emiluska pali sie w 3 kolorach i sama sie wylacz po 20 min :) i do niej jest certyfikat w ktorym sobei wpisujesz dane zolwia :)
mjakmama Fifi wlasnie ma taka lampke zolwia:) Jest fajna:) Dotal od kolegow z pracy meza.Wydaje mi sie ze posluzy mlodemu:)

madziulka to faktycznie malutka bylas i chudzinka:)

a ja znow wcinam tosty yyyyyyy tyle sera tyle kalorii jeszcze bym zjadla popcorn i wypila redsa zielonego tylko kto pojdzie do sklepu???
image
image
a nie sorki mamy innego zolwia zaraz poszukam
image
image
my tez dosalismy z pracy :)
o takiego mamy http://allegro.pl/lampka-zolw-morski-magiczne-konstelacje-cloud-b-i1501527089.html Swieci albo na zielono albo na niebiesko albo kolory razem jest do tego ksiazeczka w ktorej sa narysowane rozne konstylacje ktore mozna potem szukac na suficie:P itp do tego moga swieci zwierzatka morskie ktore sa na skorupie
image
image
tu chyba lepiej widac http://allegro.pl/zolw-morski-lampka-oryginalny-cloud-b-konstelacje-i1493251170.html
image
image
lampka naprawde fajna..z fishera tez sa podobne projektory...no my musimy poczekac az mlody sie wyprowadzi z naszej sypialni do swojego pokoju to moze wtedy mu kupie hihi :)

a rady naszego lekarza to glownie to,zeby trzymac sie godzin to znaczy o konkretnych porach konkretny posilek, dwa nie dawac sokow do picia tylko wode, trzy nie dawac przekasek typu flipsy, chlebek ani biszkopty, no i trzymac sie raczej klasycznych potraw im mniej udziwniania tym lepiej.. :) tyle no i najwazniejsza rada ktora zastosowalam juz po 3 miesiacu a mianowicie brak karmienia w nocy.
image
z bwszystkim sie zgodze ale z flipsami i chlebkiem nie - kiedy dziecko ma go jesc ?? jak skonczy rok w ramach kanapek???
rozumiem że to po to by nie tuczyć malucha tak???
u nas karmień nocnych nie ma hip hip hurraaaa :)) flipsów, biszkoptów i chlebka też nie. Głównie pije wodę ale po zupcę daję jej soczek jabłkowy, śliwkowy ale mocno rozcieńczony po to by z kupskiem się nie męczyła i też w sumie stałe pory mamy. Na zupkę już mamy porę - najlepiej po spacerze :) tylko owoców nie mam gdzie wcisnąc i kaszki :/ chyba poczekam z tą kaszką jeszcze.

A wiecie że Pati dziś pluła słoiczkiem? :) już zapomniałam jak to jest, zupka nie zdąrzyła się ugotować, a ona pluła i w ryk, więc szybko zblenderowałaam, małą na rękach, tu trochę picia dałam i miseczkę mojej zupki pochłonęła :) ahhhh :))) i na tydzień spokój z obiadkami dla niej
image
image
nasz maly to troche inna bajka bo od samego poczatku jest badany pod kierunkiem alergii pokarmowej ktora mogl odziedziczyc po moim mezu..wiec ja scisle sie trzymam tego co mi lekarz powie.. a skoro on uwaza, ze mlodemu nie mam dawac chleba ani flipsow to nie jest to moje "widzi misie"
image
Zuzko - sprawdziłam, też mam ten sam problem :) Może Nyzosia teraz coś robi w ustawieniach, poczekajmy chwilkę :)
image image
Hej ;)

nadrobiłam wszystkie wpisy ;) ale "jedziecie z tematem" ;))

boże , moje dziecko ma niespożyta energie, nie da się jej niczym zmęczyć ;/ wyczaiła ze można rozsznurować ochraniacz w łóżeczku i teraz to jej ulubione zajęcie przed snem ;/

my dziś byliśmy na wizycie u gastroenterologa i pan nam powiedział ze mamy wprowadzać gluten, mogłaby któraś z Was nap jak to się robi ? mi tylko powiedział ze ma to być do obiadku, najlepiej zupy

powiedział tez ze możemy dawać jej biszkopty i chlebek...co lekarz to inaczej ;) na wzmocnienie ma dostawać przez mieisac probiotyk, kurcze za niego zapłacimy miesięcznie ok 250 zl ;/ masakra z lekami dla dzieci ;/ a i co najważniejsze jesteśmy już zdrowe;)) pozbyłyśmy się wszystkich chorób ;))
image
no super wieści!!! ja kupiłam kaszkę manną gotową chyba nestle, zalewam kapkę wrzątku ,mieszam i pół łyżeczki dodaje do zupki
image
image
No to gratulacje! :)
Jeśli chodzi o gluten i stopniowe wprowadzanie - pamiętaj, że chleb i biszkopty (czy raczej takie ciasteczka) to też gluten, więc na początku nie dawaj wszystkiego naraz. Ja dawałam po prostu kaszkę z glutenem (proporcje: 30 ml wody na 1 łyżkę kaszki (jak jest na mm, jak nie to jeszcze miarka mm do tego) i z tego dawałam: 1szego dnia: pół łyżeczki, drugiego: łyżeczkę, trzeciego dwie, i po jednej łyżeczce aż doszłam do dawki 30 ml kaszki, za jakiś czas zwiększyłam do 60 ml i teraz już dajemy 120-150 ml.
Można też gotować kaszkę mannę i dawać do zupek, obiadków... Też małymi kroczkami.
image image
karolla czyli tyczy sie to tylko twojego dziecka ??
panna to Wy ekspozycji na gluten nie robliście??? my nadal dajemy pół łyżeczki tak jak jest w schemacie
image
image
przyszla mama widocznie Twojej Malej jest to potrzebno skoro tak powiedzial lekarz,kazde dziecko jest inne i kazdemu co innego jest potrzbne..moj nie moze chleba narzaie to nie bede mu na sile wciskac...nie mozna wszystkich dzieci jedna miara mierzyc co nie?! i byc ekspertem w kazdej dziedzinie :):):):P:P:P no my tez zaczynamy od jutra gluten wprowadzac, NASZ pan doktor NAM kazal podawac gluten w postaci 3g ( lyzeczka) kaszki takiej dla dzieci powyzej 10miesiaca do naszej kaszki bezglutenowej :):)
image
tak, to sa nasze zasady..o tej alergii mlodego juz nieraz pisalam :)
image
ja czytam wyrywkowo wiec nie wiedzialam ;p ;p :)))
Madziulka: robiliśmy od 5 miesiąca. zaczęliśmy od połowy łyżeczki i stopniowo zwiększałam.
image image
właśnie dlatego pomału powiedział że możemy podawać biszkopty i chlebek ale po kawałeczku, kaszka manna taka zwykła ? a i co do żółtka to kazał nam 2 razy gotować...nie kumam tego ;/ kurcze nawet dla dziecka nie potrafię gotować ale wstyd;/

a i dziewczyny zwracam honor...miałyście racje z tym gronkowcem ;) ( znów temat na tapecie ;) ) nie można sie tak łatwo nim zarazić ;) miała jakieś specjalne badania i okazało sie ze jest po prostu nosicielem, nie zaraża przez kontakt ale ma obniżoną odporność itp i dlatego ma brać probiotyk na wzmocnienie ;) powiedział że antybiotyk był bzdurą w tym wypadku.
image
2 x gortowac zoltko???
no niestety...moj chlop ma alergie pokarmowa, a brat meza jest bezglutenowcem wiec mlody od samego poczatku ma innaczej wszystko ustawione, zeby wykluczyc alergie dziedziczona. Nasz lekarz jest pediatra alergologiem wiec musze mu ufac :):) dlatego tez tak pozno z glutenem ruszamy
image
karolla a używacie kaszki żółtej bobovita ?
image
mjakmama no 2 razy ;) nie kumam tego a nie chciałam już sie głupio pytać ;) całą drogę zastanawiałam sie jak to zrobić ;) tłumaczył to jakimiś bakteriami czy coś
image
mamy kaszke nestle sinlac

dobra dziewuchy lece...bo moj maz mnie normalnie nie widuje ostatnio, najpierw mu tyłek truje zeby nigdzie nie wychodzil w piatkowy wieczor a potem siedze przed kompem heheh :):)

milego wieczoru wszystkim, do jutra rana :)papapa
image
Ekspozycja na gluten - czyli pół łyżeczki daje się dzieciom przez 2 miesiące - dopiero potem się zwiększa dawkę.
W przypadku dzieci karmionych mm 2 miesiące po pół łyżeczki a potem kolejne 2 miesiące po łyżeczce kaszki.
Takie są zasady - wiadomo najczęściej nic się nie stanie jak się ich nie zastosuje, ale tak polecają lekarze.
przyszla mama chodzi o salmonelle ale ja wybija sie gotuja raz jajo na twardo
a tych żółtych kaszek próbowałaś ? sinlac ma jakiś smak ?
image
mowisz o zoltej bobovity mannej z owocami bo to nowosc :)
mjakmama ale jak te żółtko dodać do obiadku ?? zmiksować czy jak ??
image
chodzi mi o te bezglutenowe żółte
image
dajesz 1/2 zoltka gotowanego co drugi dzien miksujesz dajesz do zupki lub obiadku ja czasami jak robilam sobie kanapki to dawalam mlodej takie male kawalki do dzioba
i kolejne głupie pytanie ;/ łyżeczkę glutenu czyli kaszki, najpierw ja oddzielnie zagotować czy wsypać do tej mojej co jej robię i wymieszać razem ? on mi w sumie kazał dodawać do obiadku czyli słoiczka ale to przecież nie gra ze sobą ;/
image
Tak, tak - ja trochę przyspieszyłam, ale pod nadzorem lekarza :) Kostek prze ponad miesiąc jadł max 30 ml kaszki z glutenem, teraz daję mu tyle, na ile ma ochotę (90-120-150)
image image
ja daję zwykłą kaszę manną ...
Ale mam też jakieś kaszki Holle glutenowe, może zacznę na zmianę.

Z kleiku Nestle zrezygnowałam bo dodają substancje słodzące: http://guardian_int.republika.pl/maltodekstryna.html ...
a któremuś z maluszków coś było po żółtku i glutenie czy wszystkie zniosły to dzielnie ?:)
image
pół łyżeczki przygotowuję z wodą i dodaję do słoiczka ... małej pasuje :)
przyszla mama jak taq lyzeczke kaszy dobrze rozmieszasz to dziecko nie zorientuje sie za bardzo :) ja nie znam dziecko ktoremu bylo by cos po zoltku czy glutenie
jeszcze żółtka niedawałam - czekam na jajka :P po glutenie nic jej nie jest i też dawałam do słoiczka czy zupki a jak nie chciała jeść słoiczków to po prostu pół łyżeczki do dzioba :)) jakiś słoiczek z żółtkiem też widziałam.
image
image
zupka dyniowa z zoltkiem gerbera :)
kurcze - to ja już wolę podać normalne żółtko a nie takie słoiczkowe ...

Aż ciężko mi uwierzyć że za 10 dni wprowadzam mięsko i żółtka do diety ...
mjakmama tylko Liwia jest uczulona na laktozę wiec jej może coś być po tym ;/ i podobno właśnie po podaniu u dziecka " zdrowego " glutenu i żółtka można stwierdzić pierwsze sygnały alergii pokarmowej dlatego pytam czy nikomu nie "zaszkodziło" ;)
image
ze słoiczka tez bym czegoś takiego nie dala ;/
image
a ja ciągle zapominam z tym mięsem a już od ponad miesiąca niby mamy podawac a podałam całe 2 razy
A Liwia dalej ma nietolerancję laktozy? po podobno to zanika po kilku miesiącach czy nawet tygodniach
image
image
a dlaczego? :) to tak jak słoiczki z mięskiem Gerbera :P
image
image
jak ktos ma ryzyko alergii to spoko :)
pewnie dlatego ze tam jest napisane ze zoltko wproszku - ja daje ta zupke i uwazam ze jest oki a zoltko w proszku to chodzi o to ze nei w kawalkach
moja też alergiczka więc też dmucham na zimne ...

Właśnie też nie chcę już podawać słoiczków z mięsem, będę sama przygotowywać.
nie no nie moge...ta lampka jest z****iaszcza!!! superrrr

sinlac jest smaczna, taka kukurydziana jak flipsy:p

ssabinka, ja własnie wciagam popcorn i desperadosa:)
image
Ja dizsiaj dalam Ami pol sloiczka jarzynowej z krolikiem:) Baaardzo jej smakowalo. A mieska narazie sama nie gotuje bo nie mam skad wziac krolika, cielecinki itp.
OMG jaka produkcja!!!

Galeria się naprawia - nie wiem co się stało...ale mam nadzieję że za kilka minut wszystko będzie ok.

Madziulka wszystkie zdjęcia doszły. dzięki!

Ja po spotkaniu wspólnoty z Alternatyw 4. Było gorąco!!!

Co do rozszerzania diety to wszyscy wiemy jak u nas jest więc nie dużo mam do powiedzenia w tym temacie. moja młoda nie je mięsa, żółtka a ekspozycja na gluten to u nas jedzenie chleba:))))
Ale nic jej nie jest i ma się dobrze:)

Przyszła mamo dobrze że z Liwią lepiej:)))
imageimage
No to ja zacznę dzisiejszy dzień:)

Dzień dobry!
Widzicie która godzina??? wyrzucam nocne ściąganie:)))) docelowo będę ściągała o 23 i potem o 7 rano:))) tak więc koniec z wpisami o 4 w nocy:))))

Dzień zapowiada się bardzo ładnie:)
imageimage
zapraszam do nowego! :)
image image
Nyzosiu - gratulację :-)

U nas też przedziwna noc - nakarmiłam małego o 24:00 a potem.... uwaga o 6:00 rano :-) Przespał ciągiem 6 godzin. On tak - ale ja nie.
Najpierw o 4:00 rano obudził mnie wracający do domu mąż, a potem o 5:00 nie mogłam zasnąć i wsłuchiwałam się, czy mały już się nie obudził na jedzenie. To jakieś niemormalne jest :-)))

Popołudniu też nie chciał jeść cyca i w ten sposób karmię go piersią tylko 4 razy na dobę. O 6:00 rano, o 12:00, 18:00 i 24:00. Jakoś szybko to poszło, hmmm

Poza tym Hubio wczoraj na widok mojego teścia zrobił minę w podkówkę i się do mnie przytulił. Chyba się przestraszył, co też nigdy wcześniej się nie zdarzało. Zobaczymy co będzie dzisiaj :-)
image
do góry