Widok

Menu roczniaka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jakie menu macie dla swoich rocznych pociech??co na śniadanko obiadek i kolacje??mi powoli kończą się pomysły...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hopsa
parowki ale tylko te o duzej zawartosci miesa, jajko na twardo, jajecznica, placuszki to wszystko o ile Twoje dziecko umie gryzc kasza na mleku, to moj lubi i je kanapki ale to akurat u niego gorzej idzie.

Obiad to zupy rozne rozniste sama robie i maly je to co my i miesko gotowane, pulpety ale u nas sie ne sprawdzily bo maly plul nimi, miesko z golabkow zje chetnie, teraz jak ma juz prawie 16mscy zje tez kotleta z piesi kurczaka ale jak drobno pokroje.

woli makaron taki bardziej rozgotowany niz ziemniaki.

kolacja to wszystko co na sniadanie a na koniec butla z mlekiem a ilosci rozne jednego dnia zje dwie parowki innego pol ale juz sie nauczylam ze je tyle ile potrzebuje nie wciskam na sile chyba ze wiem ze nie zjadl prawie nic.
Pomiedzy posilkami jakis danonek, owoc rzadziej bo tez nimi pluje, biszkopt lub flips i to wszystko a i do drzemki pije jeszcze mleko w nocy na jedna butle tez sie przewaznie budzi.
ale tak od13-14msca je to co i my.
dzieki może jeszcze ktos cos napisze??i podpowie?? ;-)
czytałam gdzies ze płatki owsiane mozna dawać słyszałyście o tym ?? tylko jak na normalnym mleku je gotować czy jak??
podrzucam Ci link bo akurat wczoraj sama szperałamm na ten temat:
http://forum.styl.fm/co-na-sniadanie-dla-rocznego-dziecka.t94413.25.htm

a do pytania o płatki przyłączam się :) wydaje mi się, że na modyfikowanym ale pewna nie jestem
[url=http://www.forumticker.net/]image

może jeszcze jakies pomysły i podpowiedzi im więcej tym lepiej ;-)
Gotuję małemu płatki owsiane błyskawiczne, ale na wodzie i dodaję jogurt owocowy lub serek homogenizowany. Polecam także płatki ryżowe i płatki kukurydziane-najzwyklejsze (dodaję je do jogurtu). Na drugie śniadanie jada także kanapeczki z wędlinką lub twarogiem z miodem. Obiad to risotto, zupki, klopsiki, mięsko pieczone z warzywami itp. A! na drugie śniadanie dostaje czasem także jajeczko na miękko wymieszane w szklance z chlebkiem lub bułeczką (bez skórki). Podwieczorek to owoce, kisiel, budyń, lub kawałek ciasta domowego (drożdżówka lub jabłecznik) czasem jogurt jeśli nie jadł go wcześniej.
moj takimi blyskawicznymi platkami pluł ogólnie pluje jak coś mu ne podejdzie pod jego gust:)także próbuj dawać to co sama jesz a bedziesz wedziala czy dziecku smakuje czy tez nie:))
Ja próbuje, sama też jadam:), wszystko, to tylko propozycje, dzieci jak dorośli- nie wszystkim wszystko smakuje,

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

do góry