Widok
Ja to robie tak:P
Kurki posmazam na maselku z sola i pieprzem.
Piers z kurczaka solę i przyprawiam na ostro (zazwyczaj kurczak po wegiersku-kamis ale to jak kto woli) wkładam do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem i piekę w temp 180-200 ok 20-30 min zależy jak duża pierś. Potem na to duuuzo kurek i duuuzo sera i jeszcze z 10min w piekarnku. Tłusto i niezdrowo ale mi mega smakuje;)
Kurki posmazam na maselku z sola i pieprzem.
Piers z kurczaka solę i przyprawiam na ostro (zazwyczaj kurczak po wegiersku-kamis ale to jak kto woli) wkładam do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem i piekę w temp 180-200 ok 20-30 min zależy jak duża pierś. Potem na to duuuzo kurek i duuuzo sera i jeszcze z 10min w piekarnku. Tłusto i niezdrowo ale mi mega smakuje;)
mam przepis na zupę z kurek :))))))
***** ZUPA Z KUREK *****
na 2l wody potrzeba minimum 0,5kg kurek.
Zagotować 2l wody, wrzucić 4 kostki rosołowe, dodać włoszczyznę startą na tarce (poza porem).
Do wywaru wrzucić pulpeciki z mięsa mielonego.
Biała część pora posiekać i zesmażyć na patelni, dodać grzyby (kurki + 10 małych pieczarek pokrojonych w plasterki), chwilę podsmażyć i wrzucić do bulionu.
2 serki paprykowe(w kiełbaskach) rozprowadzić w małej ilości bulionu(żeby nie było grudek), połączyć z resztą zupy.
dodać curry i na końcu doprawić koperkiem.
***** ZUPA Z KUREK *****
na 2l wody potrzeba minimum 0,5kg kurek.
Zagotować 2l wody, wrzucić 4 kostki rosołowe, dodać włoszczyznę startą na tarce (poza porem).
Do wywaru wrzucić pulpeciki z mięsa mielonego.
Biała część pora posiekać i zesmażyć na patelni, dodać grzyby (kurki + 10 małych pieczarek pokrojonych w plasterki), chwilę podsmażyć i wrzucić do bulionu.
2 serki paprykowe(w kiełbaskach) rozprowadzić w małej ilości bulionu(żeby nie było grudek), połączyć z resztą zupy.
dodać curry i na końcu doprawić koperkiem.