Widok
Prywatne żłobki Gdynia
Czas wrócić do pracy, z bólem serca szukam opieki dla mojego maleństwa,zdecydowalismy że będzie to żłobek.
Właśnie szukam żłobka , byłam w kilku miejscach i sama nie wiem.
Myślę o "Akademia Super nianie",proszę o opinie,a może któraś oddaje właśnie tam dziecko?
Niestety Panie umawiają sie ze mną na rozmowy po 16-tej, wtedy jest już tylko kilka maluszków, kilka opiekunek, miło i przyjemnie.
Prosze o rady i opinie,.
Właśnie szukam żłobka , byłam w kilku miejscach i sama nie wiem.
Myślę o "Akademia Super nianie",proszę o opinie,a może któraś oddaje właśnie tam dziecko?
Niestety Panie umawiają sie ze mną na rozmowy po 16-tej, wtedy jest już tylko kilka maluszków, kilka opiekunek, miło i przyjemnie.
Prosze o rady i opinie,.
...zgadza się choroby są w każdym żłobku prywatnym czy państwowym tak samo w przedszkolach to nie ma znaczenia,a wina jest oczywiście rodziców. Sama mam dziecko które "odchorowało" już w żłobku wszystko co możliwe ale się nie poddaliśmy:-) teraz chodzi do przedszkola już przez 2 lata, i z ręką na sercu powiem że był chory może z 2 razy :-))))))
więc takie opinie czy państwowy lepszy czy też prywatny i gdzie dzieci chorują mniej czy więcej są bezsensowne.
Ps Panie z TUP TUP chyba w lekkiej desperacji że przez forum szukają klientów;-)
więc takie opinie czy państwowy lepszy czy też prywatny i gdzie dzieci chorują mniej czy więcej są bezsensowne.
Ps Panie z TUP TUP chyba w lekkiej desperacji że przez forum szukają klientów;-)
Moja mała od 5mca chodzi do tup-tup na wiczlinie i odpukać - na razie nie chorowała - geaneralnie żłobek i babeczki super - taka rodzinna atmosfera, właściwie ciocie a nie opiekunki - mała jak je widzi to się śmieje - i to dla mnie najlepsza rekomendacja. Super zabawki - same nowiutkie i firmowe. Mimo że musimy kawałek dojeżdżać to nie zmieniłabym na inny.
to że chorują to niestety normalne, ale nie wszędzie są tak często rotawirusy- u Madzi jeszcze nie było, z tego co wiem w supernianiach jest większa rotacja różnych dzieci a każde jakieś wirusy przynoszą, lepiej jest tam gdzie jest stała grupa bo dzieci się na swoje wirusy uodparniają (a nie przyjmują dzieci na parę godzin w tygodniu "z doskoku")
Anielkowamama - ja daję małą codziennie ale tylko na 5 godzin i jest git - dla mnie bomba :) nie namawiam ale może jak zadzwonisz i się spytasz to przyjmą dzieciaczka na takich zasadach..? hm.. chociaż z drugiej strony tam każde dziecko ma swój plan dnia i pewnie ciężko by było Twojemu maluszkowi zaakceptować nowe otoczenie jeśli byłby tylko parę razy w tyg no i pozostałe dzieci też już się znają itd no nie wiem..
a inspiratio suuper tyle że jak szukałam żłobka to nie przyjmowali 5cio-miesięczniaków
a inspiratio suuper tyle że jak szukałam żłobka to nie przyjmowali 5cio-miesięczniaków
http://toddler.pl/
a tam próbowałaś czy to za daleko? to w chyloni jest. któraś z was ma jakieś opinie o nich?
a tam próbowałaś czy to za daleko? to w chyloni jest. któraś z was ma jakieś opinie o nich?
anielkowamama a pytałaś osobiście czy nie przyjmą twojej małej? bo indywidualnie przyjmują wcześniej - moja miała 15mcy i nie chodziła jeszcze sama (zaczęła po tygodniu w żłobku), potem też przyjęli chłopca nie mającego 1,5 roczku, chociaż pewnie lepiej jakby miała skończony roczek.
Napisz maila albo zadzwoń, może się uda:)
Napisz maila albo zadzwoń, może się uda:)
Anielkowamama - obok mojego dentysty widziałam nowy żlobek - słoneczko - to jest w Redłowie
http://sloneczko.gda.pl/sloneczko/Kontakt.html
może tam sprawdź?
http://sloneczko.gda.pl/sloneczko/Kontakt.html
może tam sprawdź?
http://forum.trojmiasto.pl/Zlobek-Pruszcz-Gdanski-t106199,1,16.html
na temat Słoneczka-tego w Pruszczu właścicielka ta sama co w Gdyni
na temat Słoneczka-tego w Pruszczu właścicielka ta sama co w Gdyni
Zapraszam do Żłobka Słoneczko w Gdyni Redłowo, przy ul. Powstania Wielkopolskiego, gdzie razem z innymi opiekunkami zajmujemy się Maluszkami. Przekształciliśmy i zaadaptowaliśmy cały domek jednorodzinny do warunków opieki nad Dziećmi już od 3 miesiąca życia. Pracujemy w małych 14 osobowych grupkach. Zapraszam codziennie od godz. 6.00 do 18.00. Po Szczegółowe informacje proszę o kontakt pod nr tel. 790 714 357, zapraszam też na stronę internetową sloneczko.gda.pl. Pozdrawiam Roksana Kulig
Jako mama powiem tylko tyle, że w grupie zawsze jest większe ryzyko zachorowania, ale tak na prawdę wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji dziecka. Przetrwanie pierwszego sezonu nawet jak dziecko więcej choruje, często gwarantuje mniejszą zachorowalność następnej jesieni i zimy. Moje dziecko chodzi do Pozytywki na Wzgórzu Św. Maksym. Panie bardzo pilnują, żeby dzieci nie przychodziły podziębione, zdarzyło się,że i mnie wysłały na kontrolę do lekarza,ale mi to się spodobało, bo byłam pewna,że faktycznie przywiązują wagę do tego, żeby zminimalizować zachorowalność wśród maluchów. I jeszcze jedno: Drogie mamy często na forach cieszycie się, że w żłobku czy przedszkolu są firmowe, nowe zabawki i dlatego jest super. Nigdy nie miałyście tak, że kupiłyście coś drogiego, a wasze dziecko po dość krótkim czasie rzuciło zabawkę w kąt? Kiedy mój maluch przyniósł do domu uszytą z kolorowych rękawów gąsienicę Magdę, którą sam wypchał watą i której sam przykleił zabawne oczka,byłam pod ogromnym wrażeniem. Gąsienica jest milusia i rewelacyjnie nadaje się do przytulania w dzień i w nocy. Mi osobiście odpowiada to, że moje dziecko działa, tworzy, uczy się być kreatywnym. Kiedy widzę jego prace wiem, że w żłobku dużo i ciekawie się dzieje, a nie że pół dnia przyciska kolorowe guziki w zabawkach Fisher Price.