nowy wąteknowy wątek
SKANDAL

Wątek dotyczy: Europejska Edukacja

SKANDAL-to słowo najlepiej obrazuje wszystko, co wiąże się z tym kursem. Mała, brudna, zatłoczona sala-brak wydzielonych stanowisk dla poszczególnych kursantów. Chyba jedynie prowadząca widziała 6 sal, którymi rzekomo dysponuje "szkoła". Brak podstawowych kosmetyków i innych niezbędnych do ćwiczeń akcesoriów. Do dyspozycji były mocno przeterminowane, powodujące podrażnienia preparaty. Lekceważone były wszystkie zasady higieny-brak bieżącej wody w sali, brak preparatów do dezynfekcji. Tatuaże na ludziach były wykonywane przy pomocy tej samej, niewysterylizowanej maszyny, której używano do ćwiczeń na świńskiej (wielokrotnie zamrażanej i rozmrażanej!!!!!!) skórze. Zajęć praktycznych było żałośnie mało- brak obiecywanych modelek... Zaskakująco dużo czasu spędzało się natomiast na przepisywaniu archaicznego podręcznika, opisującego podejrzane zabiegi kosmetyczne z czasów mojej prababci. ŻENADA. Do tego niekończące się przerzucanie brudnych chust. PIENIĄDZE WYRZUCONE W BŁOTO!!! Na efekty tego szkolenia nie trzeba było długo czekać. W praktyce okazało się, że nie jestem przygotowana do zawodu i muszę uczyć się podstaw od koleżanek. Zależało mi na umiejętnościach a nie na

Moja ocena

Europejska Edukacja  |  (kategoria: Kursy zawodowe)

• Oferta: 1
  • Poziom nauczania: 1
  • Czas trwania kursu: 3
  • Wyposażenie: 1
  • Przystępność cen: 1
  • Ocena ogólna: 1

* maksymalna ocena 6

Odpowiedź obiektu

W trosce o najwyższą jakość prowadzonych kursów - obecnie zajęcia praktyczne odbywają się w gabinetach kosmetycznych na terenie Trójmiasta, z którymi podpisaliśmy umowę.
Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do profesjonalnych gabinetów: kosmetycznych, masażu i podologii, aby mogli sprawdzić jakość naszych usług przed rozpoczęciem szkolenia.

Co do książki - część wiedzy sprzed wielu lat dotycząca kosmetyki naturalnej nadal jest aktualna i wykorzystywana w dzisiejszych czasach.

Warte uwagi: