Widok

Szczęsliwa siódemka czyli loca-daga wychodzi za mąż :)

Wesele bez ogłoszeń Wesele Temat dostępny też na forum:
Witajcie:)

Już trochę minęło, ale za namową dobrej duszyczki postanowiłam się podzielić relacją ślubną :):)

A więc od początku:) Tydzień przed ślubem maił zawrotne tempo - ostatnie zakupy, zabiegi "upiększające" itp, ale w piątek zdążyliśmy z męzem jeszcze na ostatnią przedślubną kolacje;P:P Wieczorem przyjechał świadek z żoną . W sobotę wstałam rano niezwykle spokojna i miałam jakby nadmiar czasu:P Na 10 szłam do fryzjera i tam to było rozluźnienie - żarty z dziewczynami z salonu i ploteczki :) o 14 przyjeżdżała świadkowa i wciskałyśmy się w suknie - ie przewidziałam,ze to tyle kłopotu:) wszystko szło świetnie i cieszę sie ,ze byliśmy wtedy w takim gronie, bo dzięki temu byłam spokojna, uśmiechnięta i wyluzowana:) Jak zobaczyłam swój bukiet i samochód - oprawa KWIACIARNIA GLORIOZA I NIEZASTĄPIONA PANI ELA - była przeszczęsliwa - najbardziej zależało mi na kwiatach:D Nie było błogosławieństwa, bo nie chciałam nadętej atmosfery. ok. 14: 30 wyjechalismy do Gdyni - mąż prowadził nasz samochód a ja siedziałąm z tyłu - wyluzowani jechaliśmy słuchając ulubionych piosenek - spajrzenia przechodniów i pasażerów - bezcenne:D:P

W kościele najbardziej obawiłąm sie spotkania z ksiedzem i tego skad mam wiedzieć co po czy itd, ale opbawy szybko minęły - ksiądz swietn, z poczuciem humoru, na moją prośbę daweał nam znaki "dymne" co mamy robić - dzięki temu byłam mega spokojna:) NIe byłabym sobą , gdybym sobie czegos nie skomplikowała - 5 min przed rozpoczęciem mszy zachciało mi się siusiu i to był wyczyn z moją suknią:P Cała msza był pieknie prowadzona, mąż sie pomylił w przysiędze, mówił cicho, wiec niewielu to słyszało ;) Po kościele chodził zniecierpliwiony synek znajomych - mój ulubiony 3latek dzieki temu zapewnił mi świetny humor i brak stresu:D

Po mszy ozcywiście życzenia - jeszcze nigdy nie byłam tak uśmiechnięta jak wtedy- ogladając foty sam siebie nie poznaj;) To świetny dowód na to,że to był cudowny dzień . Dzieci szalały z bańkami mydlanymi, starsi "rozbrajali" tuby z płatkami , a my przyjmowaliśmy życzenia - jeśli wszystko się spełni, będziemy mieli liczną gromadkę dzieci:P:P:P

Obiad odbył sie w restauracji LUNA w Gdyni. Mimo moich wcześniejszych obaw co do rozstawienia stołów, wszystko było super:) No i mały kłopot - niedomówienie spowodowało brak szampana do toastu - nie ukrywam,ze było to dla mnie powodem do nerwów - jak się poźniej okazało niesłusznie - nikt się nie skarżył zarówno na to , jak i na obecność jedynie wina :) Jak przystao na opiekunkędo dzieci zabawiałam dzieciaczki:P Jeżeli chodzi o jedzeni wszystko było tak, jak chcieliśmy - jedynym minusem był brak czasu na degustowanie tych smakołyków:) Tort mieliśmy z cukierni SOWA Z KLIFU- cenowo i smokowo polecam jak najbardziej:) Problemem było wziecie zaliczki za stelaż, aw łascicelka restauracji stelaża nie dostała - czekałam tylko na kłopoty przy rozliczniu się z cukiernią ,a le obyo się bez tego - wiem,zę mieli z tym kłopot, ale mnie w to nie mieszano. Cały obiad był na prawdę przemiłym czasem, jednak gdy znajomi z synkeiem sie zbierali, po nich coraz więcej gości zaczęło wychodzić, bo z daleka i wracali tego samego dnia do domu:( W efekcie po 20 byliśmy już w domu:(

Ogólnie jestem z wszystkiego mega zadowolona:) Przed ślubem ,śmiałam się do męże,ż eto nie na mije nerwy i to pierwszy i ostatni raz:P:P A teraz pytam go , kiedy powtórzymy ślub:P:P

Jeśli macie jakieś pytanka (np. o kwestje około ślubne) to postaram sie odpowiadać:)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
image

Uploaded with ImageShack.us
image
więcej fot jutro :)
image
No i pieknie ;) czekam na fotki, ta jest fajna !

czyli wszystko bylo ok, nie martw sie malymi niedociagnieciami ( u mnie tez byly, ale to niczyja przewaznei wina) u mnie po slubie mialy byc zyczenia i kazdy kto złozyl mial brac szmpana i toast, a tak to wyszlo na odwrot, pierw za szmapana sie chwycili, kelner byl jeden nie przystosowany do roznoszenia, to trawło dlugo potem zyczenia i uciekly mi osoby ktore tylko na slub przyszly. Ale sobie wszystko wyprostowalam, takze nikt teog nie zuwaył, tylko ja ;)

GRATULACJE :):)
Madness is the gift, that has been given to me!!
Gratulacje!!
Napisz proszę gdzie byłaś u fryzjera i czy jesteś zadowolona.
Fryzjer salon MODERN LADY - jestem zadowolona, bo fryzjerka kreatywna, czesała mnie i męża :)
image
image

image
image

image
śliczny i oryginalny bukiecik
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
image

image
image

image
Serdeczne gratulacje i wszystkiego najlepszego :)
image

http://forum.trojmiasto.pl/Ill-love-you-till-I-die-relacja-paquerette-18-06-2011-t248517,1,11.html
No Loca, bukiecik rzeczywiscie super !! i widac ze całosc w jednej tonacji, super !
śliczny bukiet i kolorystyka, gratulacje :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Dziękuję dziewczyny:)
image
Serdeczne gratulacje :)))))
imageimage
bukiet bardzo ładny i orginalny jak na polskie warunki...mało która panna młoda decyduje sie na tak piekny kwiat jakim jest anturium:) a bukiety wygladaja wyjątkowo i są bardzo trwałe:)pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No tak, bo w naszym kraju anturium = pogrzeb :/

A ja chciałam mieć nieprzeciętną wiązankę:) A co do trwałości, to fakt - kwiaty mam do dzis , a ślub 7 maja był - wprawdzie te bukietu już nie mam, bo sfatygowaliśmy go plenerem, ale z samochodu stoją w wazonie:)
image
ostatnią rzrecza o której bym pomyślała to że twoje kwaity wyglądaja jak pogrzebowe ;):):) pieknie wyglądał samochod, tw2oje były przepiekne !! i ten twoj kwaitek w głowie i umeza w butonierce ;) super wszystko razem wygladało!
bo mało kto zna taki rodzaj anturim - generalnie to tylko czerwone :/

Jak to powiedziała Pani Ela jak jej tą wiązankę pokazałam : ten bukiet jest idealny dla tej dziewczyny :P

A swoją drogą , akurat byliśmy u niej, jak Jej mąz zadzwonił do Niej,ze (jak się później okazało) Twoje pióra przyszły - radosć pani Eli - bezcenne :)
image
image

Plener:)
image
image

image
będę pierwsza!! loca pięknie !!!!!!

po prostu zdjęcia rewelacja!
Żeby utrzeć nosa prostakom krytykującym fotografów nie ze studia fotograficznego - zdjęcia wykonane przez cudowną Martynę - studentkę !!!

Jest genialna :)!!!
image
nasze zdjęcia teaz robił młody hcłopak, aczkolwiek ma swoją dzialalnosc, ale nie ma mochala w chmurach i byl niesamowity !
I o to chodzi :) Miarą talentu nie jest wartość sprzetu i suma na fakturze :/
image
loca super zdjęcia ;) gratuluję i wszystkiego dobrego :)
image
Dziękuję w imieniu Martyny - nasza wspaniała fotograf :)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://www.krasowska.net/ nasz fotograf :) POLECAM !!!
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
KOLOR BUKIETU = CUDNY :)
jeden z moich ulubieńszych kolorów jeśli chodzi o stylistykę w ślubach choć u mnie w końcu wygrał niebieski to bardzo poważnie rywalizował z nim taki odcień jak u Ciebie ,
a zdjecia bardzo fajne ...
Wszystkiego dobrego :)
Szkoda, że nie mieliście Błogosławieństwa. To najważniejsza chwila w nowo zawieranym małżeństwie, a Wy z tego zrezygnowaliście? Rodzice Błogosławią Parze Młodej na Nową Drogę Życia... Czy może być coś wspanialszego??? Wy z tego zrezygnowaliście??? Nie mogę pojąć jak można z tego wspaniałego Wydarzenia zrezygnować
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
a ja nie mogę pojąc jak można spać na lekcjach języka polskiego:/

wystarczy, że raz napiszesz "wy z tego zrezygnowaliście" nie musisz w 3 zdaniach użyć tego 5 razy:/
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ada różnie bywa w rodzinie.... NIeraz jest tak,ze rodzice błogosławią młodym, a później dymy i kłody pod nogi.... Najwazniejsze by rodzice i młodzi żyli w zgodzie - z błogosławieństwem lub bez .

My jestesmy już 2,5 roku po ślubie cywilnym, wiec to już bez znaczenia.
image
ja mialam blogoslawienstwo ale dla mnie bylo to zbędne, wiadomo ze rodzice nam dobrze zycza... :) moj mąż chciał wiec był ten element trwający 2 min. i tyle. i nie bylo zadnego klękania itd. Kazdy ma inne priorytety i to trzeba zrozumieć Ada. Moj tata dał mi poprostu buziaka i tyle :) mi to wystarczy
Anna są wsród nas zapewne tradycjonalisci, którzy ponad wszystko umiłowali sobie ślub wg odgórnego scenariusza i nie są w stanie zrozumieć, że można inaczej...
image
Zgadzam się...ja mialam ślub cywilny a tez pojawiły sie pogłoski o błogosłwieństwie...bez sensu-dokladnie tak jak ktos napisał-i tak skoro rodzice z nami sa to dobrze nam zycza, a taki przerost formy nad trescią to przesada dla mnie. I tak w kosciele jest na koniec mszy zgadnijmy co...blogosławieństwo i to Boze, to chyba to najwazniejsze.

Dalej nie rozumiem takich osób, co nie potrafią zrozumiec ze ktos ma inne podejscie i nie wysztko musi byc slepo za innymi...coz, niektorzy po prostu boją się byc sobą...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bo my czasem lubimy zrobić coś pod prąd :)
image
gratulacje !!
pieknie w tym żółtym rzepaku !
image[/url]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dużo szczęścia :)))
image
image

image
Na co tak wyczekująco spoglądasz :)?? Fajnie zdjęcia :)
image
Tanie Srebro : Sopot MICKIEWICZA 25A czynne w pon.8-18, w tygodniu 7-16 w sob. 7-13
Na księcia mego :D

Jak dodawać wiecej zdjęc,zeby nie pojawiał się komentarz : odpowiedź powtarza sie :(??
image
hmm ja kopiuje z imgeshack linki forum ... jeden pod drugim i nie robi mi sie powtarzanie odpowiedzi .... ale nie wiem czy umiem to dobrze wytłumaczyć .... wchodzisz na imageshack tam dodajesz zdjecia ( najlepszy rozmiar to pół ekranu moim zdaniem ( jest taki na dole odnosniczek do ustawienia rozmiaru) wrzucam kilka a potem po kolei wchodze na kazde kopiuje kod forum i wklejam w odpowiedz do watku wyrzucam tylko ta reklame uploaded with imageshack co wskakuje pod kazdym zdjeciem... nie wiem czy nie gmatwam .... jakby co to moze chcesz podeslac zdjecia to Ci wrzuce...
image
Tanie Srebro : Sopot MICKIEWICZA 25A czynne w pon.8-18, w tygodniu 7-16 w sob. 7-13
image
image
image
image
image
image
image
image
Dziękuje:) Jak wyrzucam tą reklame to jakoś idzie;)
image
Co to za kościółek ?? Bardzo przyjemny... troszkę jak mój tylko chyba bardziej "ciepły" :) widzę , że ze zdjęciami dajesz rade :)))
image
ps. WOW - jakie rzęsy ... :D
image
Trójcy świętej na Dąbrowie:) Do tej pory uważałam, ze ma przepiękny ołtarz, ale po Twojej relacji zmieniam zdanie - w Twoim jest prze prze cudnie :) Gdzie dokładniej jest kościółek?? musze to na żywo zobaczyć:)
image
Rzęski z salonu Art& Beauty na Kartuskiej - mega solidna robota - mam je do dziś oczywiscie już nie tak piękne ;P Były bardzo długi, a wogle nie przeszkadzły- zwłaszcza przy spaniu ;)
image
To św.Bernard w Sopocie , można dojechać dwojako albo od ul.Abrahama , albo zostawić auto i dojść schodkami do lasu od Mickiewicza
a tu stronka i dokładny adres :)
http://www.bernard.sopot.pl/
image
Dziękuję - na pewno tam zawitam :)
image
rzęski szacun !! super wyszły ;):) nic tylko planowac jakąs okrągła rocznice slubu :D heheheh
Przyznam się Wam dziewczyny,ze te rzęski na grouponie kupiłam za 60 zł :P

Proponuje uznać każdą rocznice za okrągło i corocznie ( jak Hidi i Seal) odnawiac przysiege i zapraszać przyjaciół :D
image
Paulina Gratuluję :) nie spodziewałam się że tutaj cię znajdę :P:)
Pozdrawiam
Dziękuje:)A jakaż to Ania ;) Uchyl rabka tajemnicy :)
image
Gratuluję Ci! Bardzo ładne zdjęcia, szczególnie z pleneru mi się podobają :)
image
Dziękuję- trafiliśmy na świetną fotografkę :) To dopiero przedsmak - jeszcze kilka wstawię;)
image
Paulina, a mieszkałyśmy w jednym bloku razem :) a potem to juz nawet czesc sobie nie mowilysmy.
Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia.
Kurcze Ania K?? Czy która:( Napisz cos wiecej może na priv:)
image
nie nie Ania K, ale domyslam się także o której Ani piszesz. Jestem o rok od Ciebie młodsza :) taka blondynka mała :)
gdzie mieszkałaś?? Masz brata?? Ale mi zagadkę robisz...
image
Kilka owych fotek z pleneru :)

Moje ulubione w stylu starych portretów:P:P image

Nasze nowe gniazdko:P:P
image

image

image

image

image

American beauty:P:P
image

image
image
i kilka ucięło :/
image
Aż pióra leciały :P

image
image
mi tez tak zorbilo, ale jak sie zrobi opcje "odpowiedz"pod tym wpisem ze zdjeciami to sie cale pokazą :)
No to problem rozwiązany :D
image
śliczne zdjęcia :)
tak mam brata :)
Mieszkałaś na parterze ?? Mieliscie kiedys zieloną astre:P??
image
Pióra są the best :))))
tak Paulina :)
Jeszcze raz wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :)
To już wiem :) Ania M :) Dziekuję serdecznie:) A swoją drogą planujesz slub, ze zawitałaś na to forum?? I co u Ciebie słychać/?
image
No owszem owszem planuję :) a co wiecej, dorosłe życie, a co wiecej u ciebie?:)
Mieszkam teraz w Gdańsku już na swoim i obecnie skupiam się na rodzinie:)
image
ile placicliscie za kg torcika? :)
...trudna to chwila w życiu kiedy trzeba zamknąć taki rozdział codzienności , który kiedyś dodawał skrzydeł...zamknąć..i mieć odwagę otworzyć następny ......moje skrzydła urosły na nowo :)) są wielkie! silne! i otulają je TE jeszcze większe i silniejsze..
samochód to jakaś masakra....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Paulina, a Twój mąż pochodzi z okolic Lidzbarka? Widziałam, że ma na fb kilka osób z mojej rodziny i znajomych :)))
Wielkie gratulacje!:)
Zdjęcia są przepiękne!!! Fajne miałaś buciki:)
image
do góry