Widok

Witajcie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Rodziłam dwa razy w Wejherowie. Pierwszy poród dosyć dobrze, chociaż jak wszędzie jedzenie wstrętne. Ale drugi poród w 2012 to szereg błędów i nie miłe wspomnienia. Czekali 2 tyg. po terminie. Na własne życzenie kazali mi przyspieszyć poród. NIe określili dobrze wagi dziecka( gdybali : hmmmm ok 3600-ur się 4500.... przy czym położna zastanawiała się czy zrobić nacięcie. Oczywiście pęklłam porządnie. Podczas porodu krzyczała na mnie że jestem panikarą , ja tylko ściskałam poduszkę do uszu bo mi to pomagało. Ale szczytem było gdy dziecko miało prawie główkę na zewnątrz a położna trzymała jją bo czekała na lekarza, bólll niemiłosierny... Naturalne podejście okropne. Chyba mają jakieś dodatki za zmuszanie do karmienia. Mi kazali karmić mimo iż biorę silne leki i nie chciałam truć dziecka, położne obraziły się na mnie. Oczywiście zależy na jaką zmianę się trafi. Jedni są bardzo zadowoleni inni mniej. Ja w grudniu jadę gdzie indziej, bo prawie 2 lata dochodziłam do siebie po tym wszystkim. Nie tak powinno być. Dziewczyny powodzenia w wyborze:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
forum.trojmiasto.pl/dramaty-na-porodowce-w-Redlowie-t550717,1,160.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Każdy poród jest inny - wiem, że to stwierdzenie banał.. ale zależy jaka obsługa się trafi, jaki charakterek ma przyszła mama itd. itp. Sama rodziłam w wojewódzkim w Gdańsku było okropnie :) po cesarce nie pozwolili mi całą dobę nic jeść, a że rodziłam 12 godzin to umierałam z głodu :) jak zobaczyłam te suchary to zaczęłam je tak szybko jeść, że sobie podniebienie zdarłam. Miałam problemy z karmieniem bo mała nie chciała ssać... cały czas prosiłam położne o pomoc a te mnie traktowały jak natręta i pomagały ale z taką łaską... W trzeciej dobie dostałam mega babyblues ... ryczałam jak walnięta ze zmęczenia pewnie i nerwów, dopiero wtedy obsługa pokazała ludzką twarz.. Pomimo wszystkich tych "niedogodności" opisanych powyżej i wielu innych nie przejmowałam się tym bo byłam tak skupiona na dziecku, że wszystko inne to były detale i czy położna mówi do mnie pretensjonalnym tonem jakieś "niemiłe" teksty puszczałam mimo uszu. Dla jasności - pisze to tak sobie z braku laku :) nie po to żeby krytykować, porównywać itd.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Permanentny ból głowy.. :( (44 odpowiedzi)

Od jakiś 2-3 tygodni permanentnie boli mnie głowa. Dzień w dzień, przez większość czasu. Zawsze...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

poszukiwany dobry ortopeda (23 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

do góry