Widok

Znalazłam Ciebie gdzieś na końcu świata...18 czerwiec 2011 Nasz cudowny Ślub :O) Ania i Jacek

Wesele bez ogłoszeń Wesele Temat dostępny też na forum:
No i przyszedł czas na moją recenzję.
Ponieważ mieszkamy za granicą bardzo ciężko było planować wesele na odległość, ale udało się. Jesteśmy zadowoleni.
Najbardziej pamiętam mszę i piękne kazanie wypowiedziane wprost do nas, bo później czas uciekał, uciekał i uciekał, aż w końcu znalazłam się tutaj i piszę.

P O L E C A M:

DEKORACJE kościoła, sali, samochodu oraz mój bukiet i przypinki i kosz dla rodziców: Pani Grażynka która zachowywala się tak, jakby chodziło o nią samą. Bardzo nam pomagała i była precyzyjna. Żałujemy bardzo że zakończyła się już współpraca, ale mamy nadzieję, że świetny kontakt pozostanie. Zaznaczyć też muszę że zaangażowała się w szukanie ośrodka który przyjmie od nas książki dla dzieci, które goście przynieśli zamiast kwiatków. DZIĘKUJEMY PANI GRAŻYNKO.

graynag35@gmail.com p.Grażyna Giedziewicz ślubne dekoracje, 692 282 196

KOŚCIÓŁ św.Andrzeja Boboli w Gdańsku Wrzeszczu, przy ulicy Mickiewicza 11.
Mszy udzielał mój wujek ale wszystko działo się pod okiem o.J.Białka- bardzo sympatycznego księdza, który przypominał nam o wielu sprawach, które mogą wylecieć z głowy w przedślubnej bieganinie.

KWIATY przed ołtarz zrobiła s.Zofia i bukiety bardzo nam się podobały,chociaż mieliśmy pewne obawy.

ORGANISTKA p.Barbara która przepięknie śpiewa i wkłada w to całe swoje serce.Złapać ją można po każdej mszy św w w/w Kosciele i z tego co wiem moglaby zagrac tez w innym kościele.

SKRZYPCE Piotr Jamioł, bardzo konkretny Pan, który od razu nas zrozumiał.Pięknie grał, szczególnie podobał nam się utwór Hallelujah. 504 053 675

ZAŚCIANEK to tam wyprawiliśmy nasze wesele w sali Bachus. Prowadziła nas p.Beata (córka właścicielki), która jest naprawdę ugodowa i pomocna.Czytałam na jej temat różne opinie, ale nie moge się z nimi zgodzić.Zawsze w pogotowiu, by odpowiedzieć na nurtujące pytania. Kelnerki bardzo sympatyczne i uśmiechnięte.Jedzenie naprawdę pyszne.Bez zastrzeżen- tylko szybko znikało- takie dobre.Pamiętam jak podano nam zupę krem z brokułów z migdałami i większość patrzyła z przerażeniem (liczac chyba na tradycyjny rosol) a pozniej dopytywala co to za pyszna zupa.

http://www.zascianek.com.pl/

ZESPÓŁ JERUS BAND Cudowni! Myzuka pierwsza klasa, bardzo podobało się gościom i zawsze ktoś był na parkiecie i chociaż cieżko było mi tańczyć w tak cieżkiej sukni to i tak nie mogłam się powstrzymać.Magłosia fajnie prowadziła konkursy i zachecala gosci do zabawy a reszta muzykow dawala z siebie wszystko. Ze o wokaliscie i wokalistce nie wspomnę.Super glosy.Zatanczylismy do piosenki „ Od dziś” Paulli, która przepięknie wykonali na dwa głosy. P O L E C A M.

http://www.jerus-band.pl/

FOTOGRAF I KAMERZYSTA małżeństwo: Izabela i Arek Stefańscy.Ona robi piękne zdjęcia a on kręci. I co prawda nie mam jeszcze zdjeć by się pochwalić, to już mogę śmiało polecić, bo widzialam ich prace z inego wesela. Sa strasznie sympatyczni i profesjonalni.Zajmują się tym od lat i naprawdę kochaja to co robią. Jeśli na sesji zmęczycie się i będzieci mieć dosc- Iza wam nie przepuści, jest dokładna i staranna, mogłaby robić zdjęcia w nieskończoność i wiecznie ma na nie nowe pomysły. Na weselu pozostają nie widoczni dla gości, nie czuje się przysłowiowej kamery w kotlecie.Bardzo się cieszylam że to właśnie ich wybralam, bo potrafili nas rozluźnić. Są w trakcie tworzenia str internetowej a więc nr tel: 508 835 150 POLECAMY :))

MAKIJAŻ Agata Klimkowska u której bylam na probie w grudniu i robila mi makijaż do skutku, bez żadnych doplacań za pomalowanie oka na nowo jak to niektórzy sobie życzą. A 18 czerwca wyczarowala mi tak piękny make up że głowa mała.Byłam naprawdę zachwycona.Przyszły mąż otrzymał tzw koretkę Pana Młodego co by się nie świecić na zdjęciach;). Dostalam gadżety do poprawki,chociaż makijaż trzymał się do rana.Agata stosuje profesjonalne kosmetyki i ma fantastyczne ceny. Do tego można z nią porozmawiać o wszystkim:)) DZIĘKI AGATKO

503 383 533
agata.klimkowska25@gmail.com

FRYZURA ŚLUBNA robiona w zwykłym salonie fryzjerskim po schodkach na Mickiewicza we Wrzeszczu (na przeciwko kosciola w ktorym bralismy slub), gdzie starannie i z uśmiechem na ustach czesze MAJA.Super. I chociaz moje wlosy są proste jak od prostownicy i loki nie chca się na nich trzymac to i tak fryzura mi się bardzo podobala (wiedzialam to już po prbonej) Ceny super.Polecam.

Wrzeszcz, ul.Mickiewicza 6
Tel:(58) 344 47 54

CIASTA I TORT cukiernia Want w Pruszczu Gdańskim. Tort Szwardzwaldzki chociaz miał być inny ale to wina kogoś z rodziny:) Natomiast ciasta przepyszne (dla mnie nieco slodkie,ale goscie zachwalali) pamietam ze był sernik, jabłecznik, helena, snickers, krówka i jeszcze wiele innych.Dowiezione bez żadnych problemów, wypożyczona patera.Wszystkoodbyło się bez prolemów. Tort był z żywymi kwiatkami które dowiozóła za nas Pani Grażynka (dziekujemy raz jeszcze!)

http://cukierniawant.pl/

SAMOCHÓD był nasz, ale oryginalnie przystrojony- bo w motylki i serca na masce oraz z tyłu.Niebawem fotki

SUKNIA od Maggie Sottero zakupiona w Anglii w Grace&Lace ale nie będę się o niej rozpisywać gdyż nie sprzedaję jej w Polsce.Jedyne co moge powiedzieć to tyle, że była bardzo cieżkoa 1 taniec w nij to jak z 5 w normalnej kiecce.Jednak staralam się.Miala dlugi tren który został podeptany i chociaz był chowany nie wiele to pomoglo.Efekt sukni super ale szczerze powiem ze zastanowilabym się następnym razem nad jej zakupem.

CZYSZCZENIE SUKNI odbyło się w Galerii Przymorze w Pralnii Eko Express gdzie przed powrotem do domu wyczyszczono mi ja w 2 dni i może nie idealnie i do konca, ale liczylam się z tym,bo po sesji miala zarudzony tren.Koszt to 150 zł.
W ETC wyslano mnie do Alfy i w obu twierdzono że koraliki się rozpuszczą i ze nikt mi tego nie zrobi predzej niż w 2 tygodnie.A tu proszę.

SMOKING również zakupiony w Anglii firmy RACING GREEN

http://www.racinggreen.co.uk/

Obecnie na sprzedaż w zestawie w moim wątku umieszczonym w sprzedam:

Sprzedam angielski SMOKING firmy RACING GREEN GOLD LINE Rozmiar 40R / 34R 100% Wełna + MUCHA + PAS + KOSZULA

OBRĄCZKI wykonywaliśmy u p.Suchowiera szczerze mówiąc wziełam go z tego forum bo był bardzo polecany, ale dla mnie jest zbyt mocno przereklamowany. Umawialiśmy się na większą gramaturę bo ok 13gram a otrzymalismy ponad 9 i wykonane zostały na odwrót.Co prawda poprawił to ale i tak nie jest tak jakbyśmy chcieli.Do tego po paru dniach są mocno porysowane, a nie robiliśmy nic takiego by poniszczyły się aż tak :// Przykre to nieco.Ale przecież zawsze musi znaleźć się jakiś haczyk.Szkoda tylko że padło na obrączki, bo będziemy nosić je już do końca. :((

PAZNOKCIE robiłam u p.Moniki na Przymorzu, w tym linku są wszelkie informacje i fotki
http://www.paznokciemoniki.dzs.pl/

ZABIEGI KOSMETYCZNE jak np. peelingi kawitacyjne twarzy wykonywaliśmy u znającej się na rzeczy Justyny
http://www.justynawilczewska.pl

DODATKI, KSIĘGĘ GOŚCI zakupiłam na ebay.co.uk

ZAPROSZENIA I ZAWIADOMIENIA jak również kokardki na butelki oraz pudełeczka z podziękowaniami dla gości w formie sukni ślubnej oraz garnituru zakupilam na allegro.pl

Myślę, że to już wszystko, jak coś mi się przypomni to dopiszę. Mam nadzieje że trochę wam pomglam (piszę to już od 1.5 godziny) myslalam ze będzie latwiej.

DZIEKUJEMY RAZ JESZCZE WSZYSTKIM którzy PRZYCZYNILI SIĘ DO TEGO BY TEN DZIEN BYŁ WYJĄTKOWY.

Jeśli ktos ma pytania zapraszam na prv :)
A wszystkim przyszlym Pannom Mlodym pragne nadmienić abyście nie zapominaly że to Wasz dzien i nie przejmowały się trudnościami.

ZDJĘCIA WIECZOREM.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki za wsparcie :-) bo oczywiście jak u każdego problemy się pojawiają!

życzę Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia...

i czekam na fotki oczywiście...
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszystkiego naj :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
gratulacje:)
image
gratulujemy i czekamy na fotki !!
Madness is the gift, that has been given to me!!
Dziękuję Aniu i jednocześnie bardzo przepraszam, że wykorzystam TWÓJ WĄTEK do lobbingu. Tobie i Jackowi chcę pogratulować Wielkiego Serca. Chodzi mi o obdarowanie dzieci z ośrodka opiekuńczego prezentami. Na pewno niektórzy uważają, że to nic wielkiego, to prawda niewiele to kosztuje pracy, ale jak wielką rzeczą w ferworze przygotowań jest pomyśleć o tych małych nieszczęśliwych dzieciach i wywołać uśmiech na ich twarzach. Było dla mnie miłym zaskoczeniem jak przeczytałam od Was maila z zapytaniem o adres jakiejś placówki opiekuńczej dla dzieci. Jak piszesz mieszkacie w Anglii, mieliście problemy z ogarnięciem całości przygotowań/w efekcie wszystko wyszło wspaniale/, a jednocześnie nie zapomnieliście o pokrzywdzonych przez los. Tym dzieciom tak niewiele potrzeba. Gdyby chociaż co 2 para obdarowała je kartonikiem z czekoladkami i jogurcikami, byłyby bardzo szczęśliwe. Kiedyś napisałam apel na tym forum o prezenty zamiast kwiatów, ale nie zyskał zrozumienia. Dopiero niedawno zobaczyłam relację EMENEMES i pomyślałam, że są pary z wielką wrażliwością a Wy zrobiliście następny wielki krok. Byliście tam osobiście. Proszę Aniu napisz coś więcej o tych dzieciaczkach. Wiem, dziewczyny, ze macie dużo zajęć w związku z Waszym Świętem, dlatego chętnie Wam pomogę, w załatwieniu przekazania darów . Mój mail tak jak Ania napisała graynag35@gmail.com ANIU i JACKU dziękuję bardzo i dużo szczęścia i miłości.
Pani Grażynko to nic wielkiego i w sumie w szale przygotowań przedślubnych jedna sprawa w tą czy tamtą nie robi różnicy. Oczywiscie miala w tym Pani swój udział.
I to ja dziękuję.
Okazuje się że mimo iż wiekszość ośrodków chce tylko pieniędzy to jednak można znaleźć ośrodek w ktorym przyjmą wszystko z uśmiechem na ustach.
Ksiazeczki od gości mieściły się w dwóch dużych torbach.A pani ktora je przyjmowala od progu zaznaczyla ze dostaniemy dyplom pamiątkowy- z reszta bardzo piękny i opowiadala ze ksiazki te dzieci dostaja na urodziny albo jako nagrode za dobre stopnie w nauce lub podczas zabaw.
A jak te maluchy nas obskoczyly pierwszego dnia to zrobilo mi sie tak cieplo na sercu i zarazem przykro ze niektorzy ludzie maja wiecej a inni mniej.Ale wspolnie mozemy im pomagac i to sie liczy- wystarczy tylko chcieć.
Bez nagabywania chce tylko nadmienic ze nie placilismy zadnego podatku od darowizny.
Także to czy niektore panny mlode zazycza sobie kwiatki,kupony totka,maskotki lub ksiazki i przybory szkolne dla dzieci zalezy tylko od nich :)
Ja ze swojej strony moge tylko dodac ze pieknie jest dawać...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
gratulacje:)
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
oczywiście gratulacje, ale już Ci pisałam... ;)
image
Popieram. :-). Cudownie jest moc cos komus ofiarowac w tym swoim pieknym dniu, kwiaty beda cieszyc oko kilka dni a takie piekne wspomnienie pozostanie na dlugie lata....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A oto fotki zebrane od gości, na prace Izy i Arka musimy jeszcze troche poczekac, ale jak tylko bede je miala to wstawie.

image

image

samochód ozdobiony przez p.Grażynkę i jej zespół

image

image

Z tyłu za nami widać część bukietów zrobionych przez s.Zofię oraz strojenie wykonane również przez p.Grażynkę

image

image

image

image

image
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2
GRATULACJE!!!
Jestem pod wrażeniem dekoracji samochodu... piękna!
image
dziękuje
to prawda że byla bardzo nietypowa i podobała się wszystkim gościom :))
A jak Twoja paznokcie? Widzę po zdjęciach tej Pani na stronie, że bardzo ładne robi. A jak z wytrzymałością ?
image
Mam je do dzisiaj, z tym że bardzo szbyko rosna mi paznokcie i juz troszke widac odrost. Ale wybralam najdelikatniejsze i jestem zadowolona.Polecam
a skąd mieliście te motylki na samochodzie? rewelacyjny pomysł
make up trwały? :)
jak cenowo?

gratuluje i pozdrawiam
motylki od p.Grażyny- kontakt podałam wyżej w opisie

make up bardzo trwaly bo az do rana a cena b.atrakcyjna ale najlepiej skontaktowac sie z Agatą

pozdr
Aniu - gratulacje! Dużo szczęścia :)

Co do obrączek... Może przetopicie je i zrobicie nowe?
My mamy nasze 2 miesiące, są dwukolorowe (po bokach żółte złoto, a po środku matowe białe). Po dwóch miesiącach nie widać zarysowań, a mat się w ogóle nie starł, a każdy nam mówił że już po tygodniu będzie się świecić.
Obrączki są bardzo ważne i powinniście mieć takie, abyście byli z nich zadowoleni. Możecie po "przerobieniu" zanieść je go księdza, żeby je poświęcił :)
tez slyszalam ze to sie sciera ale nie sadzilam ze az tak szybko... tymbardziej zaskoczona jestem ze twoje sa takie trwale- a gdzie robilas?

ogolnie dzieki za rade :)
Ja robiłam u takiego małego jubilera Zbiszek w Sopocie na ul. Grunwaldzkiej, zapłaciliśmy niewiele i jesteśmy bardzo zadowoleni.
Napisalam juz maila :) i z ciekawoscia czekam na odpowiedz :)

Czy makijaz mialas utrwalany?naczytalam sie u innych o jakis psikadlach utrwalajacych itp jestem ciekawa jak to dziala ;)
...trudna to chwila w życiu kiedy trzeba zamknąć taki rozdział codzienności , który kiedyś dodawał skrzydeł...zamknąć..i mieć odwagę otworzyć następny ......moje skrzydła urosły na nowo :)) są wielkie! silne! i otulają je TE jeszcze większe i silniejsze..
super.mysle ze nie bedziesz zalowac

owszem utrwalany specjalnym preparatem na koncu i oprocz tego jest tez baza pod makijaż :)
Serdeczne gratulacje ;)
imageimage
Serdecznie dziekuję.
gratulacje.
czekamy na wiecej zdjec
Nie ma za co Aniu:) Duża buźka:*:*:* Jesteście cudowną parą! Dużo szczęścia:)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeszcze raz muszę się tu wpisać i podziękować Aniu i Jacku, za to, że napisaliście o pomocy dla pokrzywdzonych dzieci. Odzew był natychmiastowy. Dzięki Wam już niedługo dojadą następne dary dla dzieci. Dziękuję także wszystkim dziewczynom, które wysłały do mnie maila. A teraz o Was: wyglądaliście pięknie. Jest mi bardzo przykro, że nie mogłam zobaczyć Was na żywo. Obiecuję już nie zaśmiecać wątku swoimi wpisami. Serdecznie Was pozdrawiam i ściskam.
Gratulacje!!!!!! Śliczna z Was para!
image

image

Dziękujemy pięknie :)
ciesze sie ze moglam sie przyczynic do odezwu innych darczyńców
bardzo pomocna i konkretna relacja, przyda mi się kilka informacji :)

gratuluje i pozdrawiam
Wszystkiego najlepszego. Piękne fotki, czekamy na jeszcze.
piekna suknia :)
Madness is the gift, that has been given to me!!
dziękuję :O)
gratulacje! dużo szczęścia życzę!!
dzieki
Gratulacje
Gratulacje, ja tezgo dnia bylam na weselu u znajomych pogoda tragiczna a wesele super, chociaz czlowiek z samego rana mogl zalapac tylko dolka.

Ale to do wszystkich pan mlodych jak to szwedzi mawiaja nie ma zlej pogody sa tylko zle ubrania.

Gratulacje dla pieknej pary mlodej!!!!
To prawda z ta pogodą, była okropna. Siedząc u fryzjerki i patrząc za okno bylam podlamana... Jednak dużo ludzi mi mówiło że to dobrze wróży małżeństwu... a ksiądz powiedział ze to błogosławieństwo gdy pada deszcz w dniu ślubu :))
Gratulacje i wszystkiego najlepszego, wiele miłości, szczęścia, spełnienia Waszych wspólnych planów :)))

No a pogoda 18.06. faktycznie nie była najlepsza, ale tego się przewidzieć nie da :P
image

http://forum.trojmiasto.pl/Ill-love-you-till-I-die-relacja-paquerette-18-06-2011-t248517,1,11.html
Dziekujemy:)
a dzieki Tobie wiem ile juz tkwie w malzenstwie hehe (suwaczek)
Gratulacje i duzo, duzo szczescia :))
Wszystkiego najlepszego Kochani :)
Wielkie gratulacje! Ślicznie wyglądałaś, a suknia nie wygląda wcale na ciężką:)
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!
image
Jeszcze ja dołączam się do gratulacji !! WSZYSTKIEGO NAJ NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE !
pięknie wygladałas !!
image[/url]
Dziekuje :)
nie wiedzialam ze ktos to jeszcze odkopie:)
starania o dziecko zaliczone i juz zaraz polowa ciazy za mna...a dopiero byl slub;)
Ooo to ponownie wielkie gratulacje:)
image
do góry