Widok
ja przełozyłam wizytę z jutra na dziś wieczór, może pan doktor zaczaruje i wykurzy jakoś moja córcię? :PP
a co do płci, u mnie określił ok 16 tc, wtedy mówił, że nie jest pewny, ale on obstawiałby dziewczynkę, potem na każdym kolejnym potwierdzał swój pierwszy "strzał" :)
w 24 tc już powinno być widać, no chyba że dzidziuś wstydliwy i się schowa :) to wtedy nic z tego :)
a co do płci, u mnie określił ok 16 tc, wtedy mówił, że nie jest pewny, ale on obstawiałby dziewczynkę, potem na każdym kolejnym potwierdzał swój pierwszy "strzał" :)
w 24 tc już powinno być widać, no chyba że dzidziuś wstydliwy i się schowa :) to wtedy nic z tego :)
papilio1@op.pl
eh, nic nie mów ... byłam w poniedziałek tydzień temu, juz torbą, gotowa do porodu i liczyłam się z tym, że albo od razu mine zostawią, albo się umówimy na jakis konkretny dzień a tu sie okazało, że lekarz z SOR miał zupełnie inna koncepcję mojego porodu n iz moj prowadzący oraz położnik ze SR i powiedział, że nie ma sensu rozwiązywać ciąży przed terminem, skoro swszystko jest z dzieckiem ok, i że lepiej "sie tnie w skórczach" i mnie odesłał, kazał czaekać na pierwsze objawy porodu i przyjechac jak się zacznie, wtedy od razu mnie skierują na porodówkę i zrobią cesarkę ... czy ty wiesz ile ja się przez ten tydzień nałaziłam po schodach? ile na piłce skakałam? ile gorących kąpieli, sprzątania, kochania mam za sobą? a dziecko uparte jak osioł, siedzi i ani myśli wyjść :/ ... dlatego dziś do lekarza, może on coś zaczaruje i jakoś wykurzy tą moją córcię ... i pojedziemy w końcu :/ aha, mój suwaczek źle chodzi o tydzień, do terminu mam jeszcze 3 dni, dlatego jeszcze każą mi czekać ...
Ja jestem jego pacjentką. Dostałam zwolnienie ok 7 m-ca, bo już potrzebowałam. Nie było problemu, bo miałam stresującą pracę plus daleko i ciężki dojazd. Już nie dawałam rady z brzucholem w te upały (lipiec - sierpień). Jak któregoś dnia myślałam, że nie dojadę do domu, to poszłam na zwolnienie. Pan Dr rozumie takie sprawy!!! (gorzej u mnie w pracy, bo szef się wkurzył, że się go wpierw nie spytałam :((
na Aksamitnej przyjmuje w środy teoretycznie od 16 do 18.30 (tak jest napisane na tabliczcce), ale w praktyce już przed 15 przychodzi albo nawet po 14. Jedyny minus, że nie ma wczesniejszej rejestracji i kto pierwszy ten lepszy. Oczywiście radzę udać się wczesniej np. koło 13-14, żeby szybciej wejść.
W Sopocie wtorki i piątki -godziny do ustalenia.
Co do zwolnienia to nie ma najmniejszego problemu. Ogólnie polecam, włąśnie urodziłam cudownego synka! :)
W Sopocie wtorki i piątki -godziny do ustalenia.
Co do zwolnienia to nie ma najmniejszego problemu. Ogólnie polecam, włąśnie urodziłam cudownego synka! :)
jeny dzieki, a moze polecicie tez jakiegos innego lekarza ze szpitala wojewodzkiego, który rozumie sytuacje, gdzie kobieta chce zwolnienie na całą ciąze? z tego co czytam na forum i znanylekarz.pl to wszyscy są tam swietni fachowcy:) bede tam dzwonic na dniach, nie wiecie moze jak dlugo sie czeka na wizyte tam?
Mam stwierdzone PCO, przepisałam się do dr. F., gdy miałam kłopoty z zajściem w drugą ciążę. Udało się mnie "nastawić" w niecały rok, brałam bromergon, clostilbegyt, chodziłam na monitoring cyklu, na koniec dostałam zastrzyk z Pregnylu, teraz jestem w 30 tc. - leczenie standardowe, bo moje schorzenie jest raczej standardowe. Nie wiem, czy w cięższych przypadkach doktor jest równie skuteczny.