Widok

echo serca-gdzie dobrze,jaka cena?-dotyczy dwulatka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
proszę o namiary
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
robiłam na akademii medycznej, już teraz nie powiem dokladnie u kogo, to było w 2007 mojemu mojemu niespelna rocznemu. namiar znalazłam w necie. Tam była kolejka nie dało sie od razu ale zadzwonilam, bo mały był przed operacją i by mu wszystko przesuneli poprosilam przez tel i lekarz sie zgodził tego samego dnia nas przyjąć.Wtedy placilismy 100
na NFZ w Sopocie
przychodnia kardiotel
http://www.kardiotel.pl

Centrum Medyczne "KARDIOTEL"

Adres: 81-741 Sopot, ul. Jana z Kolna 16

na wizyte czekałam z dzieckiem wtedy 2 latką około miesiąca
dobry sprzęt i dobrzy specjalisci wlasnie dziecięcy
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ok dzięki a mam pytanie czy dziecko nie jest zbyt ruchliwe?
na NFZ w Gdańsku, w budynku między stocznią a Głównym, nie wiem jak mówią na ten budynek. Tam są przychodnie.
Wałowa?
invicta
to było tutaj http://www.ondk.pl/
ok dzięki jeżeli ktoś jeszcze coś to dziękuję:)
na Jaskółczej robilismy na NFZ, na skierowanie od pediatry. Dr Potaż-kardiolog dziecięcy. Jak synek skończy 2 latka to mamy przyjść na kontrolę
image
długo czekaliście na tej Jaskółczej?
Na Polanki, w poradni kardiologicznej przy szpitalu, na jednej wizycie EKG, echo i rozmowa z kardiologiem.

Trzeba mieć skierowanie od pediatry, wszystko na NFZ.
Agatha czy to to-http://szukaj.sluzbazdrowia.pl/Poradnia-kardiologiczna/Gdansk/Ul-polanki-117/k228837.html
Nie jestem pewna, bo nigdzie nie mam dokładnego adresu, a szpital to chyba Polanki 119... Może dlatego, że to inny budynek, choć na terenie szpitala, to nr jest inny...

Mam numer do rejestracji: 58 341 15 67

Byliśmy u dr Mulewskiej.
dziekuję a możesz powiedzieć ile czekaliście?
Na Jaskółczej czekałam tydzień. Szczerze polecam tego lekarza, wyjaśnił co i jak spokojnie i miał świetne podejście do mojego wiercipięty :-) Nawet gdy myślałam, że zaraz popsuje mu słuchawki :-) Może zadzwoń tam i zapytaj co i jak.
image
w budynku solidarnosci - polecam - pan doktor ma super podejscie do dzieci, czekałam ok 3 tyg, tylko nazwiska doktora nie pamiętam niestety...
na NFZ dr Chojnicki, przyjmuje w poradni kardiologicznej dla dzieci w budynku dawnego szpitala kolejowego (na ul. powstańców w-skich). super lekarz i specjalista, ma bardzo dobre opinie, jest uprzejmy i ma fajne podejście do dzieci.
robiłam kilka m-cy temu i nie czekałam długo, chyba jakoś 2-3 tygodnie. nie wiem jak teraz z terminami.

ja tez bylam u lekarza w budynku solidarnosci i naprawde byl superr
Kurcze - piszecie,że na NFZ wystarczy skierowanie od pediatry... A ja gdy moją poprosiłam to mi powiedziała, że mi nie da, bo skierowanie na echo serca musi mi wypisać specjalista, czyli kardiolog...
Musimy z córcia iść na kontrolę. Nie wyobrażam sobie tego badania. Mała na sam widok lekarzy wpada w płacz, a co będzie przy badaniu to aż strach pomyśleć.
image
image
jak jeszcze szukasz to napisz do mnie na meila martaflorczak@tlen.pl
flora
Czekaliśmy kilka tygodni, ale zawsze warto zadzwonić i zapytać, zawsze właśnie mogło zwolnić się jakieś miejsce.

Co do skierowania, bo któraś forumka pyta - nie mieliśmy skierowania na echo, ale skierowanie "do poradni kardiologicznej" z dopiskiem o szmerze nad sercem. Wykonanie USG było pewne.
dziękuję na pewno coś wybiorę. Powie wam szczerze że za tydzień najpóźniej chcę zrobić bo się martwię...
flora napisałam
też polecam Chojnickiego, prywatnie Invicta 200zł
[url=http://www.forumticker.net/]image

o kurcze jak dla mnie to drogo........
w budynku solidarnosci prywatnie 50 zl z tego co pamietam, czekalam tydzien, polecam dr potaż, bardzo fajny. Jasiek wrzeszczal ale dr dal rade :) :)
U dwulatkow czesto szmery wystepuja, to w sumie tzw szmery rozwojowe lub po infekcjach.
image

image

nie lekceważ tych szmerów moja mała przeszła operacje na serduszku polecam dr Chojnickiego pracuje w Wojewódzkim przyjmuje w poradni w dawnym Kolejowym dr Potaż pracuje w A M przyjmuje w Kardiotelu w Sopocie w Gdyni za 100 z zł naprzeciwko dworca Gl dr Alaszewicz pracuje w AM idz tam gdzie szybciej
to ja w takim razie chcę uspokoic..u nas były szmery jak mała miała rok, badania nie dała zrobić (ryk) , teraz jak ma 1,5 byliśmy na badaniu, udało sie zbadać i okazało się,że to szmery niewinne, ale oczywiście trzeba zrobić badanie i sprawdzic, ale spokojnie, bez paniki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez bylam w budynku solidarnosci na badaniach serducha
Tylko w eter-med. Badanie wykonuje tam bardzo sensowny kardiolog o specjalizacji dziecięcej na nowoczesnym sprzęcie. Tylko gdy dzwonisz do nich to mów, że chcesz odpłatnie a nie na NFZ! Kontakt znajdziesz w każdej wyszukiwarce. A w rejestracji super uprzejme panie, jak nigdzie!!!!
podpinam się pod wątek, bo właśnie dostałam skierowanie dla córeczki do Kardiotelu -czy ktoś może polecić od nich konkretnego kardiologa dla dziecka?
czy jest szansa dodzwonić się tam?- od godziny próbuje na nr podanie na ich stronie
Ja tydzień temu próbowałam dodzwonić się do Kardiotelu przez cały piątek, oczywiście bezskutecznie. Ostatecznie echo zrobię w Invicta u dr Chojnickiego za 200 zł, termin oczekiwania na wizytę 10 dni, więc jestem zadowolona. A dr Chojnickiego uważam za super specjalistę, więc nawet dobrze wyszło, że się do Kardiotelu nie dodzwoniłam :) A w Kardiotelu przyjmuje chyba m.in. dr Sabiniewicz z UCKu.
Dzięki Zuzka, Sabinewicz to chyba ten, o którym tyle negatywnych opinii tu znalazłam i do niego na pewno nie pójdę. A nie wiesz czy tam(w Kardiotelu) może jest jeszcze jakiś inny dobry kardiolog dziecięcy?
nie jest tylko jeden
Tylko nie Sabiniewicz! Okropny lekarz
w Kardiotelu jest jeszcze jakaś babeczka, nie pamiętam nazwiska, ale fajne podejście do dziecka. synek miał robione echo w wieku 9 miesięcy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

krzywe ząbki (23 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

do góry