Widok

hemoroidy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czesc ,moze macie jakies sparwdzone sposoby na ta dolegliwosc.dodam ze sa to hemoroidy zewn.czyli takie guzki-poduszeczki .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja nie mam sposobow ale podlacze sie i spytam i hemoroidy wewnetrzne. Czy ktoras z was miala, jak tak to od ktorego miesiaca ciazy i jakie byly objawy?
posterisan czopki i masc-mozna uzywac w ciazy..... ja miałam w 9 miesiacu i juz nie mam,u mnie macica uciskała na jelita...czesto tez zwiazane sa z zaparciami zazwyczaj jesli powstaja w ciazy to po ciazy znikaja:)jesli nie utrzymuja sie problemy z zaparciami....

ja nie jestem i nie bylam w ciazy .pewnie sie nabawilam im dzieki pracy ( siedzaca)...mało ruchu,zle odzywianie.teraz sie przestraszylam.mam takie dwa guzki i kiedys pare razy krwawilam
to najlepije isc do proktologa,czasami moga sie pojawic komplikacje w przypadku nieleczonych hemoroidów....wiem ze w akademi medycznej jest,ale trzeba miec skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu...ps ale posterisan nie zaszkodzi,sprawi ze te guzki stana sie barziej wiotkie i mniej bolesne..ale nie znikną

ehh ....lekarz
ja słyszałam, ze trzeba unikać zaparć i pilnować wypróżniania się. Polecam czopki glicerynowe

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Rina ja miałam cała ciaze zreszta jak całe zycie -super przemiane materii,wrecz miałam wieczna biegunke pod koniec ciazy...i tak sie pojawiły od ucisku macicy na jelito,tego nie unikniesz i nie zapobiegniesz ale tez nie ma czym sie martwic bo takie szybko znikaja tak samo jak sie pojawiły:)i oprocz posterisanu niczego nie uzywałam

mnie czopki bardzo slużą

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
a któraś z Was krwawiła przy wypróżnianiu? ja nie ma żadnych innych objawów typu swędzenie, pieczenie, ból....tylko przy załatwianiu się na papierze mam świeżoczerwoną krew....kurdee i już sama nie wiem...czy to hemoroidy wewnętrzne?
tabletki diosminex lub detralex , do tego maść , poproś w aptece o maść na hemoroidy jest ich wiele .niestety jak już raz sie nabawiłaś tego dzidostwa (a nie jest to w czasie ciąży) to jest wielkie prawdopodobieństwo ,że to będzie wracac. I niestety bywa to czasem tak bolesne ,ze dosłownie chodzić nie można...
Mimo wszystko dobrze by było ,żebys [poszła do lekarza,bo być może w Twoim wypadku konieczny bedzie zabieg..
sęk w tym, że mnie nic nie boli....nic mi nie dokucza...poza ta plamą krwi na papierze po wypróżnieniu...
pewnie nabawiłam się tego w ciąży bo jestem już po dwóch porodach...
A czy posterisan w czopkach pomoże na krwawienie czy to bardzej na inne objawy typu: pieczenie, swędzenia, ból?
ja ze swoimi byłam u proktologa ale zalecił tylo posterisan maść i dużo pić by nie mieć twardych stolców
a mialas jakies objawy jak ja..krwawienie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

do góry