Widok

niekapek lovi 360

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
co o nim sądzicie ? http://allegro.pl/kubek-niekapek-lovi-360-mini-210-ml-z-uchwytami-i1872688799.html czy któraś ma , jak się sprawdza ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córka dzięki temu kubkowi nauczyła się pić coś innego niż mleko bo miałam z nią problem. Z butelki chciała tylko mleko z łyżeczki też nie chciała pić ani z innych kubeczków. Dopiero ten kubek jej pod pasował. Tylko to nie jest tak że z niego w ogóle nie kapie bo trochę zawsze poleci.
też się nad nim zastanawiałam, ale mały póki co ładnie pije przez rurkę i zaczyna uczyć się pić ze zwykłego kubeczka
image
My go uzywalysmy, coreczka go lubila, ale po pewnym czasie zaczal nam przeciekac i przerzucilysmy sie na bidony.
nasza wogole nie czaila ciagniecia z niego
sprzedalam po 2 dniach uzytkowania
lepszy dla nas jest zwykly kubek tt
mamy niekapek tt ale niestety ona wlasnie go nie kuma , chce zeby sie uczyla powoli z kubeczka bo z butelki juz za duza jest , ze zwyklego kubeczka to nie bardzo jej idzie , moze sprobuje z tego ,
kazdy niekapek tak naprawde troche chyba przecieka nie ma takiego co by nie
Może i ten kubek jest ok, synek umiał z niego pic, ale co z tego skoro nasz od samego początku ciekł jak wsciekly. I juz próbowałam na wszelkie sposoby go uszczelnic ( myslałam,ze cieknie bo ja go może źle składam) poczytalam wiele opini na forach. Próbowałam wszytskiego i nic to nie dało ciekł dalej. Szkoda mi bylo tylko tej kasy.
Może tylko mój był taki felerny
A próbowałaś wymienić uszczelkę? Można je kupić osobno.
Wiesz co teraz to mi już nie potrzebny ten kubek:) synek ma dwa latka i pije sam pieknie z normalnych kubków lub bidonu. Powiem szczerze,że tak mnie wkurzył ten kubek ,że go wyrzuciłam...
dla nas sprawdzil się w 100 % Młody nigdy nie był butelkowy wiec nawet nie próbowałam wprowadzac nic ze smoczkiem czy dziubkiem. Na poczatku troche nie kumal co i jak (zaczynaliśmy około 7-8 miesiaca bo wczesniej byl tylko na piersi albo popijal troszeczke wody z kubeczka medeli) ale po paru dniach zaczal z niego pic (najpierw jak mu podtrzymywalam kubek a pozniej juz sam).
Co do ciekniecia to po jakims czasie musialam wymienic uszczelki ktore sie zuzywaja (2 szt nowych to koszt 5-6 zł) i dopiero jak Młody zaczął rzucac kubkiem o ziemie to zaczal mocniej ciec.
Co do opini ze szybko przecieka to podobno im czesciej wyparzamy uszcelki czy myjemy we wrzatku to tym szybciej beda puszczac - w sumie nie wyparzalam kubka tylko mylam plynem w letniej wodzie i wszystko bylo ok.
Kolejnym zakupem byl juz doidy :)
Tego kubka nie można wyparzać tylko myć ciepłą woda z płynem. Piszą o tym w ulotce która jest do niego dołączona.
Gabryś 1,5 roku temu nie chciał pić... (wody, soczków)

próbowaliśmy różne sposoby, butelki, kubki :)

najpierw sam sobie wymyślił picie z butelki z dzióbkiem :)

później kupiłam kubek Lovi 360'(ten średni, zielony) - i przez wiele miesięcy(ponad rok) mieliśmy spokój :) dziecko ładnie piło :)

teraz przerzuciliśmy się na bidony ze słomkami :)

Gabryś za pierwszym razem zaskoczył o co chodzi z piciem z kubka Lovi :)

na forum jest kilka wątków - poczytaj sobie :)

i jedna ważna uwaga - TO NIE JEST NIEKAPEK!!!

http://forum.trojmiasto.pl/kubek-360-LOVI-opinie-t151450,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/kubek-lovi-360-leci-z-niego-t177291,1,16.html
u nas kapie od samego poczatku, u kolezanki rowniez.
Syn sie dlugo do neigo przekonywal i dopiero w sumie jak mial 1 rok i 3miesiace zaczal z niego pic. Teraz juz go odstawiam,podaje w malym kubeczku i widze ze duzo mu dalo to picie z lovi 360 bo dosc ladnie pije z normalnego malego kubeczka.
Odradzam zakup. My mamy od kilku miesięcy ten największy, bez uchwytów i niestety od początku jest problem z utrzymaniem czystości. Kubek jest wysoki, więc trzeba go myć szczotką do butelek, ale szczotka nie wymyje dokładnie denka, na którym zbierają się "syfy" (po paru godzinach robi się glon; nigdy nie widziałam czegoś takiego w niekapkach które mieliśmy). Trudno domyć uszczelkę. W gwincie i we wszelkich kącikach nakrętki zbiera się brud który trudno usunąć. I taka drobnostka - pokrywka tak mocno trzyma się kubka, że dziecko nie jest w stanie samo jej zdjąć. Używamy tego kubka od czasu do czasu, bo córka bardzo go lubi ale umie pić ze zwykłego kubeczka, więc LOVI pozbędę się z radością.
image
image
też mamy ten wysoki i myje go bez problemu ręką z gąbką i dosięgam do samego dna jak w zwykłej szklance, jest wygodny w myciu bo zwykłe niekapki zachodzą syfem w "dziubku" a tu mogę wszystko rozłożyć, uszczelkę myję gąbeczką, a okrągły plastik szczoteczką i wszystko dokładnie się domywa. Faktycznie kapie, ale to nie jest niekapek, a synek dzięki nie mu ładnie nauczył się pić ze zwykłych kubeczków :) tak że ja polecam :)
imageimage
u nas niestety od początku przecieka i po zmianie uszczelki jest to samo :/
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
To nie jest niekapek a kubek, niekapki Lovi nie przeciekają (mamy dwa). Z kubkiem 360 u nas ciekawa historia, przez kilka tygodni mały był nim zauroczony, od razu załapał jak z niego pić, ale teraz mu się odwidziało i nie chce. Spróbuję z normalnym kubkiem. Ja mam z moim agentem taki problem, że on robi wszystko w biegu i nieustannie staram się pilnować go, że pije się w jednym miejscu i nie rzuca piciem, ale to się sprawdza jak tylko stoję nad nim;]
no tak ale kiedy mały pił po prostu lało się bokami ,a nie tylko tam gdzie ciągnął :/
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
Ciascioo - to napisz o tym do Lovi :) może coś zaradzą?

bo, że ogólnie to niekapek i trochę może z niego lecieć - to mi sami odpisali ;)

ale co innego lekkie kapanie jak się go odwróci, a co innego przeciekanie przy piciu :P
Ciascioo - może napisz do Lovi? pewnie faktycznie coś jest nie tak z kubkiem...

on może przeciekać(tak sami mi napisali) ale nie w czasie picia :P
kubek fajny,pomaga w nauce picia po przejsciu z butelki na kubek ale faktycznie po jakims czasie zaczal przeciekac.
Teraz mamy taki http://allegro.pl/tommee-tippee-kubek-bidon-sportowy-polecam-i1886919646.html i jest fantastyczny,nie leci nic:)
image
image
Tak jak ktoś napisał wcześniej, to nie jest niekapek. Przy mocniejszym szturchnięciu, uderzeniu leci z niego woda. Z tego powodu musieliśmy na jakiś czas go odstawić bo córa zamiast pić to potrząsała nim i robiła chlapu chlapu.
Dziewczyny dziś zakupilismy lovi 360 - czy u Was w dnie w centralnym punkcie też jest dziurka? Jakby kubek przebity był szpilką...
image
hopek
image
ja u siebie dziurki nie widzę
a jeśli chodzi o cieknięcie wody z tego kubka to ja czasem poprawiam palcem tą uszczelkę (tak jakby ją dociskam) na zakręconym kubku albo też czasem sama zaciągnę picie (zrobię to mocniej niż dziecko) w tym miejscu gdzie najbardziej kapie i to pomaga
nie pamietam czy była dziurka czy nie ale jak tylko mega cieklo z kubka to kupowałam nową uszczelke i pomagało :) 5-6 zł za dwie sztuki to nie majątek.
A kubeczek był super - teraz już poszedł w odstawkę ale gdybym miała na nowo na coś się decydować to tylko ten lovi
na zdrowy rozum nie powinno byc jej w dnie :P
Ale myślałam, że to jakiś specjalny zabieg producenta ;)
image
Mi zdarzyło się kupi laktator z dziurawą butelką, tak jak piszesz, pośrodku denka otwór jakby zrobiony igłą. Bez problemu uwzględniono reklamację.
image
image
nasz też już oddany.
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (117 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

do góry