Widok
dziwna sprawa z tymi testami, staramy sie o dziecko 3 miesiac, na poczatku kupilam testy owulacyjne ale wyszło na to ze owulajci nie mialam w ogoel wiec je eywalilam i dalam sobie spokoj
bez cisnienia
bardzo zle sie czulam ostatnio w planowanym 1 dniu miesiaczki mimo ze jej nie bylo
zrobilam test ale wyszeł ngatywnie wiec nałykalam sie przeciwbolowych tebletek spokojna ze nic nie grozi bo nie jestem w ciazy
okres w koncu przyszedł
ale jak bym jednak była w ciazy to az boje sie pomyslec co to by było po takiej dawce leków
teraz okres ma przyjsc 23.12... marzy mi sie ze noie przyjdzie i ze ebde w ciazy, chcialam podarowac test ciazowy mezowi na gwiazdke, ale moze poprostu 23 wybiore sie na to badanie bety
i wtedy ebde pewna na 100% czy sie udało czy nie
dam Wam znac:-)
dzieki za wszystkie odpowiedzi
bez cisnienia
bardzo zle sie czulam ostatnio w planowanym 1 dniu miesiaczki mimo ze jej nie bylo
zrobilam test ale wyszeł ngatywnie wiec nałykalam sie przeciwbolowych tebletek spokojna ze nic nie grozi bo nie jestem w ciazy
okres w koncu przyszedł
ale jak bym jednak była w ciazy to az boje sie pomyslec co to by było po takiej dawce leków
teraz okres ma przyjsc 23.12... marzy mi sie ze noie przyjdzie i ze ebde w ciazy, chcialam podarowac test ciazowy mezowi na gwiazdke, ale moze poprostu 23 wybiore sie na to badanie bety
i wtedy ebde pewna na 100% czy sie udało czy nie
dam Wam znac:-)
dzieki za wszystkie odpowiedzi
w 1 miesiącu miałam okres ale dziwnie się czułam, więc pomyślałam ze się udało:) zrobiłam test i byl negatywny. Za kilka dni drugi i tez negatywny:) Stwierdziłam ze sobie wkręcam. Potem przez 2 tyg zero objawów ciązy. Kolejne 2 miesiace brak okresu, potworny bol piersi i SENNOSC:) ale wtedy róznież pomyslalam ze sobie wkręcam bo kolejne testy były negatywne. Aż któregoś pieknego razu wstałam w nocy (bo juz nie moglam wytrzymac:) i na tescie pokazaly sie 2 czerwone kreseczki:) Rano jeszcze powtórzyłam test i równiez był pozytywny. Po kilku dniach zrobiłam bete (myslac ze to 1 miesiac) i okazało sie ze nasza fasolka miala juz 3 miesiace:)
a ja zrobilam bete zeby potwierdzic ciaze no i okazalo sie ze faktycznie jestem , poczym tydzien temu moj lekarz poporsil o zrobienie jeszcze dwa razy bete w odstepie 48 godz. no i niestety wyszlo ze ta druga spadla...jestem na poczatku ciazy wiec bylam zalamana ze pewno ciaza obumarla. poszlam dzis na wizyte , lekarz spojrzal na te moje dwie bety i zaczal mi mowic ze jest zle ze prawdopodobnie ciaza jest martwa i przedstawil mi wszystkie szczegoly o poronieniu...poczym zrobil usg i okazalo sie ze moja dzidzia ma sie swietnie ze urosla od zeszlego tygodnia i bije jej serduszko(tydz. temu nie bilo jeszcze)no, nie musze wam chyba pisac co przezylam...a teraz juz sobie powiedzialam zero stresow na zapas a co ma byc to bedzie;)
Jolga, nie obwiniałabym lekarza... Spadek drugiej bety we wczesnej ciąży naprawdę wskazuje na poronienie... Ale wygląda na to, że albo jesteś jakimś wyjątkowym "przypadkiem", albo nastapił błąd w laboratorium (czesto robię różne badania i wiem, jak czesto potrafią się mylić, nawet w najlepszych laboratoriach).
Za to zmieniałabym lekarza migiem, gdyby w przykry sposób przekazywał Ci informacje, albo nie chciał robić dalszych badań.
Za to zmieniałabym lekarza migiem, gdyby w przykry sposób przekazywał Ci informacje, albo nie chciał robić dalszych badań.
no ja nie polecam na razie nikogo, puki co moim gin jest dr niedzwiecka, ale jak jej powiedzialam co planujemy zmezem to mi powiedziala
"pani ma 23 lata? to nie za wczesnie?!" z taka mina ze masakra
wiecej do niej nie pojde
jak sie okaze ze jestem w ciazy to wtedy poszukam innego
puki co zrobilam morfologie i toxo, jest ok wiec sie nie martwie
swoja droga jolga to straszne przezycie... lekarz nie powienien odrazu mowic o poronieniu tylko zrobic usg.. co za kretyn..przepraszam:-)
ciesze sie ze jest ok:-)
"pani ma 23 lata? to nie za wczesnie?!" z taka mina ze masakra
wiecej do niej nie pojde
jak sie okaze ze jestem w ciazy to wtedy poszukam innego
puki co zrobilam morfologie i toxo, jest ok wiec sie nie martwie
swoja droga jolga to straszne przezycie... lekarz nie powienien odrazu mowic o poronieniu tylko zrobic usg.. co za kretyn..przepraszam:-)
ciesze sie ze jest ok:-)
agata ja wcale go nie obwiniam o ta bete chociaz wyczytalam ze nie zawsze to musi oznaczac poronienie ale od dwoch tyg. ciagle biegam i robie jakies badania i czuje sie ciagle zastraszona ze cos bedzie nie tak, chyba nie oto chodzi zeby caly czas byc nastawiona na to najgorsze.a dzis na koniec wizyty kiedy ja sie cieszylam ze jest wszytko dobrze pan doktor powiedzial mi ze cieszyc sie tak naoparwde mozna w 30 tyg kiedy juz dziecku raczej nic nie moze sie stac nawet w przypadku wczesniejszego porodu i wczoraj mial przykra sytuacje bo musial powiedziec kobiecie ze w 18 tyg. poronila...no super poprostu;/ no i tak sobie mysle teraz ze skoro tak u mnie moze byc zle, ze pewno poronie to czemu nie powiedzial np. ze ciaza zagrozona ze mam lezec itp.? niewiem, moze ja go nie rozumiem?
wiesz... ja sie az tak nie znam i nie wiem czy badanie bety w dzien spodziewanej miesiaczki wskaże juz ewentualną ciażę.ja robilam bete jak mi sie @ spozniał prawie 2 tyg..tyle ze u moje cykle sa bardzo dlugie wiec sytacja wygladala nieco inaczej.bardziej sugerowalam sie moim bardzo zlym samopoczuciem i zrobilam test ciazowy a potem bete.Zyczę zatem wyniku na jaki czekasz:)
Gusia ciąże beta wykryje bardzo szybko u mie byloo wiadomo kilka dni po zapłdnieniu więc jak pójdziesz 22 na badanie a jest to dzień przed okresem to napewno bedzie juz wiadomo.
Jusi jeżeli chodzi o spadek bety w początkowej ciąży mogło byc tak, że była to ciąża mnoga i że jedno z dzieciątek nie dało rady...wówczas jedno się wchłania pozostaje drugie a wykryc to można własnie poprzez spadek bety...no ale nie wiadomo co i jak więc sie prosze nie denerwowac, słuchac lekarzy, odpoczywac i brac zalecane leki a jak masz wątpliwości zawsze możesz się skonsultowac z innym ginekologiem!
Jusi jeżeli chodzi o spadek bety w początkowej ciąży mogło byc tak, że była to ciąża mnoga i że jedno z dzieciątek nie dało rady...wówczas jedno się wchłania pozostaje drugie a wykryc to można własnie poprzez spadek bety...no ale nie wiadomo co i jak więc sie prosze nie denerwowac, słuchac lekarzy, odpoczywac i brac zalecane leki a jak masz wątpliwości zawsze możesz się skonsultowac z innym ginekologiem!
oook pojde pojde na pewno
bylam dzis w przychodni "lekarze specjalisci" zapytac sie o badanie,
kosztuje 40 zl, moge je wykonac 23 ale wyniki ebda po swietach
wiec musze isc 22.12 hmmm a moze znacie laboratorium w gdansku gdzie wyniki sa tego samego dnia?
tak zebym mogla jechac tam 23 i popoludniu odebrala wyniki?
pozdr.
bylam dzis w przychodni "lekarze specjalisci" zapytac sie o badanie,
kosztuje 40 zl, moge je wykonac 23 ale wyniki ebda po swietach
wiec musze isc 22.12 hmmm a moze znacie laboratorium w gdansku gdzie wyniki sa tego samego dnia?
tak zebym mogla jechac tam 23 i popoludniu odebrala wyniki?
pozdr.
dziewczyny boze jak ja sie denerwuje
prawie jak przed matura albo egzaminerm:-P
wyniki ebda po 17nastej
a ja bede mogla je odebrac ok 19...
zrobilam bete dzis bo to 1 dzien miesiaczki
zawsze była rano a do tej pory jej nie ma
wiec mam nadziieje ze sie udało
tak mi sie marzy zbey mezowi powiedziec jutro w wigilie ze zostanie tata... boze jak mi sie marzyyy...
bycie mama to moje najpieksze marzenie
bede najszczesliwsza na swiecie jak sie uda
o niczym tak nie mazy jak o dzidizusiu
aaaaaaaaaaaaaaa... roznosi mnie
normalnie chodze zdenerwowana
zawsze jak dostawalam okres to bolaly mnie meisnie i brzuch
a dzis nic..zero objawow..ale to pewnie z tych nerwow...
boze ja juz nie wiem co robic
boje sie ze dostane wynik z napisem "ciazy nie stwierdzono"
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a z całego serca chciala bym przeczytac "ciąza, 4 tydzien"
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
przepraszam ze tak Was mecze
ale musze to komus powiedziec
a nikt, nikt po za pania w invikcie i wami nie wie ze zrobilm badanie...
a...prosze napiszcie mi cos podnoszacego na duchu
prawie jak przed matura albo egzaminerm:-P
wyniki ebda po 17nastej
a ja bede mogla je odebrac ok 19...
zrobilam bete dzis bo to 1 dzien miesiaczki
zawsze była rano a do tej pory jej nie ma
wiec mam nadziieje ze sie udało
tak mi sie marzy zbey mezowi powiedziec jutro w wigilie ze zostanie tata... boze jak mi sie marzyyy...
bycie mama to moje najpieksze marzenie
bede najszczesliwsza na swiecie jak sie uda
o niczym tak nie mazy jak o dzidizusiu
aaaaaaaaaaaaaaa... roznosi mnie
normalnie chodze zdenerwowana
zawsze jak dostawalam okres to bolaly mnie meisnie i brzuch
a dzis nic..zero objawow..ale to pewnie z tych nerwow...
boze ja juz nie wiem co robic
boje sie ze dostane wynik z napisem "ciazy nie stwierdzono"
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a z całego serca chciala bym przeczytac "ciąza, 4 tydzien"
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
przepraszam ze tak Was mecze
ale musze to komus powiedziec
a nikt, nikt po za pania w invikcie i wami nie wie ze zrobilm badanie...
a...prosze napiszcie mi cos podnoszacego na duchu
życzę ci aby było super;)
w sumie kasandra dobrze radzi;) siku łatwe, szybkie i może będziesz miała już banana na buzi;)
a jak nie to beta wieczorem zawsze powie;)
a jak nie to beta wieczorem zawsze powie;)