Widok

poszukuje dentysty dla maluszka w Gdańsku???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Może ktoś mógłby polecić sprawdzonego dentystę dla malucha(2lata). Chciałabym się wybrać z dzieckiem na wizytę zapoznawczą z dentystą gabinetem i całą tą zębową sytuacją, dlatego poszukuje kogoś kto ma podejście do dzieci i chętnie i cierpliwie wszystko pokaże i opowie co i jak :)
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja polecam eurodent na suchaninie, dr Marie Osińska. Bardzo mila i z dobrym podejsciem do dzieci. Nitety gabinet jest prywatny wiec tanio nie jest ale czego sie nie robi dla naszych maluszków;)
a tak z ciekawości ile kosztuje taka wizyta?
image
Polecam przychodnie na Wassowskiego we Wrzeszczu. Pani doktor cierpliwa kobieta, spokojna i z dużym podejściem do małego pacjenta. Teraz umawiam moje maluchy (2,5 roku i 1,3 roku) na kolejną wizytę kontrolną i pierwszą wizytę:) Przychodnia działa w ramach NFZ.
A ja polecam i zawsze będe polecać dla takich maluchów Poradnia Stomatologii Dziecięcej na ul.Orzeszkowej 18.Robią ząbki studenci a lekarz nad wszyskim czuwa.Mają podejście dziecko może podotykać sprzęt ,popatrzeć itp.Czasem po wizycie dają jakiś upominek dla dziecka.Jakąś zabawke np.z kinder jaja albo coś innego.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
taka wizyta zapoznawcza o ile dobrze pamietam jest darmowa. Leczenie zeba tzn jezeli potrzebna jest plomba to 110 zl kolor plomby dziecko wybiera wg uznania (maja duzy wybor). Na kazdy zab jest roczna gwarancja czyli jak plomba w tym czasie wypanie to kolejna jest darmowa (bez wzgledu na kolor plomby). Co pol roku dzwonia zeby umowic na wizyte kontrolna ktora tez jest darmowa.
Nie wiem, czy ktoś będzie zainteresowany, ale od kwietnia będzie dentysta na NFZ i dla dorosłych, i dla dzieci w Dentusie na Zaspie (Startowa 1, w budynku Polmedu).
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
ja również polecam dr Kowalską z Wassowskiego
imageimage
image
poproszę i jakiś namiar na panią dr Kowalską, będę wdzięczna :)
http://www.wiewior-ka.pl/index.php/dzieci słyszałam że są wspaniali
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
a ja słyszałam, że świetne zniechęcają dzieci trzymając je na siłę ;)

dr Kowalska - 058 341 14 00

to jest w przychodni na wassowskiego, rejestrowałam Córę dzisiaj na 12 kwietnia ;)
imageimage
image
acha ja byłam parę razy na Orzeszkowej nie żałuje miła opieka też w Miladencie syn miał tam zęba wyrywanego obyło sie bez płaczu a lekarz złote serce poprostu miał zagadał i nawet mały nie poczuł
image
Byliśmy u "Studentów"... i szczerze mówiąc jesteśmy mocno rozczarowani, czekając 1,5 godziny kilka razy miałam ochotę wyjść...

Przychodnia totalnie nie przystosowana dla dzieci - brak choćby stolika z jakimiś kredkami, kartkami... Żeby dzieci się nie nudziły czekając tyle czasu.
Dwa - Mąż nas umawiał telefonicznie, mieliśmy przyjechać na konkretną godzinę. Myślałam, że jest to jednoznaczne z wejściem do gabinetu(no może być jakieś małe opóźnienie). NIE - o tej godzinie (11:30) otwierają dziecięcą rejestrację, do której jeszcze raz trzeba się stawić (czekałam w kolejce 30 minut) żeby dostać numerek. Później czeka się na swoją kolejkę. Spędziliśmy tam 2 godziny.

Nie wiem kto był bardziej zestresowany - Gabryś czy Student, który kompletnie nie wiedział jak sobie poradzić z dzieckiem. Młody wystraszył się fotela(Student w dobrej wierze chciał Mu pokazać jak fotel jeździ do góry i na dół) i już było po zawodach... ;P Studentka ze stanowiska obok podpowiadała co i jak powinien zrobić żeby jednak jakoś sprawdzić ząbki ;)
Przy rejestracji było 2 razy zaznaczone, że to 1 wizyta :) (tzn. i przez telefon i tam na miejscu). Więc czy to taki problem, żeby dziecko trafiło do Studenta/Studentki, który/a ma już doświadczenie z małymi dziećmi? Do kogoś kto ma podejście do dzieci?

Całe szczęście Młody ma zdrowe ząbki, dostaliśmy tylko zalecenie odnośnie pasty do zębów :] (jaka zawartość fluoru)
Mamy pojawić się za 3m-ce aby oswajać Młodego z fotelem, póki jeszcze nie ma potrzeby aby coś robić.

Ale nie jestem pewna, czy tam pojedziemy.
na Wassowskiego się Trąbo zapisz :P
imageimage
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Na Zaspie od kwietnia przyjmować będę ja - więc nieśmiało polecam ;) a ogólnie daję znać że taka możliwość istnieje. Kontrakt z NFZ w tej przychodni był jakiś czas temu, kiedy byłam jeszcze na stażu, potem przez kilka lat go nie było, a teraz jest znowu. Jako że lokalizacja dogodna - postanowiłam poinformować ;)
polecam dr Stasiewicz
http://klinikastomatologiczna.info/
ul. Fieldorfa na Orunii. Chodzę tam ja, mąż, całą rodzinę i wszelkich znajomych ściągnęłam i młoda już 2 razy była, ostatnio sama potem sprawdzała ząbki maskotce tym lusterkiem ;) nie chciała wychodzić....
odradzam wiewiórkę, tak mi zrazili dziecko ze przez rok nie było mowy o kolejnej wizycie! koszmar!!!
Sylwia - no wlasnie ja do tej przychodni na Wassowskiego podchodze jak pies do jeza ;) bo wiem jaki w okolicy jest cyrk z miejscami do parkowania (rok mieszkalam na samym poczatku Sobotki) ;)

Zuzka - to ja juz wiem gdzie bedziemy jezdzic :)))) dorosle zeby tez bedziesz robic? ;) od kiedy rejestracja?
to niestety racja z tym parkowaniem, zawsze objeżdzam dookoła koło manhatanu i parkuję na sobótki właśnie, bo tam teraz jednokierunkową zrobili :/
imageimage
image
zaspa burzyńskiego dr czerwinska rewelacyjne podejscie do dzieci chodze z młoda juz dwa lata i pomimo ze trafiło nam sie borowanie to młoda wyszła z usmiechem
@ Agusiagda - Myślę że rejestracja już działa - chyba powinna ;) Ja jestem tylko od dzieciaczków, ale jest kilkoro innych lekarzy przyjmujących dorosłych :)
Dzięki Zuzka ;) szkoda, że dorosłymi zębami nie zajmujesz się ;) bo myślałam, że może uda się za jednym zamachem... ;P hehehe :]
chciałam tylko poinformować, że kilka dni temu moja Mama była w przychodni u Studentów ;) i zaszła zmiana na + :] pojawił się stolik dla dzieci :] nie wiem co jeszcze ;) ale ważne, że COŚ już jest :]

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

białe blaty w kuchni (40 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

do góry