Widok

potrzebuję silniczek do laktatora medela mini electric

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ma ktoś do sprzedania sprawny silniczek do laktatora medela mini electric? Najlepiej z Gdańska, potrzebny mi jak najszybciej!! Jeśli ktoś taki posiada, to bardzo proszę o maila: anow22@wp.pl
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam Ci skontaktować się z warszawskim serwisem Medeli. Oni doskonale rozumieją, że sprawny laktator jest mamie pilnie potrzebny i proponują najszybsze możliwe rozwiązania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
znalazlam cos takiego:
http://allegro.pl/item1189076718_medela_mini_electric_silniczek_i_zasilacz.html

http://allegro.pl/item1193648673_zasilacz_silniczek_do_medela_mini_electric.html

i polecam stronę medeli:
http://www.medela.com.pl/ maja dystrybutorów w trójmieście.
o dopiero teraz zauważyłam ze ta pierwsza aukcja jest z gdańska-życzę powodzenia w licytacji:)
Gizella DZIĘKUJĘ Ci pięknie!! Pozdrawiam serdecznie.
Hej dziewczyny

Silniczek nie działa w ogóle? czy działa, ale nie zasysa?

Miałam ostatnio taką sytuację, myślałam że moja elektryczna medela umarła, a w rzeczywistości do środka dostało się mleko i zlepiło pompkę, byłam już gotowa kupować nową medele bo byłam przekonana że nie działa, a to nie mały koszt, pojechałam do sklepu http://www.vitalia.gd.pl i tam bardzo miły Pan polecił mi, żeby wlewać wodę małymi kropelkami do otworku ssącego na włączonym silniczku, i to rozlepi mleko. Nie wierzyłam że to może być to, ale postanowiłam to zrobić, w końcu to nie mały wydatek taki laktator. Teraz moja Medela działa jak nowa, zadzwoniłam tam z podziękowaniami za tą cenną radę, w końcu stracili klienta no nie :)

mam nadzieję, że ta rada przyda się innym mamom :)

pozdrawiam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja jak mi się zepsuła moja medela - a dla mnie to dramat bo ja "karmię piersią inaczej" - oddalam ją do reklamacji. I mi naprawili mimo że właśnie jako przyczynę podali zalanie silniczka mlekiem.

Następnym razem - choć mam nadzieję że już się nie zepsuje - spróbuje Twojego sposobu:)))
imageimage
nie wiem, który to otwór, a też mam ten problem...
to ten zaznaczony na zdjęciu? http://img827.imageshack.us/img827/1861/img1053bm.jpg
udało się silniczek zaczął działać - dziękuję za tą radę
Dziękuję za radę! U mnie również zadziałało :-)
ja poszukuje samej obudowy silniczka bo moja popekala podczas wypadku samochoowega jak by ktos mial to bardzo prosze o kontakt ancia5807@wp.pl
metoda z kropelką wody naprawdę działa.
Na początku nie do końca dowierzałam, gdyż silnik, elektryka i woda jakoś mi nie idą w parze.... ale co mi zostało?
Kupno na gwałtu rety nowego laktatora albo "próba wody".

I zadziałało :)) Dzięki wielkie za radę.

PS. W celu zakroplenia silniczka bardzo pomocna jest strzykawka (bez igły oczywiście). Przystawiamy i po chwili silniczek sam się "przepłukuje".
Nie za dużo tej wody. Silniczek był jeszcze po płukaniu chwilę uruchomiony, żeby miał szansę lepiej się osuszyć.
nie wiem, który to otwór, a też mam ten problem...
to ten zaznaczony na zdjęciu? http://img827.imageshack.us/img827/1861/img1053bm.jpg
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mojej Medeli ten sposób niestety nie wskrzesił :?
image
image
tak, dokładnie wlewaj kropelki wody w ten otwór co na zdjęciu..na włączonym silniczku oczywiście :)

Pozdrawiam Basia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki za odpowiedź, spróbuję!
Dziękuję za radę. Myślałam, że nie odratuję laktatora ale się udało :)
mój jak się zapchał to lałam w obie dziurki (druga jest z boku) strzykawką dość dużą ilość spirytusu takiego jak do pępka :) i też uratowany :)
Proponuję zadzwonić na infolinię Medeli, tam dokładnie powiedzą co robić, gdy laktator słabo ssie. Pamiętam, że poradzili mi, żeby wlać wodę z płynem do mycia naczyń i na koniec kilka kropli spirytusu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Proszę napisz czy wlać wodę z płynem do mycia naczyń i spirytus przy włączonym silniczku czy wyłączonym? Z góry dziękuje za odpowiedź.
Witam

Uratowałaś mi życie tą informacją;)
Moja Medela odzyskała siły a ja spokój ducha;)

Dziękuję i pozdrawiam
Pazia ja lałam sam spirytus spożywczy ten co do pępka :) przy włączonym silniczku strzykawką pod dużym ciśnieniem czyli dość szybko :) do jednej dziurki i do drugiej i zostawić włączony, żeby tam się przeczyścił i wyparował ten spiryt ;)
dzieki za rade u mnie też zadziałało :)
00
wątek stary, ale podbijam bo sugestia co do wlanmia wody mega cenna!!!

od rana się przyłamałam, że zepsuty laktator. Nie jest to tania rzecz niestety...
Wlałam wodę i w sekundę zadziałało. Jestem mega szczęśliwa :)))
Bardzo się cieszę, że Wam pomogłam :))
dostałam taki laktator od kumpeli. Mówiła, że źle ciągnie. Ja niestety jeszcze nigdy nie używałam żadnego laktatora, nie widziałam też jak działa sprawny. w jaki sposób mogę sprawdzić czy działa on poprawnie tzn. czy ciągnie mocno? czy jak się przystawia do dłoni to ciągnie jak odkurzacz :)?
przystawiasz do cycka i jak chodzi i ściąga mleko to jest ok
ale ja jeszcze nie urodziłam :)
to wtedy jak ciągnie brodawkę to działa dobrze
Dziewczyny moj laktator medela niby ciagnie ale chodzi glosno jak traktor :) dostalam uzywany i nie wiem czy tak ma byc? Mam jeszcze jedna watpliwosc: mam dosc duze piersi i jak nie scisne piersi to laktator sobie nie radzi. Czy wam mleko lecialo bez koniecznosci masazu piersi podczas uzywania laktatora?
Możesz dokupić większy lejek, może to pomoże.
A co do głośności, mój też głośno chodził :)

u mnie tez zadzialalo. Wlalam pomalu razem z 10 ml wody strzykawka i odzyskal moc. wczesniej ciagnal tak slabo ze nie odciagal nawet kropli. po roku postanowilam zrobic test z woda i od razu zadzialal. jestem znowu w ciazy a brodawki az bola po tescie poprawnosci dzialania. dziewczyny probujcie bo ja wlasnie mialam kupic nowy.

na tej stronie jest pokazane jak przeczyscic zalany mlekiem silniczek. http://www.mlekiemmamy.org/zalany-silnik/ Ja pozyczyłam swoj i nawet nie wiedzialam ze został zalany jak do mnie wrocil. postanowilam go przeplukac wodą ale nie w sposob jak na tym filmiku tylko za pomocą strzykawki i zadziałał od razu! teraz ciągnie jak trzeba. jak ktos nie wie gdzie wlewac wodę ten film naświetli temat. u mnie pomogło jakieś 10 ml wody wlewanej strzykawką pomału. super ze się udalo. ja postanowilam zrobic to ostrożnie strzykawką - ten filmik trochę przeraża...
Dziękuję, rownież zadziałało.

Działa!!!!!!!! Zrobiłam z pewnymi obawami jak na filmiku i efekt super :)

Właśnie miałam zamawiać nowy laktator.. Spróbowałam testu ze spirytusem i juz po kilku kroplach medela działa jak nowa! Suuuuper!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

do góry