Widok

przedszkole FREGATA- pytanie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,
Czy ktorejs z mam dziecko chodzi do tego przedszkola. Fregata na Zaspie.
Czy moglabym prosic o opinie,chcialbym poslac tam syna.
Czy ktos wie ile wynosi czesne ,poniewaz nie moge znalezc na ich stronie.
Z gory dziekuje za odpowiedzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam pytanie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam. Mam tam dwójkę dzieci - ogólnie jest super - polecam. A jeśli chodzi o pieniądze to jest to sprawa drugorzędna i indywidualnie ustalana z rodziną. W przedszkolu jest obliczony koszt utrzymania dziecka, ale jeśli jakiejś rodziny nie stać, to rozmawiają z kimś z dyrekcji i ustalają czesne dopasowane do możliwości Rodziny. Przedszkole jest nietypowe i oferuje wsparcie w wychowaniu dzieci dla rodzin, więc jeśli ktoś chce uczestniczyć w projekcie, a nie ma środków - to nie chcą żeby z tego powodu ktoś nie miał skorzystać. Jeśli ktoś ma ochotę to może pomóc w inny sposób - tak jak potrafi :), czasami nadarza się okazja do pomocy - np. pomoc w malowaniu, przemeblowaniu itp.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Indywidualne Dni Otwarte do szkoły, można zobaczyć lekcje, syn może uczestniczyć w zajęciach, Ciekawy pomysł!
z tego co sie orientuję to czesne jak w normanlnym przedszkolu prywatnym 800-900 zł z wyzywieniem

w tekst ze jak kogos nie stac to moze poprosic o dofinansowanie mnie nie przekonuje

co innego jak ktos juz posyła dziecko i zdarzyła mu sie trudna sytuacja to moze wtedy takie dofinansowanie jest fajnym pomysłem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
ale to juz chyba jakaś reklama tą Fregatą ......na tym forum
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Te kwoty 800-900 to skąd ponieważ na ich stronie rzeczywiście nie ma żadnej informacji. Może ktoś ma dziecko w tym przedszkolu i wie dokładnie jakie są opłaty.
ok. 600 + wyżywienie (zależnie od miesiąca ok. 200zł)
To trochę sporo:( Bardzo chciałam wysłać tam mojego synka ale 800 zł to dla mnie zbyt duża kwota.
Jeśli bardzo Ci zależy - to idź do przedszkola i porozmawiaj z Dyrektorką (bardzo sympatyczna :) - na pewno dojdziecie do porozumienia (brak pieniędzy nie jest barierą w tej placówce).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
A poza czesnym trzeba wpłacić jakieś wpisowe? Pytam ponieważ tak często jest w prywatnych przedszkolach.
Wczoraj podpisałam umowę. Rzeczywiście sprawa płatności jest sprawą drugorzędną. Najważniejsze jest dziecko i rodzina. Poszliśmy tam z naszym synkiem i po paru minutach już nie chciał wracać do domu. Bardzo się ucieszył, że to będzie "jego nowe przedszkole". Jestem bardzo zadowolona:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co słyszałam. To te przedszkole ma powiązania z OPUS DEI.
Znalazłam dużo informacji na temat tego przedszkola i mi tu śmierdzi permamentną inwigilacją.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
Nie należę do Opus Dei, moje dzieci tam chodzą - są zadowolone - i nikt ich nie inwigiluje (rodziców też nie). Nie wiem kto rozsiewa takie informacje, ale wiem z doświadczenie (a nie ze słyszenia !), że są nieprawdziwe.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Z tego co wynika ze strony internetowej Stowarzyszenia Sternik to założycielami byli ludzie należący do Opus Dei ale obecnie jest ich znacząca mniejszość. Przecież przyjmują ateistów jak i wyznawców innej wiary. Ja również do Opus Dei nie należę ale nikt mnie nawet o to nie pytał.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnie osobicie najbardziej dziwi forma rozliczen - bo niby ogłaszaja sie jako przedszkole katolickie ( byli nawet u mnie w parafii) ale kwota 800 zł to normalne czesne za prywatne przedszkole ..
i niby jak kogos nie stac to moze sie pokajac i bedzie mniej płacil ..
jak juz pisałam rozumiem i ok jesli dziecko juz chodzi i kogos nagle nie stac.. )
ale co jesli kogos stac tylko zwyczajnie woli zapłacic mniej w przedszkolu państwowym? bo np zbiera kase na cos innego..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Po pierwsze nie ogłaszają się jako przedszkole katolickie tylko przedszkole niepubliczne, które opiera się na zasadach chrześcijańskich a to trochę zmienia postać rzeczy. Po drugie współpraca rodziców i przedszkola z założenia opiera się na wzajemnym zaufaniu. Jeżeli chcesz swoje dziecko wychować na uczciwego człowieka to jak rozumiem też jesteś uczciwa. To oznacza, że uczciwie i rzetelnie przedstawisz swoją sytuację materialną.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Po rozmowach i ustaleniach mój synek poszedł do Fregaty od kwietnia. Jestem bardzo zadowolona. Mój synek jest bardzo zadowolony, bardzo szybko się przystosował. Ma fajnych kolegów i Panie przedszkolanki. atmosfera jest miła. Zależalo mi na fajnym, edukacyjnym miejscu i takie znalazłam. Nie ma to nic wspólnego z "przechowalnią" dla dzieci. Wszystkim zainteresowanym naprawdę szczerze polecam - dzieci w tym miejscu są naprawdę szczęśliwe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

do góry