Widok

sprzedam pomidory z działki - bez "chemii"

Sprzedam Temat dostępny też na forum:
odbiór osobisty -- Gdańsk swięty wojciech (przed pruszczem), pomidory doskonale nadaja się na przetworzenie, do gotowania itp, cena: 2 zł/kg, kontakt: j-l1@o2.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a co z ogórkami, które zamawiałam ?
ojj..sorki..myślałam-że już masz od kogoś innego.... :( ale też mam teraz - tak z 20 kg - z tym, że raczej średniaki - ale jeżeli ci to nie przeszkadza- to czekają a odbiór - co do ceny - na pewno się dogadamy :)
justi, jak pisąłam wczesniej potrzebuje korniszony, bo słoiki mam małe
a ile masz pomidorów? bede pierwszy raz robic przecier zeby miec na zime na zupki dla melgo moze mi podpowiesz ile powinnam miec tych pomidorow? tak zeby chociaz z 5-6 sloikow pol litrowych przecieru wyszlo
pomidorów mam sporo - pewnie ze3-4 wiadra -dopiero trochę oberwanych, powiem ci-ze nie mam pojęcia ile byłoby potrzeba..ale tak chyba z 4-5 kg , ale naprawde nie wiem-bo my dla siebie nie wazylismy jak robilismy przeciery...
moge narazie zarezerwowoac te 4-5kg do wieczora? przyjdzie maz z pracy to zapytam sie czy pojedzie po nie ok?
ok - napisz do mnie na maila- podam adres i w razie czego tel , jak coś to przyjedź z mężem i z małym , będziecie mieć wycieczkę :)
Jeśli to jeszcze aktualne to ja poproszę 5 kg pomidorów i bardzo bym chciała ogórki do kiszenia z 15-20 kg.
weronka52@ gazeta.pl Proszę o adres ii telefon
majka - napisałam maila :) zapraszam
justi- odpisałam
cytrynka-są ogórki dla Ciebie :) zapraszam
ok to moj mąż podjedzie dzis po pomidory 5kg poprosze i tak z 4kg ogórków do kiszenia. juz pisze maila i poprosze o adres
cytrynka-odezwij się...chcesz jeszcze te ogórki..bo nie wiem czy trzymac je dla ciebie czy nie...
ok asia, czwekam na maila
wyslalam maila, daj znac czy doszedl bo cos ostatnio mi poczta szwankuje
ok dostalam odpowiedz, dziekuje bardzo
czy pomidory aktualne, jeśli tak, biore 10 kg
image
---
myślę -że jeszcze 10 kg będzie - jutro muszę zerwać - to wtedy dokładnie będę wiedziała , napisz do mnie maila
wlasnie odebralam pomidorki i ogorki od justi i sa bardzo smaczne. dziewczyny mam pytanie chce z czesci ogorkow zrobic w slikach ogorki na mizerie na zime, macie jakies sprawdzone przepisy?
asia patrzyłaś tu: http://forum.trojmiasto.pl/OGORKI-PRZEPISY-t175273,1,16.html?hl=ogórki#hl może coś wpadnie ci w oko... :) ja polecam sałatkę szwedzka - duże ogórasy się na nią nadają - a smak ma podobny do konserwowych ( przepis np tu: http://www.gotujmy.pl/salatka-szwedzka,przepisy,57407.html), choć nie jestem pewna czy mam identyczne proporcje odnośnie zalewy...
amielka - pomidory czekają na odbiór :) sprawdź maila
halo cytrynka- odezwij się...chcesz ogórki?? daj znać - bo nie wiem co z nimi robić...
Justi masz jeszcze pomidorki ?
z ogórasów mama była zadowolona, reflektuje jeszcze i na pomidorki :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
hej Justi, potrzeuję 30 kg, mogę jutro podjechać, napisz prosze mi maila z ceną i nr tel
apis_ML@op.pl

czy to korniszony ? bo tych większych nie chcę
tzn barzo prosze o takie średnie, bo sałaciaki u mnie nie idą, tylko marynnowane i kiszone

dziękuję za pamięć :)
cytrynka pełne wiadro mam malutkich i mam tez sredniaczki-ale to zobaczysz sama, rozumiem-ze jutro będziesz?
jak to dobrze mieć swoją działkę i własne zbiory ;)

czy jeszcze aktualne?

chętnie wezmę ze 3 kilo pomidorów i 3 kilo ogórków, jeśli aktualne :)
Mój mail: paulales@op.pl
justi będę, ale musze mieć 30 kg, bo chcę od razu całośc zaprawić by już nie jeżdzić , bo muszę do rodziny jeździć i zagotowywać konserwowe w kotle
przykro mi bardzo-ale z pomidorów już koniec...przez te deszcze dużo nam zgniło i zachorowały..takze nie mam już pomidorów, jedynie ogórki zapewne jeszcze będą
jezeli ktos w tym roku chętny na pomidorki z własnej uprawy - to zapraszam - mam w sumie ok 30 kg - pomidory tzw gruntowe - średniej wielkości i trochę miniaturek, kontakt najlepiej na maila: j-l1@o2.pl, cena: 2,5 /kg

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Które imię dla dziewczynki? (46 odpowiedzi)

Wy zawsze jesteście pomocne. Nie możemy dojść do porozumienia z mężem. Jestem ciekawa, które...

do góry