Widok

uwaga! restauracja VICTORIA Małkowo + 4fun group

Wesele Temat dostępny też na forum:
Witam

13 sierpnia pobraliśmy się i chcielibyśmy przekazać Wam istotne opinie dotyczące naszego ślubu i wesela. A mianowicie: na początek ślub w kościele św. Mikołaja. Sakramentu udzielił nam ojciec J. Krzysztofowicz, który poprowadził tak urocza i mądrą (i nienudzącą!) mszę, że brak słów aby oddać jej piękno. Pewnie większość z Was wie ile trzeba się namęczyć w trakcie przygotowań do ślubu i wesela, ile to trosk, zmęczenia a czasem irytacji, ale nasza msza całkowicie zrekompensowała to wszystko. Dodatkowo oprawa muzyczna - kwartet wokalny który współpracował z organistą - była strzałem w dziesiątkę, taki dodatek naprawde jest wart wydanych pieniędzy. My oraz goście byliśmy zachwyceni, specyficzne wnętrze i duch kościoła, podniosła atmosfera i śpiew wspaniale się komponowały. Naprawdę warto!

Z kościoła - na salę. Restauracja Victoria w Małkowie. Jedyną rzeczą do jakiej możemy się przyczepić to to, że jest tak daleko od Gdańska, ale cóż... Nie można mieć wszystkiego :) Właścicielka co prawda na pierwszym spotkaniu sprawiła wrażenie zimnej i (nie chciałbym użyć słowa "nieprzyjemnej"...) niedostępnej, ale w trakcie przygotowań, samego wesela i czasu tuż po weselu okazuje się, że jest rewelacyjną kobietą - praktycznie wszystko można dogadać, szefostwo jest bardzo elastyczne i właściwie wszystko czego oczekiwaliśmy i chcieliśmy można było załatwić. Widziałem kiedyś na tym forum czyjeś pytanie, czy w Victorii można modyfikować menu. Odpowiadam: można. Ingerowaliśmy w nie mocno, m.in. wprowadziliśmy smażone ryby i kluski na parze + drobniejsze zmiany. Jak powiedział właściciel - kluski na parze robiono tu pierwszy raz, wcześniej nikt takiego czegoś sobie nie życzył. Efekt? Ludzie byli nimi bardzo zadowoleni :) Niestety nam nie było dane delektować się potrawami w pełni - wiele dni przygotowań spowodowało takie zmęczenie, że nie byliśmy w stanie zbyt wiele jeść :( ale to co skosztowaliśmy było REWELACYJNE!!! Konkludując: naprawdę świetne jedzenie i co ważne W OGROMNYCH ILOŚCIACH. Odgrzewane na poprawinach i tak nie zostało zjedzone w pełni, zatem wyprawkę dla gości mieliśmy zagwarantowaną bardzo bogatą :) Aha! Victoria gwarantuje ciasta. Są pyszne, lekkie i w dużym wyborze. Mało tego: Tort weselny bardzo smaczny, na śmietanie, też gwarantwany przez restaurację. Jego koszt był kilka razy mniejszy niż w różnego typu cukierniach, a był duży i pyszny. Co do obsługi - żadnych zarzutów. Nigdy nie spotkałem się z sytuacją na weselu żeby co chwile po zjedzeniu czegoś podchodziła obsługa i wymieniała zastawę na czystą :) wow! naprawde przyjemnie. Do tego żadnych korkowych, opłat za klimatyzację, za śmieci itp. Wszystko jasno i przejrzyście.

Przejdźmy zatem do sprawy orkiestry. Wybraliśmy 4fun można powiedzieć w ciemno. Nie znaliśmy ich wcześniej, nie słyszeliśmy o nich niczyjej opini, w necie o nich nie jest napisane prawie nic. Jedynie widzieliśmy filmik w ramach spotkania przed weselem. Jednak ryzyko podjęliśmy i nie żałujemy. Był to dla nas chyba najbardziej stresujący element układanki "WESELE". Jednak pierwszy utwór zagrany był całkiem fajny. Kolejne dwa tak samo. I to właśnie po tych pierwszych trzech utworach wiedziałem, że już nie będzie źle :) grali bajecznie, począwszy od repertuaru (fajne, żwawe kawałki "dla każdego") aż po wykonanie. Fajne instrumenty, nie trąca biednymi syntezatorami, elementy na puzonie i akordeonie. Do tego wszystiego akordeonista. Wspaniale grał i praktycznie co każdej przerwy przechadzał się między gośćmi i przygrywał fajne standardy. Co ważne grał już od pierwszej przerwy, których nie było za wiele. 4fun sprawdziło się na naszym weselu WSPANIALE!!!

Koniecznie musimy tu też wspomnieć o naszym nauczycielu tańca: Robert Melon w ciągu 5 spotkań przekształcił 2 rozklekotane czołgi w dynamiczną i gibką parkę :) serdecznie go polecamy, ćwiczyliśmy w klubie WINDA we Wrzeszczu (ul. Racławicka ale wejście od Klonowicza).

Na zdjęcia i "kasetę" jeszcze czekamy, ale bardzo wierzymy w Marcina Bencera (polecam - próbkę możliwości ma na swojej www) i firmę Video Wspomnienia (polecone przez znajomych - filmy oglądaliśmy i były świetnie przygotowane).

Nasze przygotowania do wesela trwały łącznie 8 miesięcy (w mojej ocenie i tak długo, po co planować ślub wcześniej :) ?). Gości mieliśmy w okolicach około 130, miałobyć więcej (około 150), ale te 130 to chyba optymalna ilość osób :)

pozdrawiam
Marta+Adam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gratulacje!

Także braliśmy ślub w św. Mikołaju i msza była przecudowna :).
Nasza relacja:
http://forum.trojmiasto.pl/Ive-got-you-under-my-skin-23-07-11-Duzo-opinii-t264007,1,11.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

dobry...i nie drogi dentysta (55 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

do góry