Widok
z takich ogolnych rzeczy...glownie jedzenie dla gosci: 70 osob
dom weselny - 170zł osoba
pieczona świnia na 70 osob - 800zł
nocleg - okolo 1000
transport - taxi ok 300zl
alkohol - 120 butelek -2000zl
soki lacznie - ok 450
wina - 250 10 sztuk
zaproszenia - allegro - 46zl
znaczki ;) ok 60zl
poprawiny - 700
tort - jarzebinscy 8kg - 100gram na osobe - 33/kg
ciasta - lacznie ok 9 blach - srednio 27zl/kg
owoce - wyjdzie ok 250zl
fontanny na tort - hurtownia szczepan - 10 sztuk 30cm - 15zl
szok...dopiero dotarlo do mnie ile to łącznie :-/
suknia i ubranie od ciebie zalezy - nie wliczam w koszty
dom weselny - 170zł osoba
pieczona świnia na 70 osob - 800zł
nocleg - okolo 1000
transport - taxi ok 300zl
alkohol - 120 butelek -2000zl
soki lacznie - ok 450
wina - 250 10 sztuk
zaproszenia - allegro - 46zl
znaczki ;) ok 60zl
poprawiny - 700
tort - jarzebinscy 8kg - 100gram na osobe - 33/kg
ciasta - lacznie ok 9 blach - srednio 27zl/kg
owoce - wyjdzie ok 250zl
fontanny na tort - hurtownia szczepan - 10 sztuk 30cm - 15zl
szok...dopiero dotarlo do mnie ile to łącznie :-/
suknia i ubranie od ciebie zalezy - nie wliczam w koszty
i aporpo doczytalam - jedna z dziewczyn dopytala ile czego kupic
mi Pani z domu weselnego powiedziala ze zwykle liczy sie:
100gram/osoba tortu - ale kupcie mały torcik, i ukrojcie kawalek ciasta ważącego 100gram - to tyle co nic :( zobaczycie ze na weselu ciezko ukroic taki MINI kawalek ;)
napoje ponoc sie liczy 1,5l gazowanego na osobe i tyle samo tj 1,5l wody mineralnej na osobe - ale to glownie liczy sie tylko na wesele a jesli ktos robi poprawiny trza myslec o wiekszej ilosci
mi Pani z domu weselnego powiedziala ze zwykle liczy sie:
100gram/osoba tortu - ale kupcie mały torcik, i ukrojcie kawalek ciasta ważącego 100gram - to tyle co nic :( zobaczycie ze na weselu ciezko ukroic taki MINI kawalek ;)
napoje ponoc sie liczy 1,5l gazowanego na osobe i tyle samo tj 1,5l wody mineralnej na osobe - ale to glownie liczy sie tylko na wesele a jesli ktos robi poprawiny trza myslec o wiekszej ilosci
Wielka mi tajemnica pff .... w przyszłym roku mogę sama wkleić swoje notatki jeżeli takie będę robiła, a może nawet pod koniec tego roku bo mój brat się żeni i ma wesele na 70-80 osób :) kolega właśnie miał wesele na 100 osób i ze wszystkim nawet z noclegami wyszło mu 43 tyś( wesele z noclegiem dla wszystkich od os. 160 zł+nocleg +poprawiny) to jakie będą koszty wesela zależy tylko i wyłącznie od kosztów za osobę, i czy ktoś robi poprawiny itd.a napisanie ile soków, wódki i ciasta na 70 osób to chyba nie jest jakaś wielka tajemnica. żałosne
Do ona, ty najwyraźniej nie potrafisz czytać dziewczyno, nikt nie robi żadnej tajemnicy, chodzi o uszanowanie prywatności naszych podwykonawców, czy nie znasz takiego pojęcia jak polityka prywatności, firmy zastrzegają sobie coś takiego dla twojej wiadomości. Druga sprawa ja nie mam zamiaru wysyłać tego każdemu z osobna, jak już napisałam ja wysłałam to osobie bezp zainteresowanej, czyli zakładającej wątek.
Ja asiu szanuje twoja prywatnosc i notatki zachowam dla siebie a jesli ktos chce to pierw prosze sie spytac kolezanki czy wyraza zgode na to by je pszeslac komus dalej .. ja bez niczyjej zgody nie bede wklejac czy podsylac.. Poza tym notatki sa mi bardzo przydatne i dziekuje jeszcze raz :) Pozdrawiam :)
Do asiara88 najwyraźniej to ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Mnie nie interesują nazwy firm kto co i za ile tylko ogólne ilości np.że
na 70 os- X but. wódki
owoce- X kg
ciasto-X kg
sok, woda - X litrów/os
(nazwa, cena mnie nie interesują, każdy kupuje takie rzeczy na jakie go stać) Chyba w małżeństwie Ci się nudzi, że siedzisz na forum o takim temacie.
na 70 os- X but. wódki
owoce- X kg
ciasto-X kg
sok, woda - X litrów/os
(nazwa, cena mnie nie interesują, każdy kupuje takie rzeczy na jakie go stać) Chyba w małżeństwie Ci się nudzi, że siedzisz na forum o takim temacie.
To ty nadal nie rozumiesz, przecież wyraźnie jest napisane, że to skany notatek i takie informacje na nich widnieją, dlatego nie mają być wystawiane na publicznym forum. Ja doskonale rozumiem, że nikogo w tym wątku nie interesuje polecenie firm i marek.
Za to ty nie rozumiesz samego tematu: "wesele na 70 osob jakie koszta , ile wodki wszystkie szczegóły" a ty napisałaś: "cena mnie nie interesują".
Koszta a ceny chyba jednak mają coś wspólnego koleżanko.
Za to ty nie rozumiesz samego tematu: "wesele na 70 osob jakie koszta , ile wodki wszystkie szczegóły" a ty napisałaś: "cena mnie nie interesują".
Koszta a ceny chyba jednak mają coś wspólnego koleżanko.
rok temu w pazdzierniku bylo moje wesele- organizowalismy w karczmie Lukullus- mielismy alkohol w cenie. 235 zl za osobe- jedzenia bylo mnostwo, wion, piwo i wodka bez ograniczen. Fantastyna obsluga- jedynmy minus- sa bardzo popularni, lepiej szybko tam pojechac i rezerwowac.
Cena mogla sie zmienic ale sa tego warci- zawsze pomoga, odpada Ci szukanie i zwozenie alkoholu. Sa rewelacyjni- wszystkim polecam.
Cena mogla sie zmienic ale sa tego warci- zawsze pomoga, odpada Ci szukanie i zwozenie alkoholu. Sa rewelacyjni- wszystkim polecam.
taka cena za menu zwierala tort, ciasta i napoje?
http://www.tawernalukullus.pl/wesele-zestawy.php ten ostatni zestaw jest z alkoholem, tylko Bols to słaba wódla;D ale interesująca opcja bo ma się wszystko z głowy
rozumiem, zdziwila mnie po prostu tak wysoka cena, ale skoro to "All Inclusive" to nie ma to tamto:)
Witam
Tak czytam czytam o tych kosztach ilości napoi i alkoholu- i myślę że trochę dużo tego liczycie.Jeżeli jesteście zainteresowane zmniejszeniem kosztów na wesele z chęcią wam w tym pomogę- można zrobić tą uroczystość za dużo mniejsze pieniądze tylko trzeba wiedzieć jak.
Zapraszam na moja stronę.
http://klubaktora.pl/pl/content/konsultant-weselny
Tak czytam czytam o tych kosztach ilości napoi i alkoholu- i myślę że trochę dużo tego liczycie.Jeżeli jesteście zainteresowane zmniejszeniem kosztów na wesele z chęcią wam w tym pomogę- można zrobić tą uroczystość za dużo mniejsze pieniądze tylko trzeba wiedzieć jak.
Zapraszam na moja stronę.
http://klubaktora.pl/pl/content/konsultant-weselny
Z mojej strony tylko mała rada w kwestii ile czego na gościa liczyć:
Z tortem weselnym to jest tak, że pojawia się już po kilku godzinach jedzenia (lub wręcz obżerania się) innymi rzeczami i picia (lub chlania) najczęściej wódy. Wtedy niewielu gości ma już na niego ochotę i albo wcale go nie próbują, albo nie są w stanie wcisnąć więcej niż jeden mały kawałek. Także liczenie po 100g na osobę to jest naprawdę z dużym zapasem. Na weselach, na których byłam (i na moim własnym) nigdy nie widziałam, żeby zeszła więcej niż połowa tortu. Zwykle najwyżej 1/3.
Z alkoholem też nie ma co szaleć z tym 0,5 na głowę. Przecież zawsze zbierze się sporo gości, którzy wypiją tylko symbolicznie albo nic, a więcej niż tą połowkę to tylko "najwybitniejsze" jednostki dadzą radę. No, chyba że planujecie bardzo "tradycyjne" wesele z chlaniem na wyścigi i na umór, to może wtedy zejdzie.
Po naszym weselu zostało dużo wszystkiego (jedzenia, alkoholu, ciast), chociaż wcale nie szaleliśmy z ilością "żeby nie zabrakło".
Z tortem weselnym to jest tak, że pojawia się już po kilku godzinach jedzenia (lub wręcz obżerania się) innymi rzeczami i picia (lub chlania) najczęściej wódy. Wtedy niewielu gości ma już na niego ochotę i albo wcale go nie próbują, albo nie są w stanie wcisnąć więcej niż jeden mały kawałek. Także liczenie po 100g na osobę to jest naprawdę z dużym zapasem. Na weselach, na których byłam (i na moim własnym) nigdy nie widziałam, żeby zeszła więcej niż połowa tortu. Zwykle najwyżej 1/3.
Z alkoholem też nie ma co szaleć z tym 0,5 na głowę. Przecież zawsze zbierze się sporo gości, którzy wypiją tylko symbolicznie albo nic, a więcej niż tą połowkę to tylko "najwybitniejsze" jednostki dadzą radę. No, chyba że planujecie bardzo "tradycyjne" wesele z chlaniem na wyścigi i na umór, to może wtedy zejdzie.
Po naszym weselu zostało dużo wszystkiego (jedzenia, alkoholu, ciast), chociaż wcale nie szaleliśmy z ilością "żeby nie zabrakło".
my na 60 osób kupujemy
50 butelek wódki 0,5
15 butelek białego wina
15 butelek rózowego wina
5 butelek czerwonego wina
moja rodzina wódki nie pije, a jak już to symboliczny kieliszek nie więcej, rodzina kochasia za to pije wódkę, ale z drugiej strony będą wracać z wesela do elbląga więc nie wszyscy będą pić, mam nadzieję, że taka ilość wystarczy :)
50 butelek wódki 0,5
15 butelek białego wina
15 butelek rózowego wina
5 butelek czerwonego wina
moja rodzina wódki nie pije, a jak już to symboliczny kieliszek nie więcej, rodzina kochasia za to pije wódkę, ale z drugiej strony będą wracać z wesela do elbląga więc nie wszyscy będą pić, mam nadzieję, że taka ilość wystarczy :)
Ktoś już słusznie zauważył,że każdy ma inny budżet na ta imprezę.
Ja na pewno będę liczyć dwie butelki na osobę jeśli chodzi o wesele i poprawiny. Dodatkowo do rozdania przy bramach i na konkursach. Pozatym osobom,których nie zaproszę na wesele (przyjaciółki mamy mojej i mojego TŻ) po weselu zaniose i ciasta i wódkę. Jak czytam ile płacicie za sale to zastanawiam się gdzie ja mam głowę. Poszalalam,bo ustaliłam wstępnie cenę 270 zł za osobę.
Ja na pewno będę liczyć dwie butelki na osobę jeśli chodzi o wesele i poprawiny. Dodatkowo do rozdania przy bramach i na konkursach. Pozatym osobom,których nie zaproszę na wesele (przyjaciółki mamy mojej i mojego TŻ) po weselu zaniose i ciasta i wódkę. Jak czytam ile płacicie za sale to zastanawiam się gdzie ja mam głowę. Poszalalam,bo ustaliłam wstępnie cenę 270 zł za osobę.
Myśmy mieli wesele na 100os i wyszlo 60 tys wszystko. Pamiętajcie, że jak policzycie sobie te drogie rzeczy to jeszcze koło 5 tys Wam dojdzie na d*perele, których nie brałyście pod uwagę.
Napojów mieliśmy gaz 2l.os ngaz 2l/os i powiem Wam, że starczyło prawie na styk. W poniedziałek były jeszcze "poprawiny poprawin" dla ok 20os z tego.
Wózki trzeba liczyć 0,7 na osobę z poprawinami. Tu nam zostało koło 40 butelek (na chrzciny ;p) Ale każdy dostawał flaszkę na odchodne.
Napojów mieliśmy gaz 2l.os ngaz 2l/os i powiem Wam, że starczyło prawie na styk. W poniedziałek były jeszcze "poprawiny poprawin" dla ok 20os z tego.
Wózki trzeba liczyć 0,7 na osobę z poprawinami. Tu nam zostało koło 40 butelek (na chrzciny ;p) Ale każdy dostawał flaszkę na odchodne.