Widok
zaparcia po Nutritonie
hej od wczoraj podaje synkowi Nutriton ze względu na ulewanie, niestety pojawiły się zaprcia, jak czytałam w innych wątkach zdarza się to dość często. I tu moje pytanie czy te zapracia się utrzymuje czy może po jakims czasie mijają kiedy organizm przyzwyczai się juz do zagęszczacza?W aptece okazało się, ze żadnego leku na zaparcia nie moźe brać, bo za mały ma 7 tyg.Dostał strzykawką trochę herbatki rumiankowej, ale chyba mu nie zasmakowała, bo się strasznie krzywił...
nasz Gabryś przy wyjściu z Polanek dostał syrop na zaparcia :) miał wtedy 2 tygodnie :)
syrop nazywa się Lactulosum :) i mieliśmy podawać 2 razy dziennie po 4ml :)

wczoraj wieczorem też musiałam dać Małemu - bo od 2 dni nie robił kupy... oczywiście teoria głosi, że dziecko może 3 dni się nie załatwiać i dopiero wtedy mówi się o zaparciu... ;P
ale jak zwykle teoria sobie, a życie sobie :)
my po kilku dniach zrezygnowaliśmy z Nutritonu właśnie ze względu na zaparcia...
może pomóc podawanie picia - nawet zwykłej wody :) pół czopka glicerynowego do pupy - mało przyjemne dla dziecka, ale z reguły skuteczne :P
nie wiem czy organizm może przyzwyczaić się do zagęszczacza i później nie będzie zaparć :P my woleliśmy więcej prania od walki o kupę ;)
syrop nazywa się Lactulosum :) i mieliśmy podawać 2 razy dziennie po 4ml :)

wczoraj wieczorem też musiałam dać Małemu - bo od 2 dni nie robił kupy... oczywiście teoria głosi, że dziecko może 3 dni się nie załatwiać i dopiero wtedy mówi się o zaparciu... ;P
ale jak zwykle teoria sobie, a życie sobie :)
my po kilku dniach zrezygnowaliśmy z Nutritonu właśnie ze względu na zaparcia...
może pomóc podawanie picia - nawet zwykłej wody :) pół czopka glicerynowego do pupy - mało przyjemne dla dziecka, ale z reguły skuteczne :P
nie wiem czy organizm może przyzwyczaić się do zagęszczacza i później nie będzie zaparć :P my woleliśmy więcej prania od walki o kupę ;)