Widok

o.o Franciszkanie w Wejherowie

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
WItam.mam pytanko czy któraś z Was miała w tym kościółku ślub lub będzie miała?Mieszkam w Wejherowie od niedawna. Chciałam się dowiedzieć jak tam wygląda ślub,czy Francziszki;) są wyrozumiali itp??Mój ślub nie będzie "tradycyjny" i nie wiem czy nie zostaniemy potraktowani jako gorsi.

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam, w razie pytan zapraszam na gg:1574880

image
image

:) są bardzo wyrozumiali :) Mój wujek do nich należy :) jest Ojcem :)

:) a mogę zapytać jak się nazywa??

image
bo nie znam ich-kojarzę kilku z widzenia. Zależy mi żeby ślubu udzielał ojciec,który powstrzyma się od komentarzy na kazaniu i będzie nas tarktował jak każdą inną parę, której udzielał ślubu...No i podtrzyma nas na duchu...

image
A dla czego ma Was krytykować???

no bo to będzie małżeństwo mieszane-mój narzeczony jest niewierzący.jak byliśmy się pierwszy raz dowiadywać o te wszystkie formalności to odczułam nie fajny stosunek do nas.Ale za 2 razem-był inny ojciec,młodszy już było ok.

image
Będzie dobrze :) nie przejmuj się :)

dzięki:)

image
nie przejmuj się :)
Ja osobiście bardzo lubię franciszkanów - sama będę tam brała ślub 27.10 :)
Mój znajomy franciszkanin udzielał już ślubu małżeństwu wierząco-niewierzącemu. Ma normalne podejście :)
Jak chcesz jakieś info - pisz na maila :)

Moj brat nalezy do frankow;) Oni są inni niz djecezjalni chociazby dlatego,ze ja mam jak narazie slub tylko cywilny a w dodatku moj maz to protestant i Oni nie robili mi zadnych problemow z ochrzczeniem coreczki a wrecz przeciwnie! Dodam,ze moj slub koscielny bedzie ekumeniczny i tez z tego nie robia problemow:) Takze glowa do gory!

\"Człowiek jest wielki nie przez to,co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi \"
Też mam wrażenie,że ojcowie są bardziej serdeczni od "normalnych" księży.
Wielkie dzięki Dziewczyny:)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja akurat ma przykre doswiadczenie :)
tak mnie raz opieprz.... podczas spowiedzi, jak zaden inny ksiadz (a dodam ze to nie byl duzy grzeszek...)! :)

image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej, ja pracowalam na ślubie w Wejherowie u oo franciszkanów jako fotograf- bardzo mile to wspominam- nie robili żadnych problemów ani mi ani kamerzyscie - kazali pstrykac fajne fotki i pozwolili tez wejsc na prezbiterium, kazanie i zyczenia też były bardzo cieple i mile :)
kasia
[url=http://http://www.tandem.digfot.com/images/banerek.jpg]
image
Mam odmienne zdanie.Sa nietolerancyjni wobec innych religii np.Evangelickiej.Pare dni temu bylam u spowiedzi i mlody spowiednik spytal mnie czy praca u Evangelikow nieprzeszkadza mi byc dobrym katolikiem?SMIESZNE.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry