Widok
12 ławek - Teatralny Projekt Hip Hopowy
Opinie do spektaklu: 12 ławek - Teatralny Projekt Hip Hopowy.
Kompilacja kluczowych dla tańca ulicznego zasad freestyle, improwizacja, indywidualny styl, oraz wykreowana forma opracowana w sposób warsztatowy tworzy strukturę ruchu, którą można nazwać Urban Dance z charakterystycznym poszukiwaniem inspiracji w codziennym życiu. 12 Ławek to wykreowany obraz dodatkowo wsparty kostiumami i rozwiązaniami scenicznymi, które wzbogacają taniec nadając mu ...
Przejdź do spektaklu.
Kompilacja kluczowych dla tańca ulicznego zasad freestyle, improwizacja, indywidualny styl, oraz wykreowana forma opracowana w sposób warsztatowy tworzy strukturę ruchu, którą można nazwać Urban Dance z charakterystycznym poszukiwaniem inspiracji w codziennym życiu. 12 Ławek to wykreowany obraz dodatkowo wsparty kostiumami i rozwiązaniami scenicznymi, które wzbogacają taniec nadając mu ...
Przejdź do spektaklu.
zapowiada sie ciekawie
mimo ze jeszcze nie widzielismy spektaklu to jestem pewna ze bedzie na co popatrzec,wiem ze ci ludzie sa dobrze przygotowani i naprawde potrafia dac z siebie bardzo duzo,dla niektorych to prawdziwa szansa,mam nadzieje ze jak najwiecej osob wystepojacych w tym spektaklu wykorzysta swoja szanse,trzymam za nich kciuki!!!do zobaczenia na premierze:)))
Dziwny tytul
Dlaczego opisane jest, tak jak w tytule 12 ławek-Projekt Hip Hopowy, skoro biorą w nim udział niektórzy ludzie, którzy z hip hopem nie maja nic wspólnego? Przecież nie można się specjalnie dla potrzeb spektaklu nauczyć tańczyć i słuchać hip hopu, bo jest to poprostu sztuczne... No ale pozatym to bardzo fajny pomysł i jestem ciekaw rezultatu :)
ceny za wysokie?!
a nie uważacie, że to są normalne ceny, jak na większość spektakli w Teatrze Muzycznym, a poza tym za obejrzenie takiego projektu to ja osobiście zapłaciłabym kazdą cenę!! albo chcemy cos zobaczyć, albo nie... a tansze miejsca ulgowe są w granicach 30-40 zł, tyle to płacimy za jedną płytę kompaktowa...
ceny z kosmosu
Bardzo chętnie poszłabym do teatru na ten spektakl,ale nie wiem dla kogo jest on przeznaczony: dla studentów, których to naprawde by jarało, a nie maja kasy żeby obejrzeć, czy dla starszego pokolenia, które ma kasę ale ich to wogóle nie interesuje?Czy nie lepiej jakby była opcja jak w kinie na bilety studenckie?Chyba byłoby warto,więcej ludzi by przyszło a aktorzy mieli by dla kogo sie wysilać. Owszem reklama jest to może przyjdą ciekawskie snoby,żeby tylko sie pochwalić:):)
CO TO ZA CENY???
FAjny pomysł... Jakas odmiana pewnie bedzie naprawde dobre... zwłaszcza jak widze kto muzyke robił... O.S.T.R, Dreadsqad, Tedzik, Rufin... no kurcze naprawde zapowiada sie nieźle... SZKODA TYLKO ZE TEGO NIE ZOBACZE... I SZKODA ZE MASA LUDZI Z TEGO ZREZYGNUJE... CZEMU? WYSTARCZY SPOJZEC NA CENE!!! Bzdura... wrecz bym powedział straszna bzdura!
ceny
Z tymi cenami to naprawde ....drodzy organizatorzy lekko przegięliście..........jak można.......ja rozumiem żeby były o wartości.....biletu do kina w granicach a nawet 20 zeta.....no ale 150 % więcej tej sumy.....lekkkie przegięcie.......albo po prostu.........teatr ma tylko przyciągać .....elitę lub arystokracje............i to ma rozwijać .......kulturę w naszym kraju........super gratuluję
te ceny:/
wszystko super extra, każdy by chętnie poszedł gdyby nie ceny (które jak zawsze w teatrez przerażają)Wiele osoób, gdy usłyszało o tym projekcie np w radiu nastawiło sie IDE!!!! A jak zobaczyłam cenę biletu to już mój zapał powoli wygasa i pewnie wygaśnie!Gdy robicie coś dla młodych to ceny też dopasujcie do ich kieszeni!!Pozdrawiam!Powodzenia!!Opowiedzcie jak ktoś pójdzie i zobaczy!!
trzeba zyskac
Nie wiem o co wam chodiz ale ci ludzie sie naprawde mocno starali zeby to wszystko zgreac.Sama wiem jak ciezko wykonac w kilka osob bary w mniej wiecej roownym tepie (ale po 6 latach treningoof nareszcie idzie nam to swietnie ;)) ! nie narzekajcie ze ceny sa za wysokie... czasami trzeba odlozyc troche kaski..ale wierzcie mi ze wrazenia niezapomniane! :D sama chetnie pojadem ale na razie sie nie da... :( mam zajecia ze swoimi dzieciakami :D Popieram pomyslik na zorganizowanie czegos taaakiego i jestem z wami wszystkimi calym serrrrduchem :D PeaCe od calego EbG CrEw
ceny??
Teatr to nie wyjscie na lody.Ludzie pomyslcie o tym ze ktos na ten spektakl pracuje przez kilka miesiecy bardzo ciezko i wielkim wysilkiem.Ceny ktore ustala TM w Gdyni nie sa az tak wysokie tym bardziej ze placisz nie tylko za ludzi ktorzy graja na scenie ale cale zaplecze teatru. Ktos wkoncu musi szyc kostiumy, ktos musi kordynowac wszystko ... itd. Teatr to nie tylko ludzie ktorzy wystepuja na scenie to tylko wykonawcy ogolnego obrazu.Ludzie te ceny wcale nie sa wysokie. A co do 12 lawek to warto zobaczyc jak mlodzi walcza z wlasnymi slabosciami.Pomyslcie;)
sam nie wiem
Niby fajne ale ja jestem jakby nie bardzo kontent. Słucham tej muzy i to było perfekcyjne (świetni Numer Raz i Analogia). Tancerze też ale jako całość to już inna bajka. Nie widzę tego jako całości brakowało mi tu czegoś ale nie bardzo wiem czego. Świetny pomysł jako taki i pokłon dla pomysłodawców. Ale koncepcji w pewnym momencie zabrakło. Niby 12 tematów ale..... wszystko polizane. Może się mylę.
Hip-hopowe confiteor ? :)
"12 ławek" to rodzaj swoistego wyznania młodzieży o prawdziwym obliczu hip-hopu: muzyce, wartościach, stylu. W poszczególnych scenach - mimo prześmiewczej formy - dostrzec mozna elementy powagi płynącej z uzewnętrznienia, otwarcia kultury dla ludzi spoza niej. Widowisko jest humorystyczne, trąca kpiną i autoironią w dobrym stylu. Warte zobaczenia nie tylko ze zględu na wejście subkultur "na salony" teatrów, lecz także z powodów estetycznych - te wygibasy ciałem to przyjemny widok dla ludzkich oczu :) Pochwała, jak zwykle, dla Jarosława S :), którego noszą na rękach...
Także - dla otwartej formy projektu. Sprawdziła się.
PS. Trzeba czuwać, bo sporo akcji dzieje się poza sceną ! :)
Także - dla otwartej formy projektu. Sprawdziła się.
PS. Trzeba czuwać, bo sporo akcji dzieje się poza sceną ! :)
ten teatr chyba juz nie ma nic wiecej do zaprezentowania skoro idzie w kierunku hip-hopu na scenie....to jest zenujace poprostu... breaka na monciaku w sopocie latem jest pod dostatkiem a ta wykrzyczana gawiedz nie wiem w sumie co chciala zaprezentowac bo z jako taka kultura hip-hopu to ona wiele wspolnego nie ma napewno....generalnie szkoda kasy.
AAAAAAAa
wiecie co jak czytam ze za drogo to mnie szlag trafia - sorry ale Ci ludzie tam cuda wyprawiaja a CORTES!! o boshe!! a cena:| ten spektakl warty by byl wyadania 80 zl. nawet 100 bym za niego dal bo jest warty takiej sumy ;] to co Oni robia i Ci co tam wystepuja na zywo i w ogole - dajcie spokoj ;] WYPAS!!!
to trzeba zobaczyc
12 Lawek to naprawde bardzo fajny i oryginalny spektakl nie na codzien mozna zobaczyc taka mlodziez w teatrze i do tego tanczaca taniec nowoczesny(break dance hip-hop).Mi spektakl bardzo przypadl do gustu, uwazam ze poddobal sie zarowno mlodym widzom jak i troche starszym-ludzie naprawde dobrze sie bawili co swiadczylo o duzej ilosci bisowania przez tancerzy;) na premierze!! Serdecznie polecam mam nadzieje ze i wam sie on spodoba i bedzie wiecej takich spektakli jak "12 ławek"
super po prostu suuuperrrr
Bylo po prostu lepiej niz sobie wyobrazaalm a najbardziej podobaly mi sie baczki i poduszka ....caly spektal po prostu wypas pozdrowienia dla calej tanczacej ekipy a szczegolnie dla brata Lanka "tescie" supermena:P milo sie z Wami mieszkalo:D:D::D:D:D:D::D ja cchem do Was:D :*******
12 ławek-ide dopiero ceny za wysoki
nie fiem co to za sztuka ale wedlug mnie warta na niia pujsc dla osob ktore nameczyly sie przy twoerzeniu jej jak i samych piosenkarzyy..
ide na 12ławek dopiero w czwartek :P:P:P z klasa ale mam nadzieje ze mi sie spodoba :P:P:P:
ps: jesli to dla nas mlodziezy to powinniscie znizyc tak conajmniej do 15-18 zł, ale co takm kaske wykombinowalam i ide heheh ....do zobaczenia na premierze bede na pewno ....
ide na 12ławek dopiero w czwartek :P:P:P z klasa ale mam nadzieje ze mi sie spodoba :P:P:P:
ps: jesli to dla nas mlodziezy to powinniscie znizyc tak conajmniej do 15-18 zł, ale co takm kaske wykombinowalam i ide heheh ....do zobaczenia na premierze bede na pewno ....
Bylam , zobaczylam ....
... i serdecznie polecam dzieciakom zafascynowanym hip-hopem . Z teatrem wiele wspolnego to nie mialo .... czulam sie troche jak w cyrku ... skakali , krzyczeli , kręcili sie w kolko .... chociaz przyznaje, ze zawodowo. Jednak dwanascie hasel przewodnich bylo tylko wypisane na papierze bo na scenie nic takiego nie zagoscilo .Niezly pokaz taneczno wokalny , ale bardzo mierna wartosc teatralna w sensie tekstu i przekazu. Dzieciaki szalaly kiedy pod sam koniec mogly poskikac na scenie ... i fajnie, ja sie troche zawiodlam. Polecam ciekawsze sztuki ktore naprawde robią wrazenie ... a nie brak takich .
"przelom w kulturze hip-hopu?!"
Ja osobiscie nie zgadzam sie co do ceny biletow ze sa za wysokie poniewaz warte jest obejrzenie tego spektaklu za te pieniazki!!Mam nadzieje ze ten kultura jak i taniec "przemowia" do Was ze ta kulturtura ta "zaistnieje i nie zginie".Jestem bardzo zadowolona ze ten spektakl zostal pokazany w teatrze-mam nadzieje ze to nie bedzie pierwszy i ostatni!!Pozdrowionka dla wszystkich z "12 ławek" a szczegolne buziaczki dla Supermena :*
nic dodac-nic ujac ;)
Musze przyznac ze premiera bardzo mi sie spodobala, poniewaz ujrzec moglam nie tylko wspaniale wysportowanych ludzi, umiejacych przekazac tancem swoj styl i przede wszystkim co kochaja, ale moglam zobaczyc jak wazny dla nich jest taniec jak wazna role odgrywa w ich zyciu!!Ciesze sie ze bylam;) i oczywiscie to zobaczylam-tak naprawde to tego sie nie da sie opisac-jak swietnym spektaklem jest "12ławek" to po prostu trzeba zobaczyc!!Pozdowionka dla wszystkich z XII a przede wszystkim dla Supermena :*
?
nie wiem jakim cudem znalazlo sie cos takiego na deskach teatru. jak na pokaz breakdance-u to dosyc slaby - co z tego ze kolesie sa niezli skoro nie potrafia tanczyc w rytmie muzyki. bylo tot momentami smiechu warte. capoeira tez na niezbyt wybitnym poziomie. oczywiscie biore pod uwage mozliwosci castingu na terenie calej polski. wszystko przebila jednak dziewczyna w warkoczykach, spiewajaca tak "luzacko" pioseneczki po "ANGIELSKU" na co wskazywaly afisze. poczula sie gwiazda. gratuluje ale chyba ma troche zawyzone poczucie wlasnej wartosci. poza tym kilka el bardzo ciekawych jak: chlopaki w czerwonym gumowym samochodzie, kibelki czy chocby ta wielka kukla, jednak jako spektakl nie jest to warte nawet 10 zl.
Nie było źle, doceńmy pracę...
Prawdę mówiąc trochę się zawiodłam, byłam zobaczyłam i wyszłam. Więcej hałasu,szumy niż tańca śpiewu czy aktorstwa. Alę fakt faktem łatwo jest krytykować niż powiedzieć cos dobrego, każda z tych osób na scenie i poza nią napracowała się ciężo, sama to wiem bo także mam okazję czasami wystąpićprzed publiką. Wszyscy tak marudza o te bilety, alę nie płacicie tylko aktorom, muzyką itd. Chyba o tym pisać nie trzeba. Ukulturalniajcie się i zanim pożądnie kogoś zjedziecie za jego ciężką pracę zastanówcie się nad sobą czy sami byście dokonali czegoś takiego. Pozdrawiam
Pełen profesjonalizm
Wczoraj byłam na spektaklu i przyznam ,że wyszłam pod wielkim wrażeniem.Doskonałe przygotowanie muzyczne a juz nie wspomnę o tańcu.Deski teatru aż trzeszczały.Żywe,prawdziwe i spontaniczne.Nie lubię hip hopu i całego tego małolackiego klimatu,więc tym bardziej uważam spektakl za niezwykle udany.Myślę,że może stać się kultowym przedstawieniem młodego pokolenia i w pełni na to zasługuje.Gratuluję artystom,którzy są jego częścią.Spisaliście się na medal.
WYPASSSSSSSSS!!!!
EEEE tam ludzie gadaja ze drogie bilety,fakt tyle hajsu piechota nie chodzi,ale nawet jakbym mial wydac jeszcze raz tyle,to poszedlbym na to jeszzce raz!!!!!! przedstawienie jest po prostu z*******E!!!! polecam wszystkim,a zwlaszcza ludziom,dla ktorych kultura hip-hopowa to przestepstwo!
coś od wapna:
Gdyby nie fakt, że zaliczam sie do "wapna" to, po obejrzeniu "12 ławek", powiedziałabym, że to był wypas. Wypas dla oczu, ucha (spółczuję psu, ale on chyba juz jest głuchy) i ducha. Super, że ktoś wpadł na pomysł, żeby dać takim świetnym dzieciakom szsansę wystąpienia w teatrze. Na Monciaku też występują, owszem, a gdzie mają iść, gdzie pokazać co potrafią? Do skostniałej Szkoły Muzycznej?Ktoś wcześniej napisał, że Teatr Muzyczny nie ma już czego pokazywać skoro ucieka się do repertuaru hip-hopowego. W mojej opinii właśnie ten spektakl-widowisko zapewnia nas, że Teatr idzie z duchem czasu. Jeśli średnia wieku na widowni i na scenie była prawie taka sama (ok. 17 lat) to chyba powód do zadowolenia. A jeżeli ktos nie odnalazł tam żadnej treści to chyba nie wsłuchiwał sie dokładnie w słowa. Radzę pójść jeszcze raz. Myślałam, że polskie młodziaki już utraciły słuch i poczucie rytmu, bo coraz mniej zajęć muzycznych w szkołach, a i dorośli przy kielichu na imieninach mniej śpiewają. A jednak nie. Dzieciaki, tak trzymać. Serce rośnie.
Była i wiem
Że było z****IŚĆE==> Ludzie nie mam co krecic głowy nad wysoką ceną bo normalnie też tak bilety kosztuja a czy nie warto wydać paru złoty wiecej na coś lepszego niż jakieś gówno a tak przynajmniej wyjdziecie z myslą że nie było to zmarnowanie kasy.
Mam nadzieje że wiekszośc podziela moje zdanie bo jak by nie było jak coś kochasz i lubisz to co robisz to starasz sie oddawać się tej pasji całym sobą. I to się nazywa prawdziwa pasja.
Mam nadzieje że wiekszośc podziela moje zdanie bo jak by nie było jak coś kochasz i lubisz to co robisz to starasz sie oddawać się tej pasji całym sobą. I to się nazywa prawdziwa pasja.
O wszystkim po trochu...
Po pierwsze - cena...
Ja mam 15 lat i jak na razie nie stać mnie na taki wydatek... A przecież to przedtawienie głównie dla młodzieży. Ciekawe ile osób w moim wieku widziało ten projekt...
Po drugie - recenzja bez oglądania :P
Z tego co słyszałam i czytałam "12 ławek" może być naprawdę interesujące. Przede wszystkim dlatego, że są tam świetni muzycy (Numer Raz, Sistars, O.S.T.R.), a poza tym jest tam duuuuuuuużo tańca:] Sama jestem jego fanką. Ponadto duża porcja akrobatyki i wszelkich sprawnościowych rewolucji. Uwielbiam to! I trochę smutne jest, że cena biletów przekracza mój dochód :P
Ja mam 15 lat i jak na razie nie stać mnie na taki wydatek... A przecież to przedtawienie głównie dla młodzieży. Ciekawe ile osób w moim wieku widziało ten projekt...
Po drugie - recenzja bez oglądania :P
Z tego co słyszałam i czytałam "12 ławek" może być naprawdę interesujące. Przede wszystkim dlatego, że są tam świetni muzycy (Numer Raz, Sistars, O.S.T.R.), a poza tym jest tam duuuuuuuużo tańca:] Sama jestem jego fanką. Ponadto duża porcja akrobatyki i wszelkich sprawnościowych rewolucji. Uwielbiam to! I trochę smutne jest, że cena biletów przekracza mój dochód :P
12 ŁĄWEK- POPROSTU WYPASIK LUDZIE
byłam dzisiaj z klasą włąsnie na tym spektaklu i powiem wam ludzie że było z****iscie!!! widac było ze ta młodzić kocha taniec..oddaje mu sie całym sercem!!! normalnie wypasik spektakl..zupełnie coś innego co dotąd oglądałAm W TEATRze:) artyście z****iści...atmosferka cool...najlepsze było to ze oni zaprosili mnie pod koniec na scene zebym z nimi tańczyła:d już nie moglam usiedziec na tym krzesle..wiec poszłAm bo czemu nie:)nie zawsze zdarza sie taka okazja:) gadałam nawet z tymi dziewczynami..:) chłopacy i laski ze sceny machali do mnie ciągle a ja im.hehe TOTAL ODLOt! bardzo sie tam rozkręcilaM:d pomimo ze cena nie jest "za mala" mysle ze jeszcze raz przyjde tam :d pozdrowionka wielkie dla CHŁOPAKA Z CZEROWN0-BIAŁĄ OPASKĄ!! BYŁEŚ ŚWIETNY ZIOM:) CIAOOOW(k)
suuuper!!!!!
to warto zobaczyc!!tego nie da sie juz potem zapomniec!!bylo rewelacyjnie!!ja chce jeszcze raz.....to jest naprawde COS!!!!!!!superanckie!!bajernackie!!!!na maxa klasa!!!!!!warto zonbaczyc serio...niegdy juz tego nie zapomne!!!!!to bylo piekne!!!!!!!1ja tez chce wystepowac!!!no i tak tanczyc bo to to jest klasa:)super fajowo!!!!!ja tez tak chce!!!!1kto mnie weznie na tancerke??bo tanczyc to kocham to jest oje zycie!!!tak jak dla tamtych!!!!!coool!!!!!""12 lawek"'tak!!!!!!!!!!!
Zajefajne show....polecam
szczerze pierwszy raz w życiu byłem na tak dobrym show w teatrze...doskonała muzyka klimat ..ciągły kontakt aktorów z widzami...wspniały pokaz taneczny..poprostu bomba.....polecam wszystkim.......najbardziej mi się podobał .... akt z huśtawką.....na której tańczył jeden gostek...i akt opowiadającyy o POlsce...od wewnątrz...hehhehe wypas .....naprawde warto iść.....
Wow wow wow
Nie spodziewałam sie takich emocji i zabawy na spektaklu teatralnym. Umiejętności tych ludzi są aż zapierające dech w piersiach. Nie dałam rady wybrać się na Opentańca ale na 12 ławek zdazyłam i jestem niebywale zaskoczona energią i pasją tych młodych ludzi. Jarosław Staniek urasta dzięki temu przestawieniu znowu do rangi prekursora pewnych trendów i wydażeń. Tylko sie cieszyć. Bo spektakl rewelacyjny.........
12 ławek
Boze niegdy w zyciu nie widzialam nic lepszego kumacie!! kocham was za to ze wzieliscie mnie wczoraj na scene z dwoma kolezankami!!! bylo bosko basy wszystko super!!! Pozdro dla panow ktorzy robili striptiz :D:D:D i w ogole swietnie tanczycie a analogia z****iscie spiewa numer raz tede i all rowniez:*:*:* pozdrowionka
ale czad!!!!tańczyłam z nimi!!!!!
O matko ludzie ale czad!!!!czegoś takiego jeszcze nie widziałam!!!!!Analogia ,numer raz ostr i tede!!!!!pozdro dla panów robiących striptiz:D:D:Dbyli boscy!!!!!te ciuchy!!!!!jak tak mozna tanczyc!!!!!a najwazniejsze ze byłam z dwoma jeszcze kumpelami tam z nimi na scenie i analogia mnie dotknoł!!!!!jestescie swietni!!!!!pozdro!!!!tez grałam w teatrze muzyczny w 'byle nie zwariowac'
teraz już tylko 27 zł za b. ulgowe!
hej ludzie !! uspokójcie sie !! ja na "12 ławkach" byłam wczoraj i powiem tak:
po1.: bilety ulgowe kosztują teraz 27 zł !! przecież TO NIE JEST TAK DROGO !! przestańcie marudzić, ruszcie się z domów i do teatru !!
po2.: nawet gdyby bilety kosztowały 60 zł poszłabym jescze raz !! to przedstawienie jest niesamowite... nie mówiąc juz o tym że byłam na balkonie i aktorzy co chwila skakali na barierkach obok nas !! a na koniec rzucaliśmy sie wszyscy poduszkami !!
po1.: bilety ulgowe kosztują teraz 27 zł !! przecież TO NIE JEST TAK DROGO !! przestańcie marudzić, ruszcie się z domów i do teatru !!
po2.: nawet gdyby bilety kosztowały 60 zł poszłabym jescze raz !! to przedstawienie jest niesamowite... nie mówiąc juz o tym że byłam na balkonie i aktorzy co chwila skakali na barierkach obok nas !! a na koniec rzucaliśmy sie wszyscy poduszkami !!
Jeszcze nie widziałam tego spektaklu ale niedlugo jade aby go obejrzec.mam siedemnaście lat i myślę, że sie nie rozczaruje, ponieważ to chyba pierwszy taki projekt w którym wykorzystano aż tak wiele nowoczesnej muzyki i tańca.Jestem bardzo szczęśliwa, że będę miała okazję przekonać się czy te wszystkie pozytywne recenzje są prawdziwe.gratuluje pomysłodawcom odwagi i podobno wspanialej realizacji.obiecuję ze napisze, kiedy obejrzę 12 ławek
No, No Extra =P
Byłam w na "12 ławek" 10.02 i tak mi sie strasznie podobało, ze jade jeszcze raz z kolegami w marcu lub w kwietniu ! =) nigdy jeszcze nie byłam na takim spektaklu ! bardzo, ale to bardzo mi sie podobało. w ogole taki show, wszedzie ICH było pełno, nikt sie nie opierniczał, zamieszanie na scenie - kocham takie akcje ! =P jesli jeszcze ktos nie był, to goroąco polecam ! =) pozdrawiam !
nie tylko dla fanów hh
ja osobiście bardzo nie lubię hip hopu, ale poszłam bo lubię oglądać jak tańczą.Poszłam i okazało się,że to było jedne z najlepszych przedstawień na których byłam.Ale i tak najlepsze było to,że dostałam na koniec od jednego tancerza różyczkę z którą tańczył w zębach podczas przedstawienia. :):) na pewno jeszzce raz idę w marcu!!
CENA ZBYT WYSOKA!!!!
no ludki kochane!!!! my jestesmy z Elblaga i tez steirdzamy, ze cena ktora oferuje teatr jest zbyt bardzo wygorowana!!! szkoda, ze to tak drogo, bo pewnie i my bysmy przyjechaly:(:(:(Wiemy, ze SPEKTAKL bedzie na pewno bardzo UDANY!!!! jest tam 3 chlopcow, ktorych mialysmy okazje poznac juz kilka lat wczesniej!Gorace Pozdrowienia dla KAROLA Niecika, RAFAŁA-Roffiego i WOJTKA- Blachy!!!!! panowie dajcie z siebie wszystko!trzymamy kciuki i tal w ogole to do Elblaga nie macie daleko!!!!P.S.Czy ktos wie czy bedzie ten spektakl w Elblągu???To bardzo dla nas wazne!!!!pozdrawiamy i miejmy nadzieje, ze do milego zobaczenia!Boys came back to TOPLES!!!!
Ogółem
Dardzo dobrze, ze wreszcie w Polsce pojawił sie projekt taki jak "12 ławek". Nie ma rozy bez kolcy... szkoda, ze wystawiany jest tylko w jednym miescie, wiem, ze wiaze sie to zkosztami, ale wiele osob chciało by isc na taki wystep, ale mieszkaja zadaleko i nie maja jak dojechac... Ja i tak jade na ten wystep, choc mieszkam w *uj daleko :P Pozdro
podziemie na scenie
To jest żałosene jak stare pryki z teatrów i tv wyłapują z niesamowitą prędkością wszystko, co powstaje niezależnie od nich. To dla nich jedna szansa, żeby zarobić, bo na kordiana już nikt nie chodzi. Jeżeli hip-hop przenisiemy na wielką scenę i oświetlimy przedstawienie reflektorami za tysiące złotych, to co pozostanie z niezależności i buntu? No co?
Dla młodzieży
"Spektakl", raczej powiedziałabym koncert hip-hopowy może i jest super ale tylko dla młodych. Byłam w niedzielę i naprawdę na palcach można by policzy dorosłych, reszta to młodzież głównie gimnazjalna. I rozumiem, że im mogło sie podobac ale mi niestety nie. Realizatorzy chcieli przekazac cos swoim wystepem ale jestem pewna, że większośc młodych ludzi siedzącyh na widowni niestety nie umiałaby odpowiedziec na pytanie "o co chodziło". Dla nich to była świetna zabawa i to wszytsko. Proszę o bardziej ambitne spektakle (dla dojrzałych ludzi).
12 ławeek
Osobiście miałam okazję oglądać spektakl , uważam, że to najlepszy jaki widziałam - pełny luzik. Mam tylko jedno zastrzeżenie do kogoś, kto nie pzrewidział, że jak artyści wyżucą na scenę poduszki wrócą one do niech po paru sekundach, chwilę potem zaczeli tańczyć (oczywiście super) , ale miałam wrażenie że że zaraz wszystko sie posypie, ponieważ poduszki wyraźnie im przeszkadzały... Na szczęście nie było mowy o żadnym potknięciu. Spektakl odniusł duży sukces, przynajmniej według mnie . Więcej takich projektów ! Moja propozycja to "12 ławek II, czyli 13 ławek " Oklaski za choreografię !!!
wrażenia
Beat box i break dance na wysokim poziomie.
Numer Raz i chłopaki z Analogii spisali się na medal.
Bardzo podobał mi się "dialog" stepującej dziewczyny z beatem.
Husaria, poduszki, wizualizacje ...to same dobre pomysły.
Reżyseria światła po prostu świetna....
Niestety część kostiumów była poprostu koszmarna.
Publiczność?
Entuzjastyczne brawa ..właściwie nawet owacje na stojąco dała większa część sali ...w głównej mierze gimnazjaliści...i co było dla mnie zadziwiające także ich opiekunowie i większość "starszych" osób(których wbrew temu co sugerował ktoś w poprzednich komentarzach było wg. mnie dość sporo)
... i tylko chłopaki w bluzach z kapturami siedzieli pochmurni
..i wydaje mi się, że jednak czegoś tam brakowało...
do mnie to nie dotarło.
zawiodłam się.
Numer Raz i chłopaki z Analogii spisali się na medal.
Bardzo podobał mi się "dialog" stepującej dziewczyny z beatem.
Husaria, poduszki, wizualizacje ...to same dobre pomysły.
Reżyseria światła po prostu świetna....
Niestety część kostiumów była poprostu koszmarna.
Publiczność?
Entuzjastyczne brawa ..właściwie nawet owacje na stojąco dała większa część sali ...w głównej mierze gimnazjaliści...i co było dla mnie zadziwiające także ich opiekunowie i większość "starszych" osób(których wbrew temu co sugerował ktoś w poprzednich komentarzach było wg. mnie dość sporo)
... i tylko chłopaki w bluzach z kapturami siedzieli pochmurni
..i wydaje mi się, że jednak czegoś tam brakowało...
do mnie to nie dotarło.
zawiodłam się.
BOSKIE!!!!!!!!!!!!!!
Spektakl widzialam juz 3 razy i pewnie jeszcze nie raz go zobacze:D (fajnie jest miec znajomych w teatrze:P),
nie lubie polskiego hip hopu ale podoba mi sie ten spektakl ze wzgedu na taniec,bosko!!!!a szczegolnie scena gdy faceci zdejmuja koszulki:P polecam wszystkim!!!!! www.12lawek.pl
nie lubie polskiego hip hopu ale podoba mi sie ten spektakl ze wzgedu na taniec,bosko!!!!a szczegolnie scena gdy faceci zdejmuja koszulki:P polecam wszystkim!!!!! www.12lawek.pl
TOTALNY WYPAS
Zajefajny show!! Aktorzy na wypasie (nizłe laski i przystojni chłopcy) pełen podziw dla ich talentu!!! Byłam na premierze i jade po raz kolejny- moze znowu zaproszą mnie na scenę?!!!!! Polecam wszystkim bez wyjątku. Szkoda tylko, ze jest taki krótki- zaledwie 1,5 godz.:(. Mimo wszystko polecam. Płytkę tez mam i jest bombowa!!!!!!!!!!!!!!!!!
zajefajniste to bylo Szok
byłem i było super bardzo mi sie podobało poprostu brakuje słów tak świetnie to zrobili że byłem bardzo szczęśliwy żę takie cośwogule uda się zrobić...mam taką proźbe chciałbym sie dowiedziećgdzie odbywają sie w trójmieście takie zajęcia z hip-hopu bardzo prosze o odp na e-maila pozdrówki narka
mojim zdaniem ten spektakl byl naprawde super a cena nie gra roli bo i tak juz byla i nie zaluje poszlam bym jescze raz a nawet klika raz ale moglybyscie wiecej zdjeci powstawiac calej gropy z 12 ławek prosze wstawcie wiecej zdjec :*:*
ludzie
wogle to co ja czytalam tutaj,ze za drogie itp to wogle szok,nie mowie ze tanie bo mnie tez to na poczatku zszokowalo, ale odlozyc sobie pieniadze to co za problem, zameast wydac np na uzywki,nowe ciuchy czy kosmetyki zacucic10 zł co 2 tyg i po poltora miesiacu 30 zł najblizszy. :D spekatakl jest 17 i 21 maja ja ide 21, oj jak fajnie ze mieszkam 6 minut autobusem od tego teatru pozdro for Gdynia, trojmiasto i Polska :p
Szkoda :(
Elo @LL ludziska ;) Kurde, aż szkoda, że nie będe miał (lub nie miałem) okazji zobaczenia tego zaje...... przetsiębzięcia. Mieszkam w Mrągowie, więc nikłe szanse zobaczenia czegoś podobnego ale chciałbym mieć przynajmniej mp3 lub teledysk w kompie promujący ten projekt. Nigdzie w necie go nie ma (przynajmniej po moich ciężkich poszukiwaniach więc jak ktoś znalazłby mp3 albo teledysk 12-stu ławek byłby wdzięczny za link. Info ze mną: gg: 3421202, a e-mail (jak i również TLEN użytkownik) to: franco06@o2.pl Z góry thx (dzięki). Szacun & narXXX :D
Było cudownie
Wczoraj byłam na 12 ławkach i jestem pod wielkim wrażeniem. Teksty, muzyka, układy taneczne i tancerze byli boscy. Spektakl ten był tak interesujący, że zaplanowane na jego wystawienie 70 minut nie wystarczyło widowni na napatrzenie się na wyjątkowy talent i ekspresje młodych artystów. Mam tylko jedno ale, siedziałam na balkonie i nie doleciała do mnie żadna poduszka:(. Ci, którzy już spektakl widzieli wiedzą o co chodzi;)
bez tematu:)
w sumie,to mogłabym się zgodzić,że ceny zbyt wysokie,ale na prawdę warto było..właśnie przed chwilą wrociłam z Gdyni.Bylo na prawdę z****iście ,jednym słowem mówiąc :)
gdybym miała jeszcze raz płacić zeby TO zobaczyć z checia bym pojechała i zobaczyła ponownie :D och.... jestem pod wrażeniem... dostalam dwa upomnienia,ze zdjec nie mozna robic ale nie moglam sie powstrzymac :D:D bylo cudownie :D:D
gdybym miała jeszcze raz płacić zeby TO zobaczyć z checia bym pojechała i zobaczyła ponownie :D och.... jestem pod wrażeniem... dostalam dwa upomnienia,ze zdjec nie mozna robic ale nie moglam sie powstrzymac :D:D bylo cudownie :D:D
Pawel_12Ławek
Siemka.Wielkie pozdrowienia i wielkie dzieki ze dajecie nam takei opinie:) mam nadzieje ze zagramy jeszcze w innych miastach ale to juz nie zalezy od nas wiec musiecie czekac ale obiecuje ze napewno nas zobaczycie;)A dla tych któzy nas juz wiedzieli- wielkie dzieki jeszcze raz i do zobaczenia na kolejnych secikach "12 ŁAweczek" a teraz zapraszam na www.brukfestival.pl tez bedziemy tam wsytepowac:) wiec przeczytajcie sobie o co chodzi...............................yo
GORĄCE POWITANIE LATA
poprostu cudo, byłam i widziałam to, jak ktoś był może potwierzdic, rewelacja, wspaniałe piosenki w ewspaniałym wykonaniu, jak zwykle rewelacyjni aktorzy a Panem Więckiem na czele, do tego poraz pierwszy widziana przeze mnie Katarzyna Kurdej, bardzo dobra gra i jeżeli dobrze kojarzę, naprawdę świetny aktor Tomasz Gregor, no i dyrektor, który pokazał wspaniałe poczucie humoru. GRATULACJE, mam nadzieję ż ew przyszłym roku znowu coś takiego zorganizujecie
CENY W DÓŁ!!!!!!!!!!
Zgadzam się z opiniami dotyczącymi cen biletów!!
Skoro Spektakle mają na celu pokazanie HIP HoPU jako kultury
---> czegoś co ma kojarzyć się nie z Blokersami, jointami i bójkami, a także komercjąale z czymś twórczym,otwierającym umysł,dającym możliwość wyrażenia swoich poglądów oraz przekazania Wszelkich wartości---to powinno być to dostępne dla szerszej publiczności, a wiemy że nie każdy może sobie pozwolić na taki wydatek...:/;/
Skoro Spektakle mają na celu pokazanie HIP HoPU jako kultury
---> czegoś co ma kojarzyć się nie z Blokersami, jointami i bójkami, a także komercją
pełen odlot;->
szczerze mówiac idąc do teatru nie spodziewałam sie tylu emocji!!bardzo sie ciesze,ze powstał taki projekt!!!byłam na przedstawieniu 2 razy i jeszcze mi sie nie znudzilo;->czy szykujecie w najbliższym czasie kolejny występ??brawa dla młodych ludzi występujacych w '12 ławkach'-podziwiam wasz zapał,umiejetnosci i ciężą prace!!!spektakl..byl..niezwykle twórczy i innowacyjny!!wasz kontakt z publicznością-rewelka!!mozecie być z siebie dumni;->>jestem ciekawa jak przebiegały próby..jak długo sie przygotowywaliscie..itd-no to siemka;->>>
BRUK
z okazji festiwalu kultury i sztuki ulicznej BRUK spektakl 12 ławek będzie można też obejrzeć w piątek i sobotę!! 1 i 2 lipca!! ja osobiście widziałam go 2 razy,idę w sobotę 3 raz, i wciąż jestem pod wrażeniem. naprawdę impressive. ludzie biorący w nim udział też są wyjątkowi. naprawdę polecam wam!! idźcie na BRUK,ostatnia okazja!!
widziałam!
doprawdy dawno już to oglądałam, bo jak dobrze pamiętam to byłam ze szkołą na premierze(mieszkam w Koszalinie) i nie narzekam.
Było SUPER!!!Atmosfera cool, ludzie też byli świetni.Jednka najbardziej podobało mi się pomysły na taniec i ogólnie przedstawienie miało zaskakujące momenty.Nie żałuje że na to poszłam i jak bym miała okazje zobaczyc to jeszcze raz, napewno bym nie zrezygnowała!
Było SUPER!!!Atmosfera cool, ludzie też byli świetni.Jednka najbardziej podobało mi się pomysły na taniec i ogólnie przedstawienie miało zaskakujące momenty.Nie żałuje że na to poszłam i jak bym miała okazje zobaczyc to jeszcze raz, napewno bym nie zrezygnowała!
świetne show
Byłam na tym spektaklu, była świetny, mozna uwierzyc w to, że z ciałem mozna robic cuda haha:) Na scenie bardzo dużo rzeczy odgrywało sie jednocześnie, co była zarówno zaleta jak i wadą, taka lekka dezorientacja. Niektórzy szczególnie zapadli mi w pamięci, w ogóle niespodziewałam sie, że bedzie tak dopiete na ostatni guzik, jednak poprzedniczki maja rację-ZBYT WYSOKIE CENY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tak naprawde, niewiele osób jest stac na zobaczenie tego w tak nieprzystepnej cenie. Rozumie się, ze to wymagało od nich ogromneo nakładu sił, ale bez przesady!!!!!!!!!!!!! BUżka pozdrawiam pa
Byłem Zobaczyłem Jestem pod wrażeni
Przedstawienie zrealizowane na wysokim poziomie, ciekawa interakcja z publicznoscia, ci ludzie wspaniale tancza, warto było przejechać całą Polskę żeby to zobaczyć. Szkoda tylko że grają to tylko w Gdyni bo naprawdę warto byłoby zainteresować tą formą sztuki np. młodzież se Śląska, poza tym to chetnie obejrzałbym jeszcze raz. Naprawdę polecam zresztą co kto lubi..
Zarąbisty
Nigdy nie bylam w teatrze na tak dobrej sztuce.Tancerze byli niesamowici, charakteryzacja-bomba,uklady-niebianskie,pomysl i wystroj trafiony w 10! Najepsza z lasek byla panienka w szarych spodniach i krotkiej niebieskie bluzeczce(w czesci "POLSKA" zrobila efektowny szpagat pod stolem) i niewysoka laska z czarnymi dlugimi warkocami w czerwonych szmatkach! A faceci...bardzo wyrowanany poziom.Zawalisty kolo z dredami(znam go zreszta z carefree dance academy)<-- bardzo plastyczny,no i pan udajacy zabke tez byl dobry! Nie wspominajac o nokaltujacym chlopaku z zarowka na glowie ktory pobil wszytskich!
spoks
Mi bardzo się podobał ten spektakl, a raczej to show. Spoko tancerze i tancerki ;-), dobra reżyseria, fajna scenografia.... co tu dużo mówić przedstawienie było po prostu świetne !!! Po jego obejrzeniu zainteresowałem się breakiem i zacząłem szperać troche po necie na ten temat. Znalazłem świetny (przynajmniej dla mnie) kawałek, nieznanych mi wykonawców, który jakby opowiadał historię tych b-boy'ów. Kto chce może zalukać http://mp3.wp.pl/ftp/s/97/97652.mp3?fname=Podziemna_Struktura-Uliczna_sztuka. Mi się bardzo podoba ;-)
extra!:D
wczoraj byłam na tym spektaklu ! bylo po prostu Z.A.J.E.B.I.S.C.I.E.!!!! ci, którzy nie pojechali -> ŻAŁUJCIE!!!! <- z ogromna checia wybiore sie z kumpelami po raz drugi !!!! nie da sie tego opisac co tam sie dzialo. . . trzeba samemu to zobaczyc!!! :)))) boze na takim show to ja jeszcze nie bylam, a najlepsze jest to, ze mozna bylo wparowac na scene!! ogolnie nikt sie nie nudzil -> kazdy ogladal z wielkim zaciekawieniem, podekscytowaniem. . itp :) POLECAM !!! a ci kolesie. . . mmm... nawet zdjecie z nimi sobie zrobilysmy :D mowie wam, bosko było :D
TO BYŁO COŚ
poprostu było z****iście!!!mówie wam wszystko ybło tak jak sobie wyobrażałem...ja interesuje sie calą kulturą hiphopową i taki spektakl był dla mnie nie samowitym przeżyciem...a na dodatek byłem z kupmlem pod koniec spektaklu na środku sceny:))))czaicie to ??jakby ktoś mnie rozpoznał to miałem zarną bluze z kapturem firmy reebok i carne lużne spodnie zapraszam wszystkich którzy chcieliby ze mną pgadać...;. udało mi sie nawet zamienic pare słów z Marika i Bladym Krisem(uczestnikami spektaklu)wszystkim goroco polecam to jest właśnie hip hop
nie da sie tego opisac
Byłem w sobotę 29 października '05 wreszcie. Szykowalem sie na ten spektakl od marca zeszłego roku, ale zawsze musialo mi coś wypaśc na ostatnią chwilę. Wczoraj doznałem swoistego katharsis. Ludzie usłyszcie ławki, bo to mistrzostwo świata!!! Nie mówie, że jestem jakimś wielkim fanem hip-hopu (słucham rocka), ale z****iście mi się to podobało.
polecam
polecam
SuPeR!!!
Na "12 ławek" wybierałam sie od maja.Wkońcu poszłam!!!Tak jak byłam pewna spektakl był rewelacyjny!!!Świetny klimat...nie było stypy ani zamuły jak na jakiś przedstawieniach gdzie trzeba siedzieć cicho żeby nie przeszkadzac innym.Wszyscy widzowie byli zachęcani do wspólnej zabawy.Publiczność świetnie sie bawiła.Wsyscy klaskali i bujali się w rytm muzyki(oczywiście było paru snobów).Naprawde przedstawienie było świetnie.Więcej takich projektów teatralnych.To jest sposób na zachęcenie młodziezy do bywania w teatrze.Bardzo podobało mi się że wysąpil NumerRaz!!!Oraz Marika i Analogia.Bardzo chetnie poszłabym jeszcze raz.Naprawde baaaaaaardzo polecam teatralny projekt hip-hopowy!!!! Super!!!!
Ło mój boszsze....
Na spektaklu byłam juz dawno dawno temu ( nawet nie pamiętak kiedy to było :P) i musze powiedzieć, że był to najlepszy spektakl jaki do tej pory obejrzałam w muzycznym w Gdyni...serio :D Najlepsze było to, że sie działam sobie ze znajomymi w PIERWSZYM rzędzie !!! I motyw kiedy ci ludzie z nami gadali w trakcie spekatklu był niesamowity ...poczułam sie jak bym ich znała od lat ..super...i musze powiedzieć ze kolesie niczego sobie ..serio:D no to tyle naprawde polecam zajefajne show...no i jeszcze jedno słyszałam, że w przygotowaniu jest jakaś druga częsć ...?? jesli można to dajcie znać na maila,,no pozdrawiam buzka
dobra publicznosc do połowa sukcesu
wiecie co? pojechałam na "12 ławek" z klasą.. spodziewałam sie jakiegos taniego spektaklu z udziałem nagran hh a tu co? zostałam zupełnie powalona na kolana.. wszyscy mielismy durne humory bo teatr miał problemy7 z miejscami i siedzielismy na dostawkach ale okazało sie ze nikogo to nie obchodziło w momencie gdy zaczoł się najprawdziwszy koncert hh :P nie wiemczy to bedzie cenzurowane ale nie ważne było poprostu z*******
coprawda mam do Gdyni ok 300 km ale nie przeszkadzało mi to by nakrędzic rodziców i juz nastepnego dnia przyjechac jeszcze raz.. hmm tylkko ze tym razem to była zupełna klapa. tak jak za pierwszym razem publiocznosc wrecz szalała (ok 10 autokarów z młodzieżą) to 2 (wiekrzośc ziomków pod krawatami po 40) trzeba było prosic o0 owacje.. poprostu chała.. jedyne co było fajne to to że przede mną siedziała Natalia z Sistars :)
opinia ogólna to taka ze każdy ktop lubi imprezoewac powinien zobaczyc ten spektakl.. kazdy kto lubi tznczyc tez(za 1 razem na ostatnie 20 min wciągneli mnie na scene :) ubaw po pachy. uścisnełam Marike :P i dj. kostka :) naprawde warto:)!!!! aha jeszve respect dla Mariji :)
coprawda mam do Gdyni ok 300 km ale nie przeszkadzało mi to by nakrędzic rodziców i juz nastepnego dnia przyjechac jeszcze raz.. hmm tylkko ze tym razem to była zupełna klapa. tak jak za pierwszym razem publiocznosc wrecz szalała (ok 10 autokarów z młodzieżą) to 2 (wiekrzośc ziomków pod krawatami po 40) trzeba było prosic o0 owacje.. poprostu chała.. jedyne co było fajne to to że przede mną siedziała Natalia z Sistars :)
opinia ogólna to taka ze każdy ktop lubi imprezoewac powinien zobaczyc ten spektakl.. kazdy kto lubi tznczyc tez(za 1 razem na ostatnie 20 min wciągneli mnie na scene :) ubaw po pachy. uścisnełam Marike :P i dj. kostka :) naprawde warto:)!!!! aha jeszve respect dla Mariji :)
jezu jezu jezu
to było poprostu zaje****e!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A najlepszy był ten w dredzikach! byliśmy z klasą i poprostu było no... brak słów brak nut by opisać co zrolili mi nagle znikając bez dowidzenia... pomachali nam z autobusu...jak wyjeżdżali...ja im pierwsza pomachałam! nie no poprostu ja spać nie moge przez nich po nocach!!!!!!!!!!!!!!!!! jezu!!!!!!!!!! ja chce jeszcze raz ci chłopacy byli tak wpaniali że to jest poprostu niesamowicie niesamowte nie nie mówie więcej bo sie porycze
- Nasi przodkowie urodzili się w Afryce, my przyszliśmy na świat na Jamajce. Codziennie słyszę jednak ludzi, którzy mówią tak, jakby urodzili się w Afryce. Bowiem tak naprawdę wszyscy jesteśmy Afrykanami — my, urodzeni na Jamajce, w Ameryce, w Kanadzie i w Anglii. A Papę Seye tak pisał mi w liście: Afryka miała wielką kulturę i cywilizację na długo przed cywilizację Białych. W Afryce mamy filozofię i specjalistów w każdej dziedzinie życia i nauki. Nasza wolność polega na kolektywnym, a nie na indywidualnym życiu, więc i społeczeństwo nasze zbudowane było na fundamencie współpracy, a nie na chęci zysku. Społeczeństwo nasze było humanitarne. Ale kolonializm zniszczył to wszystko, i nam system kapitalistyczny, który jest nam obcy. To zaszkodziło Afryce.
Chcemy, żeby Zachód wiedział, im przebaczyliśmy, ale chcemy też, aby wiedział, oto nastał czas pracy dla ludzkości, a nie dla interesów narodowych, które budują bariery i uniemożliwiają porozumienie i współpracę między ludźmi, i które hamują rozwój świata dla przyszłych pokoleń.
EKhm beznadzieja..
A mi sie to w ogole nie podobalo. Widzialam w calosci. Nie jestem zgorzkniałą starą babą i mi sie nie podobało. Oczyiwście wielkie poszanowanie dla tych młodych ludzi, przecież musieli włożyć masę pracy żeby zrobić to co zrobili i za to podziwiam i szanuję ale nie podobało mi się i nie polecam tego nikomu, no chyba że jakimś 13latkom które mają fioła na punkcie hh.
A tak apropo' to mam wrażenie że te wszytskie kometarze piszą ludzie w wieku 13-17 lat bo nikt nie zna słow innych niż z*******, cool, bomba, super itp.
NIE POLECAM!
A tak apropo' to mam wrażenie że te wszytskie kometarze piszą ludzie w wieku 13-17 lat bo nikt nie zna słow innych niż z*******, cool, bomba, super itp.
NIE POLECAM!
HeeeM
Hej 19nastka...chyba coś Ci się pochrzaniło!!Ja mam 22 lata..w hh płyne od lat 10...znam się na brzmieniach i na tym co robię i to wcale nie oznacza,że jestem jakąś gówniarką..a nawet gdybym była to co to ma do rzeczy..widzę,że nie tolerujesz młodszych widzów.
12ławek to mistrzowska opcja...dla ludzi którzy wiedzą na co idą a Ci którzy trafiają na taki spektakl z ciekawości..powinni skupić swą uwagę na muzykę,ruch,bit,słowa...a najbardziej to wyczuć to co chce Nam przekazać ekipa z desek teatru.
12ławek to mistrzowska opcja...dla ludzi którzy wiedzą na co idą a Ci którzy trafiają na taki spektakl z ciekawości..powinni skupić swą uwagę na muzykę,ruch,bit,słowa...a najbardziej to wyczuć to co chce Nam przekazać ekipa z desek teatru.
12 ŁAWEK
Poprostu z*******y spektakl byłem po raz pierwszy na takim czymś i nie żałuje tego diznania. Nagłośnienie poprostu bomba, choreografie też wyśmienita, nie wiem jak to opisać. Niech żałują ci, którzy żałowali 51 zł i nie zobaczyli tego. laski byłuy super a marika de diablobyła po prostu boska. Popieram żeby jechać i obejrzeć ten spektakl. Naprawde warto. Pozdro dla wszystkich. ELO ZIOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
polecam każdemu!!!
nie błam entuzjastycznie nastawiona do tego dpertaklu, gdyz nie jestem fanka hip hopu. Ale juz od pierwszych mitut wcgałam sie coraz bardziej naprawde porywa poprostu cała sala szaleje...!!!! fantastyczne było to że aktorzy po spektaklu poprostu wyszli do publiczności i rozmawieli z nią.. polecam naprade super zabawa
Moja opinia
Jadąc na spektakl "12 Ławek" nie oczekiwałam, że będzie mi się on podobał, zwłaszcza że hip-hop nie jest moim ulubionym rodzajem muzyki. Okazał się jednak wspaniałym widowiskiem, pokazał najlepszą stronę hip-hopu. Najbardziej mi się podobał ze strony choreograficznej, taniec break-danc na najwyższym poziomie (i co się dziwić, to są zawodowcy). Chętnie poszłabym jeszcze raz na podobny spektakl!
Pan Jan Pierzak na koniec 2005/TV2
..ciagle Pan Jan Pietrzak , pelen swiezosci i zaangazowania
w swojej tworczosci.To bardzo budujace, ze po wielu latach na scenie "NIE UWIADL" Pan jako artysta.A ten glos-mocny i niezalezny.
Nie nudzi Pan .Ja nie przepadam za kabaretrm ale w Panu
czuje prawde przekazu i charakter, nie mozna Pana pominac.
I dobrze, Tak powinno byc.
Pozdrowienia od calej mojej rodziny.
w swojej tworczosci.To bardzo budujace, ze po wielu latach na scenie "NIE UWIADL" Pan jako artysta.A ten glos-mocny i niezalezny.
Nie nudzi Pan .Ja nie przepadam za kabaretrm ale w Panu
czuje prawde przekazu i charakter, nie mozna Pana pominac.
I dobrze, Tak powinno byc.
Pozdrowienia od calej mojej rodziny.
dLa Mnie BoMBa:D:P
pojechaLam na to ze szkoLa...byLam tak zachwycona i zafascynowana ze moj chLopak nie mogac dLuzej sLuchac jakie to byLo wspaniaLe postanowiL mnie wziac na to jeszcze raz:) i pojechaLabym jeszcze wieLe razy...nigdy nic nie przyciagneLo mojej uwagi bardziej niz wLasnie 12 Lawek! poruszane tam sa tematy wazne w dzisiajeszych czasach i jest to poLaczone ze wspaniaLa choreografia no i jeszcze Ci wszyscy koLesie...az chce mi sie to obejzec:P powinien ktos to wydac na DVD bo ja na pewno bym to qpiLa:) pozdrawiam!=*
DLA MŁODZIEŻY DO LAT 19
Witam serdecznie.Postanowilam podzielic sie swoja opinią na temat przedstawienia.
Tanczaco-Spiewajaca mlodziez SUPER.Bardzo kolorowo i żywiołowo...ale młodziez STARSZA może być średnio usatysfakcjonowana.Napewno
głośna muzyka i klimat stworzony przez młodzież na widowni sprawiły ze mnimo swoich 35 lat poczułam się ....staro Nie polecam rowniez tradycyjnego ,,wizytowego'stroju poniewaz w tym wypadku obowiązuje TOTALNY LUZ i garnitur lub garsonka poprostu strasza.
Tanczaco-Spiewajaca mlodziez SUPER.Bardzo kolorowo i żywiołowo...ale młodziez STARSZA może być średnio usatysfakcjonowana.Napewno
głośna muzyka i klimat stworzony przez młodzież na widowni sprawiły ze mnimo swoich 35 lat poczułam się ....staro Nie polecam rowniez tradycyjnego ,,wizytowego'stroju poniewaz w tym wypadku obowiązuje TOTALNY LUZ i garnitur lub garsonka poprostu strasza.
>>> SuPeR >>>>
... Bylam w pazdzierniq na 12lawkach... wiecie co poprostu polecam:)).. te cale przedstawienie nie jest tylko dla tych co sluchaja hip hopu czy tez interesuja sie takim tancem.. z tego co wiem kazdemu sie podoba cale to widowisko:)>>
A tancerze wiem ze robia to bo chca :)) mialam okazje natrafic na dwoch i naprawde sa to sympatyczne osoby:))
pozdrawiam i polecam :))
A tancerze wiem ze robia to bo chca :)) mialam okazje natrafic na dwoch i naprawde sa to sympatyczne osoby:))
pozdrawiam i polecam :))
Ławki
Pomimo moich 40 lat bawiłam się świetnie, taką młodziez !!!chciała bym widziec na codzień, pełna pomysłów w głowie i usmiechniętą, widac ile przyjemności sprawie przedstawienie tancerzą, porostu taniec to ich pasja, natomiast widzowie oglądają spektakl z zapartym tchem. Brawo Panie Jarku, jak równiez Panie Derektorze:))
Mam tylko jedna prośbę: jedzcie w Polske, tam też ludzie czekaja na to widowisko pełne zywiołu i energi . Polecam jako drugie miasto Kraków:))
Mam tylko jedna prośbę: jedzcie w Polske, tam też ludzie czekaja na to widowisko pełne zywiołu i energi . Polecam jako drugie miasto Kraków:))
Na pewno inny....
Na początku za bardo mi się nie podobał, może dlatego, że nie przepadam za hip-hopem. Najlepszy był układ choreograficzny(SUPER!), ale jeżeli chodzi o grę aktorów to moim zdaniem tak bombowo to jużnie było. Na samym końcu ze spekyaklu zrobiła się dyskoteka. Mogę to przedstawienie określić jednym słowem innny......co nie znaczy gorszy.
nie widizlam nic lepszego
Ten musical to bylo doskonale polaczenie tanca, hip hopu gwiazd.nie widzilam w zyciu lepszego spektaklu. Przez cale wystapienie siedzialam wmurowana. Z ogromna przyjemnoscia bym zobaczyla to jeszcze raz. Zazdrosze tym ludziom, co tam wystepowali. Tez bym tak chciala :D Gdybym znalazla gdzies taka szkole tanca, bez zastanowienia bym sie zapisala :) Pozdro
z****ioza :D
byłam tam wczoraj z wycieczką z naszej szkoły. Na początku myślałam że bedą nudy jak jakiś chłopak zaczął grać na pianinie czy tam na czymś. A potem to oczu nie mogłam oderwać od tego tańca. Normalnie było z****iście ja bym mogła na nich patrzeć i patrzeć poprostu cool :D:D gratulacje tym którzy tam występowali :*:*
cool !!!!!!!!!!! :D
taki projekt jak 12 ławek jest bez beki z*******Y!! cała atmosfera nie jest jak najakimś sztywnym przedstawieniu teatralnym,tylko ludzie z desek,czyli ZIOMY które występowały porywaja ludzi z widowni nie do ciepłego siedzenia w fotelu !! :] tylko do tańca :] jest cool...na tym spektaklu na którym by lam czyli 30.marca 2006 roku w czwartek był NUMER RAZ,ANALOGIA I OWAL ---było super.
oplaca sie za ten hajc!! ja bym poszla nawet jakby stalo jeszcze grubiej :/ ale serio POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEST COOL :]
niepożałujecie x]
oplaca sie za ten hajc!! ja bym poszla nawet jakby stalo jeszcze grubiej :/ ale serio POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEST COOL :]
niepożałujecie x]
rewelka!!a roofi...:)
spektakl poprostu świetny!!stanowczo za krótki a to jedyny minus.przez czały czas trwania nie mogłam oderwać oczu ani przez moment sie nie nudziłam.przy okazji znalazłam swój ideał meżczyzny hehe buźka dla Roofiego..od niego szczególnie nie mogłam oderwac wzroku,szkoda że siedziałam na balkoniku(ale w pierwszym rzedzie:P)Polecam wszystkim,mam nadzieje że sie jeszcze tam wybiore bo naprawde warto!!
Wypas na maxa!!
Spektakl rewelka,choreografia ,muzyka,tancerze,klimat poprostu brak mi słów.byłam na tym wczoraj i mimo tego że musiałam jechac ponad 1.5godz.to moge jechać jeszcze raz i jeszcze.Impreza na najwyższym poziomie,słyszałam wcześniej że to jest świetne ale nie spodziewałam sie że aż tak!!Polecam wszystkim.Do nas niestety tancerze nie wyszli pogadać..szkoda bo też chetnie pogadałabym z Roofim i Sneakiem :DSzacuneczek dla wystepujących naprawde dobra robota!wiecej takich spektakli,warto wydac na to kaske nawet te 4dyszki..:** dla chłopaków
UWAGA!TO KOBIET ROZEBRANYCH PLAGA!
ejjjjjjjjjjjjj,no toc grube było!!!!!!!!!!!Bylam az 2 razy w ubieglym roku jakos 18 marca i teraz 31 marca 2006,polecam,rewelka!A jakie ciacho na scenie... roofi :) Pozdrowienia dla Mariki,masz zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajebisty głos! "I say ladieeeeeesss..." " pussycat all from PoLska..." -akcent,mmm... w ogóle bomba!!!:)))))) Pozdro dla II LO w starogardzie gdańskim!
Gwo
Szkoda ze ja nie bylam na tym przedstawieniu bo mieszkam w Grajewie:( Jestem dumna ze Niecik Roofi i Blacha sie wybili z takiej malej miejscowosci jakie jest nasze ukochane miasto:) Zycze im duzo sukcesow:D Dziewczyny jezeli chcecie zobaczyc ich jeszcze raz ale w innym spektaklu to wchodzie na www.fairplaycrew.com.To jest stronka chlopakow.Poznalam ich bo sama tancze break dance i mialam z nimi treningi:)to sa naprawde zabawni kolesie:D Pozdrawiam chlopczykow
zaczapiste
och boshe.....po prostu genialne!!!
Lepper i poduchy latajace po calej sali, jak malo kto nawiazal swietny kontakt z publicznoscia!!
Nie wspomne o perfekcyjnie opanowanej sztuce tanca:)
poszlabym jeszcze kilka razy!!
a czego bym nie dala zeby z nimi zatanczyc!!
poprostu bomba!!!!!!
Mmmm....a ci faceci jakie maja fajne brzuszki:p hehe:D
przez chwile mialam nadzieje,ze moze spodnie zdejma.no ale coz:p
przeciez nie mozna miec wszystkiego:D
Pozdrawiam was wszystkich, oczywiscie dziewzyny tez:]
Bylo siuperowo:D
Lepper i poduchy latajace po calej sali, jak malo kto nawiazal swietny kontakt z publicznoscia!!
Nie wspomne o perfekcyjnie opanowanej sztuce tanca:)
poszlabym jeszcze kilka razy!!
a czego bym nie dala zeby z nimi zatanczyc!!
poprostu bomba!!!!!!
Mmmm....a ci faceci jakie maja fajne brzuszki:p hehe:D
przez chwile mialam nadzieje,ze moze spodnie zdejma.no ale coz:p
przeciez nie mozna miec wszystkiego:D
Pozdrawiam was wszystkich, oczywiscie dziewzyny tez:]
Bylo siuperowo:D
świetny szoł
Pomysł pojechania do Gdynii na ten spektakl zrodził mi się już w pażdzierniku, chciałam zabrac młodszego brata, bo go bardziej kręcą te klimaty. W końcu się zdecydowalismy i byliśmy pod niezłym wrażeniem. Swietny szoł --ciekawy sposób na pokazanie podstawowych wartosci w życiu. SZacunek dla tancerzy--też bym chciała tak tańczyc ,po prostu czasami zapierało dech w piersiach. Super sprawa , polecam wszystkim w każdym wieku.
.....................
Spektakl z*******y:D Tylko rozzłościł mnie jeden komentarz do tego spektaklu kawałek treści jego to "A pomysł z poduszkami był super!!Cała sala się bawiła". Tylko, że to nie był pomysł 12ławek tylko na początku był to pomysł do spektaklu jednej z grup teatru Junior do zupełnie innego spekatklu (kto się nie boi). No wiec ktoś musiał zajrzeć do naszego scenariusza i tera niby, ze to był ich pomysł. My sie jeszcze na nich odegramy!!
12ławek
12ławek to przekazanie pewnych najwazniejszych prawd, to zajawka, radość, a nie kolesie na pokaz!!! Ja nie przyszłam do teatru zeby pooglądać ciacha, tylko zeby wynieśc z tego coś mądrego i wyciągnąc pewne wnioski. Coz- niektorzy nawet nie starają sie zrozumieć o co w tym tak naprawdę chodzi, pozdro dla prawdziwych :)
:*
obserwatorka...
moze myslisz ze tylko na to patrzalam ale sie bardzo myslisz!!!!!!!!!
Patrzalam na kazdy ich ruch i wogole
pozatym ze sa przystojni i wogole to niezle WSZYSCY tanczyli mowiac o Rodzinie,Prawdzie, Miłosci itd.
A pozatym nikt nie prosil ciebie bys skometowala moja opinie!!!
Sama zastanow sie co piszesz!!
Ja napisalam swoje wrazenia!!
wiec sie *********
moze myslisz ze tylko na to patrzalam ale sie bardzo myslisz!!!!!!!!!
Patrzalam na kazdy ich ruch i wogole
pozatym ze sa przystojni i wogole to niezle WSZYSCY tanczyli mowiac o Rodzinie,Prawdzie, Miłosci itd.
A pozatym nikt nie prosil ciebie bys skometowala moja opinie!!!
Sama zastanow sie co piszesz!!
Ja napisalam swoje wrazenia!!
wiec sie *********
do patrysi i obserwatorki
popieram obserwatorke...sam bylem widzałem i mam podobne odczucia co do spektaklu-poraziło mnie!!ale jak widac ty patrysiu teraz starasz sie wybronic..bo poprostu jestes młoda i zachwycasz sie chłopaczkami..wiem bo widziałem to akurat...w teatrze...no i spoko rozumiem to..podrosniesz jeszcze to sama zrozumiesz!pozdro dla wszytkich zajawkowiczów!
byłam bo warto
kocham taniec od dawna i pasjonują mnie takie przedsięwzięcia w Polsce. ten projekt przeszedł moje najśmielszen oczekiwania!!! tyle emocji wyrażonych tancem i śpiewem!!! sama myślałam że eksploduję podczas spektaklu!!! szok , ale jak pozytywny!!! takie indywidualne talenty!!! widać ciężką wieloletnią pracę i treningi poszczególnych osób!!! jestem pod wrażeniem!!! Marika- co za głos-genialny!!! podziwiam!!! naprawdę ogromne talenty!!! podziwiam!!! widziałam to chyba rok temu a emocje trzymają mnie do dziś!!! poza tym zmobilizowało mnie to również do ciężkiej pracy nad sobę!!! może i na Ciebie to tak dobrze wpłynie !!! sprawdź to!!! warto!!!