Widok

12 ławek - Teatralny Projekt Hip Hopowy

12 ławek - Teatralny Projekt Hip Hopowy Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: 12 ławek - Teatralny Projekt Hip Hopowy.
Kompilacja kluczowych dla tańca ulicznego zasad freestyle, improwizacja, indywidualny styl, oraz wykreowana forma opracowana w sposób warsztatowy tworzy strukturę ruchu, którą można nazwać Urban Dance z charakterystycznym poszukiwaniem inspiracji w codziennym życiu. 12 Ławek to wykreowany obraz dodatkowo wsparty kostiumami i rozwiązaniami scenicznymi, które wzbogacają taniec nadając mu ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"12 Ławek"

Opini narazie nie ma-alę zapowiada się ciekawie.
Napiszę jak już będę po premierze.

ceny

jak dla mnie moglby byc troche nizsze...

skoro jest to dla mlodziezy i o mlodziezy, to ceny na prawde powinny byc nizsze...

zapowiada sie ciekawie

mimo ze jeszcze nie widzielismy spektaklu to jestem pewna ze bedzie na co popatrzec,wiem ze ci ludzie sa dobrze przygotowani i naprawde potrafia dac z siebie bardzo duzo,dla niektorych to prawdziwa szansa,mam nadzieje ze jak najwiecej osob wystepojacych w tym spektaklu wykorzysta swoja szanse,trzymam za nich kciuki!!!do zobaczenia na premierze:)))

ceny za wysokie

rzeczywiście skoro to jest spektakl dla młodzieży to ceny są stanowczo za wysokie...szkoda bo bym sobie poszedł.

ceny

bilety ulgowe sa o 40% tańsze wiec nie jest chyba jeszcze tak źle... na tej stronie podane sa ceny biletów normalnych!!!

Ja już nie moge się doczekąc spektaklu! Wydaje mi się ze bedzie to coś naprawde dobrego i mam nadzieje że się nie myle;D A co do biletów no cóż tanie to one nie są ale uważam że warto zaoszczędzić troszke kasy i obejrzeć ten spektakl

pytanie

siema!!
chciaubym wiedzieć kiedy ten spektakl i czy w ogole bedzie na slasku naprzykuad w chorzowie czy gliwicach !! pozdro mauy!! nara!!

Dziwny tytul

Dlaczego opisane jest, tak jak w tytule 12 ławek-Projekt Hip Hopowy, skoro biorą w nim udział niektórzy ludzie, którzy z hip hopem nie maja nic wspólnego? Przecież nie można się specjalnie dla potrzeb spektaklu nauczyć tańczyć i słuchać hip hopu, bo jest to poprostu sztuczne... No ale pozatym to bardzo fajny pomysł i jestem ciekaw rezultatu :)

wow

chcialem sprawdzic co dobrego moge w lutym zobaczyc w teatrze a tu ....prosze okazalo sie, ze Cortesa moge zobaczyc;)

ceny za wysokie?!

a nie uważacie, że to są normalne ceny, jak na większość spektakli w Teatrze Muzycznym, a poza tym za obejrzenie takiego projektu to ja osobiście zapłaciłabym kazdą cenę!! albo chcemy cos zobaczyć, albo nie... a tansze miejsca ulgowe są w granicach 30-40 zł, tyle to płacimy za jedną płytę kompaktowa...

Teatr i hip-hop

ja na to hop

12 ławek

Ja sie bez względu na cenę wybiorę. warto

Hip-hop w najlepszej formie

ciekaw jestem czy bedzie to takie przedstawienie jakie widywałem we Francji gdzie b-boye tańczą w teatrach wraz z wykonawcami tej muzyki. Pozdro

ceny!!

ceny zdecydowania zaaaa wysoookie...szkoda, bo chętnie bym to obejrzała, a tak lipa:(

A co z Warszawą?

Czy są jakieś szanse na przyjazd grupy do Warszawy?? na pewno znalazłoby się wielu chętnych do obejrzenia go

ceny z kosmosu

Bardzo chętnie poszłabym do teatru na ten spektakl,ale nie wiem dla kogo jest on przeznaczony: dla studentów, których to naprawde by jarało, a nie maja kasy żeby obejrzeć, czy dla starszego pokolenia, które ma kasę ale ich to wogóle nie interesuje?Czy nie lepiej jakby była opcja jak w kinie na bilety studenckie?Chyba byłoby warto,więcej ludzi by przyszło a aktorzy mieli by dla kogo sie wysilać. Owszem reklama jest to może przyjdą ciekawskie snoby,żeby tylko sie pochwalić:):)

przestańcie sie czepiać

za drogo sztuczne ble ble ble jak chcesz to poswiecisz cokolwiek naco wydajesz kase i pójdziesz ja pójde :) .Dobrze jest mieć karte "euro 26" 40% zniżki do tego teatru

CENY!

Ceny sa zdecydowanie za niskie poniewaz dzisiejsza mlodziez jest bardzo kasiasta i powinny kosztowac w granicach 200zl wtedy byloby ok!!!Ludzie oni po prostu jaja z mlodziezy sobie robia 70zl bilet!?

max max max

max max max max

tylko Gdynia???

Czy 12 ławek będzie też w warszawie?????? błagam jesli ktoś wie, to napiszcie do mnie maila: madziula_14@gazeta.pl bardzo mi na tym zależy!!!!1

drogo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie mogli bardziej charytatywnie? znowu nie pojde :((((((

Są bilety ulgowe??

A co z ulgowymi??
Jak by się ze szkołą pojechało ??

czemu tak drogo?

czy nie ma biletow ulgowych?? prosze o odpowiedz na mojego e-maila

drugi raz to samo

za drogo za drogo ku... widocznie wam nie zależy nie kupój szlugów browara czy co tam jeszcze kupujesz i idz czemu jestescie tak drazniący ? a zresztą ostatni raz tu jestem do zobaczenia na spektaklu :)

eeee

heh ceny mogłyby być zdecydowanie nizsze tak 30 zl a nie 70 zł żły chwyt marketingowy:| jakby były po 30 to by więcej osób przyszło...
a warty jest uwagi ten spektakl ale chyba tam niezagoszcze obecnoscia ;(

70 zl kosztuja bilety normalne na premiere a przeciez nie trzeba akurat w sob isc...ulgowe kosztuja ok 36 zl...wiec przestancie wciaz narzekac i pisac o tych cenach!!Wystarczy podskoczyc do teatru i sie spytac...toz proste;)

Cenaaaaaaaa !!

nie no cenę mogliby trochę spuścić... i ja mam iść na to z klasą? rodzice wszystkich w życiu nie zgodzą się na TAAAAKĄ cenę... no ale to pewnie jest cos naprawdę super... skoro to ma byc skierowane głównie do młodziezy, to powinno być troche taniej...

prosze zniżcie ceny dla studentów!!

rzeczywiscie ceny wysokie a mówi sie ze modziez nie chodzi do teatru,, za takie ceny???kogo stac??

ceeeeeeeny..

ja tu sie napalilam na to..myslalam ze bilety ok 20 zl max:P a wy mi tu z takimi cenami.. ;D nie stac mnie ;P

dla uczniów i studentów

studentckie i szkolne bilety na ten spektakl juz od 24 pln!!!

WYSTARCZY ZADZWONIC DO KASY!!!!!!!!

Wystarczy zadzwonić do kasy, a nie robić z siebie downa...bilety po premierze ULGOWE ...kosztują: 24 - 27 - 30 zeta...i co już ulżyło?????????????

juhu!!!!!!!!

a ja i tak ide na pokaz przedpremierowy i na pewno będzie super!!!!!!!!!!!!

ceny - grrrr ale i tak pojde :D

a to dlatego, zeby Kogos wlasnie tam podziwiac!!! Trzymam kciuki!!!!

ps. CAPOEIRA piszemy, nie capoiera ;)

Chciałem pójść ale ...

....skoro niepracuje to jak mam wyczarować tyle kasy - STANOWCZO ZA DROGIE !!

CO TO ZA CENY???

FAjny pomysł... Jakas odmiana pewnie bedzie naprawde dobre... zwłaszcza jak widze kto muzyke robił... O.S.T.R, Dreadsqad, Tedzik, Rufin... no kurcze naprawde zapowiada sie nieźle... SZKODA TYLKO ZE TEGO NIE ZOBACZE... I SZKODA ZE MASA LUDZI Z TEGO ZREZYGNUJE... CZEMU? WYSTARCZY SPOJZEC NA CENE!!! Bzdura... wrecz bym powedział straszna bzdura!

bilety darmowe

hohoho bilety mozesz zdobyc sluchajac radia hit fm my z qmpela juz mamy :) wystarczy jeden sms na nr 7101... ale posluchaj hit

cena

:z checia bym poszla gdyby nie tak wygorowana cena,jako studentka nie jestem w stanie wylozyc tyle kasy nawet na tak nieza imprezke

ceny

Z tymi cenami to naprawde ....drodzy organizatorzy lekko przegięliście..........jak można.......ja rozumiem żeby były o wartości.....biletu do kina w granicach a nawet 20 zeta.....no ale 150 % więcej tej sumy.....lekkkie przegięcie.......albo po prostu.........teatr ma tylko przyciągać .....elitę lub arystokracje............i to ma rozwijać .......kulturę w naszym kraju........super gratuluję

do autorow strony

umiescie na stronie ceny biletow ULGOWYCH to skoncza sie skargi na temat CEN... ceny: 24, 27 i 30 zl za ulgowe bilety popremierowe

:)

MUSHE NA TO ISC..BEDZIE GITES

wysoka cena

zbyt drogi bilet jak dla mlodego czlowieka, a znam wiele osob, ktore by z wileka checia poszly, gdyby nie wysoka cena

12 ławek....

To bedzie z*******e musze na to isc! tylko jak narazie musze sobie poczekac...:(:( pierwszy raz jakis projekt hiphopowy to musi byc ciekawe i to jesce z tak z*******ymi wykonawcami jak Analogia Numer Raz itd !!!!!!!!!!! to trzeba zobaczyc!! POZDRO ALL!! :)

trinacha

ludzie obnizcie te ceny ja niedojz ze musze płacic ze ten drogi bilet to jedszcze za pociag bo jestem z lublina :/

ceny?

troszke przesadziliscie! w jaki sposób ma to dotrzec do młodych ludzi , ktorzy sa na utrzymaniu bezrobotnych rodziców

te ceny:/

wszystko super extra, każdy by chętnie poszedł gdyby nie ceny (które jak zawsze w teatrez przerażają)Wiele osoób, gdy usłyszało o tym projekcie np w radiu nastawiło sie IDE!!!! A jak zobaczyłam cenę biletu to już mój zapał powoli wygasa i pewnie wygaśnie!Gdy robicie coś dla młodych to ceny też dopasujcie do ich kieszeni!!Pozdrawiam!Powodzenia!!Opowiedzcie jak ktoś pójdzie i zobaczy!!

Jupi

my pójdziemy na spektakl na 100%... oczywiscie jeżeli będzie wystawiany troche bardziej na półudniu kraju.... a póki co trzymamy kciuki za wszystkich występujących (a w szczególnosci naszego kumpla z Rudy ;))

cena!!!!!!!

impreza swietna ale cena niestety tez nieziemska:(
no i dlatego mnie tam nie zobaczycie.

hmmm

Powiem tak-mieszane uczucia :P niby wszystko ladnie pieknie...ale czegos brakuje :] stanowczo jak dla mnie za krotkie to po 1...Po 2 wyglada to jak pokaz breakdance'u a nie przedstawienie.Ogolnie mi sie podobalo, widowni najwyrazniej tez bo oklaskom nie bylo konca...ja ze swojej strony polecam

mialam wczoraj okazje byc na probie generalniej i ....wciąż nie moge się otrząsnąc :)
naprawde super,i nie mowie tego jako zwykly widz ktory patrzy jak na kolejny spektakl...
poprostu wkoncu cos porządnego w tym klimacie

trzeba zyskac

Nie wiem o co wam chodiz ale ci ludzie sie naprawde mocno starali zeby to wszystko zgreac.Sama wiem jak ciezko wykonac w kilka osob bary w mniej wiecej roownym tepie (ale po 6 latach treningoof nareszcie idzie nam to swietnie ;)) ! nie narzekajcie ze ceny sa za wysokie... czasami trzeba odlozyc troche kaski..ale wierzcie mi ze wrazenia niezapomniane! :D sama chetnie pojadem ale na razie sie nie da... :( mam zajecia ze swoimi dzieciakami :D Popieram pomyslik na zorganizowanie czegos taaakiego i jestem z wami wszystkimi calym serrrrduchem :D PeaCe od calego EbG CrEw

no właśnie

bilety, bilety i te durne ceny... w sumie spektakl podobno niezły.widziałam tylko kilka prób i wygląda to całkiem .... nieżle:)

uuuuuuuuu co tak drogo dla młodzieży o młodzieży ceny niestety nie :(

ceny??

Teatr to nie wyjscie na lody.Ludzie pomyslcie o tym ze ktos na ten spektakl pracuje przez kilka miesiecy bardzo ciezko i wielkim wysilkiem.Ceny ktore ustala TM w Gdyni nie sa az tak wysokie tym bardziej ze placisz nie tylko za ludzi ktorzy graja na scenie ale cale zaplecze teatru. Ktos wkoncu musi szyc kostiumy, ktos musi kordynowac wszystko ... itd. Teatr to nie tylko ludzie ktorzy wystepuja na scenie to tylko wykonawcy ogolnego obrazu.Ludzie te ceny wcale nie sa wysokie. A co do 12 lawek to warto zobaczyc jak mlodzi walcza z wlasnymi slabosciami.Pomyslcie;)

BOMBA!!

jestem po premierze.. po prostu BOMBA!!.. swietny pomysl, swietne wykonanie.. na najwyzszym poziomie!!.. nigdy tego nie zapomne.. spektakl, ktorey wzbudzil we mnie najwieklsze emocje,a bylam na niejednym.. GRATULACJE!!.. polecam wszystkim - warte jest tej kasy!!..

Ja byłem

Siemka,jest czego zazdrościć. Dobry Bit Box, rzucanie w widzów poduszkami, dobźi wykonawcy. Co do break'a to wykonanie GIT, dużo fajnych lasek, ładne ciałka, muza terz wporzo - wiem że ceny ale polecam do TEATRU !!!

majka ...

krótko ... z*******e naprawde!!

jesli ktos jeszcze kocha taniec i slucha takiej muzyki, tak jak ja ... to naprawde warto wydac tyle pieniedzy!!

pytanie

czy spektakl ma być wystawiany poza teatrem muzycznym? w sumie fajnie by było, bo akurat jestem spoza Trojmiasta, a chętnie bym sie ukulturalnila i to w tak doborowym towarzystwie scenicznym! Niestety godzina jest tak nietrafna <19:30>, ze nie ma jak wrocic do rodzinnego miasta :(

sam nie wiem

Niby fajne ale ja jestem jakby nie bardzo kontent. Słucham tej muzy i to było perfekcyjne (świetni Numer Raz i Analogia). Tancerze też ale jako całość to już inna bajka. Nie widzę tego jako całości brakowało mi tu czegoś ale nie bardzo wiem czego. Świetny pomysł jako taki i pokłon dla pomysłodawców. Ale koncepcji w pewnym momencie zabrakło. Niby 12 tematów ale..... wszystko polizane. Może się mylę.

ławki

show na prawde przeboskie! konakt artystow z widownia byl bardzo duzy i to mi sie podobało. tanczyliscie wspaniale. jestem pelen podziwu.nic dodac nic ująć, warto bylo to zobaczyc:):)
pozdrowienia dla cortesa i wszystkich, ktorzy brali udział w przedstawieniu!!!

Mega fajny!

bylem i polecam chyba sam sie jeszce raz przejde:))

kto powiedzial ze TYLKO dla młodych

sorki bardzo... ale wypowiedzi ze "Dla młodziezy to napewno lipne" są błędne... oceńcie to po.. a nie przed... bo wasz poziom = zero....

Ceny wysokie ....

... ale sama projekcja jest magiczna :))))))))) polecam :)

Chyba skocze jeszcze raz takie mega:)

BitBox

Mi tam z calego spektaklu podobal sie bitbox byl wypasiony:D:D:D reszta to moze byc .......bylo si ale nie rewelka

CENy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

..................ceny sa stanowcze za drogie,ale niestety taka Polska...............

12 ławek!!!!

naprawde rewelacyjne przedstawienie świata hip-hop-u no i w ogole super wszystko (miła muzyka i fajnie wszystko zaprezentowane)
Polecam bardzo gorąco!!!!!!!!!!!!!

Gdyby nie umiejętności tancerzy, na prawdę nie byłoby na co poparzeć.
Ttylko umiejętności tancerzy zasługują na podziw.
Gdyby przedstawienie było nieme, byłoby ciekawsze.

Trzeba przyznac ze Ci tancerze niezle wygieci sa;)...Cortes - trzy salta pod rzad (respect;))...rzucanie poduszkami spodobalo sie widowni...ale calosc jakos hmm...czegos mi brakowalo...

Hip-hopowe confiteor ? :)

"12 ławek" to rodzaj swoistego wyznania młodzieży o prawdziwym obliczu hip-hopu: muzyce, wartościach, stylu. W poszczególnych scenach - mimo prześmiewczej formy - dostrzec mozna elementy powagi płynącej z uzewnętrznienia, otwarcia kultury dla ludzi spoza niej. Widowisko jest humorystyczne, trąca kpiną i autoironią w dobrym stylu. Warte zobaczenia nie tylko ze zględu na wejście subkultur "na salony" teatrów, lecz także z powodów estetycznych - te wygibasy ciałem to przyjemny widok dla ludzkich oczu :) Pochwała, jak zwykle, dla Jarosława S :), którego noszą na rękach...
Także - dla otwartej formy projektu. Sprawdziła się.

PS. Trzeba czuwać, bo sporo akcji dzieje się poza sceną ! :)

Chętnie bym poszedł....ale

ale bilety za drogie!! :(

ten teatr chyba juz nie ma nic wiecej do zaprezentowania skoro idzie w kierunku hip-hopu na scenie....to jest zenujace poprostu... breaka na monciaku w sopocie latem jest pod dostatkiem a ta wykrzyczana gawiedz nie wiem w sumie co chciala zaprezentowac bo z jako taka kultura hip-hopu to ona wiele wspolnego nie ma napewno....generalnie szkoda kasy.

AAAAAAAa

wiecie co jak czytam ze za drogo to mnie szlag trafia - sorry ale Ci ludzie tam cuda wyprawiaja a CORTES!! o boshe!! a cena:| ten spektakl warty by byl wyadania 80 zl. nawet 100 bym za niego dal bo jest warty takiej sumy ;] to co Oni robia i Ci co tam wystepuja na zywo i w ogole - dajcie spokoj ;] WYPAS!!!

12 Ławek

WYPASIK, bylam wczoraj i tak mi sie podobalo ze ide jeszcze raz. podziwiam tych ludzi za to co oni tam wyprawiali (a szczególnie cortes) muza tesh byla wporzo.
polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PS-Kocham ANALOGIE

to trzeba zobaczyc

12 Lawek to naprawde bardzo fajny i oryginalny spektakl nie na codzien mozna zobaczyc taka mlodziez w teatrze i do tego tanczaca taniec nowoczesny(break dance hip-hop).Mi spektakl bardzo przypadl do gustu, uwazam ze poddobal sie zarowno mlodym widzom jak i troche starszym-ludzie naprawde dobrze sie bawili co swiadczylo o duzej ilosci bisowania przez tancerzy;) na premierze!! Serdecznie polecam mam nadzieje ze i wam sie on spodoba i bedzie wiecej takich spektakli jak "12 ławek"

super po prostu suuuperrrr

Bylo po prostu lepiej niz sobie wyobrazaalm a najbardziej podobaly mi sie baczki i poduszka ....caly spektal po prostu wypas pozdrowienia dla calej tanczacej ekipy a szczegolnie dla brata Lanka "tescie" supermena:P milo sie z Wami mieszkalo:D:D::D:D:D:D::D ja cchem do Was:D :*******

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...;)

Dawno nie bylam na tak z*******ym przedstawieniu!!!!!!!!!!!!!

Baaardzo fajne!!

Bylam na pokazie premierowym i jak dla mnie wypas:)Chyba wszystkim sie podobalo,bo oklaskom nie bylo konca.Mi najbardziej podobal sie bitbox i Numer Raz:))POLECAM!!!

12 ławek-ide dopiero ceny za wysoki

nie fiem co to za sztuka ale wedlug mnie warta na niia pujsc dla osob ktore nameczyly sie przy twoerzeniu jej jak i samych piosenkarzyy..
ide na 12ławek dopiero w czwartek :P:P:P z klasa ale mam nadzieje ze mi sie spodoba :P:P:P:
ps: jesli to dla nas mlodziezy to powinniscie znizyc tak conajmniej do 15-18 zł, ale co takm kaske wykombinowalam i ide heheh ....do zobaczenia na premierze bede na pewno ....

pokłon dla tancerzy

NIeziemski, klimatyczny spektakl. Mnostwo pozytywnej energii. Szacunek dla rewelacyjnych tancerzy. Oddali to co najlepsze w hip hopie. Pozdrowienia dla wszystkich a w szczegolnosci dla Moniki -Salsy. Nie przypuszczalem, ze oprocz salsy tak z..e.iscie tanczy hip hop.

Bylam , zobaczylam ....

... i serdecznie polecam dzieciakom zafascynowanym hip-hopem . Z teatrem wiele wspolnego to nie mialo .... czulam sie troche jak w cyrku ... skakali , krzyczeli , kręcili sie w kolko .... chociaz przyznaje, ze zawodowo. Jednak dwanascie hasel przewodnich bylo tylko wypisane na papierze bo na scenie nic takiego nie zagoscilo .Niezly pokaz taneczno wokalny , ale bardzo mierna wartosc teatralna w sensie tekstu i przekazu. Dzieciaki szalaly kiedy pod sam koniec mogly poskikac na scenie ... i fajnie, ja sie troche zawiodlam. Polecam ciekawsze sztuki ktore naprawde robią wrazenie ... a nie brak takich .

ide w czwartek :)))))))

ide w czwartek zapowiada się nieżle!!zobaczymy...a płace tylko 10 zl!bo ze szkołą!hehe

"przelom w kulturze hip-hopu?!"

Ja osobiscie nie zgadzam sie co do ceny biletow ze sa za wysokie poniewaz warte jest obejrzenie tego spektaklu za te pieniazki!!Mam nadzieje ze ten kultura jak i taniec "przemowia" do Was ze ta kulturtura ta "zaistnieje i nie zginie".Jestem bardzo zadowolona ze ten spektakl zostal pokazany w teatrze-mam nadzieje ze to nie bedzie pierwszy i ostatni!!Pozdrowionka dla wszystkich z "12 ławek" a szczegolne buziaczki dla Supermena :*

Pure energy

Warto. Zeby zobaczyc ich zapał, energię, miłosć do tego co robią. Zastanowić się czy my mamy coś takiego co z taką energią i zapałem robimy. Bardziej manifest niż przedstawienie, ale waarrto, naprawde;) buzka!

dlaczego tak krotko??

zastanawiam sie dlaczego tak malo tych spektakli....nie ma juz biletow.....nie da sie przedluzey wystepow???????jeli ktos bedzie wiedzial cos na temat kolejnych spektakli prosze o kontakt voycal@poczta.fm

kupie dwa bilety

kupie dwa bilety na sobote 502335120

ZAJE*****!!!

byłam na tym spektaklu w niedzielę. Szalenie mi się spodobał,dlatego idę jeszcze raz w sobotę :D POLECAM WAM!! i nie narzekajcie na ceny,bo za miejsce na balkonie zapłaciłam 24 zł.

ach te 'cisteczka':)

Spektakl rewelacja... nie narzekajcie na ceny bo możnakupic bilety nawet po 27,-!! Szkoda że to tylko godzinka z kawałkiem!! Aż chciało się tańczyć!! Mnóstwo pozytywnej energii:) a co do tancerzy to... ach te słodkie 'ciasteczka' ;-)

Ci wasi HipHopfani są już skatowani

za taką monete to ci wasi hiphopowcy wolą sie na stukać albo skuć !!!! za drogie macie ceny straciliscie klientow jestescie do bani hehehe "sistars"

Super, naprawde warto zobaczyc !!

a ceny, 50 zl to moze i wydaje sie duzo ale to co zobaczycie jest warte tych paru zlotych :)

w pytę

przez pierwszy utwór jeszcze usiedziałem potem niemoglem już wytrzymać i do konca spektaklu stalem bujając się w rytm muzyki

snax da rade

ello niewiem jak wy ale to bedzie jazda na chama . gra snake i rafson - b boye z grupy ready to bbattle bedzie szok sprawdz to :)

Fajnie!!!

ja tez tancze i na 100% bede na tym przedstawieniu:D

ceny!

rowniez wydaje mi sie ze bardzo ale to bardzo przesadzili z cenami , mogli by tak zjechac gdzies do 20 zl :) albo mniej :D

Ja z pytaniem. Jak wyglada ten spektakl od strony tresci? Rozwazam pojscie z 6-cio letnim synkiem - chlopak po prostu zakochany w takich rzeczach, a ja widzialam zapowiedz w postaci kilku popisow i tez pod sporym wrazeniem. tyle ze obawy mam co poza tancem tam nas czeka.

Ratunku!!!

Nie widziałam ale język jakim są pisane poprzednie mówi mi o tym dla kogo to "sztuka".
Ludzie, używajcie polskiego języka do wypowiedzi o teatrze!!!!

nic dodac-nic ujac ;)

Musze przyznac ze premiera bardzo mi sie spodobala, poniewaz ujrzec moglam nie tylko wspaniale wysportowanych ludzi, umiejacych przekazac tancem swoj styl i przede wszystkim co kochaja, ale moglam zobaczyc jak wazny dla nich jest taniec jak wazna role odgrywa w ich zyciu!!Ciesze sie ze bylam;) i oczywiscie to zobaczylam-tak naprawde to tego sie nie da sie opisac-jak swietnym spektaklem jest "12ławek" to po prostu trzeba zobaczyc!!Pozdowionka dla wszystkich z XII a przede wszystkim dla Supermena :*

lipa

nie podobalo mi sie!zawiewa straszna tandeta!!!!!

ehh...

Nie mogę już tego czytać. Zamiast marudzić na cenę, ruszcie tyłek, zadzwońcie do teatru i dowiedzcie się, że biletu ULGOWE (czyli studenckie) kosztuja od 14 do 30 złotych.

?

nie wiem jakim cudem znalazlo sie cos takiego na deskach teatru. jak na pokaz breakdance-u to dosyc slaby - co z tego ze kolesie sa niezli skoro nie potrafia tanczyc w rytmie muzyki. bylo tot momentami smiechu warte. capoeira tez na niezbyt wybitnym poziomie. oczywiscie biore pod uwage mozliwosci castingu na terenie calej polski. wszystko przebila jednak dziewczyna w warkoczykach, spiewajaca tak "luzacko" pioseneczki po "ANGIELSKU" na co wskazywaly afisze. poczula sie gwiazda. gratuluje ale chyba ma troche zawyzone poczucie wlasnej wartosci. poza tym kilka el bardzo ciekawych jak: chlopaki w czerwonym gumowym samochodzie, kibelki czy chocby ta wielka kukla, jednak jako spektakl nie jest to warte nawet 10 zl.

meg

niebylam jeszcze na spektaklu ale zobacze wkrotce i wydaje mi sie ze jest calkiem spoko i napewno spodoba mi sie bo graja tam spoko ludziki pozdrawiam was ludzie

Nie było źle, doceńmy pracę...

Prawdę mówiąc trochę się zawiodłam, byłam zobaczyłam i wyszłam. Więcej hałasu,szumy niż tańca śpiewu czy aktorstwa. Alę fakt faktem łatwo jest krytykować niż powiedzieć cos dobrego, każda z tych osób na scenie i poza nią napracowała się ciężo, sama to wiem bo także mam okazję czasami wystąpićprzed publiką. Wszyscy tak marudza o te bilety, alę nie płacicie tylko aktorom, muzyką itd. Chyba o tym pisać nie trzeba. Ukulturalniajcie się i zanim pożądnie kogoś zjedziecie za jego ciężką pracę zastanówcie się nad sobą czy sami byście dokonali czegoś takiego. Pozdrawiam

Pełen profesjonalizm

Wczoraj byłam na spektaklu i przyznam ,że wyszłam pod wielkim wrażeniem.Doskonałe przygotowanie muzyczne a juz nie wspomnę o tańcu.Deski teatru aż trzeszczały.Żywe,prawdziwe i spontaniczne.Nie lubię hip hopu i całego tego małolackiego klimatu,więc tym bardziej uważam spektakl za niezwykle udany.Myślę,że może stać się kultowym przedstawieniem młodego pokolenia i w pełni na to zasługuje.Gratuluję artystom,którzy są jego częścią.Spisaliście się na medal.

WYPASSSSSSSSS!!!!

EEEE tam ludzie gadaja ze drogie bilety,fakt tyle hajsu piechota nie chodzi,ale nawet jakbym mial wydac jeszcze raz tyle,to poszedlbym na to jeszzce raz!!!!!! przedstawienie jest po prostu z*******E!!!! polecam wszystkim,a zwlaszcza ludziom,dla ktorych kultura hip-hopowa to przestepstwo!

12 ławek

12 lawek jest super i najlepsze ze wszystkiego!!!!!!-chciał bym ich pozanac

sobotaaaa!!

niech mi ktoś powie że jeszcze są bilety na sobote... ;(

wiecej takich :)

byłam, widziałam... po raz pierwszy w teatrze poczułam sie swobodnie. to jest jak mega impreza z dobrą muzyką i tancem, ze spoko loodzmi i extra atmosferą :) polecam, i nie tylko hip-hopowym ziomom;)

Bardzo dobre

Mi się podobało mimo że nie jestem wielkim miłośnikiem hip hopu. Naprawde warto zobaczyć.

=D =D =D

Ceny troszke za wysokie!! Ale nie żałuje=D uwielbiam tańczyć a n=oni tio zrobili suuuuper!! Świetny pomysł!! Mega mi sie podobało po tym mam wiekszy zapał na pujście na swój trennig by być lepsza=D pozdro=D

coś od wapna:

Gdyby nie fakt, że zaliczam sie do "wapna" to, po obejrzeniu "12 ławek", powiedziałabym, że to był wypas. Wypas dla oczu, ucha (spółczuję psu, ale on chyba juz jest głuchy) i ducha. Super, że ktoś wpadł na pomysł, żeby dać takim świetnym dzieciakom szsansę wystąpienia w teatrze. Na Monciaku też występują, owszem, a gdzie mają iść, gdzie pokazać co potrafią? Do skostniałej Szkoły Muzycznej?Ktoś wcześniej napisał, że Teatr Muzyczny nie ma już czego pokazywać skoro ucieka się do repertuaru hip-hopowego. W mojej opinii właśnie ten spektakl-widowisko zapewnia nas, że Teatr idzie z duchem czasu. Jeśli średnia wieku na widowni i na scenie była prawie taka sama (ok. 17 lat) to chyba powód do zadowolenia. A jeżeli ktos nie odnalazł tam żadnej treści to chyba nie wsłuchiwał sie dokładnie w słowa. Radzę pójść jeszcze raz. Myślałam, że polskie młodziaki już utraciły słuch i poczucie rytmu, bo coraz mniej zajęć muzycznych w szkołach, a i dorośli przy kielichu na imieninach mniej śpiewają. A jednak nie. Dzieciaki, tak trzymać. Serce rośnie.

rewelka:)

wlasnie wczoraj bylam na przedstawieniu bylo super tylko na widowni troche za duzo małolatow:( SNAKE THE BEST!!!!!! był najlepszy-piękniutki:) piesek tez byl niezły:) polecam na prawde swietne i wkoncu cos innego. Świetna choreografia

widziałam i było super

Miusical był ekstra. Super tańczyli. Muza tez z*******a.Warto było pojechac!!!!!!!!!!!!!!!!!

Była i wiem

Że było z****IŚĆE==> Ludzie nie mam co krecic głowy nad wysoką ceną bo normalnie też tak bilety kosztuja a czy nie warto wydać paru złoty wiecej na coś lepszego niż jakieś gówno a tak przynajmniej wyjdziecie z myslą że nie było to zmarnowanie kasy.

Mam nadzieje że wiekszośc podziela moje zdanie bo jak by nie było jak coś kochasz i lubisz to co robisz to starasz sie oddawać się tej pasji całym sobą. I to się nazywa prawdziwa pasja.

O wszystkim po trochu...

Po pierwsze - cena...
Ja mam 15 lat i jak na razie nie stać mnie na taki wydatek... A przecież to przedtawienie głównie dla młodzieży. Ciekawe ile osób w moim wieku widziało ten projekt...
Po drugie - recenzja bez oglądania :P
Z tego co słyszałam i czytałam "12 ławek" może być naprawdę interesujące. Przede wszystkim dlatego, że są tam świetni muzycy (Numer Raz, Sistars, O.S.T.R.), a poza tym jest tam duuuuuuuużo tańca:] Sama jestem jego fanką. Ponadto duża porcja akrobatyki i wszelkich sprawnościowych rewolucji. Uwielbiam to! I trochę smutne jest, że cena biletów przekracza mój dochód :P

12 lawek

super szkoda ze nie jestem w stanie obejrzec !!!!

12 ŁĄWEK- POPROSTU WYPASIK LUDZIE

byłam dzisiaj z klasą włąsnie na tym spektaklu i powiem wam ludzie że było z****iscie!!! widac było ze ta młodzić kocha taniec..oddaje mu sie całym sercem!!! normalnie wypasik spektakl..zupełnie coś innego co dotąd oglądałAm W TEATRze:) artyście z****iści...atmosferka cool...najlepsze było to ze oni zaprosili mnie pod koniec na scene zebym z nimi tańczyła:d już nie moglam usiedziec na tym krzesle..wiec poszłAm bo czemu nie:)nie zawsze zdarza sie taka okazja:) gadałam nawet z tymi dziewczynami..:) chłopacy i laski ze sceny machali do mnie ciągle a ja im.hehe TOTAL ODLOt! bardzo sie tam rozkręcilaM:d pomimo ze cena nie jest "za mala" mysle ze jeszcze raz przyjde tam :d pozdrowionka wielkie dla CHŁOPAKA Z CZEROWN0-BIAŁĄ OPASKĄ!! BYŁEŚ ŚWIETNY ZIOM:) CIAOOOW(k)

sorRrY..

s9ry za błędy no ale wiecie...jestem troche już zmęczona i nie patrze na to co pisze:p seE yA:)

super

byłam i zamierzam iśc ponownie!!!!!!poprostu super spektakl........

suuuper!!!!!

to warto zobaczyc!!tego nie da sie juz potem zapomniec!!bylo rewelacyjnie!!ja chce jeszcze raz.....to jest naprawde COS!!!!!!!superanckie!!bajernackie!!!!na maxa klasa!!!!!!warto zonbaczyc serio...niegdy juz tego nie zapomne!!!!!to bylo piekne!!!!!!!1ja tez chce wystepowac!!!no i tak tanczyc bo to to jest klasa:)super fajowo!!!!!ja tez tak chce!!!!1kto mnie weznie na tancerke??bo tanczyc to kocham to jest oje zycie!!!tak jak dla tamtych!!!!!coool!!!!!""12 lawek"'tak!!!!!!!!!!!

Zajefajne show....polecam

szczerze pierwszy raz w życiu byłem na tak dobrym show w teatrze...doskonała muzyka klimat ..ciągły kontakt aktorów z widzami...wspniały pokaz taneczny..poprostu bomba.....polecam wszystkim.......najbardziej mi się podobał .... akt z huśtawką.....na której tańczył jeden gostek...i akt opowiadającyy o POlsce...od wewnątrz...hehhehe wypas .....naprawde warto iść.....

przesada

z tymi cenami to rzeczywisice przegieli...przecietnego studenta czy tez licealisty nie stac na taki wydatek...a pewnie sporo osob by sobie z checia ogladnela spektakl...ja tez zamierzalam,ale niestety musze zrezygnowac,a szkoda...

Monika

To Bylo poprostu z*******e!!!Tego sie nie da opisac!!!trzeba na to isc!!!nigdy nie widzialam nic tak z*******ego jak to bez kitu:)

Monika

to jeszcze raz ja chcialam tylko powiedziec ze ten chlopak w moro spodniach i biales koszulce byl z*******y...i ze tez chce tak tanczyc...

Bajka

Zaczynam chodzić do teatru, poziom wzrasta. Boskie to było. Bez chwili nudy, wysyłam rodzinę, niech zobaczy. Wielkie pozdr dla całej ekipy.

Wow wow wow

Nie spodziewałam sie takich emocji i zabawy na spektaklu teatralnym. Umiejętności tych ludzi są aż zapierające dech w piersiach. Nie dałam rady wybrać się na Opentańca ale na 12 ławek zdazyłam i jestem niebywale zaskoczona energią i pasją tych młodych ludzi. Jarosław Staniek urasta dzięki temu przestawieniu znowu do rangi prekursora pewnych trendów i wydażeń. Tylko sie cieszyć. Bo spektakl rewelacyjny.........

12 ławek

Boze niegdy w zyciu nie widzialam nic lepszego kumacie!! kocham was za to ze wzieliscie mnie wczoraj na scene z dwoma kolezankami!!! bylo bosko basy wszystko super!!! Pozdro dla panow ktorzy robili striptiz :D:D:D i w ogole swietnie tanczycie a analogia z****iscie spiewa numer raz tede i all rowniez:*:*:* pozdrowionka

z****iscie i tyle

to mozna opisac krotko:przedstawienie ktorego nie da sie opisac...z****isicie i tyle

Spektakle w marcu podobno mają byc

podwajane . Ciesze się, że jest takie zainteresowanie ławkami że chca sprzedawać kolejne spektakle i grać 2 X dziennie. Ja wybieram sie w marcu z całą klasą. W koncu jest coś zaj.... dla nas młodych. A tak to gdzie można sioę nauczyć kręcić te figury????

JEST EXTRA!!!!!!!

Byłam wczoraj naprawde polecam jest EXTRA!!!!!!!!!!!!!Bardzo ciekawe nawet dla ludzi starszych któży sie tym interesują!!!!!!!!POLECAM NAPRAWDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!=)

ale czad!!!!tańczyłam z nimi!!!!!

O matko ludzie ale czad!!!!czegoś takiego jeszcze nie widziałam!!!!!Analogia ,numer raz ostr i tede!!!!!pozdro dla panów robiących striptiz:D:D:Dbyli boscy!!!!!te ciuchy!!!!!jak tak mozna tanczyc!!!!!a najwazniejsze ze byłam z dwoma jeszcze kumpelami tam z nimi na scenie i analogia mnie dotknoł!!!!!jestescie swietni!!!!!pozdro!!!!tez grałam w teatrze muzyczny w 'byle nie zwariowac'

Spoko spektakl

Spektakl poprostu byl super po raz pierwszy ogladalam co stego typu. Taniec ktory został zaprezentowny na scenie byl niesamowity. Polecam goraco obejrzenie tego spektaklu jak wroci na deski teatru muzycznego

Sama tez tańcze ale to jest klasa!!

Ci ludzie maja maksymalna kontrole nad swoimi ciałami-rewelka!!!!! Nie wiem dla czego dopiero teraz zrealizowano taką sztuke bo to jest bajer na skale swatową!!!!! Gratulacje i oby tak dalej :-)

12 ŁaWeK

jak dla mnie bylo rewelacyjnie. wszystko dopracowane rewelacyjnie. mam nadzieje ze jeszcze kiedys 12 ławek pojawi sie w repertuarze teatru muzycznego

Pytanie

A JA MAM JEDNO PYTANKO:KIEDY TO JESZCZE BEDZIE W TEATRZE I CZY SA JESZCZE BILETY??!! JAK KTOS WIE NIECH PISZE

polska

czy moze ktos wie czy 12 lawek bedzie rowniez w innych polskich miastach? np warszawa... poznan? bo bardzo chetnie bym sie przeszedl a do gdyni za daleko zeby jechac

teraz już tylko 27 zł za b. ulgowe!

hej ludzie !! uspokójcie sie !! ja na "12 ławkach" byłam wczoraj i powiem tak:
po1.: bilety ulgowe kosztują teraz 27 zł !! przecież TO NIE JEST TAK DROGO !! przestańcie marudzić, ruszcie się z domów i do teatru !!
po2.: nawet gdyby bilety kosztowały 60 zł poszłabym jescze raz !! to przedstawienie jest niesamowite... nie mówiąc juz o tym że byłam na balkonie i aktorzy co chwila skakali na barierkach obok nas !! a na koniec rzucaliśmy sie wszyscy poduszkami !!

ello

hej,dzięki za pozytywne opinie,wczoraj zjechalismy do domu po secie "12 ławek" dawalismy z siebie wszystko-dla Was:) w marcu znowu gramy w Gdyni,bedziemy też w różnych miastach, w kwietniu w Łodzi,w maju w Wa-wie,do zobaczenia,pozdro!!! XII

Jakie ceny?

Witam!Chce sie wybrac na ten spektakl ale chcialabym wiedziec na jaki wydatek musze sie przygotowac.Czy ktos moze wie jakie sa ceny biletow?

ceny

od 24 pln do 50 pln.

Jeszcze nie widziałam tego spektaklu ale niedlugo jade aby go obejrzec.mam siedemnaście lat i myślę, że sie nie rozczaruje, ponieważ to chyba pierwszy taki projekt w którym wykorzystano aż tak wiele nowoczesnej muzyki i tańca.Jestem bardzo szczęśliwa, że będę miała okazję przekonać się czy te wszystkie pozytywne recenzje są prawdziwe.gratuluje pomysłodawcom odwagi i podobno wspanialej realizacji.obiecuję ze napisze, kiedy obejrzę 12 ławek

hmmm.... ceny

Kazdy kto chodzi do tego tetru wie ze ceny sa takie wysokie bo aktorzy musza z czegos zarabiac. 12 lawek bylo z*******e wiec uwazam ze warto bylo dac tyle kaski. Ten spektakl RZADZI!!!!

REWELACJA BRAWO DLA TWORCOW

rewelacja

zachwycona

ja uwazam ze bylo z****iscie i ze jest to warte ceny bo poprostu atosfera jaka tam panuje jest poprosyu swietna a ja jak wyszlam z teatru to chcialabym tam wrocic i gdybym miala kase to bym poszla jeszcze raz ale juz niestety nie mam

ale beka

a najlepsze bylo to ze a koniiec wyszlismy na scene i zaczelismy tanczyc z aktorami super polecam nie patrzcie na cene !!!!

No, No Extra =P

Byłam w na "12 ławek" 10.02 i tak mi sie strasznie podobało, ze jade jeszcze raz z kolegami w marcu lub w kwietniu ! =) nigdy jeszcze nie byłam na takim spektaklu ! bardzo, ale to bardzo mi sie podobało. w ogole taki show, wszedzie ICH było pełno, nikt sie nie opierniczał, zamieszanie na scenie - kocham takie akcje ! =P jesli jeszcze ktos nie był, to goroąco polecam ! =) pozdrawiam !

hmmm

wybieram sie z klasa na ten spektakl i bardzi sie ciesze :D slyszalam pozytywne opinie na temat "12 lawek" i jestem bardzo ciekawa jak to wyglada naprawde :)

hmm...

mogli by zrobic film(przynajmniej byłby tańszy)

:]

Jadę z klasą 16 marca. :] Luuudzie! A moja koleżanka spoko ziomalka nie chce jechać. Gada że była raz w teatrze. Boshe jak ona mnie wkurza! Ludzie! Napiszcie jakiegoś wymiatającego komenta żeby ja przekońać XD
Pozdrawiam :]

Bedzie fajnie

Soektakl zapowiada sie bardzo interesujaco, juz nie moge sie doczekac kiedy go zobacze...a jak juz obejrze to dam tu swoja opinie:)

ŚWIETNE PRZEDSTAWIENIE

12 ŁAWEK TO NAJLEPSZY SPEKTAKL NA JAKIM BYŁAM!!! MUSICIE GO ZOBACZYĆ! POLECAM!

maksymalny odjazd polecam

ale sie dobrze bawilam na spektaklu. Niebywala sprawa i duzo radochy.

nie tylko dla fanów hh

ja osobiście bardzo nie lubię hip hopu, ale poszłam bo lubię oglądać jak tańczą.Poszłam i okazało się,że to było jedne z najlepszych przedstawień na których byłam.Ale i tak najlepsze było to,że dostałam na koniec od jednego tancerza różyczkę z którą tańczył w zębach podczas przedstawienia. :):) na pewno jeszzce raz idę w marcu!!

co ze stolicą?

CZy ktoś coś wie czy 12 ławek będzie w wawieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee??? (L)

WWA

No właśnie kiedy bedzie można zobaczyć "12 ławek" w 100licy???

12 Ł w Wawie

elo,12 Ł bedzie wystawiane w Wawie w maju(dokładna data jeszcze nie jest ustalona) w teatrze dramatycznym... pozdro!

taki spektakl to ja rozumiem

Cała plejadagwiazd isuper taniec i super muza szkoda ze nie dostalam poduszką.

CENA ZBYT WYSOKA!!!!

no ludki kochane!!!! my jestesmy z Elblaga i tez steirdzamy, ze cena ktora oferuje teatr jest zbyt bardzo wygorowana!!! szkoda, ze to tak drogo, bo pewnie i my bysmy przyjechaly:(:(:(Wiemy, ze SPEKTAKL bedzie na pewno bardzo UDANY!!!! jest tam 3 chlopcow, ktorych mialysmy okazje poznac juz kilka lat wczesniej!Gorace Pozdrowienia dla KAROLA Niecika, RAFAŁA-Roffiego i WOJTKA- Blachy!!!!! panowie dajcie z siebie wszystko!trzymamy kciuki i tal w ogole to do Elblaga nie macie daleko!!!!P.S.Czy ktos wie czy bedzie ten spektakl w Elblągu???To bardzo dla nas wazne!!!!pozdrawiamy i miejmy nadzieje, ze do milego zobaczenia!Boys came back to TOPLES!!!!

REWELACJAAA!!

spektakl był boski... jak oni tancza.. i ta muzyka!! rewelacja!!!!

A czy będą występować w Wawie??

Nie wiecie czy będą w Warszawie?? A z tymi biletami to macie rzeczywiście rację: jesli to jest dla młodzieży, to rzeczywiście powinny być tańsze.

a czy tylko w Gdyni

czy moze przyjedzie na przkład do wawy kiedys??? nie mam czasu przyjechac ... wlasnie slucham sobie muzyki z tego ... i jestem pod wrazeniem ... naprawde fajna plytka ... taka roznorodna ... pozdrawiam .... STZ

Raczej kicha

Myślę że była to świetna zabawa dla tych ze sceny. Bawili się nieżle. Może nawet za dobrze bo miałem wrażenie że wielu z nich wydawało się że już są gwiazdami... Widownia bawiła si.ę chyba gorzej...

12 Ła We K

z*******e przedstawienie HIP-HOP -owe

Czy 12 ławek dotrze do Warszawy?

Czy ktoś nie wie czy ten spektakl dotrze do warszawy?strasznie sie na niego napalilam.i mam nadzieje ze pojawi sie tez w wawie.

mi sie srednio podobalo

tance ok, przekaz sredni.

super spektakl

wybieram sie znowu w sobote. Ci wszyscy artyści są niesamowici. Kocham Was!

Zapytanie !!

CZY BEDZIE MOZNA WAS ZOBACZYC W INNYCH MIASTACH POLSKI ? W łODZI WARSZAWIE LUB POZNANIU

:D

hehe 12 ławek z****Yste :D

Ogółem

Dardzo dobrze, ze wreszcie w Polsce pojawił sie projekt taki jak "12 ławek". Nie ma rozy bez kolcy... szkoda, ze wystawiany jest tylko w jednym miescie, wiem, ze wiaze sie to zkosztami, ale wiele osob chciało by isc na taki wystep, ale mieszkaja zadaleko i nie maja jak dojechac... Ja i tak jade na ten wystep, choc mieszkam w *uj daleko :P Pozdro

Polecam

Byłem na premierze tego sektaklu i mówiąc szczeże to mnie mile zaskoczył. Myślałem że będzie to gorsze przedstawienie.

shit

A w szczególności ta laska z kolczykiem koło ust to masakra.Badna rozbrykanych błaznów.Tańczą jak pawiany.I wogóle przy czym oni tańczą przy Analogi.Komercyjny shit.nie wiedzą co to jest prawdziwy hip-hop.

No co wy???

Spektakl naprawde przedni robi wrazenie, a mysle, ze z opinia o cenach przesadzacie nie sa takie drogie jak na teatr. Warto zrezygnowac z kilku piwek:) naprawde polecam, sama muzyka z tego musicalu jest niezla a jeszcze Ci ludzie ktorzy tam wymiataja bomba

Jadę na spektakl z Poznania

Słyszłem o spektaklu jadę do was z pod Poznania. Złożyliśmy sie z kumplami ze zdobede wasze autografy albo przynajmniej kilku z Was. Pozdro dla 12 ławkowczów

A i nie słuchajcie tych zazdosnych

pawianow, którzy beda wmawiali Wam czym jest prawdziwy hip-hop. To Wy go tworzycie jesteście nawet o jeden krok dalej... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

podziemie na scenie

To jest żałosene jak stare pryki z teatrów i tv wyłapują z niesamowitą prędkością wszystko, co powstaje niezależnie od nich. To dla nich jedna szansa, żeby zarobić, bo na kordiana już nikt nie chodzi. Jeżeli hip-hop przenisiemy na wielką scenę i oświetlimy przedstawienie reflektorami za tysiące złotych, to co pozostanie z niezależności i buntu? No co?

niuśka

spektakl pewnie fajny ale ciekawe czy bedzie w wawie(błagam niech do nas przyjadą)

superrrrrrrr!!!!

byłąm na 12 ławkach i było super !!!!! nawed wzieli mnie na scene na takim czyms jeszcze w zyciu nie bylam pozdro dla wszystkich ktorzy tam wystepowali

yoyo

ciesze sie ,ze powstalo takie odjechane widowisko szkoda tylko ,ze nie bede mogla w nim uczestniczyc,bo taka cena dla mnie jako studentki(+dojazd do Gdynie to stanowczo za duzo)szkoda ,ze ominie mnie taka fajna impra:(

maxxxxxxxxymalny spektakl

to jest polskie czdowe przedstawienie

kucharz

to był najlepszy dzien w moim zyciu na koniec sam tam wystapilem i co powiecie

Za wysokie ceny!!!!!

Ogólnie to się zapowiadało od razu ok... byłam jest ok..
nawet super tylko czemu te ceny takie wysokie....
Gdyby były niższe byłoby lepiej..
A przecież to dla nas młodzieży... to powinno być taniej.. Z kąd my mamy brać tyle kasy??!! pomyślcie nad tym..

widzialam

i bardzo mi sie podobalo,zamierzam sie wybrac kolejny raz:)

no to będzie okazja

Spektakl jak dla mnie rewelacyjny.Tym bardziej, że wiem jak ludzie ciezko pracowali na probach, a bylo ich sporo.Dzisiaj kolejny spektakl ;-)

...

Ej nie przesadzajmy, w końcu to nie kino...to coś jat teatr. JA tam uważam , ze ceny są adekwatne.

opinia

Spektakl jest niesamowity.....właśnie wrócilem....jeszcze czuje sie ten RYTM :)...Muzyka jest świetna, aktorzy SUPER ..do tego kontakt z publicznoscią, oraz najważniejsze CHOREOGRAFIA i SCENOGRAFIA.....wyśmienite!!! Serdecznie polecam ;)

?

nie widze w tym spektaklu żadnego przekaz, żadnej idealogii tylko wielu ładnie ubranych cudownie tańczących młodych ludzi, czasmi ładnie śpiewających..zawiodłam się :(

Już byłem

Przed chwilą byłem na 12-stu Ławkach i muszę powiedzieć, że czasem nie mogłem odróżnić sceny od widowni i aktorów od widzów. Po prostu super, tyle że bilety ciut za drogie :-(

12 ławek to wielka klapa ciekawsza byla widownia

:*:*

12 ławekk jest tak z*******e ze z*******szego nie ma!!!!!!!!!!:D:D::D:D:D:D:D

!!!!!!!!

ja tez!!!!! to bylo z*******e nie kumam czmeu niektorzy sie zawiodli !!!!??? ściema;p;p;p

Suuuuuuuuuuuuper

Spektakl jest świetny!!! Warto wybulić 30 zł. żeby to obejrzeć! DREDMAN WYMIATA!!!! JEST TAKI SEXY!!!!!!! :)

swietny spektakl

Wiadomo ze ten spektakl jest dobry i ządzi mi osobiscie sie bardzo bardzo podobal;)Pozdrowienia dla supermana;*

Cena

Po ile sa bilety ktoś wie na 12 ławek ???

Zarąbicho!

Byłam wczoraj na tym i było super! Na scenie to już w ogóle! Kocham tego piesia, ale nie pamiętam jak się wabi Florek jest cool ;) Fajnie się z Nim gadało :D Tylko szkoda, że Nami ANALOGI nie zawołali!! Jak się ten piesiu wabił?!

Dla młodzieży

"Spektakl", raczej powiedziałabym koncert hip-hopowy może i jest super ale tylko dla młodych. Byłam w niedzielę i naprawdę na palcach można by policzy dorosłych, reszta to młodzież głównie gimnazjalna. I rozumiem, że im mogło sie podobac ale mi niestety nie. Realizatorzy chcieli przekazac cos swoim wystepem ale jestem pewna, że większośc młodych ludzi siedzącyh na widowni niestety nie umiałaby odpowiedziec na pytanie "o co chodziło". Dla nich to była świetna zabawa i to wszytsko. Proszę o bardziej ambitne spektakle (dla dojrzałych ludzi).

12 ławeek

Osobiście miałam okazję oglądać spektakl , uważam, że to najlepszy jaki widziałam - pełny luzik. Mam tylko jedno zastrzeżenie do kogoś, kto nie pzrewidział, że jak artyści wyżucą na scenę poduszki wrócą one do niech po paru sekundach, chwilę potem zaczeli tańczyć (oczywiście super) , ale miałam wrażenie że że zaraz wszystko sie posypie, ponieważ poduszki wyraźnie im przeszkadzały... Na szczęście nie było mowy o żadnym potknięciu. Spektakl odniusł duży sukces, przynajmniej według mnie . Więcej takich projektów ! Moja propozycja to "12 ławek II, czyli 13 ławek " Oklaski za choreografię !!!

wrażenia

Beat box i break dance na wysokim poziomie.
Numer Raz i chłopaki z Analogii spisali się na medal.
Bardzo podobał mi się "dialog" stepującej dziewczyny z beatem.
Husaria, poduszki, wizualizacje ...to same dobre pomysły.
Reżyseria światła po prostu świetna....

Niestety część kostiumów była poprostu koszmarna.

Publiczność?
Entuzjastyczne brawa ..właściwie nawet owacje na stojąco dała większa część sali ...w głównej mierze gimnazjaliści...i co było dla mnie zadziwiające także ich opiekunowie i większość "starszych" osób(których wbrew temu co sugerował ktoś w poprzednich komentarzach było wg. mnie dość sporo)

... i tylko chłopaki w bluzach z kapturami siedzieli pochmurni
..i wydaje mi się, że jednak czegoś tam brakowało...

do mnie to nie dotarło.
zawiodłam się.

Kręcili clipy

kilka dni temu krecili klipy do 12 ławek. A na spektaklu był TEDE. Pozdrawiam 12 ławkowców jesteście świetni

suuuuuper

spektakl zapiera dech w piersiach gratulacje dla wszystkich ktorzy przyczynili sie do powstania tego widowiska:-)
muzyka,spiew a przede wszystkim taniec byly rewelacyjne!!!!
jedyny minus to...cena biletow:-(
polecam goracao!!!

ceny

jaka jest cena biletu na 12 lawek??

Polecam!!!!

Dla mnie było to super przedstawienie i naprawde warto to zobaczyć :)

BOSKIE!!!!!!!!!!!!!!

Spektakl widzialam juz 3 razy i pewnie jeszcze nie raz go zobacze:D (fajnie jest miec znajomych w teatrze:P),
nie lubie polskiego hip hopu ale podoba mi sie ten spektakl ze wzgedu na taniec,bosko!!!!a szczegolnie scena gdy faceci zdejmuja koszulki:P polecam wszystkim!!!!! www.12lawek.pl

Extra

poprotu to jest extra!! nie do opisania!! trzeba na tym byc!! ten projekt jest...no...no super!! baardzo sie ciesze, ze tam bylam..wszystko poprostu bomba!!

co do cen...to powinny byc nizsze...ale za taka cene warto bylo tam isc!!

mistrzowie

byłem i chce jeszcze raz było ekstra ja nie moge tak fjni ebyło
jak moge jak maja moge ich numery gg

pytanie

czy i kiedy będzie jeździło 12 ławek na biby po Polsce. Z Rzeszowa do Gdyni jest kawał drogi. Dzięki.

z*******y spektakl

Ludzie mimo że tyle bilety kosztują naprawdę warto!!! Spektakl jest naprawdę z*******y! Byłam ze szkołą wszyscy byliśmy pod wrażeniem a na końcu wyszliśmy na scenę było naprawdę z****IŚCIE!!!!!!!!!!!!! Polecam nie żałujcie kasy na to !!

TOTALNY WYPAS

Zajefajny show!! Aktorzy na wypasie (nizłe laski i przystojni chłopcy) pełen podziw dla ich talentu!!! Byłam na premierze i jade po raz kolejny- moze znowu zaproszą mnie na scenę?!!!!! Polecam wszystkim bez wyjątku. Szkoda tylko, ze jest taki krótki- zaledwie 1,5 godz.:(. Mimo wszystko polecam. Płytkę tez mam i jest bombowa!!!!!!!!!!!!!!!!!

Będą w Łodzi!!!

22 kwietnia będą w Teatrze Wielkim w Łodzi tyle że w kasach nie ma biletów ponoć wykupiła je jakas firma!! PLISSSSSSS!!!!!! powiedzcie kto sprzedaje bilety na ten spektakl!!! za wszelki INFO z góry dzięki!!!!!!

BILECIKI !

sa jeszcze bilety na 5 kwietnia??

XII Ławek

Co prawda ceny troche za wysokie jak dla młodzieży ( bo przecież powstał on z myślą o nas ) ale całość była naprawde xtra....aktorzy grający w tym spektaklu jak i jego inspiratorzy wykonali kawał dobrej roboty. Chętnie poszłabym na ten spektakl jeszcze raz gdyby nie ceny ;(

zajefajniste to bylo Szok

byłem i było super bardzo mi sie podobało poprostu brakuje słów tak świetnie to zrobili że byłem bardzo szczęśliwy żę takie cośwogule uda się zrobić...mam taką proźbe chciałbym sie dowiedziećgdzie odbywają sie w trójmieście takie zajęcia z hip-hopu bardzo prosze o odp na e-maila pozdrówki narka

N/c

kto był na tym spektaklu to sam wie a kto nie byl niech pojdzie......ja chyba bede szedł trzeci raz...:)

mojim zdaniem ten spektakl byl naprawde super a cena nie gra roli bo i tak juz byla i nie zaluje poszlam bym jescze raz a nawet klika raz ale moglybyscie wiecej zdjeci powstawiac calej gropy z 12 ławek prosze wstawcie wiecej zdjec :*:*

prosze jak bedziecie mieli te fotki to przyslijcie mi je na e-maila pozdrawim was i prosze bardzo przyslijcie mie te fotki:*:*a jak ktos chce poklikac o spektaklu zapraszam na gg 6995513

Całkiem niezłe

Mi się podobało - przynajmniej było ciekawe i coś się tam działo... I chciałabym dodać, że nie byłam fanką hh i nadal nie jestem, ale przedstawienie godne obejrzenia...

ludzie

wogle to co ja czytalam tutaj,ze za drogie itp to wogle szok,nie mowie ze tanie bo mnie tez to na poczatku zszokowalo, ale odlozyc sobie pieniadze to co za problem, zameast wydac np na uzywki,nowe ciuchy czy kosmetyki zacucic10 zł co 2 tyg i po poltora miesiacu 30 zł najblizszy. :D spekatakl jest 17 i 21 maja ja ide 21, oj jak fajnie ze mieszkam 6 minut autobusem od tego teatru pozdro for Gdynia, trojmiasto i Polska :p

SUPER

Uważam to za bardzo fajne zjawisko coś co jest potrzebne polskiej młodieży!! Na teledysku zapowiada sie ciekawe widowisko a raczej spektakl !!

12 ławek

siemka macie juz jakies fotki z spektaklu jak tak to czekam na gg 6995513 lub na poczcie alina15@buziaczek.pl czekam :P pozdrawaim ziomkow z 12 ławek

Wspaniały spektakl

Ja z klsą sie niedługo na to wybieram ... zapowiada sie naparwde super ^^ Chcoiuarz bilety drogie - ulgowe chyba 36 zł a normalne 70 zł..ale cóz ja bywam w teatrze raz na 2 lata :)))

Szkoda :(

Elo @LL ludziska ;) Kurde, aż szkoda, że nie będe miał (lub nie miałem) okazji zobaczenia tego zaje...... przetsiębzięcia. Mieszkam w Mrągowie, więc nikłe szanse zobaczenia czegoś podobnego ale chciałbym mieć przynajmniej mp3 lub teledysk w kompie promujący ten projekt. Nigdzie w necie go nie ma (przynajmniej po moich ciężkich poszukiwaniach więc jak ktoś znalazłby mp3 albo teledysk 12-stu ławek byłby wdzięczny za link. Info ze mną: gg: 3421202, a e-mail (jak i również TLEN użytkownik) to: franco06@o2.pl Z góry thx (dzięki). Szacun & narXXX :D

Genialne

Poprostu Genialne- Brak mi słów! Żadne słowa tego swiata nie moga określic co tam sie dzieje! Kazdych pieniedzyjest wartyten spektakl! Siedziałam jak zaczarowana! Groąco polecam!

dalton

dlamnie to cos zaj.....

jeszcze raz

ja chce jeszcze raz to było po prostu z*******e :)

Było cudownie

Wczoraj byłam na 12 ławkach i jestem pod wielkim wrażeniem. Teksty, muzyka, układy taneczne i tancerze byli boscy. Spektakl ten był tak interesujący, że zaplanowane na jego wystawienie 70 minut nie wystarczyło widowni na napatrzenie się na wyjątkowy talent i ekspresje młodych artystów. Mam tylko jedno ale, siedziałam na balkonie i nie doleciała do mnie żadna poduszka:(. Ci, którzy już spektakl widzieli wiedzą o co chodzi;)

bez tematu:)

w sumie,to mogłabym się zgodzić,że ceny zbyt wysokie,ale na prawdę warto było..właśnie przed chwilą wrociłam z Gdyni.Bylo na prawdę z****iście ,jednym słowem mówiąc :)

gdybym miała jeszcze raz płacić zeby TO zobaczyć z checia bym pojechała i zobaczyła ponownie :D och.... jestem pod wrażeniem... dostalam dwa upomnienia,ze zdjec nie mozna robic ale nie moglam sie powstrzymac :D:D bylo cudownie :D:D

SUPERRRR POLECAM WSZYSTKIM

Naprawde warto wybrać się na te przedstawienie! jest zarombiste!
POLECAM!!

Wyyypas

Bylem wczoraj i było zajefajnie !!! Chętnie wydałbym jeszcze raz te pieniądze na "12 ławek"
Było świetnie jak bym miał okazję pójść na to jeszcze raz to bez wachania bym się zgodnił. Ten spektakl to poprostu COŚ!!!!!!!!

Chciałbym zobaczyć teledysk.

Ten spektakl był xtra! :)

Byłam ostatnio na spektaklu 12 ławek i naprawdę był ekstra. Co prawda tak na co dzień nie słucham hip-hopu, ale teraz jakoś ją polubiłam. Serio, było świetnie. Trochę drogo, ale było warto. Super taniec, luźna atmosfera z latającymi poduszkami ;) Polecam...

Ale Jazda

Ogólnie podobało mi się poszłam nastawiona negatywnie a wrócilam bardzo pozytywnie

Jedwabiste

byłem na tym dzisiaj znaczy się 20 maja i stwierdzam że bilety warte były swojej ceny ... to było jednym słowem -ZAJBISTE :d no i mój belfer od biolii dostał poduszka centrala w czache :D

Ten chłopak był Ekstra

pektakl mi sie bardzo podobał a najbardziej chłopak ubrany na czerwono czarno zkolczykiem w jezyku.!!!!!!!!!!

12 ławek

najbardziej z*******y spektakl teatralny jaki widziałem.

Swietnie

poprostu swietne. Jak wczroraj bylem na tym to zapraszalio nas na scene i bylo suoer

spektakl był z*******y.. idem jeszcze raz ;] (polecam :D)

mmmm niamm ;)

rewelacja,podobalo mi sie baaardzo ;) I nawet mam fotke z jednym chlopakiem,ktory tam wystepowal :P Qrde,ale nr kom nie wzielam hehhh a szkodaa :/ Ale ogolnie przedstawienie fajjjne,warto zobaczyc - pozdrawiam

jesli ktos z osob wystepujacych w tym przedstawieniu bedzie to czytal to pleease o kontakt gg 2093781 - to wazne.wlasnie wrocilam z gdyni z tego i poprostu rewelacja :D

ooooo karol

bylam w sobote i było tak fajnie jak nigdzie ;] ten biały jest NAJLEPSZY !!dread man jest moj ! i polecam kazdemu. ps. kocham cie karol, jestes super

Przelom w kulturze!

To bylo najpiekniejsze co mi sie w zyciu przydarzylo-lzy w oczach. Na zywo, profesjonalna muzyka i taniec, gra swiatel, mnostwo kolorow i opowiesc o tym, w czym zyje, co robie. Wiecej takich spektakli!

teledysk

a ja własnie widziałam teledysk 12ławek i muszęprzyznac, że się miło na sercu zrobiło jak widziałam, to co widzialam na żywo w teatrze.

jurki jurki

nie bylam i nie wiem czy bede, ale jestem pewna ze jest z****iscie tym bardziej ze tanczy blacha, roofi, karol i iwona. pozdrowienia i buziaki, trzymam kciuki!

fajna muza

uważam że wszystko nadrobila muza, bez niej spektakl byl by po prostu cieńki

swietny byl

Bylam na nim juz 4 razy i po prostu za kazdym razem podoba mi sie ten spektakl bardziaj-w ogole ta muza atmosfera i tancerze-cos niesamowitego:)

;]

supcio spektakl... polecam :D

Pawel_12Ławek

Siemka.Wielkie pozdrowienia i wielkie dzieki ze dajecie nam takei opinie:) mam nadzieje ze zagramy jeszcze w innych miastach ale to juz nie zalezy od nas wiec musiecie czekac ale obiecuje ze napewno nas zobaczycie;)A dla tych któzy nas juz wiedzieli- wielkie dzieki jeszcze raz i do zobaczenia na kolejnych secikach "12 ŁAweczek" a teraz zapraszam na www.brukfestival.pl tez bedziemy tam wsytepowac:) wiec przeczytajcie sobie o co chodzi...............................yo

GORĄCE POWITANIE LATA

poprostu cudo, byłam i widziałam to, jak ktoś był może potwierzdic, rewelacja, wspaniałe piosenki w ewspaniałym wykonaniu, jak zwykle rewelacyjni aktorzy a Panem Więckiem na czele, do tego poraz pierwszy widziana przeze mnie Katarzyna Kurdej, bardzo dobra gra i jeżeli dobrze kojarzę, naprawdę świetny aktor Tomasz Gregor, no i dyrektor, który pokazał wspaniałe poczucie humoru. GRATULACJE, mam nadzieję ż ew przyszłym roku znowu coś takiego zorganizujecie

CENY W DÓŁ!!!!!!!!!!

Zgadzam się z opiniami dotyczącymi cen biletów!!
Skoro Spektakle mają na celu pokazanie HIP HoPU jako kultury
---> czegoś co ma kojarzyć się nie z Blokersami, jointami i bójkami, a także komercjąale z czymś twórczym,otwierającym umysł,dającym możliwość wyrażenia swoich poglądów oraz przekazania Wszelkich wartości---to powinno być to dostępne dla szerszej publiczności, a wiemy że nie każdy może sobie pozwolić na taki wydatek...:/;/

ja znam karola rafała i wojtka poznałem ich w tym roku na wakacjach we władysławowie i w chłapowie na osirodku róża wiatrów :)

Brak słów

Ale sie dzialo !!!
nawet jesli zabulilabym za to wiecej niz 50 to bym nie zalowala !!!
przedstawienie znakomite poprostu przezycie nie do opisania !!!

CUDOWNIE CUDOWNE !!

ludziska!!! kto nie był, niech pędzi prosto do muzycznego!! 12 ławek trzeba zobaczyć. to nie jest zwykłe przedstawienie, ale prawdziwa lekcja która pomaga w otwarciu oczu na świat i ludzi wokół nas.

dzieki serdeczne wszyskim ze wyrazacie swoja opinie ciesze sie ze podobal wam sie spektakl i nie macie pojecia ile to dla nas znaczy trera prujcie na bruk bedzie sie dzialo heh dzieki gosiaczek milo jest slyszec takie slowa

pełen odlot;->

szczerze mówiac idąc do teatru nie spodziewałam sie tylu emocji!!bardzo sie ciesze,ze powstał taki projekt!!!byłam na przedstawieniu 2 razy i jeszcze mi sie nie znudzilo;->czy szykujecie w najbliższym czasie kolejny występ??brawa dla młodych ludzi występujacych w '12 ławkach'-podziwiam wasz zapał,umiejetnosci i ciężą prace!!!spektakl..byl..niezwykle twórczy i innowacyjny!!wasz kontakt z publicznością-rewelka!!mozecie być z siebie dumni;->>jestem ciekawa jak przebiegały próby..jak długo sie przygotowywaliscie..itd-no to siemka;->>>

BRUK

z okazji festiwalu kultury i sztuki ulicznej BRUK spektakl 12 ławek będzie można też obejrzeć w piątek i sobotę!! 1 i 2 lipca!! ja osobiście widziałam go 2 razy,idę w sobotę 3 raz, i wciąż jestem pod wrażeniem. naprawdę impressive. ludzie biorący w nim udział też są wyjątkowi. naprawdę polecam wam!! idźcie na BRUK,ostatnia okazja!!

widziałam!

doprawdy dawno już to oglądałam, bo jak dobrze pamiętam to byłam ze szkołą na premierze(mieszkam w Koszalinie) i nie narzekam.
Było SUPER!!!Atmosfera cool, ludzie też byli świetni.Jednka najbardziej podobało mi się pomysły na taniec i ogólnie przedstawienie miało zaskakujące momenty.Nie żałuje że na to poszłam i jak bym miała okazje zobaczyc to jeszcze raz, napewno bym nie zrezygnowała!

świetne show

Byłam na tym spektaklu, była świetny, mozna uwierzyc w to, że z ciałem mozna robic cuda haha:) Na scenie bardzo dużo rzeczy odgrywało sie jednocześnie, co była zarówno zaleta jak i wadą, taka lekka dezorientacja. Niektórzy szczególnie zapadli mi w pamięci, w ogóle niespodziewałam sie, że bedzie tak dopiete na ostatni guzik, jednak poprzedniczki maja rację-ZBYT WYSOKIE CENY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tak naprawde, niewiele osób jest stac na zobaczenie tego w tak nieprzystepnej cenie. Rozumie się, ze to wymagało od nich ogromneo nakładu sił, ale bez przesady!!!!!!!!!!!!! BUżka pozdrawiam pa

Oszalałam po spektaklu

Właśnie wróciłam z teatru....."12 Ławek"..... była to totalna rewelacja......gratuluję i jednocześnie zazdroszczę każdej osobie, która miała cokolwiek wspólnego z realizacją tego projektu. Ludzie byliście.....BOSCY!!!!!!!!!!!!!!!!!

12 ławek

super spektakl i choreografia. Wielki szacunek dla Jarosława Stańka, Maćka Florka, Tancerek, Tancerzy, Wokalistek i Wszystkich którzy brali udział w tym projekcie i przyczynili się do jego powstania.

OpInIa

Ten spektakl jest poprustu najlepszy..Ej Pięknie Panie Zdejmijcie Z Siebie Ciepłe Ubranie..I tak dalej i tak dalej:D

skifa

heyka!zaczał sie kolejny piekny dzionek! a ty pewnie sie nudzisz skoro masz czas na puszczanie strzałek:)ale mi to tam pasuje. przynajmniej sie cos dzieje :)) duza słodka buzka dla ciebie:)
/Monisia

Byłem Zobaczyłem Jestem pod wrażeni

Przedstawienie zrealizowane na wysokim poziomie, ciekawa interakcja z publicznoscia, ci ludzie wspaniale tancza, warto było przejechać całą Polskę żeby to zobaczyć. Szkoda tylko że grają to tylko w Gdyni bo naprawdę warto byłoby zainteresować tą formą sztuki np. młodzież se Śląska, poza tym to chetnie obejrzałbym jeszcze raz. Naprawdę polecam zresztą co kto lubi..

Bym chciał obejrzeć "12 ławek"

Bardzo bym chciał obejrzeć "12 ławek" bo jest to z*******y spektakl ale mieszkam w Białymstoku :(

Mega

Swietne show!
polaczenie wszystkich elementow H-h
Jestem miolosnikiem starej szkoly ale ten spektakl to pozytywna energia.
No i Mini CZAJNA najsliczniejsza dziewczyna pod sloncem :D warto

BYŁO NAS WIELU

Uważam,że spektakl był udany wszyscy fajnie tańczyli i śpiewali. Osoby wystepujące na scenie nie izolowały się od widzów wrecz przeciwnie wkrecali wszystkich do zabawy. Jedna rzecz do jakiej mam jakies zastrzeżenie to głośnośś muzyki.BYŁO ZA CICHO!!!

DZIĘKI!:)

Siemankooo!!! Wielkie dzięki za tyle miłych słowi wsparcie, zapraszamy na Ławki w pazdzierniku no i oczywiscie na Brukfestival za rok :) WIelkie pozdrowionkaaa :D CYA

zwała

zwała i tyle, jedynie Analogia, Numer Raz i ten bitbox z kontrabasem były warte obejrzenia... reszta, to klimat a la ciasne trzynastki, a nie hip hop... ale na Analogię i Numera poszłabym jeszcze raz albo dwa:)

Tes spektakl jest swietny!!!!!!!

EXTRA

gdybyscie na to poszli to wiedzielibyscie ze naprawde WARTO kupic ten niby "drogi" bilet bo ten spektakl jest naprawde z****iscie swietny....!!

bomba

swietna impreza. nie myslalam ze mozna sie tak bawić w teatrze:D ceny wysokie ale waryo naprawde.uwazam ze nie ma co zelowac hajsu na takie sprawy bo to byla jedna wielka megaimpreza.pozdro dla calego zespolu ktory wystepowal

12ławek

ten zespuł jest zajefajny i bardzo mi sie podoba jest super marcin pawłowicz

12 Ławek jest super

kilka razy oglądałam 12 ławek (mniej wiecej 7 razy) i bardzo,bardzo mi się podoba. Alan Kalski-młody to jest syn kolegi mojego taty i jest śliczny.

Dobrze zobaczyć i usłyszeć

Dobre, fajowe, tylko czasem niewyraźnie słychać.
Dla młodych i zgredów też.
Pozdro.

12 ławek

Spektakl był z*******y w październiku jadę na niego 2 raz. Pozdrowienia dla całęj ekipy oraz dla tych którzy to juz widzieli

super!!!!

widziałam ten spektalk i był siwetny!!!!!polecam:D:D!!!!

BARWNY RAJ

swietne widowisko dla mlodych ludzi i tych troche starszych.Bylam zaciekawiona i bawilam sie swietnie do konca przedstawienia.Ekstra kontakt tancerzy z publicznoscia.Bawili sie wszyscy.Naprawde warto pojsc i przezyc ten wirujacy szybki tan-hip-hop.

12 lawek

najlepszy tam jest cortez ten co robi salto pozdro dla wszystkich !!

Bilety ulgowe!!

hej!! Ten spektakl poleciła mi moja babka od po;laka :D powiedziała, że bilety zależnie od miejsca mają swoją cene, ale są te ulgowe, w cenie: 29zł,33zł i 36 zeta :) Pozdro

=D

generlanie polecam wszystki, warto zobaczyc, a raczej przezyc, bo nie da rady siedziec i tylko patrzec, bedac na tym spektaklu czujesz "to" =) polecam, chyba z reszta sama raz jeszcze sie wybiore =)

ja osobiscie czekalam na cos innego, wiecej emocji a tu troche wszyscy sie juz dotarli, znam paru tancerzy z ekipy - oni juz to maja wyczute, wyuczone to nie to samo co prawdziwy spontan. ale brawa, brawa brawa dla wszystkich. fajny klimat, chociaz momentami sie monotonia wdarla. :)

GENIALNY

genialny -nic dodać nic ująć.polecam!

Bomba

Byłam 25 października na "12 ławek".
Niech żałują wszyscy ci, którzy nie pojechali !!!
Uwierzcie mi !!! Bomba !!! Nawet z koleżankami płakałyśmy !!!
Polecam!!!

Zarąbisty

Nigdy nie bylam w teatrze na tak dobrej sztuce.Tancerze byli niesamowici, charakteryzacja-bomba,uklady-niebianskie,pomysl i wystroj trafiony w 10! Najepsza z lasek byla panienka w szarych spodniach i krotkiej niebieskie bluzeczce(w czesci "POLSKA" zrobila efektowny szpagat pod stolem) i niewysoka laska z czarnymi dlugimi warkocami w czerwonych szmatkach! A faceci...bardzo wyrowanany poziom.Zawalisty kolo z dredami(znam go zreszta z carefree dance academy)<-- bardzo plastyczny,no i pan udajacy zabke tez byl dobry! Nie wspominajac o nokaltujacym chlopaku z zarowka na glowie ktory pobil wszytskich!

zarąbisty:D:D

spektakl "12 ławek"był zarąbisty i pobił wszystko....nic dodać nic ująć, no moze mogł byc troche dłuzszy ale i tak był git:D:D:DD:D:
wszyscy ci którzy nie pojechali z 1 c lo w kentaki niech załują:P:P

z*******E

BYłem dzisiaj było z****iscie polecam wszystkim :) Respect dla tych którzy wystepowali :) z*******E ! polecam !

to jest CUDOWNE

HEjka!! Byłam wczoraj na "12 ławek" i powiem wam ze warto isc na to!! Bardzo dużo muzyki hip hop!!polecam!!a Jesli ktos chce piosenki z tego spektaklu to prosze pisac na gg 590056!!!! POLECAM TO JEST z*******E

Git !!!

Siemka słuchajcie byłam wczoraj było z****iście :D Polecam ! :D:D :))

...

Ejjj... Tak sie wlasnie zastanawiam... bo to w koncu jest teatr, a do teatru zwykle sie ubiera elegancko, ale z drugiej strony, to nie jest jakis tam spektakl dla doroslych czy super powazny:D wiec... jak mam sie ubrac?:D Normalnie czy na gala?:D

spoks

Mi bardzo się podobał ten spektakl, a raczej to show. Spoko tancerze i tancerki ;-), dobra reżyseria, fajna scenografia.... co tu dużo mówić przedstawienie było po prostu świetne !!! Po jego obejrzeniu zainteresowałem się breakiem i zacząłem szperać troche po necie na ten temat. Znalazłem świetny (przynajmniej dla mnie) kawałek, nieznanych mi wykonawców, który jakby opowiadał historię tych b-boy'ów. Kto chce może zalukać http://mp3.wp.pl/ftp/s/97/97652.mp3?fname=Podziemna_Struktura-Uliczna_sztuka. Mi się bardzo podoba ;-)

Super!

Byłam razem z klasą na tym przedstawieniu i było super! Nigdy nie widziałam tak dobrego spektaklu! Osobiście nie przepadam za hip-hopem ale to przedstawienie naprawdę mi się podobało! Trzeba by było to kiedyś powtórzyć!

Rewelacja!!!

Spektakl był naprawdę świetny. nie lubie hip-hopu ale to było coś co warto było zobaczyć nawet nie lubiąc tego typu muzyki. wszystkim polecam. Przekonacie się że to dobry kawałek muzyki :-))

Grubassssnieee :)

..Zanim na to kulnelam to z tego cio ziomki mowily to lajcikowy spektakl.. ale dopiero jak to zobaczylam sama to przekonalalm sie ze 12 lawek to wyczapiste;p
nie zaluje ze wydalalam flote na bilet bo oplacalo sie :D ..
a do tego mili wylkonawcy;p ..

Extra!!

Byłam na nim wczoraj!! Mistrzostwo świata...

Exxxxxxxxxxxxtra

było z****iście, nie wiem jak wy ale ja mam ochote jeszcze raz tam pojechac!!!!!! Jak stwierdzilysmy z kumpelkami niezle ciacha tam byly hehehe. dread górą!!!!! oni byli super . laski miały zajefajne ciuszki. ogolnie na lepszym przedstawieniu w teatrze nigdy w zyciu nie bylam

extra!:D

wczoraj byłam na tym spektaklu ! bylo po prostu Z.A.J.E.B.I.S.C.I.E.!!!! ci, którzy nie pojechali -> ŻAŁUJCIE!!!! <- z ogromna checia wybiore sie z kumpelami po raz drugi !!!! nie da sie tego opisac co tam sie dzialo. . . trzeba samemu to zobaczyc!!! :)))) boze na takim show to ja jeszcze nie bylam, a najlepsze jest to, ze mozna bylo wparowac na scene!! ogolnie nikt sie nie nudzil -> kazdy ogladal z wielkim zaciekawieniem, podekscytowaniem. . itp :) POLECAM !!! a ci kolesie. . . mmm... nawet zdjecie z nimi sobie zrobilysmy :D mowie wam, bosko było :D

TO BYŁO COŚ

poprostu było z****iście!!!mówie wam wszystko ybło tak jak sobie wyobrażałem...ja interesuje sie calą kulturą hiphopową i taki spektakl był dla mnie nie samowitym przeżyciem...a na dodatek byłem z kupmlem pod koniec spektaklu na środku sceny:))))czaicie to ??jakby ktoś mnie rozpoznał to miałem zarną bluze z kapturem firmy reebok i carne lużne spodnie zapraszam wszystkich którzy chcieliby ze mną pgadać...;. udało mi sie nawet zamienic pare słów z Marika i Bladym Krisem(uczestnikami spektaklu)wszystkim goroco polecam to jest właśnie hip hop

mOjE sKrOmNe ZdAnIe

Inaczej sobie to wyobrażałam ale jestem miło zaskoczona. Fajny młodzieżowy spektakl

tego sie poprostu nie da opisac :)

Byłam na tym juz w kwietniu i jestem z całą pewnoscią przekonana ze pojde na to w najblizszym czasi.to jest cos naprawde świetnego a zarazem niemozliwego do opisania.Naprawde polecam wszystkim.Gwarantuje ze nie bedziecie żałować.Ten spektakl jest świetny...

Grejt :D

Właśnie wróciłam ze spektaklu :). Byłam drugi raz i idę trzeci :D... tym razem koniecznie miejsca w pierwszym rzędzie. Świetny... naprawdę świetny. Tańczą super. Poprostu trzeba to zobaczyć :D

Super......

Byłąm teraz w ten piatek w Gdyni na tym poprostu rewelka ...
Jacy piekni chłopacy tancza;>

nie da sie tego opisac

Byłem w sobotę 29 października '05 wreszcie. Szykowalem sie na ten spektakl od marca zeszłego roku, ale zawsze musialo mi coś wypaśc na ostatnią chwilę. Wczoraj doznałem swoistego katharsis. Ludzie usłyszcie ławki, bo to mistrzostwo świata!!! Nie mówie, że jestem jakimś wielkim fanem hip-hopu (słucham rocka), ale z****iście mi się to podobało.

polecam

SuPeR!!!

Na "12 ławek" wybierałam sie od maja.Wkońcu poszłam!!!Tak jak byłam pewna spektakl był rewelacyjny!!!Świetny klimat...nie było stypy ani zamuły jak na jakiś przedstawieniach gdzie trzeba siedzieć cicho żeby nie przeszkadzac innym.Wszyscy widzowie byli zachęcani do wspólnej zabawy.Publiczność świetnie sie bawiła.Wsyscy klaskali i bujali się w rytm muzyki(oczywiście było paru snobów).Naprawde przedstawienie było świetnie.Więcej takich projektów teatralnych.To jest sposób na zachęcenie młodziezy do bywania w teatrze.Bardzo podobało mi się że wysąpil NumerRaz!!!Oraz Marika i Analogia.Bardzo chetnie poszłabym jeszcze raz.Naprawde baaaaaaardzo polecam teatralny projekt hip-hopowy!!!! Super!!!!

Ło mój boszsze....

Na spektaklu byłam juz dawno dawno temu ( nawet nie pamiętak kiedy to było :P) i musze powiedzieć, że był to najlepszy spektakl jaki do tej pory obejrzałam w muzycznym w Gdyni...serio :D Najlepsze było to, że sie działam sobie ze znajomymi w PIERWSZYM rzędzie !!! I motyw kiedy ci ludzie z nami gadali w trakcie spekatklu był niesamowity ...poczułam sie jak bym ich znała od lat ..super...i musze powiedzieć ze kolesie niczego sobie ..serio:D no to tyle naprawde polecam zajefajne show...no i jeszcze jedno słyszałam, że w przygotowaniu jest jakaś druga częsć ...?? jesli można to dajcie znać na maila,,no pozdrawiam buzka

Qrde wiecie co to bylo poprostu superr:D.. caly spektakl niezle zrobiony wszystko sie laczylo grubasnie.. Ani do organizacji ani do tresci nie mam zadnych zarzutow..
ehh ziomy superasni.. ziomalki dobre odegranie :D.
Warto obejrzec .. a zachecam tych ktorzy nie kapuje tego zycia:D pozdro narka

Gruuuubo

spektakl ogolnie był nieziemski był świetny ukazuje prawdziwe życie;] jest świetnie zoorganizowany noi nawet stroje genialnie są dopasowane
PS. ale chłopaki tak naprawdę wy przebiliście wszystko:P

dobra publicznosc do połowa sukcesu

wiecie co? pojechałam na "12 ławek" z klasą.. spodziewałam sie jakiegos taniego spektaklu z udziałem nagran hh a tu co? zostałam zupełnie powalona na kolana.. wszyscy mielismy durne humory bo teatr miał problemy7 z miejscami i siedzielismy na dostawkach ale okazało sie ze nikogo to nie obchodziło w momencie gdy zaczoł się najprawdziwszy koncert hh :P nie wiemczy to bedzie cenzurowane ale nie ważne było poprostu z*******

coprawda mam do Gdyni ok 300 km ale nie przeszkadzało mi to by nakrędzic rodziców i juz nastepnego dnia przyjechac jeszcze raz.. hmm tylkko ze tym razem to była zupełna klapa. tak jak za pierwszym razem publiocznosc wrecz szalała (ok 10 autokarów z młodzieżą) to 2 (wiekrzośc ziomków pod krawatami po 40) trzeba było prosic o0 owacje.. poprostu chała.. jedyne co było fajne to to że przede mną siedziała Natalia z Sistars :)

opinia ogólna to taka ze każdy ktop lubi imprezoewac powinien zobaczyc ten spektakl.. kazdy kto lubi tznczyc tez(za 1 razem na ostatnie 20 min wciągneli mnie na scene :) ubaw po pachy. uścisnełam Marike :P i dj. kostka :) naprawde warto:)!!!! aha jeszve respect dla Mariji :)

Najwiksze wra|enie wywarla na mnie MARTA Wiejak która [wietnie STEPUJE! Zaimponowala mi!!!!

jezu jezu jezu

to było poprostu zaje****e!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A najlepszy był ten w dredzikach! byliśmy z klasą i poprostu było no... brak słów brak nut by opisać co zrolili mi nagle znikając bez dowidzenia... pomachali nam z autobusu...jak wyjeżdżali...ja im pierwsza pomachałam! nie no poprostu ja spać nie moge przez nich po nocach!!!!!!!!!!!!!!!!! jezu!!!!!!!!!! ja chce jeszcze raz ci chłopacy byli tak wpaniali że to jest poprostu niesamowicie niesamowte nie nie mówie więcej bo sie porycze

Wywalone

To było wywalone polecam trzeba na to pójść matko boska dla tych ludzi chyba nie mażeczy nie możliwych

- Nasi przodkowie urodzili się w Afryce, my przyszliśmy na świat na Jamajce. Codziennie słyszę jednak ludzi, którzy mówią tak, jakby urodzili się w Afryce. Bowiem tak naprawdę wszyscy jesteśmy Afrykanami — my, urodzeni na Jamajce, w Ameryce, w Kanadzie i w Anglii. A Papę Seye tak pisał mi w liście: Afryka miała wielką kulturę i cywilizację na długo przed cywilizację Białych. W Afryce mamy filozofię i specjalistów w każdej dziedzinie życia i nauki. Nasza wolność polega na kolektywnym, a nie na indywidualnym życiu, więc i społeczeństwo nasze zbudowane było na fundamencie współpracy, a nie na chęci zysku. Społeczeństwo nasze było humanitarne. Ale kolonializm zniszczył to wszystko, i nam system kapitalistyczny, który jest nam obcy. To zaszkodziło Afryce.
Chcemy, żeby Zachód wiedział, im przebaczyliśmy, ale chcemy też, aby wiedział, oto nastał czas pracy dla ludzkości, a nie dla interesów narodowych, które budują bariery i uniemożliwiają porozumienie i współpracę między ludźmi, i które hamują rozwój świata dla przyszłych pokoleń.

EKhm beznadzieja..

A mi sie to w ogole nie podobalo. Widzialam w calosci. Nie jestem zgorzkniałą starą babą i mi sie nie podobało. Oczyiwście wielkie poszanowanie dla tych młodych ludzi, przecież musieli włożyć masę pracy żeby zrobić to co zrobili i za to podziwiam i szanuję ale nie podobało mi się i nie polecam tego nikomu, no chyba że jakimś 13latkom które mają fioła na punkcie hh.

A tak apropo' to mam wrażenie że te wszytskie kometarze piszą ludzie w wieku 13-17 lat bo nikt nie zna słow innych niż z*******, cool, bomba, super itp.

NIE POLECAM!

czysta rewelacja

GORĄCO POLECAM :) Mam lat 24 i jestem super zadowolona z uczestnictwa w tym niezwykłym wydarzeniu, jakim jest 12 ławek w teatrze. Wiek nie ma nic do rzeczy, jeśli czujesz ten klimat. Warto to poczuć :)

Island_kiSS

Bylam taM :d byLo pieKnie... wyBieram sie poraz 2 tym razem z klasa ;] a jakei dupppki tam tancza :] jezu zabijalbym za jeden taki szczegolny tylek :] pozdor dla tego pana :** :) ale golnie bylo sueopr nie da sie opisac :))) 2 raz ajde by sie pooLokac ;]

suuuuuuuuuuuuuuperrrrrrrrrrrr

12 ławek to jets to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HeeeM

Hej 19nastka...chyba coś Ci się pochrzaniło!!Ja mam 22 lata..w hh płyne od lat 10...znam się na brzmieniach i na tym co robię i to wcale nie oznacza,że jestem jakąś gówniarką..a nawet gdybym była to co to ma do rzeczy..widzę,że nie tolerujesz młodszych widzów.
12ławek to mistrzowska opcja...dla ludzi którzy wiedzą na co idą a Ci którzy trafiają na taki spektakl z ciekawości..powinni skupić swą uwagę na muzykę,ruch,bit,słowa...a najbardziej to wyczuć to co chce Nam przekazać ekipa z desek teatru.

na rany boskie

ten brzydki zachwyt wkażdej opini powtarzający się niemal w każdym zdaniu-;z*******Y- jest poprostu okropny.Przecierz można zachwyt swój zastąpić pięknym słowem radzę droga młodzież.

wiecej

To jest to.... siedze w hh od 8 roku zycia-(jeszcze kiedy liroy wrzucal klipy na sitkówke ) , a w sumie mam 16 lat . Tancze 4 i to co zobaczylem na spektaklu jest zajiebiscie z*******e:D:D:D Oby tak dalej , wkońcu młodzi muszą sie czym zając, a nie tylko siedzienie na (12) ławkach:P

;D

Ogólnie występ był świetny, szczególnie zaskakujacy wystepn nr raz, jestem bardzo zadowolona

supcio!!!!!

Własnie wrociłam tego boskiego wystepu.to bylo to na co moglabym jezdzic milion razy fajna muza klimaty i wogole bardzo zaskoczyli mnie luddki na scenie. wyrabiali niesamowite rzecz!!!! Nie wiedzialm gdzie mam sie patrzec!!!!! bardzo gorąco polecam.... Bylo SUPER!!!!!

12 ŁAWEK

Poprostu z*******y spektakl byłem po raz pierwszy na takim czymś i nie żałuje tego diznania. Nagłośnienie poprostu bomba, choreografie też wyśmienita, nie wiem jak to opisać. Niech żałują ci, którzy żałowali 51 zł i nie zobaczyli tego. laski byłuy super a marika de diablobyła po prostu boska. Popieram żeby jechać i obejrzeć ten spektakl. Naprawde warto. Pozdro dla wszystkich. ELO ZIOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niccki:]

byłam na tym właśnie wczoraj i było boskie!!!! Warto na to iść:))))))

Super!!

Było poprostu zajefajnie!!!!!! Normalnie wszystkim polecam. Dosłownie nie wiadomo gdzie patrzeć tyle się na scenie dzieje. Straaaasznie mi sie podobało!!!! Nie żałujcie kasy bo naprawde warto pojechać!!

12 ławek jest naprawde z*******e!!! gorąco polecam!!!

Lil'Iss

megaśne 12 lawek:)

ide jeszcze raz
bosscy tancerze :D

polecam każdemu!!!

nie błam entuzjastycznie nastawiona do tego dpertaklu, gdyz nie jestem fanka hip hopu. Ale juz od pierwszych mitut wcgałam sie coraz bardziej naprawde porywa poprostu cała sala szaleje...!!!! fantastyczne było to że aktorzy po spektaklu poprostu wyszli do publiczności i rozmawieli z nią.. polecam naprade super zabawa

Moja opinia

Jadąc na spektakl "12 Ławek" nie oczekiwałam, że będzie mi się on podobał, zwłaszcza że hip-hop nie jest moim ulubionym rodzajem muzyki. Okazał się jednak wspaniałym widowiskiem, pokazał najlepszą stronę hip-hopu. Najbardziej mi się podobał ze strony choreograficznej, taniec break-danc na najwyższym poziomie (i co się dziwić, to są zawodowcy). Chętnie poszłabym jeszcze raz na podobny spektakl!

Pan Jan Pierzak na koniec 2005/TV2

..ciagle Pan Jan Pietrzak , pelen swiezosci i zaangazowania
w swojej tworczosci.To bardzo budujace, ze po wielu latach na scenie "NIE UWIADL" Pan jako artysta.A ten glos-mocny i niezalezny.
Nie nudzi Pan .Ja nie przepadam za kabaretrm ale w Panu
czuje prawde przekazu i charakter, nie mozna Pana pominac.
I dobrze, Tak powinno byc.
Pozdrowienia od calej mojej rodziny.

Ja osobiście miałam okazję zobaczyć ten spektakl.Jest świetny.Polecam wszystkim którzy jego nie widzieli, aby jednak go zobaczyli.

dLa Mnie BoMBa:D:P

pojechaLam na to ze szkoLa...byLam tak zachwycona i zafascynowana ze moj chLopak nie mogac dLuzej sLuchac jakie to byLo wspaniaLe postanowiL mnie wziac na to jeszcze raz:) i pojechaLabym jeszcze wieLe razy...nigdy nic nie przyciagneLo mojej uwagi bardziej niz wLasnie 12 Lawek! poruszane tam sa tematy wazne w dzisiajeszych czasach i jest to poLaczone ze wspaniaLa choreografia no i jeszcze Ci wszyscy koLesie...az chce mi sie to obejzec:P powinien ktos to wydac na DVD bo ja na pewno bym to qpiLa:) pozdrawiam!=*

Poznanianka przyjedzie raz jeszcze,

max max max super przedstawienie

goraco polecam !!!

Przedstawienie bardzo mnie zaciekawilo, swietna muzyka, swietny taniec, poprostu bomba. Spektakl dynamiczny, spontaniczny, mialo to cos, jestem zadowolona. Bylam 2 razy naprawde polecam:)

DLA MŁODZIEŻY DO LAT 19

Witam serdecznie.Postanowilam podzielic sie swoja opinią na temat przedstawienia.
Tanczaco-Spiewajaca mlodziez SUPER.Bardzo kolorowo i żywiołowo...ale młodziez STARSZA może być średnio usatysfakcjonowana.Napewno
głośna muzyka i klimat stworzony przez młodzież na widowni sprawiły ze mnimo swoich 35 lat poczułam się ....staro Nie polecam rowniez tradycyjnego ,,wizytowego'stroju poniewaz w tym wypadku obowiązuje TOTALNY LUZ i garnitur lub garsonka poprostu strasza.

>>> SuPeR >>>>

... Bylam w pazdzierniq na 12lawkach... wiecie co poprostu polecam:)).. te cale przedstawienie nie jest tylko dla tych co sluchaja hip hopu czy tez interesuja sie takim tancem.. z tego co wiem kazdemu sie podoba cale to widowisko:)>>
A tancerze wiem ze robia to bo chca :)) mialam okazje natrafic na dwoch i naprawde sa to sympatyczne osoby:))
pozdrawiam i polecam :))

Ławki

Pomimo moich 40 lat bawiłam się świetnie, taką młodziez !!!chciała bym widziec na codzień, pełna pomysłów w głowie i usmiechniętą, widac ile przyjemności sprawie przedstawienie tancerzą, porostu taniec to ich pasja, natomiast widzowie oglądają spektakl z zapartym tchem. Brawo Panie Jarku, jak równiez Panie Derektorze:))
Mam tylko jedna prośbę: jedzcie w Polske, tam też ludzie czekaja na to widowisko pełne zywiołu i energi . Polecam jako drugie miasto Kraków:))

12 Ławeq The Best

Witam wszystkich =) . Chciałbym powiedzieć że wart wydać te 60 zł żeby zobaczyc takie widowisko . Są to "zwariowane" tańce złożone w jedną kupe . Zapraszam

Na pewno inny....

Na początku za bardo mi się nie podobał, może dlatego, że nie przepadam za hip-hopem. Najlepszy był układ choreograficzny(SUPER!), ale jeżeli chodzi o grę aktorów to moim zdaniem tak bombowo to jużnie było. Na samym końcu ze spekyaklu zrobiła się dyskoteka. Mogę to przedstawienie określić jednym słowem innny......co nie znaczy gorszy.

po prostu SUPER..!!

ten spektakl baaaardzo mi sie podobal...

1.z******* muzyka

2.swietne uklady taneczne

3.pelno zabawy

Naprawde warto na to pojechac... nigdy nie widzialam lepszego przedstawienia.. polecam!!!

PS.ja bylam juz dwa razy a 31 marca jade ponownie.. POZDRO

nie widizlam nic lepszego

Ten musical to bylo doskonale polaczenie tanca, hip hopu gwiazd.nie widzilam w zyciu lepszego spektaklu. Przez cale wystapienie siedzialam wmurowana. Z ogromna przyjemnoscia bym zobaczyla to jeszcze raz. Zazdrosze tym ludziom, co tam wystepowali. Tez bym tak chciala :D Gdybym znalazla gdzies taka szkole tanca, bez zastanowienia bym sie zapisala :) Pozdro

yo

Cool! Cala Polska czeka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

byłam, widziałam

Poprostu mega fajne.
Oczywiście najlepszy był pies, który wabił sie Git :)
Ale Marika, analogia, Numer raz też byli spoko...
Najlepsza byłła scena z kibelkami :)
We wrocku najtańsze bilety kosztowały 26 zł, wiec było zdecydowanie taniej..

ale tutaj jest podana cena normalnego. dla mlodziezy sa tansze niz tu jest napisane.. :P zadzwoncie do teatru i sie dowiedzcie.. :)

:*

Spektakl był z*******y byłam 2 razy, mam płyte z muzyką i mogłabym jeździc codziennie ta ten spektakl, w szczegółności dla jednego z wystepujacych ROOFI :*

naprawde warto

byłam widziałam i jestem porostu w szoku :) było naprawde fajnie cały klimat przectawienia jet niesamowity ludzie ktorzy to robia sa naprawde świetni!! (przystojni kolesie :) )! po przectawieniu ludzie bili brawo i nie mogli przestac takie to wywarło wrazenie:)

To było zajebiste

Byłam z klasą i to było na serio cool. Sama jestem tancerką więc tym bardize byłam pod wrażeniem. Zdecydowanie polecam wszystkim. Nieważne czy nastolatkom czy dorosłym, bo to spodoba się wszystkim. No może niemowlaki i bachorki się ie liczą.... ;)

PETARDA

Brak słow by to opisac!!Mja talent,mieli z*******y pomysł...Tylko gratulowac!!!Było PRZEGRUBO:*

z****ioza :D

byłam tam wczoraj z wycieczką z naszej szkoły. Na początku myślałam że bedą nudy jak jakiś chłopak zaczął grać na pianinie czy tam na czymś. A potem to oczu nie mogłam oderwać od tego tańca. Normalnie było z****iście ja bym mogła na nich patrzeć i patrzeć poprostu cool :D:D gratulacje tym którzy tam występowali :*:*

cool !!!!!!!!!!! :D

taki projekt jak 12 ławek jest bez beki z*******Y!! cała atmosfera nie jest jak najakimś sztywnym przedstawieniu teatralnym,tylko ludzie z desek,czyli ZIOMY które występowały porywaja ludzi z widowni nie do ciepłego siedzenia w fotelu !! :] tylko do tańca :] jest cool...na tym spektaklu na którym by lam czyli 30.marca 2006 roku w czwartek był NUMER RAZ,ANALOGIA I OWAL ---było super.

oplaca sie za ten hajc!! ja bym poszla nawet jakby stalo jeszcze grubiej :/ ale serio POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEST COOL :]

niepożałujecie x]

rewelka!!a roofi...:)

spektakl poprostu świetny!!stanowczo za krótki a to jedyny minus.przez czały czas trwania nie mogłam oderwać oczu ani przez moment sie nie nudziłam.przy okazji znalazłam swój ideał meżczyzny hehe buźka dla Roofiego..od niego szczególnie nie mogłam oderwac wzroku,szkoda że siedziałam na balkoniku(ale w pierwszym rzedzie:P)Polecam wszystkim,mam nadzieje że sie jeszcze tam wybiore bo naprawde warto!!

Wypas na maxa!!

Spektakl rewelka,choreografia ,muzyka,tancerze,klimat poprostu brak mi słów.byłam na tym wczoraj i mimo tego że musiałam jechac ponad 1.5godz.to moge jechać jeszcze raz i jeszcze.Impreza na najwyższym poziomie,słyszałam wcześniej że to jest świetne ale nie spodziewałam sie że aż tak!!Polecam wszystkim.Do nas niestety tancerze nie wyszli pogadać..szkoda bo też chetnie pogadałabym z Roofim i Sneakiem :DSzacuneczek dla wystepujących naprawde dobra robota!wiecej takich spektakli,warto wydac na to kaske nawet te 4dyszki..:** dla chłopaków

z*******e

To jest z*******e facet mi "spiewal" do ucha a później tańczyłam z tą dziewczyną co śpiewa "jamajki dziś tu jest ambasada..."!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

UWAGA!TO KOBIET ROZEBRANYCH PLAGA!

ejjjjjjjjjjjjj,no toc grube było!!!!!!!!!!!Bylam az 2 razy w ubieglym roku jakos 18 marca i teraz 31 marca 2006,polecam,rewelka!A jakie ciacho na scenie... roofi :) Pozdrowienia dla Mariki,masz zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajebisty głos! "I say ladieeeeeesss..." " pussycat all from PoLska..." -akcent,mmm... w ogóle bomba!!!:)))))) Pozdro dla II LO w starogardzie gdańskim!

Bomba !!!!!

Na serio spektakl byl najlepszy na jakim bylam ! Choreografia itp ... wszystko boskie :) Sama bym wlozyla takie ciuchy jakie oni mieli :)

Buja, buja (;

Szczerze mówiąc nie słucham takiej muzy, ale w czasie spektaklu byłam w niebo wziętaa (;. " "Bregdens" - taniec na głowie jakby ktoś nie wiedział " -Lepper rządzi. A pomysł poduszkami jak widać wypalił - cała sala sie bawiła ;D.

Pozdrawiam! (;

Gwo

Szkoda ze ja nie bylam na tym przedstawieniu bo mieszkam w Grajewie:( Jestem dumna ze Niecik Roofi i Blacha sie wybili z takiej malej miejscowosci jakie jest nasze ukochane miasto:) Zycze im duzo sukcesow:D Dziewczyny jezeli chcecie zobaczyc ich jeszcze raz ale w innym spektaklu to wchodzie na www.fairplaycrew.com.To jest stronka chlopakow.Poznalam ich bo sama tancze break dance i mialam z nimi treningi:)to sa naprawde zabawni kolesie:D Pozdrawiam chlopczykow

zaczapiste

och boshe.....po prostu genialne!!!
Lepper i poduchy latajace po calej sali, jak malo kto nawiazal swietny kontakt z publicznoscia!!
Nie wspomne o perfekcyjnie opanowanej sztuce tanca:)
poszlabym jeszcze kilka razy!!
a czego bym nie dala zeby z nimi zatanczyc!!
poprostu bomba!!!!!!
Mmmm....a ci faceci jakie maja fajne brzuszki:p hehe:D
przez chwile mialam nadzieje,ze moze spodnie zdejma.no ale coz:p
przeciez nie mozna miec wszystkiego:D
Pozdrawiam was wszystkich, oczywiscie dziewzyny tez:]
Bylo siuperowo:D

Warto siedziec w pierwszym rzedzie ;)
Respekt dla wszystkich wystepujacych.

jak zawsze BOSKO!!!

Serdecznie zachęcam publikę w każdym wieku....Zajcef jesteś ładniutki....wszyscy panowie sa tam fajni!!!!

ROOFI:)

spektakl rewelka a ROOFI....warto było pojechać..co za koleś no no ,czemu w stg takich nie ma??!! buźka dla Rafałka:*:* :* :*

Po prostu super!

Tak ,bylam 2 razy na tym spektaklu , pierwszy raz siedzialam w tylnim rzedzie ,a wczoraj w drugim;D ,bylo super. Wedlug mnie warto wydac te przeszlo 30 zlotych na to ;D

Sponsor

Byłem na tym z*******ym spektaklu dopiero nie dawno, jak bym mógł to jeździłbym tam co tydzień.

świetny szoł

Pomysł pojechania do Gdynii na ten spektakl zrodził mi się już w pażdzierniku, chciałam zabrac młodszego brata, bo go bardziej kręcą te klimaty. W końcu się zdecydowalismy i byliśmy pod niezłym wrażeniem. Swietny szoł --ciekawy sposób na pokazanie podstawowych wartosci w życiu. SZacunek dla tancerzy--też bym chciała tak tańczyc ,po prostu czasami zapierało dech w piersiach. Super sprawa , polecam wszystkim w każdym wieku.

dla mnie genialne

Kumple :*

taak 12 ławek - to jest to.....wspaniale mieszkać w mieście gdzie słwani są twoi kumple :)

12 ławek jest zaczepiste wogóle zaje - fajne jak to zobaczyłam mogłabym to oglądać całymi dniami JEST SUPER !!!!!!!!!!

genialne!!! zajefajne:D

.....................

Spektakl z*******y:D Tylko rozzłościł mnie jeden komentarz do tego spektaklu kawałek treści jego to "A pomysł z poduszkami był super!!Cała sala się bawiła". Tylko, że to nie był pomysł 12ławek tylko na początku był to pomysł do spektaklu jednej z grup teatru Junior do zupełnie innego spekatklu (kto się nie boi). No wiec ktoś musiał zajrzeć do naszego scenariusza i tera niby, ze to był ich pomysł. My sie jeszcze na nich odegramy!!

kiepskie

bardzo fajnie tanczyli i spiewali ale poza tym nic ciekawego, zero tresci, bardzo krotki wystep, 60 zl to stanowczo za drogo na taką imprezę ! nie polecam

byliśmy ostatnio!!nie zawiedlismy się zwłaszcza tancerzami gdyż sami też tańczymy!! treść czytelna,ubawiliśmy się po pachy! miło,ze w Polsce dzieją sie takie dobre rzeczy oby tak dalej!! POLECAMY

12ławek

12ławek to przekazanie pewnych najwazniejszych prawd, to zajawka, radość, a nie kolesie na pokaz!!! Ja nie przyszłam do teatru zeby pooglądać ciacha, tylko zeby wynieśc z tego coś mądrego i wyciągnąc pewne wnioski. Coz- niektorzy nawet nie starają sie zrozumieć o co w tym tak naprawdę chodzi, pozdro dla prawdziwych :)

:*

obserwatorka...
moze myslisz ze tylko na to patrzalam ale sie bardzo myslisz!!!!!!!!!
Patrzalam na kazdy ich ruch i wogole
pozatym ze sa przystojni i wogole to niezle WSZYSCY tanczyli mowiac o Rodzinie,Prawdzie, Miłosci itd.
A pozatym nikt nie prosil ciebie bys skometowala moja opinie!!!
Sama zastanow sie co piszesz!!
Ja napisalam swoje wrazenia!!
wiec sie *********

:D:D:D:D:D:D

Poprostu zajefajny. Bardzo mi sie podobalo, super muzyka i super taniec !!!

do patrysi i obserwatorki

popieram obserwatorke...sam bylem widzałem i mam podobne odczucia co do spektaklu-poraziło mnie!!ale jak widac ty patrysiu teraz starasz sie wybronic..bo poprostu jestes młoda i zachwycasz sie chłopaczkami..wiem bo widziałem to akurat...w teatrze...no i spoko rozumiem to..podrosniesz jeszcze to sama zrozumiesz!pozdro dla wszytkich zajawkowiczów!

12 ławek

pozdrowienia od Cortesa i Oli :)

12 ławek

Kiedy znowu będzie mozna zobaczyć ławki?

...

raczej juz nie bedzie, chyba ostatni raz gralismy przed wakacjami;/

byłam bo warto

kocham taniec od dawna i pasjonują mnie takie przedsięwzięcia w Polsce. ten projekt przeszedł moje najśmielszen oczekiwania!!! tyle emocji wyrażonych tancem i śpiewem!!! sama myślałam że eksploduję podczas spektaklu!!! szok , ale jak pozytywny!!! takie indywidualne talenty!!! widać ciężką wieloletnią pracę i treningi poszczególnych osób!!! jestem pod wrażeniem!!! Marika- co za głos-genialny!!! podziwiam!!! naprawdę ogromne talenty!!! podziwiam!!! widziałam to chyba rok temu a emocje trzymają mnie do dziś!!! poza tym zmobilizowało mnie to również do ciężkiej pracy nad sobę!!! może i na Ciebie to tak dobrze wpłynie !!! sprawdź to!!! warto!!!

Gdzie można ściągnąć klip z tego?

Chcę ten klip z powodu BeatBoxu TikTaka :D

yo, yo ;)

kazdy z nas poszedl w swoja strone, ale wspomnienia zostaja...
ja obecnie wyjechalem szukac przygody do LONDYNu ale...;)
a MARIKA dwa tygodnie temu tu byla i nadal wymiata...
papa

kiedy powtórka??

czekam az znowu 12 lawek ruszyw trase...mam nadzieje ze tak sie stanie i to calkiem szybko!! wszyscy co tu pisza napewno by to zobaczyli jeszcze raz!! moze ktos mnie i innych poslucha i znowu 12 ławek bedzie wymiatac

??

Może ktoś z Was wie coś na temat ponownego/nuch występów grupy z 12 ławek ?/ Bardz chiałabym to zobaczyć jeszcez raz, takich emocji w życiu nie przeżyłam. Prosze niech jesczez raz zagrają!!

byłam na tym chyba 4 razy ;DD.... niech jeszcze raz zagrają!

oł jeee

byłam 4 razy to sie nigdy nie znudzi, boski profesjonalny taniec może zagrają na 5-lecie bruku

prosze!

Ja również z katowic i nie widziaąłm JESZCZE 12 ławek, ale mam ogromną ochote obejrzec i mam nadzieje, ze kto da znac kiedy i gdzie...miejsce nie ma znaczenia :)

KIEDY?!

Błagam jak ktos wie kiedy to prosze piszcie!!

Byłem na 12 ławkach we Wrocławiu i powiem "miazga!" Po prostu hip-hop w idealnej formie. Polecam Wszystkim.

wielbiciel

bYlem na tym raz ze szkola i nie ma slow, aby opisac ta sztuke, poprostu xD

mam pytanie! bo nie mieszkam w polsce a mam chec ogladnac ten spektakl nie wiecie gdzie jest dostepny w necie i czy wogole jest dostepny?

Byłam na tym spektaklu raz ,a widziałam trochę w swoim życiu i uważam że ten był i jest jednym z najlepszych.

Inne tematy z forum Kultura

Jeden, jeden, dwa (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Jeden, jeden, dwa . "Jeden, jeden, dwa" to historia opowiadająca o...

Stosunki na szczycie (43 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Stosunki na szczycie . Miłosne zagadki za nasze podatki! Sir Clive...

Na gorącym uczynku, czyli Kolejny wieczór kawalerski (7 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Na gorącym uczynku, czyli Kolejny wieczór kawalerski . "Na gorącym...

do góry