Widok

17 samolotów

Między 23:30 a 02:10 ląduje dziś nad Moreną siedemnaście samolotów, zakłócając sen mieszkańcom Migowa
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkam w Jelitkowie i jakoś mi to nie przeszkadza
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rano to zazwyczaj na Kaszuby startują

Więc nie ma problemu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A kumasz różnicę między wyrazami "nad" oraz "na"?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ty się wściekłeś na te samoloty? Ile można. Przecież jak się mieszka na trasie startu lądowania to trudno, żeby samoloty nie latały. Weź się wyprowadź.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lotnisko w Gdańsku jest OK

Na Siedlcach też słychać samoloty, ale się przyzwyczaiłam. Nie przeszkadzają mi w zasypianiu ani nie budzą rano (czasem tylko wojskowe albo helikoptery potrafią mnie wyrwać ze snu).

Nie bardzo rozumiem ostatni wysyp marudzenia na nasze lotnisko, można kupić lub wynająć mieszkanie w dzielnicach, gdzie nie słychać samolotów. Można też wymienić sobie okna na bardziej dźwiękoszczelne.

P.S. Aha, nikt nie będzie latać z CPK, jeśli mamy super lotnisko w Gdańsku. Wolę tutaj słyszeć samoloty, niż latać z wygwizdowa w CPK, tracić kasę i czas na dojazdy do mrzonki pośrodku niczego. Marudzenie na lotnisko w Gdańsku nic tu nie zmieni.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jadu?

Ten gościu ma wyraźnie problem psychiczny. Co dziennie samoloty mu przeszkadzają. Teraz już w nocy mu latają. To nie jest normalne.

Zadowolony

Super, niech rozwija się lotnisko a ludzie latają wysoko i bezpiecznie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie! Wiekszość lotnisk, w tym te duże mają ograniczenia w lotach od 23 do 6 rano.

Żaden, oprócz spraw nadzyczajnych/awaryjnych nie zostanie przyjety na Luton, Heathrow, Dortmund, London City, Berli itd..... Starty nie wchodzą w rachubę. Nawet Okęcie ma przerwę od 23:30 do 6. Władze Gdańska mają gdzies mieszkańców. Niedługo wybory samorządowe - pytajcie kandydatów co z tym zrobią. Mieszkam w Osowej, nie budzi mnie to oczywiście, ale często w nocy nie śpię (opieka) i słyszę i współczuję mieszkańcom.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Zawsze może się wyprowadzić. Ludzie sztucznie szukają problemów. Roszczeniowe społeczeństwo. Problem nie powstał w ostatnich latach tylko trwa tak kilkanaście lat. Jakoś wcześniej nikomu to nie przeszkadzało. Mieszkałem na Obłużu, gdzie w latach 90 stacjonowały Mig-i na lotnisku Babie Doły. Codziennie huk latających samolotów. Rano, popołudniu, późnym wieczorem, niekiedy w nocy. Ćwiczyli, każdy to rozumiał i nie miał z tym problemów . Teraz mieszkam na Chyloni i większość samolotów lądujących na Rębiechowie ma ścieżkę podejścia nad moim blokiem. I również mi to nie przeskadza. Więc przestańcie szukać sztucznie problemów
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadza się. To prostactwo jest porażające

Sposób wypowiedzi sugeruje, że te prostackie wpisy są autorstwa jednej osoby "na etacie". Portal nakręca chamską atmosferę, bo ma gdzieś czytelników.

Może zamiast pisać tutaj, to napisz do zarządu lotniska. Co czytelnicy tego raportu mają zrobić? Iść i zrobić to za Ciebie? Czy wystawić tabliczki na dach "zakaz przelotu nad moim blokiem"? Codziennie to samo. Do znudzenia. Ja mieszkam na Matarnii, przy lotnisku i jakoś nie mam problemów ze snem. Pewnie kwestia przyzwyczajenia. Ale lotnisko nie jest w tym mieście od wczoraj. Więc może czas pomyśleć nad wyprowadzką.

Bardzo ładne miasteczko.

Byłem kilka razy. Tylko plaża miejska nieco zaniedbana.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ten budzący po piątej lądował.

Był problem.

Gdańskie lotnisko jest za mały by takie ograniczenia robić! Co ile lądują te samoloty żeby to miało realnie przeszkadzać w spaniu??
Są ludzie, którzy mieszkają obok torów pkp, skm...obok ruchliwych ulic itd..
I co? Mamy zakazać też ruchu pociągów i aut między 23 a 6 rano?? Pod moimi oknami jeżdzą od 4 nad ranem tramwaje...jeden za drugim. Też jest hałas. Ale do wszystkiego idzie się przyzwyczaić.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niech lądują w ciągu dnia. Tu nie ma takiego ruchu, ze lotnisko sie nie wyrobi

Oprócz godzin wczesnoporannych to po terminalu hula wiatr
do góry