Widok

17 samolotów

Między 23:30 a 02:10 ląduje dziś nad Moreną siedemnaście samolotów, zakłócając sen mieszkańcom Migowa
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkam na skraju Ujeściska i też słyszę samoloty i jakoś mi to nie przeszkadza, nawet latem przy otwartych oknach. Tylko ten wielki amerykański mnie raz obudził.
popieram tę opinię 283 nie zgadzam się z tą opinią 12

A jego obudziły. Uszanuj to, nie każdy ma sen jak stary niedźwiedź. Nie powinny latać o tej porze i tyle.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 66

Najlepiej od 7 - 15?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dokładnie! Wiekszość lotnisk, w tym te duże mają ograniczenia w lotach od 23 do 6 rano.

Żaden, oprócz spraw nadzyczajnych/awaryjnych nie zostanie przyjety na Luton, Heathrow, Dortmund, London City, Berli itd..... Starty nie wchodzą w rachubę. Nawet Okęcie ma przerwę od 23:30 do 6. Władze Gdańska mają gdzies mieszkańców. Niedługo wybory samorządowe - pytajcie kandydatów co z tym zrobią. Mieszkam w Osowej, nie budzi mnie to oczywiście, ale często w nocy nie śpię (opieka) i słyszę i współczuję mieszkańcom.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Gdańskie lotnisko jest za mały by takie ograniczenia robić! Co ile lądują te samoloty żeby to miało realnie przeszkadzać w spaniu??
Są ludzie, którzy mieszkają obok torów pkp, skm...obok ruchliwych ulic itd..
I co? Mamy zakazać też ruchu pociągów i aut między 23 a 6 rano?? Pod moimi oknami jeżdzą od 4 nad ranem tramwaje...jeden za drugim. Też jest hałas. Ale do wszystkiego idzie się przyzwyczaić.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niech lądują w ciągu dnia. Tu nie ma takiego ruchu, ze lotnisko sie nie wyrobi

Oprócz godzin wczesnoporannych to po terminalu hula wiatr
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zawsze może się wyprowadzić. Ludzie sztucznie szukają problemów. Roszczeniowe społeczeństwo. Problem nie powstał w ostatnich latach tylko trwa tak kilkanaście lat. Jakoś wcześniej nikomu to nie przeszkadzało. Mieszkałem na Obłużu, gdzie w latach 90 stacjonowały Mig-i na lotnisku Babie Doły. Codziennie huk latających samolotów. Rano, popołudniu, późnym wieczorem, niekiedy w nocy. Ćwiczyli, każdy to rozumiał i nie miał z tym problemów . Teraz mieszkam na Chyloni i większość samolotów lądujących na Rębiechowie ma ścieżkę podejścia nad moim blokiem. I również mi to nie przeskadza. Więc przestańcie szukać sztucznie problemów
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najgorsza sytuacja jest na Morenie.

Hałas jest potężny. Mieszkałem jakiś czas na Myśliwskiej i nie było szans nie obudzić się gdy po piątej rano przelatywał samolot.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 21

Rano to zazwyczaj na Kaszuby startują

Więc nie ma problemu

Ten budzący po piątej lądował.

Był problem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mieszkam w Jelitkowie i jakoś mi to nie przeszkadza
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziekuje za informacje. Myslalam, ze 16.
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdzie

To jakieś nowe lotnisko w Trójmieście "morena"
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 6

A kumasz różnicę między wyrazami "nad" oraz "na"?

Ja śpię przy uchylonym oknie na suchaninie

I jakoś mi w ogóle nie przeszkadzają.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo może gluchy jesteś.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ile? :-O

Szok!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mmm a jakie to ekologiczne, jaka jest norma emisji euro takiego samolotu?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 20

Lotnisko Morena

A gdzie na morenie te 17 samolotów ląduje to już w Rębiechowie na lotnisku nie ma miejsca
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czytaj ze zrozumieniem

Nad Moreną, a nie na Morenie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

.

No to nad moreną nie ma możliwości wylądowania
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jaki wy macie problem. Kupując mieszkanie lub wynajmując patrzysz w jakiej jest okolicy. Wiec o co się spinacz gościu ile można. Jak ci nie pasuje to petycje pisz niech linie lotu zmienią bo jednej osobie przeszkadza. Na prawdę byś musiał mieszkać na wsi gdzie psy d**ami szczekają. Bo to pociąg zagłówku, to tramwaj piszczy, imprezy na mieście. To jest miasto, miasto żyje nocą i dniem
popieram tę opinię 65 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeśli się pogorszyło to parę lat temu były wypłacane odszkodowania

Trzeba było wziąć i przeprowadzić się do lasu.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co ty bredzisz, jakie odszkodowania. Na Oruni też wyją nad głową, a jesteśmy - oficjalnie - poza strefą.

Bardzo ładne miasteczko.

Byłem kilka razy. Tylko plaża miejska nieco zaniedbana.

Proszę się uspokoić, obywatel najwyraźniej ma jakieś fantazje

Nad Moreną dziś wyląduje 17 papierowych samolotów zupełnie bezszelestnie. Prawdziwe loty odbędą się bez przeszkód na lotnisku w Rębiechowie.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kocham samoloty! Niech latają sobie

Trzeba było nie kupować mieszkania w sąsiedztwie lotniska . Zawsze można zmienić lokalizacje .
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 3

To w takim razie, nie w Gdańsku. Tu latają wszędzie. Tak dla twojej informacji człowieku z Mazur.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Cały Gdańsk jest w sąsiedztwie lotniska.

Licz samoloty zamiast baranków

To szybciej zasniesz
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

To niesamowite

Umiesz liczyć! Brawo!
Mi żaden z tych 17-stu samolotów nie zakłócił snu.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skąd w tobie tyle jadu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jadu?

Ten gościu ma wyraźnie problem psychiczny. Co dziennie samoloty mu przeszkadzają. Teraz już w nocy mu latają. To nie jest normalne.

Zapraszam na wieś
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam

Przenieść się na jakiś czas na Srebrzysko, podleczyć i wrócić do domu
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bez przesady, mieszkam 4 km od lotniska , niedaleko pasa i nic nie zakłóca snu.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieszkając w tak dużej metropolii trzeba się z tym liczyć. Wyprowadź się w Bory Tucholskie wtedy będziesz miał ciszę .
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kiedyś było wojskowe lotnisko w Borsku, wtedy i nad Borami Tucholskimi było głośno.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szok

Nie wiedzieliście gdzie kupujecie mieszkanie?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

I znów to samo. Człowiek pisze, że budzą go samoloty, a wy że trzeba było nie kupować mieszkania przy lotnisku, albo że też tam mieszkacie, ale wam nie przeszkadza. Latają samoloty nad osiedlami w nocy bo władze lotniska mają gdzieś, że ludzie chcą spać, bo o tej porze linie lotnicze mają taniej. I robią to coraz bezczelniej, bo mogą, bo wy wolicie jechać po gościu, zamiast po wielkim koncernie, który lata wam nad głowami.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 20

A co maja władze lotniska do Twojego snu? Mnie bardziej przeszkadza sąsiad z góry niż samoloty.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

I ok, niech Ci przeszkadza. Mi twój sąsiad nie przeszkadza. Trzeba było dom sobie kupić, albo w lesie zamieszkać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadza się. To prostactwo jest porażające

Sposób wypowiedzi sugeruje, że te prostackie wpisy są autorstwa jednej osoby "na etacie". Portal nakręca chamską atmosferę, bo ma gdzieś czytelników.

Samoloty powinny latać 24h
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

O, Kolumb nr 2,

I latają całą dobę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Musisz zgłosić się do psychiatry on ci da receptę na latające samoloty.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Prosty człek z ciebie, w tym przypadku już żadna recepta nie pomoże

Samoloty

Przeprowadź się do lasu, jak jeszcze jakiś zostal
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nadal CKP mówimy stanowcze NIE, twoje marudzenie nic tu nie zmieni
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Spij marudo.

Migowo - dobrze, że zamiast MIG-ów były to samoloty pasażerskie lub Cargo, które są cichsze.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Propozycja

Przeprowadź się do Braniewa będzie OK.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do lekarza

Marsz!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ty się wściekłeś na te samoloty? Ile można. Przecież jak się mieszka na trasie startu lądowania to trudno, żeby samoloty nie latały. Weź się wyprowadź.

Lotnisko w Gdańsku jest OK

Na Siedlcach też słychać samoloty, ale się przyzwyczaiłam. Nie przeszkadzają mi w zasypianiu ani nie budzą rano (czasem tylko wojskowe albo helikoptery potrafią mnie wyrwać ze snu).

Nie bardzo rozumiem ostatni wysyp marudzenia na nasze lotnisko, można kupić lub wynająć mieszkanie w dzielnicach, gdzie nie słychać samolotów. Można też wymienić sobie okna na bardziej dźwiękoszczelne.

P.S. Aha, nikt nie będzie latać z CPK, jeśli mamy super lotnisko w Gdańsku. Wolę tutaj słyszeć samoloty, niż latać z wygwizdowa w CPK, tracić kasę i czas na dojazdy do mrzonki pośrodku niczego. Marudzenie na lotnisko w Gdańsku nic tu nie zmieni.

Zadowolony

Super, niech rozwija się lotnisko a ludzie latają wysoko i bezpiecznie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może zamiast pisać tutaj, to napisz do zarządu lotniska. Co czytelnicy tego raportu mają zrobić? Iść i zrobić to za Ciebie? Czy wystawić tabliczki na dach "zakaz przelotu nad moim blokiem"? Codziennie to samo. Do znudzenia. Ja mieszkam na Matarnii, przy lotnisku i jakoś nie mam problemów ze snem. Pewnie kwestia przyzwyczajenia. Ale lotnisko nie jest w tym mieście od wczoraj. Więc może czas pomyśleć nad wyprowadzką.

1,2,3,4...17

To jak liczenie baranów, każdego by zmogło. Ale ty, nie! Nie zasnę! Niczym osesek, gdy matka chce spać.

A prościej nie można?

Lądują na Lotnisku Wałęsy/Rębiechowo. Aaa, ty nie wiesz, że to lotnisko to Rębiechowo, bo ty nietutejszy ludzik jesteś. Ile czasu u nas mieszkasz?

Nie przeszkadza

Miło popatrzeć jak leci. Nisko i blisko. To nie jest jakiś strasznie przeszkadzający hałas, szczególnie że to kwestia minuty. Karetkę na sygnale słychać dłużej. A i do wszystkiego przyzwyczaić się można. Chyba że ktoś musi szukać problemu. Zaraz zaczną przeszkadzać samochody, dzieci, sąsiedzi - wszystko zaorać bo Madame przeszkadza.

Lotnisko jest od 1974 roku, a budowa osiedla Morena ruszyła w 75. No chyba wiesz, gdzie kupujesz mieszkanie?...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja tam spie dobrze

Szum samolotów mnie usypia. Niech latają jeszcze częściej właśnie nad moim domem.

wybacz

ale specjalnie dla twojego spokojnego snu nikt nie zlikwiduje lotniska...
do góry