Widok

2,09,2006 "Okrąglak"

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
kto ma ślub 2,09,2006 w "Okrąglaku" na Przymorzu?;)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam,bo mam pare pytań

image
Ja mam 17 czerwca ale jak chcesz cos wiedziec to wal smiało:))

image
napisz mi prosze ile zaplaciliscie w kosciele ? co z przystrojeniem ?

image
jeszcze nic nie placilismy ale jesli chodzi o wystroj kosciola to jest jedna siostra ktora sie tym zajmuje. stroi klecznik i krzesła mlodych, do lawek przyczepia biale wstazki z kwiatkami i oltarz ozdabia kwiatami. jeszcze z nia nie rozmawialam ale dziewczyna ktora ma tego samego dnia slub co my sie wypytywala.
dywan musialysmy wynajas z firmy poniewaz kosciol nie posiada swojego.
co do kosztow to pewnie co "laska"
bo nieslyszalam zeby ten koscol mial jakis cennik.

image
a macie juz protokół spisany? bo my tylko wpisalismy sie na termin i nie wiemy czy sie trzeba wczesniej umawiac z ksiedzem czy tak z biegu jak przyjdziemy to sie uda cos zalatwic i czy trzeba odrazu co laska ;) polozyc.

image
tzn tak:
my oboje nie nalezymy do tej parafi a wiec potrzebowalismy zgode z ktorejs parafi. jak mielismy wszystkie papiery to poszlismy normalnie bez umawiania sie do siostry ktora przyjmuje codziennie. i jak weszlismy do niej to zadzwonila po jakiegos ksiedza no i on spisal protokol. odrazu mowie ze to troche trwa nawet do 1h. no a pozniej to dostaniecie karteczki na zapowiedzi w swoich parafiach i do spowiedzi. my nic za protokol nie placilismy ale wiem ze w niektorych parafiach zadaja zaplaty.
dopiero za tydzien idziemy do kosciola ustalic szczegoly.
pozdrawiam

image
my tez nie jestesmy z tej parafii jak zalatwilam zgode z mojej parafii to moj przyszly maz juz nie mosi zalatwiac u siebie?

image
Ja mam w okrąglaku, ale 11 sierpnia. Płacić będę na spotkaniu tydzień przed ślubem (jakieś 200 zł). Jest problem z organistą, bo jest chory (a trzeba samemu się z nim dogadywać) a nikt nie wie kiedy wróci. A jeżeli chodzi o wystrój, to uważam, że kościół jest tak piękny, że za dużo nie trzeba stroić.

image
jezeli chodzi o zgode to jak ty u siebie dostaniesz to on juz nie musi miec. wystarcxzy jedno. co do organisty to jest drugi ktory go zastepuje. wiec tydzien przed slubem bedzie wiadomo ktory bedzie gral i wtedy z nim bedziecie mogli rozmawiac.

image
W sumie to masz rację, ale siostra, która jest w kancelarii mówiła, że z organistą to trzeba dużo wcześniej gadać, chociażby dlatego że mam ślub w piątek.
Po za tym mam taki swój harmonogram ;) i teraz padło na organistę ;)

image
a jeżeli chodzi o zgodę to ja nie potrzebuję, protokół już dawno spisany, wszystko załatwione.

image
dzieki za podpowiedzi mam jeszcze pare pytan ale bede na forum dopiero ok.22-23 ciej mam nadzieje ze jeszcze ktoras z was nie bedzie spala ;) no chyba ze mi sie uda wczesniej... pozdrawiam:))))))))))

image

Inne tematy z forum Przymorze Małe

Willa Krzywoustego (5 odpowiedzi)

W okolicy, w której powstaje Willa Krzywoustego znajduje się bogato rozwinięta infrastruktura -...

Energa - gwarancja stałej ceny - pilna prośba o opinię!! (879 odpowiedzi)

Witajcie.Potrzebuję pilnie opinii.Wydzwania o mnie ENERGA z propozycją gwarancji stałej ceny...

gdzie chodzicie do stomatologa? (11 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

do góry