Widok
jeszcze nic nie placilismy ale jesli chodzi o wystroj kosciola to jest jedna siostra ktora sie tym zajmuje. stroi klecznik i krzesła mlodych, do lawek przyczepia biale wstazki z kwiatkami i oltarz ozdabia kwiatami. jeszcze z nia nie rozmawialam ale dziewczyna ktora ma tego samego dnia slub co my sie wypytywala.
dywan musialysmy wynajas z firmy poniewaz kosciol nie posiada swojego.
co do kosztow to pewnie co "laska"
bo nieslyszalam zeby ten koscol mial jakis cennik.
dywan musialysmy wynajas z firmy poniewaz kosciol nie posiada swojego.
co do kosztow to pewnie co "laska"
bo nieslyszalam zeby ten koscol mial jakis cennik.
tzn tak:
my oboje nie nalezymy do tej parafi a wiec potrzebowalismy zgode z ktorejs parafi. jak mielismy wszystkie papiery to poszlismy normalnie bez umawiania sie do siostry ktora przyjmuje codziennie. i jak weszlismy do niej to zadzwonila po jakiegos ksiedza no i on spisal protokol. odrazu mowie ze to troche trwa nawet do 1h. no a pozniej to dostaniecie karteczki na zapowiedzi w swoich parafiach i do spowiedzi. my nic za protokol nie placilismy ale wiem ze w niektorych parafiach zadaja zaplaty.
dopiero za tydzien idziemy do kosciola ustalic szczegoly.
pozdrawiam
my oboje nie nalezymy do tej parafi a wiec potrzebowalismy zgode z ktorejs parafi. jak mielismy wszystkie papiery to poszlismy normalnie bez umawiania sie do siostry ktora przyjmuje codziennie. i jak weszlismy do niej to zadzwonila po jakiegos ksiedza no i on spisal protokol. odrazu mowie ze to troche trwa nawet do 1h. no a pozniej to dostaniecie karteczki na zapowiedzi w swoich parafiach i do spowiedzi. my nic za protokol nie placilismy ale wiem ze w niektorych parafiach zadaja zaplaty.
dopiero za tydzien idziemy do kosciola ustalic szczegoly.
pozdrawiam
Ja mam w okrąglaku, ale 11 sierpnia. Płacić będę na spotkaniu tydzień przed ślubem (jakieś 200 zł). Jest problem z organistą, bo jest chory (a trzeba samemu się z nim dogadywać) a nikt nie wie kiedy wróci. A jeżeli chodzi o wystrój, to uważam, że kościół jest tak piękny, że za dużo nie trzeba stroić.