Widok
Kluchy
Myślę że polską kinematografię stać na więcej. Historyczny wątek jest, ale chyba bardziej ten film pasuje dla widzów lubiących romansidła..... niestety widać brak wkładu finansowego w same efekty starć w powietrzu .... szkoda.... no nic ale to nie Hollywood-dzka produkcja....
jak dla mnie szkoda czasu bo historie znamy.
Rewelacyjna rola Iwana Rheon jako Jana Zumbacha.
jak dla mnie szkoda czasu bo historie znamy.
Rewelacyjna rola Iwana Rheon jako Jana Zumbacha.
wprowadzeni w bład?
to nie jest ten polski film, tylko film nakręcony wcześniej, nie przedstawia naszych pilotów w najlepszym świetle. Nie wierze, że można było pić alkohol a potem byc najlepszym w potyczkach i zestrzeliwac messerszmity. Jestem oburzony.
Chwała bohaterom dzielnym polskim lotnikom, a nauka wynika z tego, że trzeba byc mądrym przed szkoda a nie po.
Warto zobaczyć film. I nakręcony ten co wejdzie na ekrany dopiero w piątek Bo to nie jest to samo.
Chwała bohaterom dzielnym polskim lotnikom, a nauka wynika z tego, że trzeba byc mądrym przed szkoda a nie po.
Warto zobaczyć film. I nakręcony ten co wejdzie na ekrany dopiero w piątek Bo to nie jest to samo.
CZekam na więcej
Dobrze że w ogóle taki film powstał jako produkcja zagraniczna, z "niepolskiego" punktu widzenia bo upowszechnia te niezwykłe wydarzenia i tych świetnych facetów. W "niepolskim" świecie nie tak prosto zrozumieć Polaka i w ogóle tego chcieć...
Na pewno dobry pomysł głównej roli kobiecej, rola Zumbacha też ma coś w sobie. Ogólnie film szkolny i kiepsko zagrany, ale jest to dość znacząca próba oddania tamtej atmosfery, roli i znaczenia polskiego dywizjonu dla Anglii i tego co się stało z nimi po wojnie. Dla "zachodu" to pewnie nowość i odkrycie... Czekam na więcej filmów o 303, czekam na filmy z pazurem! Tutaj tego brak... O wiele lepiej oddaje atmosferę film" Ci cholerni cudzoziemcy".
Na pewno dobry pomysł głównej roli kobiecej, rola Zumbacha też ma coś w sobie. Ogólnie film szkolny i kiepsko zagrany, ale jest to dość znacząca próba oddania tamtej atmosfery, roli i znaczenia polskiego dywizjonu dla Anglii i tego co się stało z nimi po wojnie. Dla "zachodu" to pewnie nowość i odkrycie... Czekam na więcej filmów o 303, czekam na filmy z pazurem! Tutaj tego brak... O wiele lepiej oddaje atmosferę film" Ci cholerni cudzoziemcy".
Scenariusz niezły, aktorzy też grają w większości na przyzwoitym poziomie, ale sceny lotnicze to tragedia. I już nawet nie chodzi o same efekty (a raczej ich skromność), tylko o dynamikę a dokładniej to jej brak!. To były walki myśliwców! Maszyn, które robiły szybkie, zwinne manewry, a w filmie samoloty snują się po niebie jak zaspane a jak już w końcu robią manewry to trwa to całe wieki.
Czysta prawda.
Ja też mam dosyć matołów z KOD,Nowoczesnej i PO.Czy Ci ludzie zhańbili się kiedyś pracą poza współpracą z SB którą nie uważam za pracę.To ludzie o poglądach faszystowskich i zamordyści których pompatyczne hasła są więcej niż śmieszne ale jednak część ludzi w nie wierzy.Liczą że będą stale strzyc ludzi z owoców pracy i pasożytować na społeczeństwie.Dla nich nie liczy się kultura a wyłącznie propaganda w stylu "Pokłosia".Heimkehr z Paulą Vesseli to przy tym arcydzieło.
Taki sobie....
Film ujdzie w tłoku. Szału nie robi pod względem scen batalistycznych. Dla laika z wiedza szkolna moze się podobać, ale jeśli już ktoś posiada większą wiedzę o D 303 to parę scen kłuje w oczy nie rzetelnością historyczną. Anglicy ok , Polacy be.
Filmy tego typu powinny być kręcone przez W. Smarzowskiego lub P. Vega .
Filmy tego typu powinny być kręcone przez W. Smarzowskiego lub P. Vega .