Widok

303. Bitwa o Anglię

303. Bitwa o Anglię Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: 303. Bitwa o Anglię.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Daje rade

Film jest ok. Dobrze się to oglądało.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 9

Trzeba obejrzeć

To nie gwiezdne wojny ale prawdziwa historia i jakość grania.
Zachęcam, naprawdę dobry film
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dsłem ciała i

Pomyliłem łapkę - mało być na TAK - polecam !!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dlaczego o polskich bohaterach

wciąż nie można nakręcić dobrego filmu wojennego? - który by był klasy Dunkierki, Szeregowca ... (no kasa to chyba nie wszystko?)

film od 60 minuty nudny - to raczej ciężki dramat psychologiczny - ze słabymi scenami wojennymi
szkoda, a miałem nadzieje, że tym razem będzie lepszy :-( - główna recenzja 3m jak najbardziej trafna
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 14

Dobrze, że jest

te prawie 2 godziny ogląda się dobrze. Widoczne są błędy i niedociągnięcia, ale pomaga sposób filmowania, jakby w sepii i z morą/szumem, oddający klimat ii wś.
Scenarzysta niewątpliwie zapoznał się z historią D 303 i zafascynowany chciał upchnąć w jednym filmie jak najwięcej informacji, ale by nie było zbyt monotematycznie to nogą docisnął wątki retrospektywne, psychologiczne i miłosne - więc mamy wypchany worek zamiast estetycznych półek.
Zupełnie bezsensowne jest podkreślanie wątpliwości moralnych i załamania psychicznego pilota Gabriela. Potem brakuje czasu w sekwencjach bitewnych , może o to chodziło przy tak mizernym budżecie?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Oczekiwanie.

Jest jeszcze inny film, "Dywizjon 303" z Piotrem Adamczykiem w roli głównej. Na niego czekam.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

Polecam

Film pozytywnie mnie zaskoczył.Warto było obejrzeć.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Polecam

polecam
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Polecam , tym dla ktorych patriotyzm cos znaczy

Nie wiem czy ten film zainteresuje np. Anglikow , efekty specjalne , slabe , sceny batalistyczne slabe , moze to kwestia budzetu . Anglicy i tz. alianci okazali juz nam przez lata swoja "wdziecznosc" za przelana polska krew .

Dla Polakow , film , ktory trzeba obejrzec , dla nas wazniejsze sa emocje a tych w filmie nie brakuje ,jednak ciagle nie jest to obraz na ktory czekamy dotyczacy polskiego udzialu w II wojnie swiatowej .

Tym nie mnie dziekuje autorom i aktorom za to co udalo im sie zrobic .

Obejrzyjcie ten film i sami wyrobicie sobie opinie , to nie byl stracony czas w kinie
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 10

Mój Szanowny Imienniku, czy patriotyzm musi być tak pompatyczny ? Czy musi wdzierać się wszędzie na czołówki ? Twoje pierwsze zdanie skutecznie zniechęciło mnie do tego filmu a podziękowania autorom i aktorom przypomniało mi "akademie ku czci" z lat sześćdziesiątych XX wieku. Na marginesie, często zastanawiam się dlaczego nasi patrioci tak słabo przykładali się do nauki języka polskiego. Być może to trochę trudniejsze od deklaracji o gotowości przelewania krwi.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciekawe

Zycze sukcesow w studiowaniu ortografi , to zajecie chwalebne i godne podziwu .

W takim razie zamiast do kina zapraszam na manifestacje w obronie kostytucji , ubieranie pomnikow w koszulki i generalnie oburzanie sie na wszystko .

Wrodzony wstret do patriotyzmu to cecha srodowiska , ktore staje w obronie starego porzadku , ale czy walka z ulomnosciami ortograficznymi wystarczy aby obronic swoje racje ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

To wstręt do nieuctwa i nieudacznictwa, które są pokrywane zasłoną patetycznych haseł. Bolszewickie, "Nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera" idealnie pasuje do ideologii dzisiejszych elit. Comiesięczne wymiany prezesów najważniejszych przedsiębiorstw świadczą o tych "oficerach". Głośne krzyki o patriotyzmie mają ukryć dyletanctwo i prostactwo. W jednym masz rację. Dzisiaj ważniejsza jest obrona konstytucji niż siedzenie w kinie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie chciałbym filmu o polskich bohaterach, w którym to oni przez cały film tylko uciekają lub okazują strach :)

Myślę że reżyserowi trudno było by ukazać w swoim dziele owe bohaterstwo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

OK

Zyj dalej w swoim swiecie , masz swojego wroga i ideologie , wysmiewaj sie swim pieknym i gladkim jezykiem z normalnych zapracowanych ludzi .

Tesknisz za Panstwem takim jak opisali to twoi idole , wykształceni , kompetentni , na wskros uczciwi , poslugujacy sie literackim jezykiem zajadajac osmiorniczki u "sowy " . To jest twoja Polska ?

Daleko juz zaszlismy od tematu , obejrzałeś juz ten film , czy tylko recenzje przeczytana w gw , tvn czy tez innym waszym periodyku uznales za wiarygodna , nie mowiac o mojej skromnej osobie ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

Mam dosyć świata, w którym dyletanci szantażują pracowitych i mądrych swoim pseudo patriotyzmem. Świata, w którym nieroby wożą się na plecach zdolnych i zapobiegliwych. Świata, w którym nieuctwo jest traktowane jak cnota.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brednie

No jednak z toba jest cos nie tak , pracowity , madry , zdolny , zapobiegliwy , uczony i cnotliwy , mimo to niezadowolony z zycia .

Hm , moze czujesz sie niedoceniany , ja prosty czlowiek jestem , pewnie nie bede mogl ci pomoc , moze psycholog ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Zbankrutowaliście w 1989 roku, zbankrutujecie i teraz. To tylko kwestia czasu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wlasciwie to nie wiem do kogo kierujesz te zale , ja mam sie bardzo dobrze , dzieki ciezkiej pracy , wytrwalosc i generalnie pozytywnemu podejsciu do zycia nie obawiam sie o przyszlosc .
Czego i tobie na koniec zycze .

Powodzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Taki sobie....

Film ujdzie w tłoku. Szału nie robi pod względem scen batalistycznych. Dla laika z wiedza szkolna moze się podobać, ale jeśli już ktoś posiada większą wiedzę o D 303 to parę scen kłuje w oczy nie rzetelnością historyczną. Anglicy ok , Polacy be.
Filmy tego typu powinny być kręcone przez W. Smarzowskiego lub P. Vega .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

Inne tematy z forum Filmy

Psoty (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Psoty . Przeczytaj o filmie.

Wichrowe wzgórza (7 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wichrowe wzgórza . Przeczytaj o filmie.

Kopnęłabym cię, gdybym mogła (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Kopnęłabym cię, gdybym mogła . Przeczytaj o filmie.

do góry