Widok
dlaczego o polskich bohaterach
wciąż nie można nakręcić dobrego filmu wojennego? - który by był klasy Dunkierki, Szeregowca ... (no kasa to chyba nie wszystko?)
film od 60 minuty nudny - to raczej ciężki dramat psychologiczny - ze słabymi scenami wojennymi
szkoda, a miałem nadzieje, że tym razem będzie lepszy :-( - główna recenzja 3m jak najbardziej trafna
film od 60 minuty nudny - to raczej ciężki dramat psychologiczny - ze słabymi scenami wojennymi
szkoda, a miałem nadzieje, że tym razem będzie lepszy :-( - główna recenzja 3m jak najbardziej trafna
Dobrze, że jest
te prawie 2 godziny ogląda się dobrze. Widoczne są błędy i niedociągnięcia, ale pomaga sposób filmowania, jakby w sepii i z morą/szumem, oddający klimat ii wś.
Scenarzysta niewątpliwie zapoznał się z historią D 303 i zafascynowany chciał upchnąć w jednym filmie jak najwięcej informacji, ale by nie było zbyt monotematycznie to nogą docisnął wątki retrospektywne, psychologiczne i miłosne - więc mamy wypchany worek zamiast estetycznych półek.
Zupełnie bezsensowne jest podkreślanie wątpliwości moralnych i załamania psychicznego pilota Gabriela. Potem brakuje czasu w sekwencjach bitewnych , może o to chodziło przy tak mizernym budżecie?
Scenarzysta niewątpliwie zapoznał się z historią D 303 i zafascynowany chciał upchnąć w jednym filmie jak najwięcej informacji, ale by nie było zbyt monotematycznie to nogą docisnął wątki retrospektywne, psychologiczne i miłosne - więc mamy wypchany worek zamiast estetycznych półek.
Zupełnie bezsensowne jest podkreślanie wątpliwości moralnych i załamania psychicznego pilota Gabriela. Potem brakuje czasu w sekwencjach bitewnych , może o to chodziło przy tak mizernym budżecie?
Polecam , tym dla ktorych patriotyzm cos znaczy
Nie wiem czy ten film zainteresuje np. Anglikow , efekty specjalne , slabe , sceny batalistyczne slabe , moze to kwestia budzetu . Anglicy i tz. alianci okazali juz nam przez lata swoja "wdziecznosc" za przelana polska krew .
Dla Polakow , film , ktory trzeba obejrzec , dla nas wazniejsze sa emocje a tych w filmie nie brakuje ,jednak ciagle nie jest to obraz na ktory czekamy dotyczacy polskiego udzialu w II wojnie swiatowej .
Tym nie mnie dziekuje autorom i aktorom za to co udalo im sie zrobic .
Obejrzyjcie ten film i sami wyrobicie sobie opinie , to nie byl stracony czas w kinie
Dla Polakow , film , ktory trzeba obejrzec , dla nas wazniejsze sa emocje a tych w filmie nie brakuje ,jednak ciagle nie jest to obraz na ktory czekamy dotyczacy polskiego udzialu w II wojnie swiatowej .
Tym nie mnie dziekuje autorom i aktorom za to co udalo im sie zrobic .
Obejrzyjcie ten film i sami wyrobicie sobie opinie , to nie byl stracony czas w kinie
Mój Szanowny Imienniku, czy patriotyzm musi być tak pompatyczny ? Czy musi wdzierać się wszędzie na czołówki ? Twoje pierwsze zdanie skutecznie zniechęciło mnie do tego filmu a podziękowania autorom i aktorom przypomniało mi "akademie ku czci" z lat sześćdziesiątych XX wieku. Na marginesie, często zastanawiam się dlaczego nasi patrioci tak słabo przykładali się do nauki języka polskiego. Być może to trochę trudniejsze od deklaracji o gotowości przelewania krwi.
Ciekawe
Zycze sukcesow w studiowaniu ortografi , to zajecie chwalebne i godne podziwu .
W takim razie zamiast do kina zapraszam na manifestacje w obronie kostytucji , ubieranie pomnikow w koszulki i generalnie oburzanie sie na wszystko .
Wrodzony wstret do patriotyzmu to cecha srodowiska , ktore staje w obronie starego porzadku , ale czy walka z ulomnosciami ortograficznymi wystarczy aby obronic swoje racje ?
W takim razie zamiast do kina zapraszam na manifestacje w obronie kostytucji , ubieranie pomnikow w koszulki i generalnie oburzanie sie na wszystko .
Wrodzony wstret do patriotyzmu to cecha srodowiska , ktore staje w obronie starego porzadku , ale czy walka z ulomnosciami ortograficznymi wystarczy aby obronic swoje racje ?
To wstręt do nieuctwa i nieudacznictwa, które są pokrywane zasłoną patetycznych haseł. Bolszewickie, "Nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera" idealnie pasuje do ideologii dzisiejszych elit. Comiesięczne wymiany prezesów najważniejszych przedsiębiorstw świadczą o tych "oficerach". Głośne krzyki o patriotyzmie mają ukryć dyletanctwo i prostactwo. W jednym masz rację. Dzisiaj ważniejsza jest obrona konstytucji niż siedzenie w kinie.
OK
Zyj dalej w swoim swiecie , masz swojego wroga i ideologie , wysmiewaj sie swim pieknym i gladkim jezykiem z normalnych zapracowanych ludzi .
Tesknisz za Panstwem takim jak opisali to twoi idole , wykształceni , kompetentni , na wskros uczciwi , poslugujacy sie literackim jezykiem zajadajac osmiorniczki u "sowy " . To jest twoja Polska ?
Daleko juz zaszlismy od tematu , obejrzałeś juz ten film , czy tylko recenzje przeczytana w gw , tvn czy tez innym waszym periodyku uznales za wiarygodna , nie mowiac o mojej skromnej osobie ?
Tesknisz za Panstwem takim jak opisali to twoi idole , wykształceni , kompetentni , na wskros uczciwi , poslugujacy sie literackim jezykiem zajadajac osmiorniczki u "sowy " . To jest twoja Polska ?
Daleko juz zaszlismy od tematu , obejrzałeś juz ten film , czy tylko recenzje przeczytana w gw , tvn czy tez innym waszym periodyku uznales za wiarygodna , nie mowiac o mojej skromnej osobie ?
Taki sobie....
Film ujdzie w tłoku. Szału nie robi pod względem scen batalistycznych. Dla laika z wiedza szkolna moze się podobać, ale jeśli już ktoś posiada większą wiedzę o D 303 to parę scen kłuje w oczy nie rzetelnością historyczną. Anglicy ok , Polacy be.
Filmy tego typu powinny być kręcone przez W. Smarzowskiego lub P. Vega .
Filmy tego typu powinny być kręcone przez W. Smarzowskiego lub P. Vega .