Widok

400 km w jeden dzień?

Przygotowuję się do takiego wypadu zwykłym góralem... Jak go przygotować? Co ewentualnie zmienić w wyposażeniu? jak poprawić kadencję, prędkość, no i kondycję? chcialbym jechać ok. 40km/h. Poradźcie, plis.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Idź do psychiatry...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
maciejek napisał(a):

> Przygotowuję się do takiego wypadu zwykłym góralem... Jak go
> przygotować? Co ewentualnie zmienić w wyposażeniu? jak poprawić
> kadencję, prędkość, no i kondycję? chcialbym jechać ok. 40km/h.
> Poradźcie, plis.

Normalnie........wsiadasz wcześnie rano na rower, rozpędzasz się do 40km/h i jedziesz tak 10h.....
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

> przygotować? Co ewentualnie zmienić w wyposażeniu? jak poprawić
> kadencję, prędkość, no i kondycję? chcialbym jechać ok. 40km/h.
> Poradźcie, plis.

pomijając wszystko inne - dlaczegopytasz o zmiany w wyposażeniu nie mówiąc równocześnie jakie masz wyposażenie?

a reszta to tak jak koledzy wyżej, z tą poprawką ,żejak dobrze dobierzesz trasę to z górki wyciagniesz 45kmh i wtedy ściśniesz się w 9 godzinach.
ja zrobisz ten dystans ze srednia 40 km/h na goralu to zostan prosze moim trenerem! ale w sumie to masz poczucie humoru :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Żadnych zmian, idziesz na Łysa Górę, zjeżdzasz ze średnią 40, kolejką na górę i znowu w dół.... i tak z 1000 razy :)

--
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
zmiany w wyposazeniu? na pewno lampka i jakis silniczek by sie przydal bo w takim tempie taki dystans... to chyba troche nierealne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zapytaj Daroguru on taki dystan w ciągu dnia zrobił...
Taki dystans w ciagu dnia to spoko, ale nie z taka szybkością.. nawet na kolarce i po asfalcie spodziewałbym się problemów... coinnego, gdyby miec poziomke z owiewką.

--
Zerknij proszę na tego linka - to w azsadzie powinno wystarczyć:

http://www.mazoviamtb.pl/index24h.php

Bezpiecznie, lekko i przyjemnie , z serwisem i wyżywieniem ;)

Pozdrawiam
arek
maciejek napisał(a):

> przygotować? Co ewentualnie zmienić w wyposażeniu?

Jest sposób. Założyć silnik spalinowy. Jak nie będziesz musiał pedałować, to może wysiedzisz 10 godzin na rowerze.
Zrobisz - pod warunkiem że będzie co najmniej 35 st. w cieniu.
A bidon zostaw w domu!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jesli chodzi o zmiany w osprzęcie, to koniecznie zmień ustawienia licznika, albo dodaj jeszcze 1-2 czujniki predkosci na kolo. Wtedy ani sie obejrzysz, a nawiniesz 400 km, moze nawet w 5 godzin.

Pzdr
Ola
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
lol :P

nie no to jakieś żarty są? :D
luz. ja tyle robie w trakcie sesji. wczoraj (dzisiaj) sie uczylem do 4 wiec musialem troche szybciej jechac zeby sie wyrobic ale jak mam np.ferie albo w swieta to bez problemu sie wyrabiam. napisz na mejla to dam ci pare wskazowek
ale jaja
Zgadza się, kiedyś zrobiłem taki dystans jednego dnia góralem i raz kolarką. Góralem zajeło mi 14, 5h + 1,5h na załatwianie "tankowanie" bidonów, jedzenie, wizytę u wujka... Średnia prędkość po 200km przekraczała 30km/h (z wiatrem), ale w drodze powrotnej było już dużo gorzej i ostatecznie wyszło około 27km/h. Nie polecam tak długiego dystatnsu jak nie jesteś do tego odpowiednio przygotowany, a już na pewno nie licz na to że przejedziesz 400km w 10 godzin.
Pozdrawiam
Jesli chcesz ten dystans pokonać wtym tempie to mam coś dla ciebie:

http://www.allegro.pl/item108536924_silnik_do_roweru_spalinowy_usa_sky_hawk_engine_kit.html
DOBRE !!!!Andrew napisał(a):

> Jesli chcesz ten dystans pokonać wtym tempie to mam coś dla
> ciebie:
>
> http://www.allegro.pl/item108536924_silnik_do_roweru_spalinowy_usa_sky_hawk_engine_kit.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
400 km w 10 h - jest to niemożliwe na góralu ,nawet na kolarce to super wynik .
Chociaż jest pewien sposób na pokonanie tego odcinka w tym , a nawet w lepszym czasie -próżnia za pojazdem jadącym ok 50 km / h np.obładowany tir .
do góry